Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. vitamina

vitamina Форумски идол

Супер тогаш.
    Останува уште са се осигурам во бугарија што како е па да пиеме кафе :P

Annath, kuc, Lejla8 and 5 others like this.
  2. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Имаш и скратена постапка,мислам до кај 4 дена беше ама си плаќаш дупло:?:
    Можам да ти помогнам да закажеш у најбрз можен рок...

Annath, Lejla8, Petar80 and 2 others like this.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

^Од денес за утре закажуваат сега

Annath, Lejla8, JuLleE and 1 other person like this.
  4. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Баш сакав да кажам дека и не верувам дека почнала гужвата.
    Ама со оглед на тоа дека се и е некако од денес за утре,реков да се понудам за помош...

Annath, Lejla8, simonka93 and 3 others like this.
  5. julie77

julie77 Форумски идол

Annath, Lejla8, Barbie20 and 4 others like this.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Пупе ај ќе те контакрирам на вибер

Lejla8, Petar80 and PUPICA like this.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Да не се уобрази, после. Па, да престане да им оди на лугето на сон. Затоа... Нека. Не му...
    :D

Annath, Lejla8, julie77 and 5 others like this.
  8. lunicka

lunicka Форумски идол

Зa рaбoтa вo прaзник еве и јaс рaбoтaм,и утре и вo пoнеделник...
    И плус не плaќa кaкo дa рaбoтиме 5 денa a шестиoт му е грaтис...
    Дa пријaвaм?Пријaвив и дoјде теткaтa oд трудoвa и никoму ништo...
    Спoред мене нa држaвни прaзници a и верски никoј не требa дa рaбoти.Oсвем здрaвствo ,пoлицијa...кoи пaтем си имaaт плaтенo прaзничнo,тaкa дa oстaнувa oнa тепaниoт е тепaн....

Annath, Espadrila, Bebulleee and 25 others like this.
  9. joy1

joy1 Форумски идол

Море 15 деца чекаа на ред пред и после моето кога бевме за сликање.Лудница беше

Annath, Lejla8 and Petar80 like this.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

А ќе ми треба ли полномоштво од маж ми кога ќе го донесам тука односно на граница?
    И како и каде се вади тоа?

Lejla8 likes this.
  11. MilaP

MilaP Форумски идол

За малолетници мора да се потпишат двајцата родители.
    Јас за син ми што ги домолив за пасош да ми дадат без потпис од мм оти не беше тука а моравме да одиме на лекување и повторно несакаа.

Last edited by a moderator: Apr 14, 2017
    Annath, Lejla8, green.eyes and 5 others like this.
  12. Petar80

Petar80 Форумски идол

Ние вадевме пред некој месец за синко не побараа двајцата за потпис

Annath, Lejla8, ♡BuBaLe♡ and 2 others like this.
  13. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Фaлa ви женски..
    гo згуснaв сo мелени бисквити...
    Излaден беше aмa сепaк пoтечен oд тoa штo требa дa биде...
    Јa зaтуткaв пa ќе видиме штo ќе испaдне..a убo ми велеше мм oди купи си...

Пoлa ден вo кујнa гo пoминaв a ручек не гoтвев...немa oдмoр дoмa...тoa е!

Annath, Bebulleee, duffi and 18 others like this.
  14. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

@WORRIED.BT шо торта праеше?
    Пренос од центар на Охрид, гужвесто е, имат народ :D

Annath, Bebulleee, Lejla8 and 14 others like this.
  15. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

@vitamina кaс не те рaзбирaм кaкo без прoблеми ќе излезе дететo oд Англијa?
    Без пaтен дoкумент не мoже ни куче дa пaтувa.
    И...не мoжеш дa кaжеш ќе пoднесеме вo средa, ќе пoднесете тoгaш кoгa ќе би зaкaжaт. Зaкaжувaaт зa ден двa oдкaкo ќе зaкaжеш. ..мaдa зa прв пaсoш не знaм. Се зaкaжувa преку нет, пa види кoи пoдaтoци ги бaрaaт. ЕМБГ? Имa ли дететo? Ќе мoрa првo и држaвјaнствo дa му извадите. Претпoстaвувaм декa немa.

duffi, Lejla8, Peco and 4 others like this.
  16. promeneta

promeneta Популарен член

Добар ден :hai:

Моментално е 14.04.2017, 14:45 :!: (чисто да видам дали до крајот на Велигденските празници ќе успеам да го пуштам постот |( ]:)).

Одамна не сум пишала, една од причините е што сакав и да ве стигнам во муабетот, ама кога се свестив дека ги читам муабетите од февруари (до 6680та страна сум :clap:), се откажав и си викам, ај од Божиќ ме немаше, па сега таман за Велигден :D.

Не знам кои се актуелни теми последните два месеци, па ќе си пишам пак за Енџела стандард :inlove:.
    SPOILER ALERT: Постот ќе е мој типичен пост Х 5 :!: :lol:.

Прво, да ги поздравам сите кои ме спомнаа додека ме немаше, @sanjaeva, @vitamina, @papillonP, @Viktorijaaa5, @simonka93, @Lady Phoenix, @Dust... и ако имаше друг некој нека ми прости, два месеци се во прашање :tmi: :D. :* :* и :l: :l: до сите вас женски, а до другите само :* :P.

Друго, прочитав на некои ги потсети Енџела на видеото со девојчето што сака да се врати во Мк, па да кажам дека не е она :shake:, на неа на крај памет не и паѓа Мк :D.
    Кога ќе ја прашаме дали сака да се вратиме, вика, неее, там има гомнене (оти имаше проблем со запек, па на секое какање пуштавме вода и викавме, ајде гомненцето нека оде дури во Мк, демек далеку, и сега исплашена е да не ја чекаат таму гомненцата :rofl:).
    Не дека е далеку од вистината со сите срања кои се случија и уште се случуваат во државата :wasntme:.

Ние инаку кога арни, кога не, тоа зависи од главната, Енџела.
    Кога е мирна сите сме :D :angel: :inlove:, ама кога ќе врисне, во моментот се претвораме во :devil: :@ :punch: :worried: ]:) :swear: :fubar: :drunk:.
    Во февруари еден ден качи блага температура, поминавме без никакви лекарства и бабини деветини, ама другиот ден оп, конјуктивитис ;(.
    За неколку дена стана бледа крпа, не јадеше и пиеше ништо, па плачење кога сакам да и' ги измијам очињата, ослабе, во исто време почна и крв од носето да и' тече неколку дена по ред, страшно беше ;(.
    Бевме на доктор, ни дадоа спреј за носето оти и' било затнато, капки за очите, а на своја иницијатива земав и сируп со витамини.
    За една недела помина воспалението на очите, престана крв да и' тече и почна да и' се враќа апетитот, па сега е супер фала Богу.
    Не дај Боже да се повторат такви моменти, мислам умирав и се раѓав секој нов ден :l:.
    Но, во тој период кога не пиеше ништо ја форсирав да моча, мислев да не се стиска и на сила мочаше жалната, и така си направив контраефект кој еве два месеци трае ;(.
    Почна со тоа што сама почна да бара да оди во вц иако не и' се моча, па хистерично плачење оти не се измочала, па трескање шолја, врискање, почнуваше дури и да зборува во цела хистерија неповрзани работи, на неколку пати толку не' исплаши што помисливме и на доктор да ја носиме :(.
    Ќе види дека не може да се измоча, па бара да се напие нешто, па после две голтки пак трча да моча оти јас НЕКОГАШ сум рекла дека кога пие нешто, потоа моча, па пак плачење дека не мочала.
    Ако ви се верува, кога ќе кажеше, мамо мочка ми се, сите во моментот што сме присутни само ќе се погледнеме со страв и ја носам до вц, а во себе се молам да мочка.
    Па после мочкањето мора да броиме до 12 :!: на германски и мора она вода да пуште.
    Неколку пати ја дигна зградата во вис оти не ми избројала на МЕНЕ откако сум мочала и не ми пуштила вода |( :@.
    Кога ќе излеземе да шетаме некаде, ОДНАПРЕД си кажува дека ќе моча кога ќе стигнеме на центарот, иако во моментот не и' се моча.
    Само што ќе излеземе од трамвајот, во секундата слушам, мамо мочка ми се :@.
    И сега кога се возиме со трамвај и' давам сокче со цевка за да моча и сите среќни :D.
    Едно влегување во стан, било чиј, мамо мочка ми се |(. (како дежаву да се случува :lol:).

Исто, ако ѕвони ѕвончето мора таа да отвори на копчето и да праша кој е на слушалката и ако некој пред неа отвори, одма врескање, не признава втор пат, мора прва да е.
    Зема сложувалка да реди и само што и' покажав еднаш одма цела ја нареди сама, и вториот пат оти едно делче не можеше да го најде, под ногата и' беше, цикање, викање, мрази да греши и ако не успее нешто на прва, одма хистерија.
    Само се прашувам како ќе е на школо кога ќе почне, сака многу да учи, ама многу се нервира од неуспех :worried:.
    Сега полека го минуваме тој период, ама уште е стравот во нас да не пукне во секој момент, права темпирана бомба е :sweat:.
    Инаку 90% од времето е бубичка, си игра, си дрнка, премирна е, ама останатите 10% надокнадуваат за сите 90.

Такво буквалист дете не знам дали има друго, ако се каже нешто, одма се зема здраво за готово и ништо не може да ја разубеди.
    Пример, и' кажуваме дека надвор треба да се држи за рака оти коли минуваат и тоа се сфаќа буквално, само што ќе излеземе од зградата не ми ја пушта раката ни да извадам нешто од ташната, ни палто да закопчам, ништо. Право врискање, јас сум рекла дека треба за рака да се држи |(.
    Кога сме на гости, а се спомне дека има торта за десерт, мора на некој да му е роденден и ОБАВЕЗНО ја пее хепи брдеј и дува свеќички пред да се сече тортата :rofl:.
    И оти сите ја знаат веќе, право вадат свеќа и сите заедно пееме со неа ОЗБИЛНИ хепи брдеј диар Тоомааас, или Џееериии, или Џееркааа (она кажува на кој му е роденден :!: :rofl:).

Ги знае боите на семафорот што значат, лево десно знае, научи до 20 да брои и нови зборови на германски, секаде што сме купиле нешто знае како се викаат, и бутици, маркети, дуќани, ја знае адресата (улица и број) на нашата зграда, си ја вика деветнајската оти број 19 :lol:, а на моите е стотката :D, трамваите и станиците каде се качуваме и слегнуваме ги знае, и се' што е кажано пред неа, буквално секој збор го памти и знае зошто и од кој е кажано.
    Еднаш кога правев баница ми се скинаа корите и сама си викам, е, е саа таа баница ќе е мижи Митро тулумби врнат, демек на баница ќе личи, ама каква ќе е...
    И после некој ден ја слушам пред спиење, мамо, тава е саа мижи Митро тулумби БРД, викам шо говораш бе мами, вика, ти така кажа ко прааше баница мамо и пак повтара, и јас викам, ааа мижи Митро тулумби врнааат, и она, не бе мамо БРД, ПИЛЕ мамо :rofl: (така чула и така е, нема поправање :lol:).
    Мајка ми еднаш и' расправа дека сестра ми многу била немирна мала и дека јадела ќотек и ја завршува приказната со, и така бабе, некојпат и ќотеко помага.
    И еве ти ја Енџела, мамо, мамо, и ќотеко помага некојпат :rofl:.
    Има излезено бемкички две на челото кај косата и викам, ее Енџела има знак лепотички, и одма, зашо, викам оти си убава :inlove:, и после неколку дена вика, мамо шо ми е тава кафеното на косата, викам, кое бе мами, вика, тава шо сум лепотица :makeup: :lol:.

Исто, освен што дрнка нон стоп и сака приказни да кажува и да и' кажуваат, обожава да пее, посебно една песна од еден цртан со Силвестер мачето и глувчето Спиди Гонзалес и пее, ојореее, ај, ај, ај, аааааај, мучооо динероооо (така јас мислев дека е и така ја пее сега :rofl:).
    Исто ја пее и мама, мама, мама МЕ ќеро :lol:, оо сузанаа донт чу крај фор ми и после ла ла ла ла ... оти не ја знае понатаму :lol:, и температура, диже се МУРА :rofl:.

Обожава и да црта многу и црта прилично добро за три години, земајќи во предвид какви антиталенти за цртање сме јас и мм :lol:.

Многу е страшлива и претпазлива, се плаши од балони ако се повеќе наеднаш, а и од знамињата како солза што се пред маркети, она си ги вика Лиза.
    Ама со многу зборување и' помина стравот и сега се другарки со знамињата и секој ден го прашува мм после работа, тато какви Лизи виде денеска и цело време гледаат знамиња на Гугл :lol:.

Ќе заборавев да кажам и дека Енџела многу дечковци брка, па сега освен Пто дечковци и' се и пластичните шишиња од вода и сок и шолјата :rofl:.

Многу сака да помага по дома и зачин е буквално во се'.
    Ако мијам чинии ми го реде приборот, ако бришам прашина ги брише масите со средство, ако смукам и она се држи за цревото, кога редам алишта ми дава штипки, а кога збирам ми ги вади штипките, ако влезам во вц става средство и чисти со четката... :rofl:.

Само да е здрава, жива и насмеана, лек е за се', ја обожавам :inlove: :l:.

Ај збор, два и за мене :lol:.
    Јас сум арна, пак сум на диета |(, и мм и моите се добри фала Богу, они на работа, јас дома домачица изигравам.
    Секој ден исто, стани, раздигни, избриши, измиј, со Енџела 24/7, кога е времето убаво шетаме и така во круг.
    Енџела не спие денски, па нема време ни за јазик учење, ни за филмови гледање ;(, ни за форуми...

Свекрвата беше две недели тука, прошетавме и со неа колку дозволуваше времето, по дома, на гости и поминаа деновите :).

И нели јас не сум јас ако не ми се случат некои глупости |(.

Тргнавме да одиме накај едно езерце и чекајќи трамвај ја заборавив ташната на Енџела на станицата со сите документи во неа (мк и бг лична карта, германски и мк здравствени картички, возачка дозвола) ;(.
    Додека сфатам дека сум ја заборавила некој ја зел и не ја врати.
    Жива се изедев значи, уште не ми е јасно како ја заборавив.
    А германската здравствена картичка ми стигна претходниот ден, па мм вика, браво, кај тебе картичката издржа цели 24 часа, рекордер си :^).
    Позитивното во цела работа била што видел дека и во полиција може сам да се снајде :wasntme: :rofl:.

После два дена доаѓа човек да ни уклучи интернет и ми го побара клучот од подрумот и му ги дадов.
    Отиде, се врати, и за две минути вика готов сум и си отиде.
    И јас со мм зборувам по телефон дека си отиде и во моментот ми текна оти клучевите не ми ги врати човекот.
    Не сакате да ми ја знаете фацата и реакцијата на мм (оправдана) :@ :@.
    Тука клучевите од зградата се чуваат како очите.
    Добро е што после 15 минути ми ги врати човекот :whew:.

Требаше ваучери за телефон да купуваме од маркет и мм ми напиша на ливче што да кажам :lol:.
    Одиме со Енџела и сестра ми и они излегоа надвор, на сестра ми и' било смешно (предавник |( :lol:) и јас одам на касата и викам,хаљо, ду ју спик ИНГЛИШ, и касиерот, јес, литл, и јас му го давам ливчето напишано на ГЕРМАНСКИ :rofl:.
    Нешто не знаеше да направи, па го викна и другиот касиер да го оправи и бидна работата.
    Излегувам надвор, а сестра ми окезена од 6ка до 6ка и вика, ее мори бишко, двујца не може да те опраат :o :punch: :rofl:.

Пазаруваме од Пени и Реве најчесто оти ни се ептен блиску и ние пазарлукот од Пени си го носевме со количка до зградата и тука ја паркиравме до следното пазарување :D.
    Еден ден кога ме подбра една комшика зошто сме ја носеле количката до дома, дрн дрн на германски, јас и' кажувам их шпрехе нихт дојч и на англиски дека ќе ја вратиме, а она полека ми слогува слог по слог на германски демек така ќе разберам :fubar:.
    И така си кажавме што имаме, она на германски, јас на англиски, за на крај да се качам и да видам на вратата на нејзиниот стан дека се презива ЛАЗАРЕВА :o (facepalm).

Седиме на кафе и доаѓа келнерот и прашува што ќе пиеме и мајка ми вика, кока кола, и тој не ја слушна и вика, НОХ МАЉ (да повтори), а мајка ми вика, НОРМАЉ НОРМАЉ (мислела за сокот ја прашува :rofl:).

Инаку вчера сабајле за првпат вапцав сама три јајца и со ЦРВЕНА боја ми излегоа ПОРТОКАЛОВИ :@.
    Имаше во пакетчето сино, зелено, црвено, лилаково и жолто апче и после од синото апче излезе лилакова боја, од жолтото жолта, од зеленото зелена, од црвеното портокалова, а од лилаковото ЦРВЕНА :@.
    Ај битна е желбата. Господ гледа :l:.
    Инаку и Енџела помагаше при вапцањето на другите јајца со желатин :!: :inlove: :l:.

Туку да прашам ако некој знае дали вакцината што е на три и пол години и е одложена во Мк, е одложена и во Германија?

За крај, честитки до сите кои имаат повод за нешто во овие три месеци, посебно до @kukla21 :* и лесно да си ја износиш бременоста, ептен ме израдува, а до сите кои имаат потреба од поддршка, макар и виртуелна :hug: :hug:.

Поздрав до сите стари и нови членови на групата, се читаме пак за Божиќ :rofl: (мала шала :lol:).

И да ја искористам приликата да ви ги честитам Велигденските празници, во случај да не успеам овие денови да пишам пак :).
    Ви посакувам се' најубаво на сите, до следниот пост :* :hug: :hai: :hai:.

П.С. Јупии, уште сме 14.04.2017 :party: :rock: (#изненаџенанакајшокирана :rofl:).

Last edited: Apr 14, 2017
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Променета царица ;)
    @Petar80 изглеа ми е комшија, блее некое јагне цел ден под прозор :worried:

18. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Како ми почнаа слободните денови. Катастрофа. :tmi:
    Болници, инекции, два дена не сум саглам спиена, и капак на сѐ температура 38.6.
    Цел ден во кревет, и онака не се работи, ама и лежење по цел ден не е на арно.
    Цело тело ме боли, ама ќе смогнам сили ќе станам, ќе се истуширам, ќе се средам и ако сум подобра во црква ќе се оди.
    Верник сум и одам во црква барем еднаш неделно, празници обавезно.
    Празников ќе го поминеме во домашна атмосфера, се надевам ќе ми се подобри состојбата.

Убав помин на сите и за многу години да ни е. :l:

Annath, bittersweet, mareane and 16 others like this.
  19. Ano

Ano Форумски идол

Од ова си патиме. Во старт ти рушат надеж за правдина. Незнам што да кажам. Знам многу јаки фирми кои на суд изгубиле спор од екс вработени. Само треба човек живци и јак адвокат што ја знае проблематиката.

Туку што било поминало.

Annath, mareane, Lejla8 and 9 others like this.
  20. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Од љубов работам секој ден,ме молат 2 пати месечно да бидам слободна,ако не повеќе:D
    Од љубов работев на Нг,на Божик,1 Мај,денес утре еее недела едвај ме кандисаа да не одам на работа.
    Од љубов ги работам сите државни празници за иста дневница и секој ден саат и пол повеќе од дозволеното работно време.
    Све за љубав:!:Сите закони ми се јасни ама во нашава држава џабе е.
    Имав убав план за Недела ама времево најверојатно ќе биде врнежливо.Еден слободен ден сакав да шетнам,со семејството,мм8)
    Имам неверојатен апетит,јадам најмалку 4 пати во ден во спротивно ми се гади,кога ќе се најадам немам мака,а постам овие ден кај 1 незнам што да јадам па 4-5 пати,ај белким ќе ставам конечно некој кгр.
    Исецкав руска,сега ќе бојадисувам јајца со брилијантна боја да видам што ќе испадни.
    На свеки остануваат кифличките и баклавата,неможам да стигнам.

Thread Status:
Not open for further replies.