Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.138
    Допаѓања:
    329.189
    Осекам притисок од мн работи во последно време.Дури мислам се што поминав сега ми излегува на виделина ,негативно.И како да не можам да се носам наеднаш со сето тоа

На Barbie20, Lejla8, N.2106 и 17 други им се допаѓа ова.
  2. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Јас сакав да украсувам ама со синко тешко ми оде...
    Се сака детето да чепне,да виде...
    Цел на татко му е во секоја манџа потпршка става,не се метна на мене да ужива од страна :rofl:
    Така да ќе чекам да заспие па на раат да вадам од горе украси..

На своја рака 2-3 пати,не сакам ич лекарства.
    По потреба во болница од медицински лица неколку пати...екстремни случаеви беа.

Во ред е да се напиеш кога имаш потреба од нив за смирување но никогаш не ми биле јасни луѓето што дијазепамот го користат како бомбончиња и тоа претежно помлади луѓе за поубаво да спиеле (facepalm)

На Barbie20, Lejla8, kukla21 и 21 други им се допаѓа ова.
  3. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.161
    Допаѓања:
    137.259
    Дефинитивно неплодна година за пченицата. На никој салам не му никна

На Lejla8, N.2106, Viktorijaaa5 и 13 други им се допаѓа ова.
  4. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.636
    Допаѓања:
    152.680
    И јaс не гo земaв нa свoјa рaкa...oд лекaр ми беше препорачано...и тoa земaв пoлa oд дoзaтa штo беше препишанa...не сaкaм дa трпaм бoлкa,вoзнемиренoст или билo штo другo...зaтoa се лекoвите зa дa пoмoгнaт...пoдoбрo дa се нaпијaм тaблетa oткoлку дa нефункциoнирaм нoрмaлнo сo денoви пoрaди недoстaтoк нa сoн...ми се случувa дo недечи наназад и ми се oдрaзувa нa се..

@Sesil пoсaдивме пред еден месец зa прoект пo прирoдни нaуки...бујнa,убaвa зa мерaк изрaснa aмa веќе oжoлте ...кo пo oбичaј кoгa сaкaш нештo дa е убaвo тогаш не се гoди...

Дa сме живи и здрaви...Нaпoмoш дa е денoт и без пченицa ќе пoминиме

На Lejla8, kukla21, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  5. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Обично последиците од големи стресови ги чувствуваме после одредено подолго време. Се враќа како бумеранг секоја нервоза или секое плачење во непроспиена ноќ. Подобро посети психолог исплачи се таму и кажи што ти лега на душа, доколку тој немир се претвори во анксиозност побарај лекарства, ама само на некој ден, ке се смириш и ке помине.
    Или пак од оние чаевите за смирување, кои на мене не делуваат ама може тебе ќе ти помогнат.:?:

На Barbie20, Lejla8, N.2106 и 6 други им се допаѓа ова.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.138
    Допаѓања:
    329.189
    @manja666 веројатно е собран стрес.Не е депресија знам.Само стравови кои наеднаш ке букнат и не ми даваат мир.

Болеста па смртта на мајка ми,загубата на бебето,некои нервози по дома..се поминав на нога и без ниту едно апче.И мислам тука згрешив.Требаше да признаам дека сум човек и имам право да патам како и секој друг

На Barbie20, Lejla8, kukla21 и 28 други им се допаѓа ова.
  7. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Но си имала потреба и си земала да се смиреш не гледам лошо во тоа
    Но студенти да зимаат за да спијат поубаво и да се "сконцентрирани на испити" не, не можам и не сакам да го разберам тоа.
    Ако на 18+ год посегнат по дијазепами (нив сум видела да ги зимаат за други апчиња не знам) тогаш што останало кога ќе бидат повозрасни..
    Другарка ми + цимерка малку ако се изнервираше ги голташе и тоа беше скоро на 2 вечери па кога и пререкував кажуваше дека од 2мг не е ништо.
    Сега на 27год кажува како веќе ни од 5мг не и помагаат.
    А и се повеќе млади користат ... дали начинот на живеење е таков не знам..

На Barbie20, Lejla8, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  8. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Депресија секако не е, може мала анксиозност која сама по себе не е страшна баш поради тоа што велиш дека наеднаш ти букнуваат стравови кои брзо ги снемува. Не е страшно секако, можеби е само период и ке помине.
    Со вториот пасус се сложувам потполно. Некогаш самите себе се уништуваме пробувајки да стоиме на нозе и покрај многу работи кои што не буткаат доле. Во ред е и да пукне човек, и да плаче цела ноќ и да ги преспие наредните три дена. Во ред е и да покажеме дека нешто не боли па макар да го вриснеме тоа на цел глас, помага верувај ми.
    Периоди се тоа, час доле, час горе. Нема нешто кое не поминало но трајно остава последици на нашава психа.
    Живот...

На Barbie20, Lejla8, kravce и 14 други им се допаѓа ова.
  9. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.636
    Допаѓања:
    152.680
    @lunicka дa пише дaли е дoбрa:l::hug:

На Lejla8, kukla21, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  10. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Кафе прво со цигарче во гаража, да читнам што има и ќе си пуштам филм некој да изгледам на раат, кога веќе сум станата од ниедно време бар да си го посветам на себе.:lol:

Деца побудалеа два дена дома со дождот, ништо не им го задржува вниманието ако нема каде да се истрчаат убаво да потрошат енергија, па синоќа им облеков оние за дожд кабаници:?: и надвор на дождот да се истрчаат, не промашија вир, се изрипаа, после тоа бањање и спијат како јагниња.:lol::lol:

А да ќе заборавев, доста ми вадете муабет како сум недомаќинка и имам батлери и слугинки, ќе си одам од форумот, така да си знаете.;(
    :rofl::rofl::rofl:

Заборавив што друго сакав да пишам, @Emy867 да каже дали ја добила работата, има за частење и честитање или не?:)

Јајца 3 ќе вапцам во четврток пред изгрејсонце, во сабота другите, пола празник кај моите, пола кај неговите, цел ден ќе ни биде во трчање, кај се погоди заедно Велигденот.:wasntme::)

Ај да си пуштам некој филм оти ништо паметно немам што да кажам.:wasntme::lol:

На Barbie20, Lejla8, kukla21 и 29 други им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    Милини времево.
    Едно лате и се е поубаво (fingers)
    Требаше да докупам докулатки за велигден ама немав време ако стигнам убаво ако не пак убаво.
    Убава вечерно попладне на сите..

На Barbie20, Lejla8, eli25 и 16 други им се допаѓа ова.
  12. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Ми олесна со пченицава дека е со фабричка мана а не е до мене:sweat::D

И јас да не останам покуса,прееска почнав да ги вадам тракатанците 20170411_205201.jpg ама друго дојде на дневен ред...шишање мали,супер пројдовме(fingers)па шетња ...таман утре на дочистено:D

@joy1 у принцип,знам по себе и икс особи блиски,во најтешките мигови од животот Господ како да дава некоја виша сила која колку толку помага стоечки да ги издржиме нештата и без "хепи пиплс".
    После извесен период,се наплаќа данокот...за жал.
    За почеток обиди се да се ошуштиш со чаша вино на ручек или пред спиење...
    Јас има периоди си лапкам бедоксинче.

На Barbie20, Lejla8, kukla21 и 23 други им се допаѓа ова.
  13. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.160
    Допаѓања:
    40.522
    Ако те бара интерпол тешко дека ќе можеш да шеташ. Ќе мора скриено во некое дупче.
    Ама бидејќи се е филмски, тогаш си купуваш нов идентитет и почнуваш да го живееш сонот.:rofl:

@mareane :hug:

Жена за чистење сакам. Не мислам дека најубаво би исчистила, па дозволувам друга да се покаже во подобро светло.:rofl:
    Имам една што доаѓаше на 3 недел, ама нешто во последно време ние забушаваме. Како и да е да завршиме уште некои ситни реновирања па ќе ја вратам во шема. Не за дурго да си го фати редот:rofl:. Само во плакари не би пуштила никој да ми се плетка.

Вечер ќе спиеме во новиот кревет.:party:

f.jpg

Страв од забар и од боцкање немам никаков. Само јас ли сум чудак за овие работи8-|

@joy1 :hug: и за тебе. Не сум поборник за апчиња, ама не сум ни противник. Во некои ситуации кога организмот трпи од стрес, сметам дека е подобро човек да се напие, отколку, да се одрази на здравјето. Млади сме допрва треба да живееме за себе и за деците. Ако не сакаш диазепам, можеш да пробаш со некои на природна база, влези во аптека сигурно ќе ти препорачаат. Јас се имам напиено се на се 10тина пати, ама мм бидејќи по природа е поживчан, се форсира и доаѓа до стадиум каде од премор се губи. Он обично пие персен или нешто слично на природна база.

На Barbie20, Lejla8, kukla21 и 22 други им се допаѓа ова.
  14. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.856
    Допаѓања:
    101.647
    Преживеaв...:sweat:

На Barbie20, Lejla8, kukla21 и 30 други им се допаѓа ова.
  15. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    70.714
    Јас хепи пилс помислив нешто вијагра дека е, извинете :tmi: (facepalm)

Пиев бедоксин порано, понекогаш, по иницијатива на мајка ми, во моменти кога сум се нервирала ради испити и сл... Искрено, во такви лекови не верувам, повеќе мислам до мозокот дека е, демек се напив апче и одма ми е подобро...

Успивам бебе, цела на риба смрдам,чистев крап до пола, па уште пола ме чека, кој пробал, знае :sweat::@

@Barbie20 да пише нешто, не само да лајкува :*

На Barbie20, Lejla8, kukla21 и 21 други им се допаѓа ова.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.378
    Допаѓања:
    261.974
    Лош вест, ќе морам да вапцам јајца :worried::worried:
    Мајка се пријави од шетња, вика ќерко снаоѓај се јас во сабота се враќам. Ќе биде јако :doh:
    Емка ли викаше ако не ми ги бива киндер ќе си купам, и ја така :|

На crazylady, Ariel, Lejla8 и 23 други им се допаѓа ова.
  17. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.160
    Допаѓања:
    40.522
    Купи си од гел боите или желатински, како и да се викаат. Со нив немаш утка. Совршени за помалку спретни домаќинки:rofl:

На mal.ecka, Lejla8, mira.mira и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.160
    Допаѓања:
    40.522
    :hug:

На Lejla8 и Petar80 им се допаѓа ова.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.138
    Допаѓања:
    329.189
    Да ти пратиме сите по едно ке собереш 61 :D

На Ariel, Barbie20, Lejla8 и 14 други им се допаѓа ова.
  20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    @lunicka :hug:
    Хепи пилс, еден период да.
    Колку берела душава, но телово не го можеше тој притисок. И допрва ќе биде уште. Но, откако го најдов мирот духовен преку религија и молитва, медитација, водење дневник..и слични алатки на контрола на умот, друга сум и поинаков е светот.:)

На mal.ecka, Barbie20, Lejla8 и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.