Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Имојот постар син го носи името на свекор ми,во помодерна варијанта и плус јас си сакав така.Вторит син е крстен по името на баба му на сопругот,нормално во машка форма.И за двете деца јас си ги кажав имињата.Нај хит имиња за мене се Лепојка,Лефтерка,Становитка :)

На Mrs.Bass, DVAANGELA, vitamina и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.446
    @bittersweet Јас мислам дека „вистинскиот“ е заблуда или има повеќе што се вистински. Сексуалното уживање неможе да се сведе само на една особа според мене. Тоа е уште еден мит кој го користат жените за да покажат демек колку го сакаат својот партнер и дека никој освен него неможе никој да ги задоволи што е тотално погрешно. Ако навистина е така зошто тогаш мажите не го користат тој термин „вистинската“ кога е во прашање сексот, туку на нив сите им се вистински?
    @Esmeralda-MD Ти си сакаше или ова го кажуваш за да не бидеш тотално поразена. Зошто тогаш е си го ставила барем на едното името на еден од твоите родители?

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Esmeralda-MD

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    или дека многу брзо фака фарбата,па да си дремнеш додека чекаш:D

На referentka и tessie им се допаѓа ова.
  4. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Фала ви за одговорите.

Инаку за имињата на децата мои.
    Син ми е по свекор ми крстен,убаво му е името,кратко и многу ретко .Желба на маж ми беше,ама јас на крај одлучив без притисок од никој.
    Ќерка ми има модерно име,сега е се почесто.Свекрва ми се радуваше дека имала две букви од нејзиното име и тоа две самогласки.:!:Има и од моето две самогласки.На А и завршува.

Се шалам,фала богу никој не му вршел притисок,најмалку кумот ми кажувал како ќе ми се викаат децата што јас ги раѓам.

За кекс не зборам многу,има машала...со годините подобар станува.

На ozbilnazena, DVAANGELA, galapce и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Esmeralda-MD

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Па бидејќи моите родители беа против тоа децата да ги носат нивните имиња,сметаа дека треба да си ставиме како ние си сакаме.Воопшто не се чувствувам поразена,немам причина,самата бев иницијатор за имињата на децата.Свекор ми веќе беше починат кога се роди син ми,и јас навистина го почитував а и тој мене,а за второто дете името дојде спонтано,од многуте муабети каква силна жена била,домаќинка и мојот сопруг многу ја сакал,се решив за тоа.Без разлика дали имињата ќе бидат од моја или негова страна,најбитно ми е да се живи здрави и прави,името не го прави човек туку човекот што го носи името.:)

На ph.orhideja, Mrs.Bass, Bozica1980 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Јас не напишав вистинскиот, напишав правата особа, тоа за мене си кажувам,за другите не знам.
    Не сум била невина кога го запознав мм на 27 години, споредба имам направено и да он е правата особа за мене, сексот со него е подобар од сексот во предходната врска. Да, да втор ми е ама му го немам кажано тоа, да ме праша ќе се налутам дека е селјачиште ама ќе му кажам поголема бројка некоја, да не биде секој нареден ми е втор.:P:rofl::rofl:

Како и да е не може да се споредува секс со партнер за една ноќ, со постојан партнер, тој за една ноќ не му е гајле за мене, гледа тој да си се задоволи, додека постојаниот партнер веќе знае што сакаш, како го сакаш и те задоволува максимално, затоа со годините сексот е подобар а не полош.
    Постојаното менување на партнери не те прави поискусна во сексот, те прави лесна и незадоволна инаку не би ги менувала ако те задоволиле.:wasntme::?:

На MacenceEna, ozbilnazena, Daydream и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.446
    @Esmeralda-MD Мислам дека тоа што неќеле твоите да внуците ги носат нивните имиња не е затоа што вистински не сакале, бидејки тоа е чест за секој дедо или баба мисам дека повеќе го направиле од тактички причини за мир во куќа бидејки се свесни каде живееме и каква би била реакцијата на другата страна.
    @bittersweet Ептен големо искуство имаш за да споредиш :) Не се сложувам дека на мажот ќе му е повеќе гајле за да ти уживаш, постојат милиони примери каде жените воопшто не уживаат во сексот со брачниот партнер а на мажот за тоа не му е гајле.
    Кога е во прашање сексот и задоволството во сесот не би ги делелатака работите и тој за една вечер може да биде и добар и лош и да го бива или да не го бива кко што може истото да биде и постојаниот партнер. Затоа треало да пробаш и друг ќекс пред да тврдш дека оној ќекс кој мажот ти го дава е најдобриот. Не сакам да те разочарувам но доста си пропушила штом си дозволила со вториот да завршиш во брак

8. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    На <3 pleza4e <3, mareane, DVAANGELA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    @Strumka22 koga ke porasnes ke razberes deka seksot e podobar koga si go poznavas partnerot kako i toj tebe, si gi poznavate seksualnite potrebi i zelbi na koi zaednicki rabotite za da bide sexot podobar.
    I od kade ti tolku iskustvo na 22 god, nebare od 10 god se seksas, pa dojde na red na drugi da im kazuvas sto im e podobro vo sekot a sto ne.

На LUCERKA, joy1, bittersweet и 9 други им се допаѓа ова.
  10. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Тууууууууу бре ама ме разочара сега, како бе така ми го кршиш филмот, сега ќе треба на стари години да се пуштам во промет, да надокнадам тоа што сум го пропуштила.:rofl::rofl::rofl::rofl:

А ќе бидеш така љубезна да ми кажеш што точно сум пропуштила, чисто информативно да видам дали се исплати да се пуштам во промет.:wasntme:

На kjukli, LUCERKA, MacenceEna и 15 други им се допаѓа ова.
  11. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.446
    @ph.orhideja Не сум мажена но знам што сакам и што не сакам во животот. Она што не го сакам е целосна доминација на партнерот и нема да го дозволам. Ако јас грешам зошто тогаш ниту една не напиша дека ги ставила имињата на децата на нејзините родтели или дека го задржала презимето.... Не може да се лични и фонетични само имињата на родителите намажот додека од страната на жената ништо да нечини.

@bittersweet Тоа не се опишува со зборои тоа треба да се доживее. Се шалам Битерке терај си ти како што ти е убао, ако до сега не си пројавила желба за друг веројатно и од сега нема, веќе си влезена во рутина и така ти е убаво и терај си така. Навиката е чудо.

@Abrakadabra За искуство не ти треба да имаш 50 години туку да работиш на тоа. Исто како што не значи ако нон стоп си на компјутер дека си IT стрчњак. одините нито не значат туку се е до пракса и колку труд ќе вожиш.

12. Esmeralda-MD

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    @Strumka22 нема потреба од полемизирање за тоа што сакале моите родители но молчеле,имам супер однос со нив и никакви сомнежи дека ете премолчиле за мир.Каков мир?:^)Ниту тие не си ги сакаат нивните имиња,не да сакаат нивните внуци да ги носат.Овде завршува муабетот,немора да ми одговараш.Поздрав:)

На Annath, mareane, DVAANGELA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Опасна дискусијава.
    Трудна сум со прво и името го договоривме само со мм. Кумот се сложи со нашата желба.
    Не би сакала да ги крстевам децата по имиња на родители и барем за тоа се согласуваме со мм, па и со родителите. Не сум голем фан на таа традиција.

На Mrs.Bass, Annath, mareane и 3 други им се допаѓа ова.
  14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.360
    Допаѓања:
    125.173
    А Панде?? Не си битолчанец ако не се викаш Менде, Панде, Пеце ( тоа е скратено од Петар инаку ).

На Annath, mareane, DVAANGELA и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Јас малку ќе ја попердашам политичката естрада пример:
    Дуфе Кукоски или Стојко Пауновски :D
    Да ви кажам има и една жена која што се вика Катастрофа:o и до ден денес не си го сменила името.
    Катастрофаааааааааа кај си тргнала:rofl: тоа комшиките кога ќе ја начекаат.
    Не ја напнувајте темава.:)

На kjukli, Annath, <3 pleza4e <3 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.360
    Допаѓања:
    125.173
    Топ 10 според завод за статистика!!!

1.Катастрофа

2. Мисирка

3. Лигушка

4. Пешкирчо

5. Развигорчо

6. Кајмакчо

7. Тракторка

8. Карфиолка

9. Лустерко

10. Свемир

На CameliaMiller, kjukli, LUCERKA и 12 други им се допаѓа ова.
  17. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    :rofl: :rofl: :rofl:
    Баш се за во топ 10. Катастрофа сееееееееееееее.

На kjukli, Annath, DVAANGELA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Тoчнo Струмке, нaвикaтa е чудo. Истo кo ќе се нaвикнеш oд к.р нa к.р дa скaкaш и мислиш немa oд тoa пoубaвo. Секoј сo свoите нaвики.

На LUCERKA, MacenceEna, Eli23 и 14 други им се допаѓа ова.
  19. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Од кога па промената на презимето или давање на имиња на децата од страна на сопругот е негова доминација? :?:

На Kom.pot, kjukli, LUCERKA и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Дедо млаз, дедо млаз, дојде и кај нас
    ми опна два тли самали
    и една клоца вгаааааз.
    Ќе ви ставам по една ракијка сега да осетите нирвана.:D
    Имам план да се кексам, ама со мувите.
    Решив харакири да им правам со пипсот, бре човек на раат прозорец да не отвори.(wtf)
    Да не заборавам јас честам.

images_statii_zdravje_cokancinja-01.jpg

На Eli23, Mrs.Bass, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.