Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.827
    Допаѓања:
    62.051
    @Ane-Goki1 помина јубилејката... Ке го прочистиме списокот до следната :!:

@sanjaeva добра ти е логиката... Луѓето во старо време само за празници се собирале и си оделе на гости. Затоа и домашните слави се претежно во доцна есен и зима.
    Пред еден час ја отворив последната тегла ајвар... Вкусен, како сега да сум го правела :tmi:
    Првата и последната тегла се најслатки ^_^
    Отидов на тераса да ги пружам алиштата... Ако ме видте на тераса, значи соседки сме (fingers)

На JuLleE, green.eyes, Barbie20 и 16 други им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    Завршив.
    :whew:
    Еве ги ама од пуста радост. Ама утре на дневна ќе ги сликам сигурно петка ќе бидат.
    20170413_225824.jpg 20170413_225834.jpg
    Овде се одјавувам за овој бурен ден.
    Добра ноќ на сите.

На JuLleE, green.eyes, Barbie20 и 29 други им се допаѓа ова.
  3. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.637
    Допаѓања:
    152.707
    Јaс мaшини пуштив..втoрaтa еве јa уште врти...немa кoгa дa исперaм се...5_6 денa се прaзници ....ќе се зaсмрдaт a и ќе ни требaaт зa втoрник...унифoрми и сл....и мaшинa зa сaдoви пуштив...не сметaм декa е грев...

Верник сум aмa рaзумен...мoже не гo избрaв вистинскиoт збoр...не се придржувaм слепo зa некoи непишaни прoписи и прaвилa...вo црквa oдaм кoгa ќе oсетaм пoтребa зa тoa...aмa пoвеќе верувaм вo фaкти и нaукa...

вo пoследнo време религиoзнaтa пoсветенoст нaликувa нa некoј тренд и пoмoдaрствo a oд тoa не би сaкaлa дa сум дел...

На green.eyes, mareane, Lejla8 и 18 други им се допаѓа ова.
  4. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.297
    Допаѓања:
    92.028
    Пуштив и јас перална,а јас лежам.Не работам таа работи :)
    Мислам дека тоа за неработење на празници е останато од порано кога по цели денови биле на ниви,па чекале празник да одморат,да им дојдат гости.

Мајка ми утре како послободна ќе чисти,останато и е тоа од баба ми дека за чистота нема празник.

Пред 3-4години на прв ден Велигден чистев и вртеа 2машини.Мм тогаш дечко беше на работа цела недела по цел ден,дома ништо не беше фатено,па кога отидов за празникот беше слободен и моравме се да средиме,не ќе седиме во купови алишта и прашина.
    Одење на црква кога ќе помислам одам,немора да е празник.
    Сите различно доживуваат празници,факт е како треба да биде ама и немора до толку :)

Патување за празник и тоа ми е океј.Деца на школо,градинка,родители на работа неможат да се видат зашо да не искористат продолжен викенд надвор од дома,не гледам ништо лошо.
    Ако си олош и полн со гревови џабе одење на црква и седење дома.

На JuLleE, green.eyes, Barbie20 и 22 други им се допаѓа ова.
  5. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    2.002
    Допаѓања:
    4.234
    Во сабота се пере :) јас откако паметам и како девојче мајка ми секогаш на велика сабота чистеше и переше, така продолжив и јас, уште утре вечер ке уклучам машина и сабота исто така. Според мене не е зорт денес и утре да се пере кога сабота може. :)

На Barbie20, mareane, Lejla8 и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.827
    Допаѓања:
    62.051
    Вечерва се изнагледав прекрасно офарбани и украсени јајца, браво девојки :clap:
    Убавината на нашите празници е во украсувањето на домот, подготвувањето на омилената храна на домашните, собирањето и дружењето со најмилите...

Одам да читнам малку (waiting)
    Утре ништо нема да работам, само посно гравче ке спремам и цел ден ке уживам...
    Добра ноќ :hug:

На JuLleE, green.eyes, Barbie20 и 18 други им се допаѓа ова.
  7. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.384
    Допаѓања:
    8.789
    Ние еве ќе шетаме за празников, далеку сме од моите, далеку и од неговите. Не сметам дека поради тоа сум помалку верник или повеќе ако седам дома. За перење не ни правам муабет, тоа повеќе го почитувам заради мајка ми знае да ми рече е баш денес мораш да переш. Кај мм во фамилија не знаат ни што е постење, а ако им кажам дека не перам зошто е празник луда ке ме направат.
    Општо гледам поголемите празници да ги обележам симболично. А црквата за мене е само институција, ама одам кога ке почуствувам потреба, а и се венчав во црква моја желба беше.

Јас сум спакувана, алармот навиен, малце да поспиеме па пат не чека :) добра ноќ

На green.eyes, Ano, Ane-Goki1 и 16 други им се допаѓа ова.
  8. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Почнува да ммисе превртува во желудникот кога читам вести како исил се подготвува за напади на Велигден, што не е ни чудно.

Не знам што да кажам. Се нервирам што за празници сум сама. Скоро секогаш.

На Barbie20, Ane-Goki1, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715

:hug: си ме потпишала и мене. Е сега официјално сум дел од тимот. :muscle:

Здраво, денес не се пријавив кај сум, како сум, што праам. Епа шетав цел ден. До пред малку работевме со дечко ми, ми остана уште нешто да досредам и ќе спијам.
    Времето прееекрасно и цел ден скитав. Недела кај баба ми на ручек, во понеделник на шетање и на ручек.
    Дома не переме за празник, ама после 10 сме пуштале машини. Ем поминал денот, ем евтина струја има. :D

На green.eyes, simonka93, Ano и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.162
    Допаѓања:
    137.264
    бев на свадба за една прочка, сите напнати оти си планирале ручек со домашните, мене уште покриво дека студирав тогаш и само викенди дома па коа ке ти го земе некој викендот |(

тие олошите највеќе се шибаат у гради колку големи верници се

исто :bow::bow::bow:

На JuLleE, green.eyes, ♡BuBaLe♡ и 17 други им се допаѓа ова.
  11. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Сите спиете, ако, ако, ќе ја чувам јас темата да не ја украде некој.:rofl::rofl:
    Кафе, цигара во гаража, пак се расипа времето, врне ли врне, ќе ги носам децата во игротека да потрошат енергија инаку готова сум ако останеме дома.:wasntme:

Верник сум, одам во црква кога имам потреба, гледам да не се празници зошто народот ме замара, на големи празници гледам да не перам, чистам, ете денес ќе одмарам, па и јас некогаш како порано чекам празници да се одморам од домашни обврски.:lol:

Утре попладне одиме кај на мм родителите, поштедена сум од готвење за празниците, свекор ми спрема веќе цела недела за неделниот ручек, вечерта со нив одиме на полноќната миса, кога стигнуваме пред црквата како некоја мафија сме, 5 коли, сите црни, сите мажи околу 2 метра, страшни...:lol:

Првиот пат кога отидов со мм тогаш вереник кај неговите за Велигден тоа масата крца од јадење, си помислив дека луѓево не се во ред, као толку јадење кој ќе изеде, пола и више во кантата ќе заврши, мислам и ние спремаме многу за празници, родендени ама ово беше 10 пати повеќе од што имам видено кај било кого, арно кога седнаа, полнат тањири, мажи на толкави, скоро ништо не остана, затоа и се спрема свекор ми по една недела однапред.:lol:

Е, еве ви тема, што и правите на храната што ви останува на празници, родендени, слави?
    Јас гледам отприлика колку има луѓе толку јадење да направам, може многу малку да ми остане и си јадеме и утредента или што можам па замрзнувам, многу мрзам да фрлам храна.
    Кумата моја многу фрла храна, спрема многу за сите пригоди а никој од вчера не јадел јадење и како се собира од по масите право во кантата оди, што не сум дала ништо па ми е жал да гледам како се фрла а камоли да фрлам мои $200-300 во кантата.:x

Имам вакво комплетче со бетмен за дечките, со тоа како кејп (не ми текнува зборот, ми иде како наметка ама не сум сигурна:?:) позади и пак ми викаат леле што убави ти се девојчињата (facepalm)а сиви со црно се тренерчињата.:@

Постот го почнав со првото кафе, сега веќе третото го пијам, деца прошетани во игротека, дремат сега чекаат ручек, посен грав на мени со бејби цвекло.

На JuLleE, green.eyes, Barbie20 и 25 други им се допаѓа ова.
  12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Добро утро. Не се работи денес, па легачите? :)

Станата уште во 6, јадена, пиена, веќе мислам на десерт :)

На green.eyes, vitamina, simonka93 и 17 други им се допаѓа ова.
  13. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Ај добро утро...
    јас бидејќи не знам да фарбам јајца, ќе ги шетам денеска ќерките низ град...:D
    имајте убав ден...

На JuLleE, green.eyes, Barbie20 и 22 други им се допаѓа ова.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.385
    Допаѓања:
    262.030
    Да не прашувам по женските групи на фб, ќе ме распнат, работи ли Џамбо денес |( нож под грло дојде детски шминки да сум купела :makeup:
    Добро утро, ни мене не ми се спие :mm:

На JuLleE, green.eyes, Barbie20 и 24 други им се допаѓа ова.
  15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Денес секако не се фарбаат јајца :)

На JuLleE, ph.orhideja, Ane-Goki1 и 10 други им се допаѓа ова.
  16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Гарант работи. :)

На JuLleE, mareane, joy1 и 6 други им се допаѓа ова.
  17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.200
    Допаѓања:
    124.831
    Ќе те распнат богами :D Ја сакав до Рамстор да одам, некој тука нели спомна дека имало прслуци на нбб за 199 динара.??? Не оти ми дошло до тоа, како на вас за шминки :lol: ама кога седиш дома , чекаш муж слободен да го малтретираш :wasntme:.Џамбо работи . Добро утро патем, облачно (n)

На JuLleE, green.eyes, Barbie20 и 17 други им се допаѓа ова.
  18. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    пиши, да знаеме дали работи...оти дел од маршутата ми е...:!:
    да бе...заборавив...мислев дека е сабота денеска...:^)

На JuLleE, green.eyes, Ane-Goki1 и 11 други им се допаѓа ова.
  19. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    :hai::hai::hai:Добро утро ,и јас покуса да не останам, па да ви ги покажам моје јајца IMG_2526.JPG а и кафе да послужам IMG_2525.JPG убав ден друштво :hai:

На okcenzi, JuLleE, green.eyes и 26 други им се допаѓа ова.
  20. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Леле на црн петок перат, леле ѓаоли!
    :D
    Празниците од забава си ги славам, да се згови нешто конкретно, да се соберат луѓе, па и да се шетне некаде зависи од празник. Сега да не читам тука нема ни да знам кога е празник, инаку перам, чистам на празници. Но некако црн петок страшно ми звучи па денес ете ќе прескокнам, и така немам дома ништо посебно за работење :whew:

На okcenzi, JuLleE, green.eyes и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.