Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318

-Цена
    -Рахилка
    -Митра
    -Персида
    -
    Камка или машки Камо, Камчо
    -Зденка

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Многу против зборењето на дијалекти во интитуции.
    Многу ми е глупо кога на шалтер некаде некој ќе ми се обрати со ,,повел'те шо сак'те,,
    Литературниот јазик не смее да се игнорора.
    Дома и во друштво како сакаш збори си, ама службено НЕ

На CameliaMiller, kjukli, MacenceEna и 6 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Е богами ти си тиквешанка...само таму има Рахилка, Камка и Камче и Митра.:rofl::rofl::rofl:

На Annath, ALISA0000, Strumka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    @referentka ти ми ги читаш мислите со имињата. Жаклинаааа љубов моја (дури една кукла имам имам крстено така) и Лимонка се хит. Ама некаде читав дека во мк имало и Тракторка (гарант имаат лапнато субвенции за трактор). Туку мене не ми смета ама ќе ја изедат жива денешните деца.

На kjukli, Eli23, Esmeralda-MD и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    скроз!!!:D

6. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    1. Црвенче
    2. Жан ( Струмичанин со француско име :rofl: )
    3. Климентинче
    4. Афионка
    5. Парафина

На kjukli, Esmeralda-MD, vitamina и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    кај струмичани има и ВЕНЕРА, а богами сум чула и за ЈУПИТЕР

На MacenceEna, DVAANGELA, Esmeralda-MD и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    А и не ми е јасно тоа крстењето во деминутив. Особено во Битола го имам забележано. Сите се Борче, Иле, Пеце.... Шо не планираат да порасне тоа бебето кога му го даваат името.

На CameliaMiller, AngelOfArh, Eli23 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Таа Тракторка кога ќе биде свекрва има широк дијапазон на имиња да предлага
    За внукичката гарант ќе инсистира на неа да ја крстат -Фергусон да се вика:rofl::rofl::rofl:

На kjukli, AngelOfArh, DVAANGELA и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    А ако е машко Плуг.

На CameliaMiller, AngelOfArh, nena2010 и 7 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Се извињавам вака, ама ВелиЧЕ Шумуликовски фудаблерот ...:rofl::rofl::rofl: не ли му е срам де се претстави :rofl::rofl:.
    Прво некој ќе си помисли дека ВелиЧЕ е некој малецок, па нагалено го викаат
    Па во комплет со презимето..ц,ц,ц...неможам да се изнасмеам

На LUCERKA, MacenceEna, DVAANGELA и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Па за теа ти лафам бе.

13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.325
    Допаѓања:
    278.479
    Имиња сама сум им ставал на децата дури и мм не ми се мешаше а кај нас па и нема голема традиција да се става на дедо баба
    А за тинејџериве да додам дека и јас додека ми беа моите мали за другите велев дека многу се разгалени дека јас вака и вака ќе правам ќе бидам строга...И сега спаѓам во најлошите мајки но се обидувам да држам баланс.До лани нигде не ја пуштав па полна да Верувајте сите кога ќе дојдете во тој период ќе го кажувате истото што и ние понекој овде. @ph.orhideja 12 године се време кога и почнува пубертетот но тоа е и индивидуално
    И морам и за сексот после 40 да си кажам иако јас не сум ја преминала 40 кта се подобар и подобар е за што сме и доказ ние овде кои нема дена да не го спомнеме (а и си го практикуваме ако не верувајте прашајте ни го комшиите

На LUCERKA, <3 pleza4e <3, anel и 9 други им се допаѓа ова.
  14. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.665
    Допаѓања:
    181.928
    Еееее да сте живи и здрави со ова имињата ме изнасмеавте алал ви вера :D
    Демек ке лакирав ноктите на нозете ама ве зачитав па помина времето туку ај да шкртнам збор два и јас па да се лакирам
    Се убаво ама кога ке се вратиш од одмор неможеш да се изнапереш еве ја трета ке а пуштам
    Читам проблеми со пубертет кај нас некаде до полни 11 години почнат е се нешто не му се бендисува ,се нешто не му одговара се дере се врека се расправа со сите е :!: ама со мене неможе јас строго држам инаку физички уште од лани има измени на телото нека ме чува господ нредниве5-8 години да не полудам додека двете изпаднат од пубертет
    Ручекот ставен пералните вртат и се спремам викенд на море
    Бидете поздравени цуфки :*

На anel, bittersweet, Esmeralda-MD и 4 други им се допаѓа ова.
  15. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис.:hai::hai::hai:

Прашањето на @Strumka22 за кексот после 40 ќе можам да го одговорам после 4-5 години :lol:, сега можам да кажам дека кексот со правата особа е фантастичен, не гледам разлика измеѓу 20 и 30 тите, мислам на оној период од кога сум со мм.:l:

@referentka ја па си мислев дека тоа онака као некоја урбана легенда било дека свекорите препишувале куќи само за да им се стави името, бре не ми се верува дека навистина постојат такви луѓе.:x

Кај мене мм вика дека јас сум го носела бебето 9 месеци, тој учествувал само во забавниот дел на правењето на бебето, дека одлуката е моја како ќе ги именуваме децата.
    Којзнае колку се каел што го рекол тоа кога сакав на Конта да го крстам Кастиел, лик од омилената серија.:rofl:
    :rofl::rofl:
    Матео е моја желба, крстен е по мајка ми, сакав Матеј ама во англиското говорно подрачје ќе беше тоа Матеџ па го изменивме малку во Матео, кумот си знаеше дека така сакам и само тоа име го имаше на списокот.
    За Константин, името беше од предложените на кумот, на големо момче му требаше и големо име, мм се прерадува дека го прескокнав Кастиел.]:):rofl:
    Не давам освен на Матео никој да му го крати името и јас вака тука инаку си го викам со целосното име, пишан е така и на изводот како Константин а не на англиски Constantine, трипати им го враќав изводот додека му го погодија.:lol::lol:
    За Лети, знаевме и двајцата со мм кога видовме дека е женско дека ќе и го подновиме името на свекрвата, прво убаво и е името, да не беше немаше шанса да го заглавам детето со некое безвезе име, плус имам пишувано, после 4 сина, 10 внука, се изначека жената да види женско во фамилијата.

Кај мене само на Конта малку не му одговара името со презимето, дека италијански презимето ама па се јаде не е ептен безвезе.:lol:
    На брат ми децата имаат македонски имиња ама што се и интернационални, си одговараат со презимето а се добри и за тука а и за Мк, не знам дали татко ми се понудил да им ја препише куќата ]:)ама првиот внук го носи неговото име ама малку модофицирано за да одговара за тука.

Туку го растажив татко ми кога го прашував каква тинејџерка сум била, не дека беше тоа пред 100 години ама да не биде јас бев добра, сега децата се лоши, оно као јас кога сум снаа, свекрвата не чини а јас кога сум свекрва па снаатa не чини.
    Со брат ми баш кога требаше да лудуваме, да бидеме тинејџери мајка ми се разболе така да и двајцата преку ноќ што се вика созреавме, побитно ни беше дома да си седиме, да и помагаме, да не ја нервираме и го прескокнавме и двајцата пубертетот.

Лелеееееееее ме изнасмеавте со имињата, има едно девојче во црква што доаѓа, се преставува како Гала и неодамна дознав дека уствари девојчето (14-15) се вика Гајтанка по баба и(facepalm)едвај чека да направи 18 години за да си го смени името.

На CameliaMiller, kjukli, LUCERKA и 15 други им се допаѓа ова.
  16. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524

Не се тие страшни. Многу често ќе наидеш на Сашко, Горанче, Томче, Николче.......Ова битолсково потекло ми даде можност добро да ги проучам :D Дефинитивно најхит битолско име ми е Менде, нема појако според мене :D

Се извинувам што ко џокер се убацувам во темава после многу долго време, многу брзо идат постови, не стигам ни да прочитам ни да пишам :| Битно е една од најпозитивните теми, најинтересна за читање :D

На LUCERKA, do-re-mi, Eli23 и 6 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Во Битола Менде и Цена се главни фаворити

На LUCERKA, Esmeralda-MD, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.182
    Како се развртуваат тука теми, чудо едно... за имиња немам што да кажам, синко си е крстен на свекор ми, т.е помодерната верзија, и не давам никој да му го крати името, иако имаше обиди, ама во сам старт ги сечев. Инаку, самите со мм решивме тоа име да му го дадеме, не за честови да правиме, туку дека ни е убаво името, некако ни одговараше за детето.
    Мене лично, освен деминутивните форми, не ми се свиѓаат ни оние кратки, као интернационални имиња, ко за кучиња. Се извинувам ако некои од вашите деца имаат такви имиња, ама стварно не ги можам. Мода или нешто друго, не знам, сметам дека имаме преубави имиња со кои може да се гордееме. Е сега и јас не сум за старите имиња од типот на Митра, Перса и слично, а за оние од типот на Тракторка и Катастрофа да не праам муабет. Жими се, не знам што му се вртело во глава на кумот/таткото да крсти дете Катастрофа (има и такво име, да), ама може како некој убав странски збор му звучело, па сакал човекот да се покаже модерен (facepalm)

За струмичките - имам од сите што ги спомнавте, во фамилијата на мм... чудно ми беше кога ги запознавав, ама се навикнав :|

Заборавив да си кажам - кексот со вистинскиот партнер е д бест, без оглед на годините. Ама годините играат улога во отвореноста - во смисла колку сме спремни за експериментирање - не дека не експериментирав како помлада, ама не ми беше вака лесно... сега и да не ни успее, ќе се изнасмееме и пак би пробале, што не било случај претходно :wasntme:

На <3 pleza4e <3, anel, DVAANGELA и 10 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Кој ќе ја реши загаткава има бакшиш

На LUCERKA му/ѝ се допаѓа ова.
  20. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Веројатно даваат перница подарок со две фарби Палет. Иако добри десет секунди се фокусирав на сликава. Некако ми даде впечаток дека од фарбине косата гори, па ај колку за утеха, еден јастук може да запалите, куќа части. :D Што ти значи пишан јазик, неколку значења ќе најдеш.

На kjukli, <3 pleza4e <3, DVAANGELA и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.