Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Ак едно глупо прашање,како тагирате некој на кој сакате да го спомнете во коментар без да го цитирате?:?:

2. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Добро утро и од мене.
    Што грижа си земав на душа. Ми викаа сите млада сум била за мажење. Јас не па не, инат ќе им терам.
    Туфкај се сега за ручек ако немаш друга работа.
    Туку одам и јас да го испразнам фрижидерот, да видам шо манџа ќе испадне за ич пари. :?: :rofl:

На crazylady, Peco, <3 pleza4e <3 и 8 други им се допаѓа ова.
  3. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    101.516
    @Esmeralda-MD
    Ќе го ставиш знакчето ет-@ и ќе почнеш да го пишуваш името.Форумот го селектира и кликаш на него и толку.И треба да има празно место од претходен збор или интерпукциски знак.
    Леле Рефи оваа е неподнослива.Не се прибира дома а и кога се прибере се нешто најде да ме нервира.Освем спиење јадење и скитање ништо друго не знае.
    Овој другиот па сосема контра од неа.Повлечен некомуникативен...
    Не бре не се нормални.Гарант се заменети во болница.

На Doozy, mareane, Cuci81 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.072
    И јас сум си најубава на мајка со или без пудра:angel:, ама сабајле ми треба барем 5 минути да се исчешлам и принамачкам со некоја крема.
    За беља сабајлинава испорачуваа една пратка и звонче звони на врата :worried:.
    Кога сум се уплашила и срипала од кревет. Се гледам во големото огледало во спална и што да видам. Спаваќичето кусо за полесно да се крева, откопчано за бебуш да има лесен пристап, јас бушава(facepalm).

Па кога ме удри мисла ако се сврти и замине човекот и пратката да си зеде.
    Наметнав наметката и ја летнав. Отворив што отворив, не знам на кого му беше понепријатно, него или мене:D.
    Ми вика ај ќе оставам доле и пак ќе звонам кога ќе завршам со истоварувањето. Се вратив да се приоблечам божем и гледам тенката наметка што ми е само за низ спална сум ја наметнала. Таман си реков да ја сменам, другата да ја наметнам, подебела и подолга демек, не се отцртува се еве го пак звони сметката да ја даде.

Јас пак се шаштисав.
    Врз спаваќата едната наметката, врз таа јас другата ја наденав и за само пола минута јас со нов аутфит на врата :rofl:. Со брзина на светлината човекот го снема пак доле за да почне да истовара.

И јас нели нежна, да не настинам, на нозете зедов си облеков едни трењерки со затворенички линии...под спаваќата и под двете наметки ама :rofl: и ја летнав доле да видам на патот да не го остави пакетот.
    Да му речам да го внесе доле пред во ходникот

Кај е сега да ме види. Нема да ме познае :emo:(hollest)]:)

На kjukli, ozbilnazena, Doozy и 19 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Дани...не ни врти ти мубаети тука за да не дафокусираш
    Кажи како помина сношти:D:D

На kjukli, galapce, <3 pleza4e <3 и 12 други им се допаѓа ова.
  6. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    @danichap да топлам блага ракија и алва да вадам, а?:^):lol:

за сефтето ова! или ?

На galapce, kukla21, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    кој спомна ракија ????????????

На Peco, <3 pleza4e <3, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.072
    Ова срам ќе ме фати:P.

Ај јас мудро ќе си молчам:tmi:.

На kukla21, WORRIED.BT, Peco и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.182
    Hello!

И јас да се пријавам на рецепција.
    За ручек не му ја мислам, свеки ми е тука... колку и да не сакам да се мачи, сепак жената готви и за нив и за нас, па ете, не ги мислам мали и мм дали имаат за јадење кога ќе се вратат дома. Оти јас после нив се враќам :| али тоа е... а одамна немам саглам ручек зготвено, дури и за викенд. Порано скоро секој ден имав барем супа и некакво вариво, сега одвај само супа/чорба можам да направам, ако не заглавам со друго. Чудно ми е што не можам никако да се организирам со работново време, а демек на вежбање ќе почнував... кое црно вежбање, секој ден пола саат активно пешачам во два правци, па се тешам дека ми е доволно. Морам да си го сменам календарот, ќе скратам некој саат од спиење.

Вие пак удривте на пиење? Морее.... усул да се немало :P одвај пладне помина...

На ozbilnazena, JuLleE, anel и 14 други им се допаѓа ова.
  10. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Breeee, samo so sex da se filuvalo sekoe jadenje tuka :rofl:
    Dobra den vi posakuvam na site :f::sun:
    Gledam ni kafe, nitu ovosje, nisto za osvezuvanje nema !
    @ninja35 samo za jadenje prasuva, a kafe ne mu teknuva da posluzi ! :!:
    Aj, jas da odam da napravam.

На anel, mareane, Eli23 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    ова за адет де! :) невестава станува жена по втор пат па на "чист " понеделник во дамнешни времиња давале алва и блага ракија:D

ама не кажува невестава за частење ли е работава или не?:P

На ozbilnazena, Peco, <3 pleza4e <3 и 11 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    За пиењето...
    Што ма едвај пладне поминало...
    Во Русија ова време на токсикологија ги носат, а ние едвај почнуваме ...
    Еееее да неможе човек на раат да се напие

На <3 pleza4e <3, mareane, Eli23 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Eve kafe i ovosje, pa povelete !

seven-coffees-630x420.jpg
    rainbow-fruit-skewers.jpg

На anel, Peco, <3 pleza4e <3 и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Esmeralda-MD

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    На lunicka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Esmeralda-MD

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    [​IMG]Ајде летна шема,по едно коктелче,пред ручек

На Abrakadabra, anel, <3 pleza4e <3 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис.:hai::hai::hai:

@referentka @lunicka ме плашите, јас си мислам овој период ако го преживеам додека ги пркнам после лесно ќе биде, оно сега ме фаќа страв, три тинејџери во исто време.........тогаш стварно изгледа ќе бегам од дома.:worried:
    :worried::lol:

За мобилните телефони не ми се прави муабет, децата до сега 4 ми имаат уништено, не им давам да си играат со нив ама кога зборам на скајп со некого ај и децава да ги видат и отишол телефонот.:(:(
    Тука додуша не ги плаќам ни ги даваат без пари со секој договор и плус кога поминува 12 месеци од 24 месечен договор ти се јавуваат да направиш апгрејд на телефонот.:clap::lol:
    Првиот пат Матео дека го скара татко му зошто е гол, ми го тресна телефонот од земја, вториот пат исто дедо ми нешто накриво |( му рече и оп телефонот го лупна од земја.Конта кога беше мм на специјализација во друг град му беше лут дека не е дома кога се јави да збори овој као ќе му збори и отиде ми го пушти телефонот во вц.:rofl::rofl:
    Малава па кога беше баба и во Израел и го дадов телефонот за да и гуга, збори на кинески ми го пушти телефонот во смесата за палачинки, телефонот ми беше недела дена стар.:lol::rofl:
    И сега дека телефоните осигурани не можам да кажам дека децава ми ги уништуваат туку ги пријавувам за изгубени/украдени :$ за да можам да го искористам осигурувањето, морам и да ги пријавам во полиција за да имам извештај од пријавата и последниот пат таа полицајката ми вика:
    Госпоѓо вие да не си ги продавате случајно телефоните?:o(facepalm)
    И викам:
    Не туку имам три деца:wasntme:.........таа се смее и као јасно ми е се, не мора повеќе да ми објаснуваш.:lol::lol:

За ручек да кажам дека правев мусака, за утре ќе правам грашак со ќофтиња од мелено месо и ориз, ово де како идеја.:?:

За шминкање, дотерување, не се шминкам за по дома, никогаш не сум се шминкала, од кога ќе се истуширам само се шлакам со млеко за тело и ако ми текне и некоја крема за лице ќе ставам ако не од млекото за тело и на лицето ќе нашлакам.:lol:
    Косата ја чешлам после миење, ја оставам демек така да се исуши ама или некој од децата ми ја тегнат или мм ја тегне:Pпа таква мокра ја собирам како ќе ми дојде и наредниот ден кога ќе ја распуштам изгледам како да сум брцнала со прст во струја.:rofl::rofl::rofl:
    Ми се случило како на Дани таква повеќе соблечена него облечена да излезам до надвор па ми свираат ѓубретарџиите и едно помало комшиче да ми се вртка околу дворот како куче кое њушка по кучка.:rofl::rofl:

На kjukli, MacenceEna, ozbilnazena и 19 други им се допаѓа ова.
  17. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    Добар ден, убав ден на сите :hai:...

Еве ме и мене назад на темава, иако не верувам дека се примети моето отсуство поради фреквенцијата со која пишував и претходно.:D

Краток преглед на изминатиов период (еј почнав да звучам ко Атанас Костовски): десетици (најчесто непрофесионални) агенти за недвижнини и уште толку видени имоти, арогантни сопственици, еден пропаднат договор, назад во нулта позиција, пак агенти и пак нервози, одложување на плановите за 2 месеци и нешто ситно, изгубена надеж и помирување со ситуацијата и на крај, е па бидна работата.:whew: Ама тука не завршија нервозите: пакување, распакување, неодговорни транспортери, оштетени пратки, неколку вонредни возења до Икеа, монтирање мебел... Следен пат, селење во јули...не, не и не.:sweat::sweat::sweat:

Не успеав да го фатам рокот на Референтка до пладне:wasntme:, ама еве пак чкртнав некој збор. Се надевам не следува укор...:rofl:

Ај, една попладневна закуска и од мене...
    1d2936cbf8417d595fedf089315b2202.jpg

Ozbilna што побрзо да помине и на нова свадба да те канат, оро да водиш. Галапче и малото твое што побрзо да се опорави од вакцина.:hug: Теси, мила, немој бре толку да се самоцензурираш:*. Завчера, таман да кликнам, ѕвездичка срценце да ти доделам, го снема постот, а на место ти беше секој збор.:)

Ај, до следното јавување.:makeup:

На toogood, Giovanna, ozbilnazena и 14 други им се допаѓа ова.
  18. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Усул да се немало бре!
    Кекси и алкохол и вака некако ќе му дојде: С*кс, дрога и алкохол.
    Љубоморна сум ви да си знаете.
    Начисто се пореметив до 03 не можам да заспијам, а сабајле ококорена во никое време. Ќерето реши да ме модернизира па ме натера амерички палачинки да правам, не се за гледање.
    Ојдов во хоризонтала, а ако ме нема,,,,,

11870631_1651361658466285_2581772385327738618_n.jpg

На ozbilnazena, Abrakadabra, Peco и 8 други им се допаѓа ова.
  19. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.665
    Допаѓања:
    181.928
    Добар ден дами и по некој господин
    Еве ме и мене конечно се прибрав одморена наспана помина и одморот на планина
    Туку како си дојдов дома неможам да се изперам бе жени а и нешто пералната ми мириса на неубаво изгледа во брзање пред да заминам сум ја затворила вратничката на пералната (facepalm) вечер ке ја вријам со сода и оцет мислам беше
    Вака ко шо ве читнав горе доле ок сте сите останете ми и така добри и понатаму :*

На Abrakadabra, Peco, Esmeralda-MD и 7 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    ЗА тинејџериве јас пак...
    Јас кога бев на нивна возраст дали знете дека ,,сус,, му стоев на татко ми...
    Да му вратам кога викаше на мене ???(facepalm):x:x:x:x НИ-КА-КО !!!
    Значи не си дозволував таква дрскост.Во себе псуев, го мразев во моментот...ама нема коментирање.
    Сега бате, јас едно, тие сто и едно...
    На секое делење совет имаш она - ,,еј...пак почна ??...ај не треси зелени !! (јас зелени тресам ?????)
    Кога ке дојдеа гости не смеев да припарам на масата а не да дрпам што ќе ми падне.
    Моиве тепај-карај, а ќе дојдат гости, мислиш за нив сум поставила....дрпаат како да не виделе.
    Памтам пред да тргене некаде (билокаде) ќе одржев кратко предавање : да бидат мирни, да не се закачаат, да не трчаат, да не се потат, да бидат културни...
    Лелеее...абе што сум кажала, контра изведба има.
    Често се прашував дали децата ми се ,,испуштени,, од раце ??
    Каде згрешив со нив ?

Ама ете се помина...тие станаа луѓе
    А мене косата ми попаѓа..брчки ми се појавија...со нерви одамна кубурам...

На bittersweet, JuLleE, Abrakadabra и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.