Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    @vitamina можеш да, ќе си стои во садот и пред употреба ќе ја загрееш малку

На Lejla8 и referentka им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    И на мене ми се случи истото.
    Одам со сериозен проблем ама навистина сериозен и ми закажува после 6 месеци.
    Повторно ојдов и објаснив малку спотерав конците и ми закажаа веднаш.
    Па нели немало термини?!
    На човек јетрата да му прсне од тоа чекање. Е ај да умреме па нека не носат на снимање :fubar:

Ама овие се желатински нели во кесички. Не се во прашок. Како би ја растворила пак.

На Barbie20, green.eyes, simonka93 и 7 други им се допаѓа ова.
  3. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.197
    Допаѓања:
    124.785
    @vitamina Се спремав јас за ноктите откога го нарачав алатот :D изгледав еден куп видеа. Ама се мислам ради бременоста, викате не е штетно, сигурно? Оти матичнава моја е паника. Едвај ми дозволи фарбање без амонијак :^). Инаку ми фалат ноктиња, кога одев на работа нон стоп ми беа средени , а сега се запуштив , шминка немам ставено цел месец :x Ама барем нема да инвестирам во нова облека и шминки и фризери итн..., ( да се утешам). А од кај да купам база? Од Али ме заборавија, не ми ја испратија. А нокти без база не бива ;) Голден роуз немаат веќе.

На Barbie20, green.eyes, mareane и 4 други им се допаѓа ова.
  4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    @vitamina нели се како во едни фишрчиња пластични, ко боички форма, и го засекуваш врвот,ставаш во жешка вода дасерастопи целото ѕоа пластичното, капнуваш на јајцето и размачкуваш на него со ракавици.
    Утре ќе биде стврднато и пак во врела вода ќе се опушти и ќе си боиш пак.
    Јас лани правев така, плус декупаж што ко за прв пат ми се бендиса многу и лесно беше.

На Ano, mareane, N.2106 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.151
    Допаѓања:
    40.513
    Не сум знаела. Еве ќе почнам и јас да го применувам :lol:

На green.eyes, kukla21, DVAANGELA и 5 други им се допаѓа ова.
  6. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Ве прашав зашто имам познавање од депилација. Би да почнам прво викендашки да депилирам, за 300 денари со шеќерна паста ( ко мене што ме депилираа бидејќи е чисто и башка ја прави мазна кожата и поспоро растат влакна) и ако направам синџир да си отворам асално... Се мислам мн време, бар е занат, башка реално да работам за себе и 20 саати е друго ( ако успеам) а не за квази газди кои без оглед на 8 саати според законме држат по 10/12 на работа. Веќе спомнав дека ми кажаа дека и порано ќе сум им требала, нека чува кој стигне дете ( у Бгд прати го ми вели) . Значи не можам да поднесам повеќе мобинг а не е прво место,да нагласам најасално е од сите приватни фирми кај сум била, ама ми е преку к***ц да ме користи некој без да ме награди и да работам за фиксна плата која ја дава некад редовно, некад закаснето.

На bittersweet, Ano, JuLleE и 20 други им се допаѓа ова.
  7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.197
    Допаѓања:
    124.785
    ^ штом е за тоа отворај:D ја мислев нешто друго, бизниси ова она. Мислам дека сите козметички имаат работа и плус обавезно и нокти и шминка (y) Рачунај на подршка од нас за твои клиентки :hug:

На bittersweet, mira.mira, Barbie20 и 16 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Јас те поддржувам @LadyC .
    Во прво време на ,,црно,, (за да видиш како ќе оди)
    Комшивки, другарки, братучетки....
    Дома.
    Еден стол ти треба и она за топење восок.
    Ќе видиш...ако бидува - право во Занаетчиска комора, ќе си отвориш фирма (како занаетчија, зашто тие не плаќаат големи давачки , паушалци се мислам).
    Сврти по реклама5 и слични огласници, има и столови за депилација на старо.

На bittersweet, Barbie20, JuLleE и 18 други им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.048
    Допаѓања:
    110.750
    Па со гранд можеш Лејди, еве јас чекам да ми одибрат и да отворам. Бар тоа депилации не е тешко а можеш со помали средатва да отвориш. Во Мај ќе има нови огласи, ако сакаш пиши ми че ти објаснам ;)

На Ano, Barbie20, JuLleE и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.285
    Допаѓања:
    91.982
    @vitamina веќе ти објасниле,јас досега не сум правела така.Наеднаш сум ги искористувала боите,кога ќе почнам довршувам и тоа е тоа :D
    Има видеа на јутуб ако не ти е јасна постапката,многу е лесни но види си ако не си правела до сега.

И јас многу се радувам за вапцање јајца,едвај го чекам денот.Дури и некое украсче извадов што имам Велигденско.2ца сме не дека треба којзнае колку ама 30сигурно ќе направам.Во план ни е да одиме кај свеки,кај мајка па ќе ги раздадам повеќе :)

На Peco, ♡BuBaLe♡, green.eyes и 9 други им се допаѓа ова.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.125
    Допаѓања:
    328.966
    Мене мм одамна ме убедува на нешто приватно,или да бидам дел од неговата фирма.Ми вика истата плата јас ке ти ја давам како државно што земаш само да не си веќе опкружена со зрачење и болести.Некогаш озбилно мислам некогаш си викам Не.Искрена да бидам немам м*уда за отказ и отпочнување на нешто ново :D

На Peco, mira.mira, Barbie20 и 19 други им се допаѓа ова.
  12. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Абе за неκои гости обожавам да спρемам, пазам и на најситните детали, гледам да ми е убаво сеρвиρано тоа што го имам, ама за оние κаκо денешниве што ги имав, чаша не ми се вади :tmi: оти знам деκа се дојдени да загледаат, да озбоρуваат ]:)

За соновите, неделава често сонувам мρавκи и вошκи :wasntme:

Годинава мајка и детево сами ќе вапцаат јајца, јас здравје ќе одам кај свеки :Dсе надевам нема да ме разбуди во 5 :lol:
    Инаку јас лично сакам да експериментирам со различни техники декупаж, со свила ама мајка се држи до традиција и повеќето црвени ги вапца.

За мажите и дм е ист, не знае ни кое ми е омилено јадење или чоколадо (facepalm)

Им подарувате нешто на блиските за Велигден?

На mal.ecka, JuLleE, green.eyes и 14 други им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    Лејди и јас те подржувам.
    Се е ризик во животот а ако не пробаш нема да знаеш дали ќе ижаш подобро утре или не.
    Не мора само депилација можеш и со други области. Чупање, шминкање, нокти не знам за што те бива.
    Имаш подршка од мене.

@♡BuBaLe♡ сватено (y).

@eli25 после 4 ти месец јас сум за гелни нокти.
    Посекако ти треба се на се 10 минути под печка.

На green.eyes, mareane, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.048
    Допаѓања:
    110.750
    Јас откако отидов на три интервјуа и ми понудија 12 000 плата се разочарав и решивме свое.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Barbie20, JuLleE и 10 други им се допаѓа ова.
  15. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Браво девојки, ве обожавам , и јас сум позитивна за ова и башка трговец поединец ко Рефка што кажа е со данок на годишно ниво. :D
    И за нокти сакам и за фризер за се ама се у свое време. Столови има на старо по 6000 и така и планирав прво од дома со понуда и јас да одам кај некоја ако сака да не се шета и да доаѓа па и да си отворам откако синџир ќе направам. :*
    Фала на поддршка, друго е другарките кога ќе те посоветуваат и ќе те окуражат! Џаба и факс и се у занатот се парите макар тешко било. :D

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, kikin, Ano и 22 други им се допаѓа ова.
  16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.793
    Допаѓања:
    145.348
    @LadyC другарка ми работи дома .Си стекна клиенти и добро и е. Јас ќе ја предложам на некој, следниот на следен и така се шири кругот.

Имам повеќе слобода кога одам кај неа. Можам шминки да си однесам од дома, знам дека восокот е отворен за мене. Знам како работи, ја гледам и можам да и кажам што не ми се допаѓа без да се мршти.
    Пробај, ќе успееш, ќе видиш.

Кај нас мм е со планови за сопствен бизнис. Се повеќе размислуваме на темава.
    Па ќе видиме на каде ќе води ова.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, bittersweet, Ano и 23 други им се допаѓа ова.
  17. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Не читав постови една недела.
    Си викам ај сабајлечки со кафе во рака ке исчитам се.
    Кога да видам само земјоделски теми и 20 страни за вапцање јајца. А да, и тралалајки постирано. Фино фативвте муабет за приватен бизнис оти дигнав раце од читање.
    Да завршам со утринските ритуали кои сега веќе се попладневни па ке ви се придружам.
    Адиос.

На JuLleE, ♡BuBaLe♡, Lejla8 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    И кравче размислува за сопствен бизнис, ама за на кравче бизнисот многу пари требаат, а и со многу инспекции ќе си има мака :tmi:
    За јајца, црвени боиме. Порано испробував мн работи, сега некако ми е ватевр, мислам... имам идеи, ама кога ќе дојде денот сум дај шта даш. Правев еднаш од на Геа идеите, шарени, брцај во една боја, брцај во друга како риги шарени, мн интересни испаднаа, може такви да направам за внуциве. За мене успех е да ти се фатат убава црвена боја јајцата :!:
    Туку... што ќе правите за благо? Ми текна сега некоја баклава со вишни :^)

На bittersweet, Peco, Barbie20 и 14 други им се допаѓа ова.
  19. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.870
    Допаѓања:
    173.448
    Од сабајле се клацкам де натаму де наваму, тупкам во место, жива се изедов ... и на крај секако ќе преќутам за секоја глупост што ја направив денес:tmi:
    Попаметна сум кога ќутам, знам..

Јас за Велигден не китам. Може нема да бидам ни во МК. Исто и моите ..
    Јајца ќе исфарбам некое, моиве веројатно нема да се дома ни за тој ритуал..
    Денес си одредив датум за еден битен чекор. 1јули..
    Ако успеам добро, ако не пак добро..а како што ми тргнала годинава...|(

Синоќа благодарение на несоницата, до сабајле муабетев со едно другарче..Порано сакавме фирма да отвориме, тој е програмер:tmi:
    Синоќа ми вика, ти со твјот занает, јас со мојот, дај да отвориме нешто.. А јас па стигнав до фаза да не знам што сакам од животов(facepalm)
    И секако, оставивме за некои подобри времиња...
    @LadyC ако не пробаш, нема да знаеш дали би успеала. А верувам во тебе...:hug:

На bittersweet, Peco, Barbie20 и 18 други им се допаѓа ова.
  20. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Модераторката @Dust , да стави слика на аватерот, :*

На Peco, Barbie20, ♡BuBaLe♡ и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.