Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Може негови сА... Може ти не му ги знаиш сите дела. Гог ли беше шо си го сецнал увото?

Ano, Barbie20, green.eyes and 9 others like this.
  2. Peco

Peco Форумски идол

Ами ја толку разбирам :^)

Ano, Barbie20, green.eyes and 10 others like this.
  3. Emy867

Emy867 Форумски идол

Ko не сА негови де. Јас бар сум добар познавач на неговото уметничко творештво:drunk::D.

Ano, green.eyes, Annath and 7 others like this.
  4. Sesil

Ете изумив да кажам дека и јас имам фикус. Млад е ама го преживеа зимото. На топло го чував

Ano, green.eyes, Annath and 10 others like this.
  5. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

+/- 40 е ова? 8-|
    :^) |( (facepalm)

Да пишам нешто под смајлињава... По правилата требало со текст да бидат проследени :!: :)

Неколку недели сум слабо активна на темава, ама денес прочитав се што било актуелно последниве 24 часа... Ииии, по кој знае кој пат имало муабети што смее, а што не на темава! И пак имало „метла“ за несоодветните мислења...
    Што разговарате со другарките додека пиете кафе? Се и сешто... За свеки, деца, маж... за садење цвеќиња, перење гаќи, вапцање јајца, правење бурек... за кока-кола во 40-тите :D
    Сигурно и музика слушате додека муабетите :!:
    Темава е во „кафе муабети“... Значи, дозволено е да се дискутира за СЕ... Јас така мислам :tmi:

За вечерните журки... кои и не се така чести и кои што мислам дека најмногу допринесоа да се зборува што смее, а што не да има на темава...
    Ние околу 40-тата баш и немаме време и пари често да одиме по вистински журки и дешавки... Во таков недостаток понекогаш сакаме да „побегнеме“ од секојдневните мисли и едноставно да се опуштиме со виртуелните пријателки. Убаво ни е и на момент да слушнеме некое музиче кое сме го заборавиле, а некој се сетил да ни го „пушти“ журкајки се... Понекогаш ни е убаво и да тресеме „зелени“, да се зезаме... Па зошто да не и на „шипка“ да се свртиме (poolparty)
    Како може да смета позитивната енергија и нашите насмевки пред компјутер?
    Секогаш кога ке спомнам шипка се секавам на прекрасната журка од пред две години... И на @ozbilnazena која многу „тагуваше“ што ја пропушти :tmi:

Многу девојки што пишуваа на темава „се откажаа“ заради муабетите и „нападите“ дека „згрешиле“ и напишале нешто недозволено... Јас го ценам сечие мислење, секој си има нешто што во моментот го преокупира, па си пишува за тоа... Ако не ми е интересно нема да коментирам, нема да се приклучам на дискусијата... Но, нема и да го критикувам мислењето само заради тоа што на мои години ми е веќе „изживеано“!!!

Ееее :^)... И потписите на јубилејките да не сметаат? Мене ми се баш симпатични... И сите ги лајкувам :clap:

Веќе почнав да коментирам кога го напиша ова Ано :f:

Сега... Добра вечер :hug:
    Да си кажам колку вредна бев деновиве :D
    Сите генералки направени... Ми свети куќава :tmi:
    Сите расади за цвеќиња посеани во саксии... Се чекаат да „стасаат“ за расадување :tmi:
    Сарделите пресадени во нова земја и веќе се печат на сонце :f: :sun:
    Тревата ми ја уништија... треба да садам нова :@
    Не се трпам колку ги замарам дома со совети што смеат и што несмеат да прават :D

@LadyC подршка за идејата за сопствен бизнис :f:
    Козметички / фризерски салон е убава работа за жена... Со сегашниов памет мислам дека секоја работа која што дава слобода за лабаво и лично креирано работно време е непроценета...
    И јас се пријавувам за муштерика... Не ми треба депилација, ама на кафе-муабет ке дојдам :coffee:

@Rebecca_R идејата што ја сподели со нас за вапцање јајца со креп хартија ми се виде интересна... Ке побарам креп хартија и ако ми успее „фарбањето“ ке постирам сликО
    Уффф... Цела сум со спомени вечерва... СликО ме потсети на нашата мила @danichap :hug:

@lunicka со лесно мила... Сите од темава те држиме за рака :hug:

Сега (waiting)... Добра ноќ Ве гушкам сите :hug:

ПС Ако напишав нешто „недозволено“ модераторите нека бришат :)

mal.ecka, Ano, Peco and 33 others like this.
  6. monik55

monik55 Форумски идол

Да ти пуштам по карго?
    Или имате рамстор?

kuc, Annath, Lejla8 and 3 others like this.
  7. Sesil

ако важи до среда попустот ќе дојдам да си купам...

Annath, Lejla8, referentka and 3 others like this.
  8. monik55

monik55 Форумски идол

Важи на флаер се.
    Во Капитол имаш убав избор за другите меркети незнам.

Annath, Lejla8, referentka and 5 others like this.
  9. Sesil

фала за инфо и шо се понди за услуга ;)

Ај уште нешто да кажам поврзано со јајца... Една конфекција денес заедно со платата им дала на вработените по 1 табла јајца. И пошто многу вредно нешто им дала, мора да се пофалат и на ФБ, па со секоја од вработените го сликале и примопредавањето на таблата |( (смајли шо се крсти). Мора сите да видат колку се грижат за вработените дури и бонуси им даваат :lol:

Last edited: Apr 11, 2017
    Ano, Barbie20, bittersweet and 20 others like this.
  10. Petar80

Petar80 Форумски идол

Добро утро и убав ден, гледам утринава сум прв со пост на форумов па да искористам да шкртнам нешто додека модераторкиве нанаат па да не ме фатат за увце дали е краток, долг добар лош постов. Зезам прекрасни сте модераторки, сите амбициозни и знам дека сакате да се докажете но немојте до толку ќе не побркате по темава секогаш имало прогледување низ прсти и се знаело дека во темата има мрчатори на кој и научен труд да објавиш ќе им пречи. Така да вратете ја живоста односно нека се олабави темата, сочноста, забавава во темава оти приметувам се стеснува, може би грешам. Ги подржувам @Bridget и @Val-Dim во нивните забелешки и дискусии околу темава.
    Доволно за тоа.
    Денес ранобуден за чудо, кафенце си пиуцкам и мислам дека денов ќе биде ок за малку да се фати некоја кривинка.

mal.ecka, Ano, Peco and 26 others like this.
  11. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Кај сте жени :) Цела ноќ бабара-бабара не ви се станви сега. Е не ви се станви! Ајде станвитееееее! Нов ден е море :rofl: Работа кој ќе пофаќа денес :)
    Јас и станата и појадвена и се со ред (facepalm)

Ano, Peco, bittersweet and 25 others like this.
  12. LadyC

LadyC Форумски идол

Добро утро.
    Мали пие млекце, и после јас сум на ред со кафето.
    Имам мн да кажам, ама коа ќе дојде редот.

Ајт убав ден.

mal.ecka, Ano, Dust and 20 others like this.
  13. joy1

joy1 Форумски идол

Испратив дете во школо и се враќам во кревет :P

Peco, Dust, JuLleE and 21 others like this.
  14. LadyC

LadyC Форумски идол

Ако не искоментирам ќе пукнам. :D
    Не прашувајте од страна за мене - мене прашајте ме. Не иритирајте беспотребно и не глумете фаци, јер сите сме исти тука.
    Ако некој има комплекс што не станал модератор нека се смири малку и нека не мрчи .
    До вчера ги баравме а денес гледам критика одма.
    Не! Не се улизувам, бар Реин можете да ја прашате нека ви каже дал се улизувам, ама да се дига тензија пошо некој дал некоја насока е безвезно а затоа е поставен. Значи па ќе речам се што е претерано не чини, ама сите заедно до вчера со тие модератори баравме модератори е сеа не ни чинат. Епа не иде така. Тагирај ги и јавно кажи и на тие кои мислиш дека претеруваат каде грешат или сугерирај им нешто. Зашто верувам ќе разгледаат се и ќе има мн ок однос .
    Ете така. Раат не спиев морав да пишам да не ме стега.:D
    А сега кој мисли дека не сум у право нека ме тагира тука и нека ми даде контра аргументи.
    Ако не нека не си пика носот кај работа не му е.

Last edited: Apr 11, 2017
    kikin, Sesil, manja666 and 13 others like this.
  15. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Јутaр:sun:

Кaфе нa ред...тристa чудa нaпрaвив oд сaбaјле..нa рaбoтa кo ќе стигнaм веќе умoрнa ќе сум(facepalm)

Мрчaтoри секoгaш имaлo и ќе имa...пa и вo реaлниoт живoт е тaкa....игнoрирaј aкo нештoтo не ти oдгoвaрa и гoтoвo...

Дaјте некoјa идејa зa тoртa...мм викa oди купи aмa сaкaм нештo дoмaшнo..ми се прoбувa нештo нoвo...

@Cka мнoгу сaкaм дa јa читaм ...жaл ми е штo немa време пoвеќе дa пишувa кo вчерa ...се нaдевaм мaлaтa е пoдoбрa:inlove:

Oдaм дa сушaм кoсa...

Дoчитaње:P

mal.ecka, Peco, Barbie20 and 23 others like this.
  16. kravce

kravce Форумски идол

Ц ц ц ве таргетирам, лоша сум, зошто моите невини мислења беа избришани, а тука еден куп така да си знаете. Скорпија сум, злопамтило :D Се додека нема навреди, не гледам потреба темава нешто да се модерира ама ај, дете што знае нели :wasntme:
    Поминувам наутро покрај една градинка и гледам секое утро родители како оставаат дечиња. Боли ли? И тоа е дел од животот, ама некако тешко ми изгледа, да го будиш знаеш му се спие толкаво малецко цакано, па го оставаш со часови и го мислиш и ... извинете нешто сум многу емотивна периодов :|
    Ама кафенцево ми се погодило. Нешто лошо спијам деновиве, ќе заспијам па се будам после еден час и се чувствувам некако вознемирена :sweat: Одбројувам денови до петок, иако немам никакви планови за ништо. И се надевам дека денес ќе ми дојде гостинчето на работа да ми внесе енергија и позитива и да си поиграме. Децата се радуваат и смеат на такви мали работи, да си возрасен стварно е досадно.

Ano, Peco, Barbie20 and 22 others like this.
  17. N.2106

N.2106 Популарен член

Добро утро!Кој е за кафица:) i09ucikbPnhrq.gif Упс...:D
    Сори:$
    Имајте убав ден;)

Ano, Sesil, Dust and 12 others like this.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Ај добро утро!
    Ми се пие кафе кој ќе чека пауза.:o

Peco, Dust, green.eyes and 12 others like this.
  19. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Убаво кажано од страна на @Bridget , @Val-Dim и @Petar80 ,потполно се согласувам со сето ваше кажано....

Јас мислам и тврдам дека овде повеќе се сака да си кажува човек за маките и проблемите отколку за убавите нешта..... па луѓе сме се сака и мака да се каже и радост и тага па и веселба со музика .....што народ,ќе бевме само расправии и дигање тензии ...за пуштање на песни и тоа во покасните сати стварно срамота .....а и малку модераторите да прикочат не е убаво до вчера и вие се журкавте тогаш ви одговараше, а сега сила ....боже боже.....

Ај добро утро бијрум полицајско кафе IMG_2512.JPG

Peco, Barbie20, Dust and 15 others like this.
  20. Petar80

Petar80 Форумски идол

Жацо еден куп очиња , море море колку ли сакаат да те видат. Не претендирам за гледач на кафе да не бидам погрешно сватен хахаха

Barbie20, Sesil, Dust and 10 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.