Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Јас кај другарка сум седела на гарнитура од Прима мебел и на око е убава, ама сунѓер речиси и да нема. А и ептен се кратки, како столици, пример гарнитура треба да има повеќе место. Кога ќе имам многу пари, јас ќе си купам ваква:

Last edited: Apr 4, 2017
    Ane-Goki1, DVAANGELA, JuLleE and 12 others like this.
  2. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Витамина честито новата кола,со здравје да се вози.Друго немам што да кажам,освен што секој пат кога ќе си дојдам од забар,се повеќе на баба си личам (facepalm),а и збумбарена сум во фаца:worried:..

Е ќе заборавев,честито сертификатот на Лејди,само успеси и понатаму.

Last edited by a moderator: Apr 4, 2017
    Ane-Goki1, Ano, DVAANGELA and 12 others like this.
  3. marama

marama Форумски идол

Дали некоја од вас е во Водовод, да ми помогне околу еден проблем?

Lejla8 and Petar80 like this.
  4. simonka93

simonka93 Форумски идол

Го знаете она ,,Денешната работа не ја оставај за утре" ? Секојдневното оставање денес го завршив и се преморив...

Честитки на @vitamina и @Lady Phoenix и среќен роденден на малиот на @MacenceEna

green.eyes, Ane-Goki1, Jas! and 16 others like this.
  5. ninja35

ninja35 Форумски идол

Добар ден на сите...
    честитки до сите оние што имаат било каков повод за частење...а уште не почастиле...:D
    имав напорен ден на работа, сега уживам сам дома со кафето во рака во тишина...:angel:
    а ме очекуваат уште понапорни денови на работа.....(facepalm)

6. vitamina

vitamina Форумски идол

Не ви се пријавив од кровот на колата :rofl:
    Сега навечер можам да седнам и да гледам соѕвездија голема и мала мечка со цигара и кафе :makeup::lol:

7. eli25

eli25 Форумски идол

Дај да ја видиме :P. Неостварена желба ми е црна кола, патем:inlove:

green.eyes, Ane-Goki1, Jas! and 11 others like this.
  8. Bridget

Bridget Форумски идол

Ме пoтсетијa витaминa и ели нa времетo:
    -Кoлa си купивме.
    -Кaквa?
    -Црвенa, oд пoубaвите
    -Ooooo честитo
    :D
    Ич пaри зa неa не ми се дaвaaт a си влечи. Регистрaцијa, oсигурувaње, стaлнo некoјa ситницa требa дa се смени, пoпрaви, гуми летни, зимски, мaл, гoлем сервис...и тaкa вo круг. Амa пaк без неa никaде. Сaкa мм уште еднa секoј пoсебнo, aмa немa шaнси уште еднa дa издржувaм, сo aвтoбус ќе oдaм кoгa ќе е пoтребнo aмa сите нaведени трoшoци ×2 не дoaѓa вo предвид.

Другo стaрo, нoвo...немa? Oк, пoздрaв.

green.eyes, Ane-Goki1, Jas! and 21 others like this.
  9. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се смилува мажево и зачисти, како така не наоѓам мани, почисто е него што беше, плус и изџогира :whew: јас пропавтав прашината, суредив нередот, вратив на место кое од каде е измкнато, за утре перални чекаат..
    Домаќински ден денес :angel:

Туку ми текна за велигденски украси, ги имам во изобилие ама тешко да ќе редам, односно тешко дека и јајца ќе вапцам, ајде де уште некоја година ќе ми повапца мајка :lol:

Денов чудно досаден, па и ладно врнежлив :smirk:

10. vitamina

vitamina Форумски идол

Обично познаниците што ги имаме сите имаат по две коли, и ние имавме ама не тука туку во оноа странство претходното :)
    Знаеш.. не е чалам потреба е. Од проста причина да имаш една саглм поголемка за подолги стази и една тутни бутни низ улиците и калта. За низ град и секојдневие воопшто не ти треба нова и модерна кола од проста причина што тешко се паркира низ град ако е голема и шубе е да се извалка за секојдневие работа и маркет.
    Да мислам е добра инвестиција поготово кога и мажот и жената возат.

Ние пример си земавме колички за низ град до 1000 евра, ни толку. Ќе ја возевме па прати онаму на кршот. Поготово што возевме све и свашта. Од малтерај молерство и граѓевина до бавчи кал и земја.
    Практично беше..

Ама на крај ко што викаш ти имаш неосртливи куп ситници и мајстории. Во право си дека идат многу повеќе пари.

11. Bridget

Bridget Форумски идол

Не велaм декa е чaлaм нo и немaaт сите пoтребa зa две. Oние кoи рaбoтaт пoдaлеку дa, нo другите мoжaт и сo еднa дa се снaјдaт aкo некoгaш излезaт пешки oд дoмa низ грaд или се кaчaт вo aвтoбус. Амa тoa кaкo зaстaренo е пa сите сo кoлите пoд гaз мaкaр и нa 100 метри oд дoмa.

Ane-Goki1, green.eyes, Jas! and 10 others like this.
  12. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Дека се трошок колите да,но еве пример ние,мм по цел ден на работа,а со деца,разносување на часови,спремања.спорт,или болно па болници поготово ноќе,баш кога мм е на работа-излегува голема потреба во трка со времето,и кога нема на кој да чекаш.

green.eyes, Ane-Goki1, kuc and 13 others like this.
  13. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Не возам и нема никад да превозам, така да втора кола нема шанси па колку и да се има потреба или можност, некогаш. Едино шо знам да кажам за нашата кола е дека е сива. Толку.

Ве читам за гарнитурите, цела недела шизнав од расправии за нова гарнитура и попуштив на крај. 2 и пол години е старата, е не мала била, ова и фалело, она и фалело, па ајде по мерка одлучивме да порачаме, па чекаме да стигне сивата нијанса штоф, пошто ќе има шарено -сив и црн дел |(]:) и мислам дека од инат само на фотељата ќе седам :D

има такси ;) деца на часеви, спортови, ќе си одат пешки, не може да се заучуваат дека личен шофер треба да имаат, мене коа врнеше само со кола ме носеа ама ептен коа врнеше, да не речам поплава коа имаше по улиците

14. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Леле немојте за коли.Очајна сум.Под хитно сакам да научам да возам,ама нема шансиии,ептен коркач сум:tmi:а ќе рече некој толкава магарица,е ајде де:D

Засукав ракави и замесив бурек,со готови кори:lol:соС праС:inlove:
    Си дремеме.Чиниш есен доаѓа]:)

15. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Сесил не е проблем пешачење,него раздалеченоста а ограничено време,на пр,на англиски од 11,30-12.30,часови на учикиште од 13ч.ако плаќам за такси ќе ме кошта дебело преку цела недела секаде каде што треба да стигни,а пеш оди на пр,на тренинг на кошарка затоа што е од 20 ч навечер.Не сум против пешачење,но не е изводливо од точка А-Б да стигни,а притоа и време за учење да му остани.Е сега пр.со пријатели,ако неможи мајката,таткото е тука,или баби,дедовци,ама секаде не таков случај.

Last edited: Apr 4, 2017
  16. referentka

referentka Moderator Staff Member

Не возам и немам мерак.
    Си имам личен шифјор.
    Али затоа поштуем во што се возам.Вери сун во големо нешто ќе ме возат..тоа заедно со станот..за гаражата да не е џабе.

Две коли-никаТ.
    Ама една сребрена-може:rofl:

17. mareane

mareane Форумски идол

Денов напорен,упм...
    Имам положено може 16-17 години,ама не возам.И нема да возам,едноставно,не се чувствувам способна за возење.И кога полагав имав такво чувство,ама ај .А дека е потреба е и тоа голема,колата си стои паркирана пред зграда а јас зипам пешки или давам пари за такси.Ама тоа е...
    Сега чекам другарка за кафе пиење,па да се фатам за работа,ме чекаат ужасно напорни и стресни денови на работа.Но барем втурната во папирологија помалку мислам на други работи кои ме мачат.

18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Многу сакам коли. Маж ми строго црвени купува :)
    Јас сакам некоја Хонда имам и едно БМВ фаворит. Ама како новиот Нисан џип одамна ништо не ми се допаднало.

И доста мрчите за времето, многу е убаво надвор!

19. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Уште не возам ама во иднина планирам да полагам. Сега не ми треба кола, воглавно одам пешки, евентуално такси или автобус.
    Е сега, две коли се трошок, ама во мојов случај, јас никако не можам да ја возам колата на дечко ми. Сигурно нема да ја смени колата наредни неколку години, а и кога ќе ја смени, планира да купи поголема. А верувајте, оваа е доволно голема. Плус нова, не голема ами огромна а јас неискусен шофер, така да - но но. Јас лично би возела голф 6ка, доволно голема, да речеме и за седишта за деца, ама не и огромна.

П.С. Никогаш нема да возам сина кола, било која нијанса. Ме асоцира на шерпата за правење мармалад.

20. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Кога ќе размислам,баш е лепота времево]:):D

На времето со мм,тогаш симпатија:rofl: кога ќе фатевме да пешачиме по Кеј,се заборававме...па негде по пат некое меанче,па назад у креветче,лепота:D

Thread Status:
Not open for further replies.