Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.160
    Допаѓања:
    137.257
    Може негови сА... Може ти не му ги знаиш сите дела. Гог ли беше шо си го сецнал увото?

На Ano, Barbie20, green.eyes и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.623
    Допаѓања:
    177.977
    Ами ја толку разбирам :^)

На Ano, Barbie20, green.eyes и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.854
    Допаѓања:
    99.519
    Ko не сА негови де. Јас бар сум добар познавач на неговото уметничко творештво:drunk::D.

На Ano, green.eyes, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.160
    Допаѓања:
    137.257
    Ете изумив да кажам дека и јас имам фикус. Млад е ама го преживеа зимото. На топло го чував

На Ano, green.eyes, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.827
    Допаѓања:
    62.050
    +/- 40 е ова? 8-|
    :^) |( (facepalm)

Да пишам нешто под смајлињава... По правилата требало со текст да бидат проследени :!: :)

Неколку недели сум слабо активна на темава, ама денес прочитав се што било актуелно последниве 24 часа... Ииии, по кој знае кој пат имало муабети што смее, а што не на темава! И пак имало „метла“ за несоодветните мислења...
    Што разговарате со другарките додека пиете кафе? Се и сешто... За свеки, деца, маж... за садење цвеќиња, перење гаќи, вапцање јајца, правење бурек... за кока-кола во 40-тите :D
    Сигурно и музика слушате додека муабетите :!:
    Темава е во „кафе муабети“... Значи, дозволено е да се дискутира за СЕ... Јас така мислам :tmi:

За вечерните журки... кои и не се така чести и кои што мислам дека најмногу допринесоа да се зборува што смее, а што не да има на темава...
    Ние околу 40-тата баш и немаме време и пари често да одиме по вистински журки и дешавки... Во таков недостаток понекогаш сакаме да „побегнеме“ од секојдневните мисли и едноставно да се опуштиме со виртуелните пријателки. Убаво ни е и на момент да слушнеме некое музиче кое сме го заборавиле, а некој се сетил да ни го „пушти“ журкајки се... Понекогаш ни е убаво и да тресеме „зелени“, да се зезаме... Па зошто да не и на „шипка“ да се свртиме (poolparty)
    Како може да смета позитивната енергија и нашите насмевки пред компјутер?
    Секогаш кога ке спомнам шипка се секавам на прекрасната журка од пред две години... И на @ozbilnazena која многу „тагуваше“ што ја пропушти :tmi:

Многу девојки што пишуваа на темава „се откажаа“ заради муабетите и „нападите“ дека „згрешиле“ и напишале нешто недозволено... Јас го ценам сечие мислење, секој си има нешто што во моментот го преокупира, па си пишува за тоа... Ако не ми е интересно нема да коментирам, нема да се приклучам на дискусијата... Но, нема и да го критикувам мислењето само заради тоа што на мои години ми е веќе „изживеано“!!!

Ееее :^)... И потписите на јубилејките да не сметаат? Мене ми се баш симпатични... И сите ги лајкувам :clap:

Веќе почнав да коментирам кога го напиша ова Ано :f:

Сега... Добра вечер :hug:
    Да си кажам колку вредна бев деновиве :D
    Сите генералки направени... Ми свети куќава :tmi:
    Сите расади за цвеќиња посеани во саксии... Се чекаат да „стасаат“ за расадување :tmi:
    Сарделите пресадени во нова земја и веќе се печат на сонце :f: :sun:
    Тревата ми ја уништија... треба да садам нова :@
    Не се трпам колку ги замарам дома со совети што смеат и што несмеат да прават :D

@LadyC подршка за идејата за сопствен бизнис :f:
    Козметички / фризерски салон е убава работа за жена... Со сегашниов памет мислам дека секоја работа која што дава слобода за лабаво и лично креирано работно време е непроценета...
    И јас се пријавувам за муштерика... Не ми треба депилација, ама на кафе-муабет ке дојдам :coffee:

@Rebecca_R идејата што ја сподели со нас за вапцање јајца со креп хартија ми се виде интересна... Ке побарам креп хартија и ако ми успее „фарбањето“ ке постирам сликО
    Уффф... Цела сум со спомени вечерва... СликО ме потсети на нашата мила @danichap :hug:

@lunicka со лесно мила... Сите од темава те држиме за рака :hug:

Сега (waiting)... Добра ноќ Ве гушкам сите :hug:

ПС Ако напишав нешто „недозволено“ модераторите нека бришат :)

На mal.ecka, Ano, Peco и 33 други им се допаѓа ова.
  6. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Да ти пуштам по карго?
    Или имате рамстор?

На kuc, Annath, Lejla8 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.160
    Допаѓања:
    137.257
    ако важи до среда попустот ќе дојдам да си купам...

На Annath, Lejla8, referentka и 3 други им се допаѓа ова.
  8. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Важи на флаер се.
    Во Капитол имаш убав избор за другите меркети незнам.

На Annath, Lejla8, referentka и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.160
    Допаѓања:
    137.257
    фала за инфо и шо се понди за услуга ;)

Ај уште нешто да кажам поврзано со јајца... Една конфекција денес заедно со платата им дала на вработените по 1 табла јајца. И пошто многу вредно нешто им дала, мора да се пофалат и на ФБ, па со секоја од вработените го сликале и примопредавањето на таблата |( (смајли шо се крсти). Мора сите да видат колку се грижат за вработените дури и бонуси им даваат :lol:

Последна измена: 11 април 2017
    На Ano, Barbie20, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  10. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Добро утро и убав ден, гледам утринава сум прв со пост на форумов па да искористам да шкртнам нешто додека модераторкиве нанаат па да не ме фатат за увце дали е краток, долг добар лош постов. Зезам прекрасни сте модераторки, сите амбициозни и знам дека сакате да се докажете но немојте до толку ќе не побркате по темава секогаш имало прогледување низ прсти и се знаело дека во темата има мрчатори на кој и научен труд да објавиш ќе им пречи. Така да вратете ја живоста односно нека се олабави темата, сочноста, забавава во темава оти приметувам се стеснува, може би грешам. Ги подржувам @Bridget и @Val-Dim во нивните забелешки и дискусии околу темава.
    Доволно за тоа.
    Денес ранобуден за чудо, кафенце си пиуцкам и мислам дека денов ќе биде ок за малку да се фати некоја кривинка.

На mal.ecka, Ano, Peco и 26 други им се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Кај сте жени :) Цела ноќ бабара-бабара не ви се станви сега. Е не ви се станви! Ајде станвитееееее! Нов ден е море :rofl: Работа кој ќе пофаќа денес :)
    Јас и станата и појадвена и се со ред (facepalm)

На Ano, Peco, bittersweet и 25 други им се допаѓа ова.
  12. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Добро утро.
    Мали пие млекце, и после јас сум на ред со кафето.
    Имам мн да кажам, ама коа ќе дојде редот.

Ајт убав ден.

На mal.ecka, Ano, Dust и 20 други им се допаѓа ова.
  13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.138
    Допаѓања:
    329.181
    Испратив дете во школо и се враќам во кревет :P

На Peco, Dust, JuLleE и 21 други им се допаѓа ова.
  14. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Ако не искоментирам ќе пукнам. :D
    Не прашувајте од страна за мене - мене прашајте ме. Не иритирајте беспотребно и не глумете фаци, јер сите сме исти тука.
    Ако некој има комплекс што не станал модератор нека се смири малку и нека не мрчи .
    До вчера ги баравме а денес гледам критика одма.
    Не! Не се улизувам, бар Реин можете да ја прашате нека ви каже дал се улизувам, ама да се дига тензија пошо некој дал некоја насока е безвезно а затоа е поставен. Значи па ќе речам се што е претерано не чини, ама сите заедно до вчера со тие модератори баравме модератори е сеа не ни чинат. Епа не иде така. Тагирај ги и јавно кажи и на тие кои мислиш дека претеруваат каде грешат или сугерирај им нешто. Зашто верувам ќе разгледаат се и ќе има мн ок однос .
    Ете така. Раат не спиев морав да пишам да не ме стега.:D
    А сега кој мисли дека не сум у право нека ме тагира тука и нека ми даде контра аргументи.
    Ако не нека не си пика носот кај работа не му е.

Последна измена: 11 април 2017
    На kikin, Sesil, manja666 и 13 други им се допаѓа ова.
  15. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    152.665
    Јутaр:sun:

Кaфе нa ред...тристa чудa нaпрaвив oд сaбaјле..нa рaбoтa кo ќе стигнaм веќе умoрнa ќе сум(facepalm)

Мрчaтoри секoгaш имaлo и ќе имa...пa и вo реaлниoт живoт е тaкa....игнoрирaј aкo нештoтo не ти oдгoвaрa и гoтoвo...

Дaјте некoјa идејa зa тoртa...мм викa oди купи aмa сaкaм нештo дoмaшнo..ми се прoбувa нештo нoвo...

@Cka мнoгу сaкaм дa јa читaм ...жaл ми е штo немa време пoвеќе дa пишувa кo вчерa ...се нaдевaм мaлaтa е пoдoбрa:inlove:

Oдaм дa сушaм кoсa...

Дoчитaње:P

На mal.ecka, Peco, Barbie20 и 23 други им се допаѓа ова.
  16. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Ц ц ц ве таргетирам, лоша сум, зошто моите невини мислења беа избришани, а тука еден куп така да си знаете. Скорпија сум, злопамтило :D Се додека нема навреди, не гледам потреба темава нешто да се модерира ама ај, дете што знае нели :wasntme:
    Поминувам наутро покрај една градинка и гледам секое утро родители како оставаат дечиња. Боли ли? И тоа е дел од животот, ама некако тешко ми изгледа, да го будиш знаеш му се спие толкаво малецко цакано, па го оставаш со часови и го мислиш и ... извинете нешто сум многу емотивна периодов :|
    Ама кафенцево ми се погодило. Нешто лошо спијам деновиве, ќе заспијам па се будам после еден час и се чувствувам некако вознемирена :sweat: Одбројувам денови до петок, иако немам никакви планови за ништо. И се надевам дека денес ќе ми дојде гостинчето на работа да ми внесе енергија и позитива и да си поиграме. Децата се радуваат и смеат на такви мали работи, да си возрасен стварно е досадно.

На Ano, Peco, Barbie20 и 22 други им се допаѓа ова.
  17. N.2106

N.2106 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    19.135
    Добро утро!Кој е за кафица:) i09ucikbPnhrq.gif Упс...:D
    Сори:$
    Имајте убав ден;)

На Ano, Sesil, Dust и 12 други им се допаѓа ова.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.351
    Допаѓања:
    278.779
    Ај добро утро!
    Ми се пие кафе кој ќе чека пауза.:o

На Peco, Dust, green.eyes и 12 други им се допаѓа ова.
  19. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Убаво кажано од страна на @Bridget , @Val-Dim и @Petar80 ,потполно се согласувам со сето ваше кажано....

Јас мислам и тврдам дека овде повеќе се сака да си кажува човек за маките и проблемите отколку за убавите нешта..... па луѓе сме се сака и мака да се каже и радост и тага па и веселба со музика .....што народ,ќе бевме само расправии и дигање тензии ...за пуштање на песни и тоа во покасните сати стварно срамота .....а и малку модераторите да прикочат не е убаво до вчера и вие се журкавте тогаш ви одговараше, а сега сила ....боже боже.....

Ај добро утро бијрум полицајско кафе IMG_2512.JPG

На Peco, Barbie20, Dust и 15 други им се допаѓа ова.
  20. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Жацо еден куп очиња , море море колку ли сакаат да те видат. Не претендирам за гледач на кафе да не бидам погрешно сватен хахаха

На Barbie20, Sesil, Dust и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.