Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.791
    Допаѓања:
    323.763
    @kukla21 јас пред едно 10-тина дена напишав пост на СДК како изгледаме во странство на одмор...
    и јас припаѓам во таа маса која незнае што попрво да направи, не сум над сите и не се ставам во положба ,,госпожа,, а останатите ,,сељаци,,.значи да не бидам сватена погрешно, ама некои стварно знаат да те извадат од такт.

@Cuci81 ..за Зегин се работи....
    Среќа што бев да купам @Daleron , па не беше страшно...

На Abrakadabra, mareane, vitamina и 6 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.791
    Допаѓања:
    323.763
    Опа бато !!!!
    Среќен роденден, да си здрава и жива
    Да имаш само здравје, среќа, пари, умни деца, добар маж, мирен живот,убава куќа,среден двор, да шеташ кај ќе ти текне....
    За друго не е битно

На Abrakadabra, mareane, vitamina и 5 други им се допаѓа ова.
  3. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Врне тура:rain::rain::rain:. Денес ќе се спие цел ден|-). На вакво време обично палиме колата и ја истражуваме околината. Ама малиот синоќа некој стомачен вирус го фати. Добро што не е големиот, кој ќе го трпи него ако се разболи|(

На mareane и vitamina им се допаѓа ова.
  4. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.791
    Допаѓања:
    323.763
    Тоа во Западна Мкд врне ?
    Тет...Гост ..???

5. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
  6. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.791
    Допаѓања:
    323.763
    Лелеее....им го е*а одморот на луѓето

7. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    @ozbilnazena среќен роденден озбилна!
    само убавини да те пратат во животот!

На fallenangel, ozbilnazena, DVAANGELA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Среќен роденден @ozbilnazena. уште 100 и назад во вакво расположение :)

@referentka ни јас не сум госпожа, нит па сакам "препичавање", ама па не би си дозволила деца така да се однесуваат. Ги гледам на плажа некои, битен им е муабетот, децата "сами нек се гледаат". Ако се деца демек се им е допуштено. Да не бидам грешно сфатена, имам и јас дете со мене на одморов, 7 годишно, и такво однесување не дозволувам. :)

На CameliaMiller, Abrakadabra, ozbilnazena и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добро утро девојчиња.Денес рано станав дури бев и на пазар,купив намирници за зимница,веќе почнувам со спремање за зима.Ставам само тоа што се јаде и не ставам многу.Пазарот полн со продукти но и доста скап и само на две места видов црвени пиперки за ајвар а и тие беа како да купуваш месо а не пипер.Продавачката ме убедуваше и тоа Оти оваа година нема ниту да има многу избор од ајварски пиперки,но јас решив да почекам за следен пат.Туршија ставав веќе не,редовно ја фрлам и решив воопшто и да не ставам.Вие најчесто што спремате од зимници,освен ајвар.Убав ден на сите,јас отидов да работам

На <3 pleza4e <3, Abrakadabra, ozbilnazena и 8 други им се допаѓа ова.
  10. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Одиме еднаш во еден град и требаше да не чека еден пријател на маж ми.Ни објаснува дека најлесно КИНТО ќе сме го најделе.
    Нормално(кој по што е)бараме кафана.Врти по тоа гратчето,од две три кафани,ниедна не е кафана Кинто.
    За на крај да излезе дека Кинто не е кафана,туку е кино,членувано со една голтната "о"-киното.
    Дијалективе колку и да ни се смешни,пак се дел од нашето живеење.Не можам да поднесам во институции,најмалку во школо кај што писменоста се создава.Имаше кај децава мои една учителка,пола не ја разбираа што им зборува.Реагиравме,се подоправи и после си отиде.

За мене одморот си заврши,доста шетање годинава...
    Сега си гледам аранжмани за скијање,а и за свадба блиска се спремаме...
    Среќен роденден на Озбилна и да си остане Озбилна каква што е.

На <3 pleza4e <3, Abrakadabra, ozbilnazena и 10 други им се допаѓа ова.
  11. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    :^:@ozbilnazena среќен роденден,секогаш биди здрава,среќна,насмеана и најважно сакана.Имај убав ден.

На ozbilnazena, mareane и DVAANGELA им се допаѓа ова.
  12. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Е штом си била за далерон арно. Ако си била за лексилиум, дијазепам, деметрин, тогаш ќе било тешко нив.

@kukla21 не можеш ништо да направиш со однесувањето на туѓи деца. Што, ќе ги искараш? Верувај дека те разбирам, ама може и родителите не можат да се справат со нив.
    Ние со мм цело време викавме по големото не ова, не она, не ваму, не така. Еден период детето почна само не не не не да збори. Оди на места со деца само ние викаме по него, сите други родители ич уво не им чуе. Нивните кршат маваат, а ние по нашето викаме. Јас не му викам повеќе, освен ако е во животно загрозувачка ситуација. Мм уште хистеризира.

@ozbilnazena среќен, најсреќен роденден. Да си жива и здрава. А и ние со тебе, што побројни и посреќни.

На ozbilnazena, mareane, anel и 3 други им се допаѓа ова.
  13. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Dobro utro I od mane. Ozbilna zensa sreken rodenden mnogu zdravje sreka I beriket da te Prati:^:. Esmeralda jas Samo ajvar pravam I Toa so pomos od Moite, piper pecen I lupen vo zamrzivac stavam za pincurce I Toa, drugo ne pravam bidejki nema da se izede decava se problematicni so jadenjeto, a za dvajca ne se isplati da pravam. Ama se raspisuvav od sabajle, pozdrav od mene I imajte si ubav I ispolnet den:)

На Esmeralda-MD, ozbilnazena, mareane и 3 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.791
    Допаѓања:
    323.763
  15. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    @ozbilnazena среќен роденден. Го носиш името на мајка ми, морам да кажам многу пргави, џамбаз жени.

На DVAANGELA, Esmeralda-MD, ozbilnazena и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    На DVAANGELA, ozbilnazena и mareane им се допаѓа ова.
  17. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    @ozbilnazena среќен роденден, се најубаво, од убавини да не куртулиш:party::d::^:
    Happy_birthday_messages-cake_images.jpg

На DVAANGELA, Esmeralda-MD, fallenangel и 2 други им се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.952
    Допаѓања:
    110.305
    Добро утро!

Гледам се правело муабет за имиња, да ви кажам дека името никогаш не сум си го мразела, секогаш сум си го сакала. Ако имам ќерка сакам да се вика Марта, а син Огнен, решено е тоа :D Инаку нема врска името, тоа се врзува со детето, односно човекот. Колку пати сум мислела леле имевоооо, на крај искача дека детето не ни можам да го замислам со друго име.

Струмка, женче тука си за на сите да им противречиш? Така ми личи, ничиј став не си подржала досега, не може од илјада жени со никој да не го делиш истото мислење. За инфо, јас дете на свекор свекрва нема да крстам, второт женско ќе се вика Зои, по мајка ми, и да го задржав своето презиме. Мислење? Извини може грешам ама мое мислење, не планирам да дискутирам повеќе на таа тема.

Озбилна, среќен роденден, помалку озбилна во иднина и повеќе љубов :*

Јас сум уште заглавена во 7миот круг на пеколот, ни Данте не може да ми помогне. Ќе се спасам, благодарение на помошта и подршката на моите најблиски и на две прекрасни женички овде, @Mrs.Bass и @ennaz, колешки мои мили :*

На CameliaMiller, Eli23, <3 pleza4e <3 и 15 други им се допаѓа ова.
  19. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Колку ме плати!?
    Не ќе да сум многу скапа А? :rofl:
    Јас сум лекот што секој дом треба да го има и да го „упражњава“.;)
    Си идам од забар покисната, од 3 пати одење до сега порцелански заб ќе ставев за таа цифра.
    Ама нели пусто забар, гиноколог и лекар не се менува, освен силом прилеке ќе си одам и ќе си свиркам.
    Туку треба за на одмор да се спремам:worried: омразено ми е и пред и потоа. Партали носиш со себе еден куп, а ќе облечеш 2-3 парчиња.
    Е сега на враќање мораш се да испереш и носено и неносено, ебати работата.
    Имајте убав ден пред викенд.

Успат @ozbilnazena Неозбилна колку ги напука во тоа дупот?
    Ќе се плеснам по прстиве што искуцаа, жена никогаш не се прашува за години.:fubar:
    Ај да ти се множат, голема да раснеш.

На Eli23, <3 pleza4e <3, Esmeralda-MD и 11 други им се допаѓа ова.
  20. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Хелоу, како сте ми? :) Кој не стигнал за првото служење кафе, еве мини втора тура, ќе се најде за 2-3 филџанчиња.

Не знам, луѓе, дали дека си сакам кафе да пијам, ама како што загледувам филџани по излози, ништо друго толку не загледувам. И по интернетов само гледам слики, а бе си уживам. Ем ми се допаѓаат оние потрадиционални модели, ем овие модерниве што имаат невообичаени форми и дезени.
    Дома пак си пијам од економична варијанта, со години што ме служат, не за друго, ама бидејќи знам дека ако купам такви убави, ќе ги наредам за украс и нема да пијам од нив пошто ќе ми биде жал, т.е. џабе парите фрлени. :D А и парите ми се драги. :lol:

Кога сме кај кафево, многу иновации во последно време за турско кафе се измислија. Мислев ќе завршат со електричното ѓезве, кога и кафемат за турско кафе направиле...

Штознам, не верувам дека вкусот е ист како кога ќе го свариш традиционално. Додуша, разлика во вкус се забележува и во кафе варено на плин и она варено на електричен шпорет, не па она во машина. Отсекогаш сум била скептик за иновации за традиционални јадења/пиења. :lol:

@ozbilnazena , среќен роденден. :) Здравје, среќа и сè со ред.

Кој им е крив шо не се патриоти. :rofl:
    се зезам, нормално. :lol:

Последна измена: 21 август 2015
    На ane.bella, Eli23, DVAANGELA и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.