Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.791
    Допаѓања:
    323.763
    Го немаше овој, го давале само на рецеКта
    upload_2015-8-21_12-20-38.jpeg
    па Далерон купив

На Eli23, <3 pleza4e <3, Esmeralda-MD и 12 други им се допаѓа ова.
  2. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Добар ден, дами !

:f: Среќен роденден @ozbilnazena :f:

img_5024.jpg

На DVAANGELA, Esmeralda-MD, fallenangel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Оообожавам тука да те читам и @referentka и @vitamina се опуштам и се смеам - позитивно иии ве замислувам како девојките-жените од Очајни домаќинки - Далекуу од тоа дека ве сметам очајни немој грешка да ме сватите туку декс секоја си е посебна и единствена ,суупер сте ми дами :* Озбилна среќен роденден ,жива и здрсва 101 :*

На joy1, Esmeralda-MD, ozbilnazena и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    @tessie и да знаеш дека не е ист вкусот

јас имам редовно пиено од еден ваков апарат на работа..ставаш кафе евентуално шеќер и го уклучуваш апаратот..само прави тииит кога е готово..тоа само си дозира вода:)

а вака варено во бакарно ѓезве е најубаво!

На MacenceEna, <3 pleza4e <3, joy1 и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.180
    Здраво друштво!

@ozbilnazena среќен нека ти е роденденот, да тераш до 101 и назад и правнуци да си дочекаш!

За кафето, иако не го пијам, турско без шеќер и без било какви додатоци ми е најубаво. Инстант кафињава не ги обичам баш, па уште со разни додатоци, не фала. Кафе си е кафе, се знае какво треба да биде.

Иначе, мене страв ме фаќа од моменталнава ситуација по границиве наши. Не знам до кај ќе тера ова, ама ми е страв, стварно... разбирам дека луѓето од арно не бегаат, ама пак и ние да ги примаме сите - не бива...

Некој спомна теткици? Хммммм....ај ај...

На MacenceEna, DVAANGELA, joy1 и 13 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.791
    Допаѓања:
    323.763
    Рецепт за вистинско турско кафе е следен

- се става лажица кафе во чинго ѓезве (кој разбра, разбра какво е ѓезвето, кој не разбра постои ,,вукајлија,,)
    - се става филџан вода (ладна...само параспурки со топла го варат)
    - се става шеќер по желба (постои бел, кафен, коцка, во кесенце дрпнат од некој кафич...)
    - се ,,бораве,, со лажица и се ВАДИ лажицата од ѓезвето додека се вари истото (во спротивно може лажицата да се загрее и да ви изгоре прст)
    - се стои до кафето додека не се ,,дигне,, (тоа дигање значи поткревање на кајмакот)
    - се сервира во фиџани
    - се пие под изладено за да не се изгоре јазик (после ќе неможеш по дома да шлапотеш цели денови)
    - се пушат една до две цигари со едно кафе (кој како милува)

Оф топик сум, знам дека ова е за фемина рецепти, ама неможев да издржам веќе да гледам разни апарати за правење турско кафе

Напомена:
    Со кафе оде добар трач муабет за комшивката кога станува наутро и кога ги тресе јорганите, за тоа дека комшијата има швалекра и таму ги дава парите, за колегата што не плаќа данок, за туѓото дете дека е невостпитано и тн.
    Дијапазонот на муабети е широк, ако немате идеа, викнете ме мене...

На ennaz, Eli23, <3 pleza4e <3 и 18 други им се допаѓа ова.
  7. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    :o Нцнцнцнц не знаев дека сум параспураа!!!!
    Рефи сега ќе расипеме пријателство, јас на параспурка ли личам А!?
    Турам ѓезве од пола литар на шпорет и одам во ќенефот, ааааааааааа дур се вратам водата врие, а јас очупана цела и полумижејќи турам кафе (шеќер јок) разбркувам и воалааааааа претурам во полалитарската шољичка. Поарно во вц шоља да ко турам земајќи ја во обзир количината.
    Драги мои затоа станувам во 06, а на работа сум од 8,30. Дур испијам тоа кафето од бокалот и издувам половина кутија цигари времето отишло.
    @mama89 благодарам биди поздрвена и никогаш не го губи духот, така ќе останеш вечно млада.
    Мамето пак јуфки замесило ојдов да домесам.:(

Последна измена: 21 август 2015
    На CameliaMiller, Eli23, <3 pleza4e <3 и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.446
    Значи ова утро а богами и пладне главна тема е како се приготвува обично неки го нарекуваат турско кафе а јас велам македонско кафе.
    И благодарам на рефка за рецептот затоа што да не беше она јас цел живот ќе правев погрешно кафе, јас наместо кафе и шеќер прво ставав вода ама ете тоа било погрешно. Него како и да е ви посакувам убав ден добри кулери за да не прегреете затоа што како одминува денот атмосверата ќе се вжештува.

На fallenangel, galapce, ninja35 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.757
    Женички(hollest):makeup:
    Добро сте ми денес сите натокмени и расположени, туку што бидна со времево во македонија олади? Или уште се печете като жабици на скара:emo: .
    Туку ќе ви признаам нешто, секогаш кога ве читам ми влевате позитивна енергија и насмевка:$.
    @galapce многу ми е мило што ме спомна во темава, дека сме ја освежиле и јас и новите дами, многу се пронаогам и ми е убаво на душава кога ве читам.
    images-4.jpeg
    @ozbilnazena жено нека ти е најсреќен роденденот и да не куртулиш никогаш од арно, бидејки навистина си посебна жена, и јас го тврдам она што го кажа една дама погоре дека лугето што го носат името Ивана по некоја случајност се мож не темпераментни и интересни, си имам и јас една таква "озбилна" не дозбилна.
    images-5.jpeg 2015-08-21-13-22-40--1284659437.jpeg
    Туку што викате тоа културата доле им и е на нула, не дај боже да одиш да земеш некои апчиња за психа или некој кекс ствари дрнгулашки има да се препотиш додека ти дадат до 100 и назад, па потоа цел град те знае што имаш и немаш по дома.:shake:
    Туку и за кафе сте праеле муабет, јас кога станувам за гезвето се фаќам од старт и за кутијата цигари, друго не ме интересира во моментот.
    Обожавам ладно нес со чокочаден прелив и се предозирам со шеќер секогаш]:)
    Туку и јас требаше да правам јуфки со "домашните свежи јајца" што завршија во канта. :!: Требаше, да.
    @mama89 ти благодарам за убавите зборови, ако се пронаоѓаш во муабетите дружи не почесто8)
    2015-08-21-13-26-39--1629056474.jpeg

Околу зимница несакам ни да зборувам во моментот правам се и што треба и што не треба! Таков е есапот во куќа. Но за брзо време сметам дека ќе се откажам од овие излишни работи и тракатанци, ќе почнам да го правам само неопходното.
    Уклучувам телефон и додека се наканам да составам еден пост уз пат треба да го исклучам телефонот уште минимум 5 пати зошто или нешто гори или врие или препечува итн....:sweat:
    Дами имајте убав ден и останете вечно вакви какви што сте!
    images-6.jpeg images-3.jpeg

Последна измена: 21 август 2015
    На Eli23, DVAANGELA, Esmeralda-MD и 10 други им се допаѓа ова.
  10. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола секси лејдис.:hai::hai::hai:

@ozbilnazena нека ти е најсреќен роденденот, да не куртулиш од убавини, вечно да си среќна и љубена и озбилна, неозбилна.:hug:
    :hug:

Да ви кажам колку сум се смеела сама денес како мрдната, ово као се тешам дека сум како мрдната а не мрдната.(lalala):rofl:
    Не знам како не се научија нашите дека кај и да се може некој да ги разбере кога зборат на македонски.:?:
    Денес бев да пазарам нешто ситно, излегувам од продавницата со количката и бидејќи имаше од страната наредени колички имаше место само за една количка да помине, јас си ја туркам количката и еден пар стојат од страна и ме чекаат да поминам, си одев најнормално и ги слушам овие двајцата како си зборат и тоа гласно:
    Море оваа дрогирашкава :o што се влече, не гледа оти не мојме да поминеме, да не мисли дека е кралицана па чека црвен тепих да и постелеме за побрзо да помине.:rofl::rofl::rofl:
    Намерно успорив колку да се нервираат, да видат што е влечење ]:) таман да се разминеме и викам на госпоѓата:
    Да ми постелевте црвен тепих побрзо ќе поминев :D немаше вака цели 2 минути да ме чекате да поминам, теши си се дека сум дрогирашка, како поинаку ќе се чувствуваш убаво со 150-те кила што ги имаш, нема шанси да сум здрава, права и слаба, мора нешто да ми фали.(facepalm):rofl::rofl:
    Си останаа и двајцата подзинати а јас си отидав смеејќи.:):)

На CameliaMiller, kjukli, galapce и 23 други им се допаѓа ова.
  11. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Порано во студентските денови се знаеше турскоо по 10 на ден.а богами и ноќ : D станување уклучување шпорет.па во вц.па ставам кафенце,го пиев со 2 -3 цигариња,пред огледалце и се шминкав паралелно :) во кафичи пиев нес или капучино или големо макијато,но сфатив кафето без млеко е најдобро ии се закачив на еспресо мало ,кратко...ме буди,ме крева ,ме ококорува...и така се опростив со турското...Денот без еспресо неможам дда го замислам...пиев по 4-5 но сега вака трудничка по 1 максимум 2 :) и уживам во тие 2-3 гтки еспресо :) п.с.свеки направила леќа портокалова за ручек :( јадам да амаа ме држи до вратата ...хаха Леќа ми е како предјадење,како супа...да се насркам и после ајде Где је ручек где је месаа : D

На MacenceEna, Eli23, DVAANGELA и 10 други им се допаѓа ова.
  12. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.845
    Допаѓања:
    101.470
    Бреј, си го прочитав името во листа на неомилени и си велам , жено овие не те обичаат баш.:D
    Не го врзувам името со личноста ако си ок човек викај се и Сатурн или Варвара не ми значи ништо.Можеш да го имаш и најубавото име ако имаш поган карактер за мене не си човек и толку.
    Кафе пијам турско а од овие модерните топло нес во зима и ладно во лето.Капучина и еспреса не сакам.
    @ozbilnazena среќен роденден.Секогаш креветот и новчаникот да ти бидат полни.И од здравје да не куртулиш.Прости ми не можам да закачам слика од тел.боцкам.
    Туку знаете што ми текна.Младенчињава мои оваа година изгледа и двајцата ќе одат на екскурзија низ Европа.И одма се препотив, ме фати вртоглавица ...и еве лежам.
    Боже само некои стресови ме дрмаат.
    Имајте убав ден , е ова личи на лето.Топло ама да ме се потиш.

На galapce, MacenceEna, Eli23 и 18 други им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.757
    @lunicka јас...ние јавно се извинуваме што си помислила дека овие имињава и општо твоето име си го пронашла на листава со неомилени како што велиш, но грешка си тие листи беа наменети за интересни имиња и забележителни а не за неомилени, сакав да дообјаснам за да некој не се почиствува навреден, мислам бар јас така сватив и пишував имиња интересни и необични а не непожелни.
    :!:До човекот е не е до името!

На galapce, Eli23, DVAANGELA и 7 други им се допаѓа ова.
  14. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    @Bozica1980 ај не ја лажи @Strumka22 , кај може бре со маж ти да уживаш, кажи и искрено дека нонстоп си го замислуваш Бред Пит инаку кај може да легнеш со сопругот.]:):rofl::rofl::rofl:

Друг одговор претпоставувам дека и не прифаќа, кај може ние во брак што сме да уживаме, освен мисионерска поза ништо друго не знаеме, оргазам ни е мислена именка, орален секс, што беше тоа, се мачка на леб?:P:rofl:

Иако ни ја трола темата мислејќи дека не заебава мене ми е интересна.:wasntme:

На kjukli, Eli23, DVAANGELA и 20 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.349
    Допаѓања:
    261.666
    Не смеам да зборам изглеа, јас не си го глеам мислењето. Ќе да ме имаат поздабришано]:)

На bittersweet, kukla21 и ninja35 им се допаѓа ова.
  16. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @Bozica1980 , ти имаш аватар на една прекрасна жена :) Боже како изгледа во House of Cards, баш синоќа гледавме една епизода, ја гледам стегната во тие сукњите и ми се плаче искрено кажано :( Блазе си им на тие повисоките, се им стои :D

Кога сме кај кафето....од пред 10 години некако се навикнав на нес кафе, со ладно млеко. Така ми е некако најубаво и највкусно. Само по потреба пијам турско, односно кога снемало нес :D Кога почнав да работам, далечната 2003, пиевме турско од нашето бифе, и тоа рано сабајлечки, на гладно. Или еспресо понекогаш. Не знам дали не го правеа добро, ама од тогаш еспресо не можам да пробам, ме кине желудник. Во принцип, секогаш кога пијам кафе на празен стомак ме кине желудник :?: Морам да доручкувам прво, иначе за ништо не ме бива во текот на денот :D

Се ближи време за одмор....како се ближи, се повеќе страв ме фаќа :( Прв одмор со малово, да не се разболи да не се случи нешто :( Триста мисли ми поминуваат низ глава.
    Лани кога се селев, од облека земав само најпотребни работи за во моментот, со оглед на тоа дека бев 5-ти месец ни купаќи ни ништо не земав :D После моите ми донесоа едни што ги купив некој месец пред да останам бремена (отидов во спа-центар без купаќи, талент жив:tmi: па морав таму да купувам) ги пробав точни ми беа :o Бре се изненадив сама од себе, појма немав дека стомакот веќе поголем дел го нема :) Кој стигнал да се види во огледало :D

@ozbilnazena , среќен роденден, со ваков дух до 1001 и назад, здравје, среќа и ич стресови по можност :f:
    :^:

Ајде сега ручек да се прави :envy:

На MacenceEna, Eli23, ph.orhideja и 14 други им се допаѓа ова.
  17. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Страшна работа, колку сум непрактичен и мрзлив денеска...:doh:
    и регирам само на прости команди....стани, легни, седни, јади, пиј...|(
    затоа сега ќе си правам едно дупло турско без шеќер...]:)

кој е за, нека повели...
    и за алва со фстачиња...

На Eli23, Annath, DVAANGELA и 12 други им се допаѓа ова.
  18. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Ту бре, без компјутер отсечена од светот:)
    Од децава озбилнава на ред не може да дојде:^)
    Многу Ви благодарам на сите:bow:покрај честитките од моите и вашите ми се драг спомен.
    Од :l: Да сте здрави, живи, среќни и весели:hug::hug: :hug:Само убавини, радост и насмевка на вашето лице
    Со тортата срам сум:$ сами донеле сами изеле, за мене парче најмало остана:D
    Ручаа, седнаа во двор, дада, внуците, моиве, девојчињава од парфимерија и без комши радознали Мите ништо не бива:DИ тој дојде да ми честита... и така, ојде тортата:^:

На Eli23, Annath, DVAANGELA и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Ме настрви со тоа алвата.
    :sweat: Биднаа и јуфки 3-та тура, саде тесто ќе станеме цела зима.
    Се утепав вртејќи на тоа машинката, во глава ми се врти веќе.
    Ојдов на ранчот и нели таму нема нет ќе варам грав и ќе си гледам филмче.
    Ај создравје.
    Заборавив, пред гравот една ракијка за поарно да се свари, а вечер ако слушате труби тоа сме ние во дует.:$

На CameliaMiller, mama89, Eli23 и 9 други им се допаѓа ова.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.318
    Допаѓања:
    278.390
    Здраво на сите!Ве фатила поладневна дремка изгледа ,ве нема!
    Јас денес заглавив в кујна.И пак ништо не ќе им е погодено,знам...
    @ozbilnazena среќен ,најсреќен роденден!Биди секогаш среќна, распололожена ...
    Рецептов за кафе од Референтка како мм да ги пишувал.Тој вели кафе само вака сварен
    За зимници гледам пишувате појма немам да почнам а и ќе правам што помалку.Само ајвар корнишони и уште нешто можеби.
    Ај додека пишувам 2 нови мислења не сте биле сите задремани изгледа.:P

На bittersweet, Eli23, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.