Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

@Daleron даде ракија,од мене мезето :)[​IMG]

joy1, Eli23, ozbilnazena and 12 others like this.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Здраво дами!
    Земав денес да правам торта, имав дома доста домашни јајца во залиха па да така тргнав со точакот од уво до уво насмеана по намирници, се вратив и почнав да ги кршам, и кога да видам и мириснам - смрдеа, едно две пет!!!
    И лошите ојдоа во добрите се напраи каша попара.
    Ми се згрози и од јајца и од торта и од се, све фрлив во канта!
    Туку гледам вие арни сте, во склоп со темава:
    Стамена
    Родна
    Цена
    Строилка
    Перса
    Достана
    Рајка
    Митра
    Ги имам многу од овие маалски баби.
    :!: Не се откажувам од тортата, утре ќе земам јајца и ќе ја правам, пуста стрв за благо до колена.
    Пријатна дождлива вечер:f:

Eli23, ozbilnazena, Mrs.Bass and 12 others like this.
  3. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Теоретичарите и на темава гледам се уфрлиле :)

ALISA0000, Eli23, Mrs.Bass and 13 others like this.
  4. anel

anel Популарен член

И јас се изнасмеав на имињава, кај ги извадивте, повеќето прв пат ги слушам:D
    Името на син ми беше желба на кумот, поточно дедото на кумата, едно единствено, без можност за избор. Ајде расправај се со 70 годишен човек кога неговите дома не можат да му противречат.|(
    Не е толку лошо името , со тек на време се повеќе ми се допаѓа, само што ме иритираше постапката, ставање некој пред свршен чин. Некој спомна многу македонско име за детето, јас пак доживеав во парк кога беше мал, една повозрасна г-ѓа да ме убедува дека името е српско и мора да имаме некое српско потекло. Велам немаме, желба на кумот е, вика па сигурно тој има нешто српско, на крај се согласив да не разврзувам дискусија околу тоа.|(
    Инаку не е точно дека секои дедо и баба сакаат внуците да носат нивно име. Снаата потекнува од фамилија каде мајка ѝ се четири сестри, тие се три сестри и првото дете се роди женско. Од пуста желба за машко уште кога беше бремена со внуката и покрај тоа што и кажаа на гинеколог дека носи девојче, цело време мислеше ќе роди машко. Наводно сонувала сон дека родила машко и го крстила на татко ми. За жал( за неа) се роди женско. Второто се роди машко и се знаеше како ќе се вика. Први се побунија мајка ми и татко ми да не му става такво име на детето, ама не сакаше да чуе. И рече на мајка ми "ти на твоите си им ставила какви сакаш имиња и јас така сакам, не ми се мешај". Се повлекоа. Инаку името не е чисто македонско, повеќе е словенско и некако се повеќе се обновува.
    Туку гледам не поминува ден на темава без ракија и муабет за кекс.:P
    За кексот после 40 нема да коментирам, да не испадне ние овде само зборуваме а не практикуваме:P

5. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Zdravo drustvo, eve me I mene da se potpisam. Odmorot zavrsi, zapocna umorot:whew: mnogu mi falevte, ne mozam da ve docitam ste imale burna tema. Nemam nesto internet ne ke mozam da ve druzam bidete mi pozdraveni , I ubava vescer pa se citame stom mozam ke Pisam :hai:

Eli23, ozbilnazena, ninja35 and 9 others like this.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Aу бре нас не дека ни бил сексот поубав после 40 ката туку од навика и од што не сме виделе поарно.Ту бре кај се собравме олку моногамни теткици ние овде:drunk:

LUCERKA, joy1, Eli23 and 10 others like this.
  7. mama89

mama89 Истакнат член

FB_IMG_1440023007231.jpg

vitamina, Eli23, ozbilnazena and 9 others like this.
  8. anel

anel Популарен член

Србиве под мене пак се опијаа. На памет ја научив "далеко си, далеко си" :music::music: почнав и да си ја потпевнувам.Туку го слушам и мм, тој некоја уште потурбо потпевнува|(
    Од мака изедов едно фамилијарно паковање чипс:xЏабе денес подготовките за охридски маратон:headbang:

Ајде лека ноќ, отидоФ|-)

9. vitamina

vitamina Форумски идол

А пак моиве комшии романци по 24 им пука радиото :doh: да се немало осет бре!
    Веќе со денови главата ми зуе, чиниш цел град освоиле со тоа фолкот романски:whew: не ги можам не, не-култура не поднесувам и ме иритира.
    Што луѓе ќе беа бе!
    Гледам нема ве, сигурно муабетиве што кружат низ темата ги спроведувате на дело:rofl: , е не ќе се заебавате!
    Лека ноќ|-)

10. Daleron

Daleron Истакнат член

Јас сум тука доста ми беше кекс со мувите.:D
    Ама сега одам на едно тајно место.:bandit:
    Никаде не одам не се думајте многу, одам да се испружам. Непоимливо за мене да сум будна ова време ама ако на одмор сум си, што сакам ќе си правам.
    Од први септември пак рано ќе ги отварам портите, туку утре сум на забар пак ќе бидам како топка во суратов од анестезијата.
    Аман за еден заб 3 пати да се одело 2000 ќе ме чини додека го поправат.
    Се за убавина, не сакам во муцката да сум како селска тараба.

orbit.jpg
    Лека ноооооооќ.

vitamina, ALISA0000, Eli23 and 9 others like this.
  11. galapce

galapce Форумски идол

Edvaj cekam da go iskusam keksot posle 40 za da znam i jas od iskustvo da ne predavam teorii.:D
    Kolku svezina vnesoa novite clenki niz temava.Ete Vitamina,Abrakadabra e veke pocna da e vo postarite,kako i Esmeralda Mk.
    Ve citam koga zadremuva maloto,mi kradete od sonot.]:)
    Vaka citajkive merakliki po rakija,a ako skoro site od vas imat ispieno poveke od dve za cel zivot,glava secam.Ama moze ima i isklucoci.:lol:
    Rakija nemozam da pijam ni pod razno.So mezeto na Abrakadabra ja bi beer,Skopsko zadolzitelno.Poubavo pivo ne postoi.Steta sto ne go izvezuvame.
    Dani mozam da zamislam kolku te bolela rtazdelbata so majka ti.A tek pa kolku ke ti fali niz doma.:worried: Bar da ima koj da postoi dur se istusiras ili zgotvis.Drugo e koga ima covek,otkolku da trcam kako luda od soba vo soba.Na baby phone ne veruvam.Ocitr da mi go vidat.
    Denes za rucek bese grav,da ne bide petocki,zainat.:devil:
    Za utre podvariv so skopsko,svinko.Utre ke smislam sto ponatamu,no znam deka ke e vo kombinacija so nesto od kompir.
    Prijaten odmor na tie sto se solite po vlaznite vodi,odnosno mesta,sto bi rekla svekrvata na kuklata.:lol:
    Ne spomnav niedno ime oti ste gi izredile site.
    Trakanka mislam ja nemavte,Stojanka,Branka,Ruza,Trendafilka,Serafimka,i se taka redum site na "Ka" :!: so iskucok na referentka.:lol: Ona si e nasa.
    Inace ima ime i Strumka.:x
    Slobodanka da ne ja zaboravam.
    Dodusa ne se soglasuvam so ona deka imeto go pravi covekot,no samo vo ekstremni slucaevi kako iminja od tipot na Strumka,Limonka..
    Na vnuka mi od bratuced i go stavija Trajanka po baba i,pa sega ja vikaat Taci.Sta ces.(facepalm)

Good night,slatki sni.
    Uspat pozdrav do @Val-Dim koja ja nema, @vinozito1 isto,no i @friendy .

12. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Поздрав од влажното море, а богами и базен :)
    Им се чудам на луѓево дојдени "на море", а дремат цело време на базен?! Да се осолам е у'бото, не да се исхлорирам :) Македонците па се посебна приказна.. Децата место цртан пред спиење, се бркаат по ходници и се возат со лифтовите. Ко сум ги подбрала (а богами и пријавила на рецепција).. Јас сфаќам, одмор е и треба детето да се пушти послободно (јас ептен размазувам деца) ама па да се качиш на глава на други не е коректно.. Во ресторанот вчера за малку тепачка ќе имаше - за храна! Му го зел редот едниот на другиот и опа, два петли надувани ќе се тепаат! ОМГ! Свиткав опашот и напуштив територија - можам и без мевце :)
    Добро утро!

13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Алал да ти е кукле си стануваш рано за на плажа, и јас играм така.
    Во Скопје залади кога треба јас да идам на одмор, ама ич не ми е гајле еве ве читам водата ем солена ем топла е :D
    Малово синоќа порано легна сабајле на неразденето ќе стануваше. И викам спиј темно е уште надвор. Манипуланткава моја одма со плачлив глас....ми се јадеееее гладна сум. Јаде тек сега, не умирала од глад:devil:
    Ќе си легнам попладне со неа, секогаш така викам ама само се силам. Некако премногу спиење ми е како изгубено време. Тој саат два сакам да сум сама, да дигнам нозе, да глеам нешто на тв, да ве читам....
    За имињата не би да коментирам, во тие “лошите“ што сте ги набројале има и фини имиња...Јас се викам по баба ми и баш си го сакам името а ќерка ми ја крстивме јас и мм по неговата покојна баба која му беше важен човек во животот. Има специфично име, типката во мвр кога ја пријавував ме праша дали сум сигурна дека баш така сакам да се вика. Името и е Косара и мене ми е најубаво:inlove:

Изглеа многу зборам кога сум ненаспана|-)

14. referentka

referentka Moderator Staff Member

Добро утро
    Летово полека си оди

Туку да Ви кажам што ме нервира во аптеките

Нели влагаш во аптека и си чекаш има два-тројца пред тебе.
    Јас трета бев, со мене и мм и беба....чекаме..тишина...
    Првата жена тивко побара тампони со кантарион.
    Аптекарката на цел глас - нема со кантарион има со (незнам какво)масло...купи си такви...ти инфекција имаш доле ?? (пред сите)
    Женава тивко најтивко ,, бело прање,,
    Аптекаркава како на мегафон ,,бело прање???...па поарни ти се овие да ги ставаш со маслово,,
    Под око ги гледам другите ,,пациенти,, сите:o:o(facepalm)(facepalm)

Значи верувајте ми, да бев јас не место на жената ќе и извадев сместа една гласна жица на аптекарката.
    Мора ли сите да разберат дека имам бело прање и дека ставам тампони ????

15. ninja35

ninja35 Форумски идол

Убава ми беше вечерта, па утрово јас да направам прв кафе...:mm:

16. mareane

mareane Форумски идол

A утрово машко кафе ќе пиеме!А маживе значи не метат пред врата туку кафе прават а така да си знаеме!:mm:

17. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Еве и од мене мало освежување за добро утро и за добра линија за теткиците :)
    sallys+fruit+salad+2.jpg

fallenangel, vitamina, Annath and 3 others like this.
  18. referentka

referentka Moderator Staff Member

Фала ЧИЧО од името на сите ТЕТКИЦИ
    И очекувај ,,пердашење,, за ова ТЕТКИЦИ
    :rofl::rofl::rofl::rofl:

19. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Добро утро.
    Дека сте бре женски?
    Ај да збориме на дијалекти. Не мора на вашиот, може на некој што ви е интересен.

@referentka најбезобразни досега, со такво галамџиско понашање, ми се оние од Зегин во Сити Мол. Дури сакав да се жалам едно време, ама си реков не дека ќе смени нешто. Па затоа јас сменив аптека.

@ninja35 фала на кафе. Е многу сакам машко кафе рано насабајле.

@kukla21 најбучни сме таму кај што си, а? Секогаш е така. Јас у Елада кога одам во тоа Лидлот, на плажа.... од 100 метра ги познавам нашите. Деца плачат, жени викаат, мажи се надвикуваат, мафтаат со раци, се туркаат. Не дека јас сум нешто поразлична. Хихихи

mareane, tessie, vitamina and 4 others like this.
  20. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Kој рано легнал рано станал и кафе си испил:)
    Esmeralda-MD благодарам душо, немам болки и доктор ја виде и рече далеку од срцето може и на маратон да те пратиме:) Штом мрдам и ги извршувам своите обврски добра сум:)
    Сексот во 4о -те онака опуштен, знаеш што сакаш, знаеш што ти треба, знаеш што ти годи и штом знаеш терај даље до ново вртење...:$ Па, поза оваа она док ја фатиш најдобрата еееј :$:$:$безобразно звучи знам:D
    Еден дедо во 70- та велеше, душа сака људи не верују:D
    Петкана името не сте го ставиле во списокот на кул имиња(facepalm)
    Да крстиш дете по овие и да ти е жал да му се обратиш...
    ела трендафилче на мајка, таа цела магарица:D
    Него, јас за друго дојдов :)
    Во далечната 1970-та се роди едно девојченце толку ситно малечко само 2. 400 грама...
    Мама велеше кога во раце ми го дадоа тоа две кила мевце се плашев да не ми згине во раце:)
    Арно ама, баба ми жена која олеснила многу жени и на свет донела многу генерации го зела во раце своето прво внуче и го кренала високо кон небото горе:angel:Од мене име, нека се вика Ивана,нека севишниот и даде здравје , нека биде бестрашна ,нека биде своја и независна, нека рече бог да дочека многу многу господови лета...
    Ете тоа две кг мевце, вака така стигна и до оваа бројка:) А колку понатака знае само горнион:)
    Ќе си посакам само да сум си здрава и жива се друго полека ќе си дојде, е ако не дојде сама ќе си го земам де:D
    Тортата веќе неколку години наназад е од моите деца :^:
    Останете ми во добро расположение :hug::hug::hug:
    Сликовито поинаку не може :) Повелете док торта стигне:^:

Val-Dim, <3 pleza4e <3, joy1 and 29 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.