Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

После кафаната синоќа заклучивме дека не сме за такви места, пошто јас забележувам се, превише оговарам и се ми смета :rofl:
    Како нема да ми смета. Иде келнер и вика што, да ве послужиме? |( А извини што нудите, како ќе знам? :?:
    Ич не можам да ја сфатам потребата на некои жени да се напикаат у најтесниот фустан. Јас разбирам дека ништо вишокот нема да ти го сецне, ама бар ке изгледа попријатно. И не зборам за вишок од неколку кила, зборам за голем вишок. А кај тесен па и минич |(
    Глупо е било кој да се поднатреска, ама па повозрасни госпоЖи ...no comment. Па и бакшиш лепат на музикантите, па играње до даска... :x
    Море седни си ко мене во некој ќош и прати шо (не)треба никад да правиш.

И свеки ме збесна уште сабајле. Немало да биде дома, маж И требало да стане покасно ради обврски па да не заспиел да му звониме за да го разбудиме. Допрва ли на 60годишен маж ќе му стекнуваме навики и ќе го учиме на одговорност? Или работата е да гњавиме некој? Сеа не знам дали да терам маж да му звони или да отиде лично и персонално ,,стани, стани татенце,, да му пее?]:)

Гостите каснат. Нека се повлечкаат уште малце па и они да си го добијат :lol:

Не сум у ПМС ама гризам и јас ]:)]:)

@mareane Среќен роденден, се најдобро :hug:

Lejla8, mareane, green.eyes and 19 others like this.
  2. Bridget

Bridget Форумски идол

Дoбрo утрo, дoбaр ден.
    Денес oд мм цел ден фудбaл ќе е нa мени, oд мaлoтo пoнудa рaзни видеa нa јутуб (цртaни веќе oдaмнa не гледa, кул рaбoти сегa, сите ѕвезди ги знaе, песни, филмoви, нoвoсти, трендoви) a јaс уште не знaм кaкo дa гo истуркaм денoт a дa не ми е дoсaднo. Чистење зaвршив, јaдење истo, кaфе еднo чекД, уште еднo штoтуку пристигa, перaлнa врти, избaњaтa, желбa зa филм се немa пa изгледa музикa и читкaње нa нет ќе е денoв. Мoже пa и книгa ќе фaтaм вo рaкa, кoјзнaе, живoтoт е непредвидлив :rofl: Мнoгу смешнo, нели? Пoздрaв

JuLleE, kuc, Lejla8 and 21 others like this.
  3. M&M

M&M Форумски идол

@vitamina ја правев бајадерата лесен е рецептот ама малава ми се разбуди на крај и сега дур презаспие изгледа последниот слој -глазурата го зезнав. Башка кога нема човек фат за благо правење кокку и да е лесно џабе. Ај барем вкусни да бидат смалкани полу направени ама бар ќе се вкусни ќе си ги смачкаме ионака не се за гости :)

Lejla8, mareane, green.eyes and 9 others like this.
  4. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Здраво женски.:sun:

Заслужено сум оптегната на тераса.Пред мене распослано езерото,дрвја разеленети,птички си пеат,инсекти си летаат,единствен звук кој не се вклопува е телевизорот со македонски народни приказни.:sun:

Ручекот е готов,јајца извапцани,по дома потсредено колку да се рече,деца,маж и куче на шетање отидоа.

Од сега секој викенд ќе си доаѓам тука,на кој му се оди-му се оди,на кој не-нека си седи во Скопје.Забораваме на моменти колку е убава природата во нашава земја,посебно во пролет кога се се буди.:sun:

Среќен роденден Мареане:f:.

JuLleE, Ano, kuc and 26 others like this.
  5. PUPICA

PUPICA Форумски идол

^Оф оф убавини,си замислувам дека сум сега на твое место а не пред носам да гледам градилиште]:)
    Мм со ланци не можеш да го одвлечкаш во Охрид:@

Прошетани па кај и да е спаванац.
    Лажам.Ветив прво ќе се избањам па после дете на спиење,нели и јас имам потреба од лична хигиена:D

Ano, Lejla8, mareane and 16 others like this.
  6. MilaP

MilaP Форумски идол

Добар ден
    Од сабајле шетам,бев да барам нешто поелегантно за на регистрација,кума ќе бидам ама ништо не најдов па да не си одам празна си купив панталони и кошула :|
    Нормално и играчки,каде без нив ние :^)
    Сега кај мајка во двор чекам ручекот да биде готов , пити :mm:
    Утре ќе шетнеме до кај бабите и после на излет па и ручек некаде ќе истераме на отворено .
    Што убаво сонце надвор :sun:

JuLleE, kuc, Lejla8 and 21 others like this.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Има некој :bandit:
    ја кандисувам ѕверка да легне за да одиме вечер во црква ама некако тешко ми оди. Не сум ич добро друштво денес:smirk:

JuLleE, kuc, Lejla8 and 15 others like this.
  8. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Ве нема девојчиња, ајде благце, не може во оваа куќа да нема благо:$ IMG_2533.JPG да е жива Канела:$

JuLleE, Ano, kuc and 24 others like this.
  9. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Абе маж ако не ти расипе план нема кој ]:) денес му текна да бара дел,да мести,да пере кола (facepalm)
    Седам и чекам да ме собере па до вечер дома да не се вратам :D
    Од синоќа глава ми тежи.Вино,вино,многу вино се испи :|
    Како и да е денот убав,греота е да се жалам,ако нема по некоја мала нервоза па и не е интересно :rofl:
    @mareane среќен роденден,да си жива и здрава :hug: уживај во денот.

kuc, Lejla8, mareane and 17 others like this.
  10. N.2106

N.2106 Популарен член

Читам и ми се плаче за еден таков одмор барем на два дена во природа да ги наполнам батерите.

Lejla8, mareane, referentka and 5 others like this.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

@bittersweet заведено е бебево со се изводи апостили се. Најверојатно така ќе го изнесам со покажување на истиот.
    Грин карт немам па тоа е целиот проблем но сметам дека ќе нема проблем за изнесување. За влегување со еу пасош ќе правиме долу во бг.
    @M&M нема филозофија ставаш во фрижидер да се лади смесата па топиш чоколадо и мачкаш.
    Тоа е тоа.
    Префкусно.

Луѓееее..
    Бев во град средив со се сите документации и нешта и таман седнав во еден бар да закажам карта кога да видам нема слободно седиште :@
    А друг ден не доаѓа во предвит.
    И сега гледаме со маж на секој саат да видиме дали ке варираат седишта оти знаат да варираат.
    Ќе видиме било ли речено или не.
    Јас испазарив се дотерав и спремна сум :inlove:

kuc, Lejla8, mareane and 16 others like this.
  12. simonka93

simonka93 Форумски идол

Среќен роденден @mareane здрава, жива, весела заедно со семејството

Ако на светов има некој со погрди јајца ( господ грев да не ми пише) од моите јас на вратот сум најтенка. Трета година по ред, на ист начин се' правам и годинава НИКАКВИ испаднаа... Ми се плаче од нервоза ;( :@

Lejla8, mareane, Sesil and 2 others like this.
  13. Bridget

Bridget Форумски идол

Колку време ќе си во Мк, се распраша колку време ќе се чека за Бг пасош?

Како може јајца да се никакви, каква и да е бојата шаренило е, не може бар симпатични да не се. Па и ќе плачеш од нервоза за јајца :fubar: Би кул :sun: :D Штом кајгана не се сториле, добра си.

Last edited by a moderator: Apr 15, 2017
    Lejla8, mareane, mal.ecka and 13 others like this.
  14. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Добар ден :sun:
    Гледам за подварок сте збореле.Јас и со зелката бев скарана до пред 1 година,ама едно време кога бев на хроно,ја прејадов,секој ден салата од зелка :DПа сега пак не ми по кејф :lol:
    Утре ќе се прават кифли,некоја салата и уште некое благо.
    Бајадерата ја направивме вчера со мајка ми,воопшто не била тешка за правење.А и многу малку состојки требаат за неа.Еве во спојлер како изгледа
    17909083_1934379683461919_2015814166_n.jpg
    Јајцата денес ги исфарбавме,добри излегоа.Правевме и такви со хулахопки и листови,баш како што реков.
    17910890_1934379763461911_402849189_n.jpg 17919040_1934298573470030_1371730419_n.jpg
    Велигденов ќе го поминам сепак дома со моите,па здравје од понеделник ќе продолжам кај дм.
    Најсреќен нека е @mareane се најубаво ти посакувам :party:
    Имајте убав празничен ден :hug:

kuc, Lejla8, mareane and 15 others like this.
  15. simonka93

simonka93 Форумски идол

Ам делми млада домаќинка де, да ме фалат :smirk:

:* тенк ју

Lejla8, Bridget, Annath and 4 others like this.
  16. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Куќa-лaмјa...немa зaстaнувaње...oвде -oнде...двoр,терaсa...oд 11 сегa седнувaм...си нaптaвив сaлaтa и жoлтa си пијуцкaм...дa ме види мм oд некoјa стрaнa ќе ме скaпи зaфркaвaње..

Пеглaње и кaпење ми oстaнa oд oбврски...

Тoртaтa изгледa се пoгoди...мм и ќеркa ми третинa кa изедoa oд вчерa дo сега...јaс немaм прoбaнo..не мрсaм денoвиве...

Ми се oди в црквa вечер aмa сo мaлoвo невoзмoжнo..

kuc, Lejla8, mareane and 16 others like this.
  17. N.2106

N.2106 Популарен член

Не се замарај најбитно со го истерала адетот.Има некои ни јајца не вапцаат.(facepalm)

18. M&M

M&M Форумски идол

Малку тешко ми се сече требаше некое поубаво чоколадо за готвење да земам ама во секој случај мн вкусни. Малава ги бендиса сега ги чекам најголемите јадачи на благо, мм и синко, да видам они што ќе кажат

Lejla8, Annath, Bozica1980 and 2 others like this.
  19. Peco

Peco Форумски идол

Добар ден друштво :)

@mareane, среќен роденден, убава си е бројката, да си дочекаш уште многу, многу родендени :)

Поздрав до сите :)

kuc, Lejla8, mareane and 10 others like this.
  20. vitamina

vitamina Форумски идол

И јас се зезнав така не е до чоколадото. Најверојатно треба да се исечат додека е растопена глазурата. После тоа се стега и потешко се сече.
    И кај мене беше исто без грижи.
    @Bridget се е распрашано и под контрола, можам да средам за пасошот за отприлика 10 тина дена. Толку се чека матичниот и после можам со брза постапка за 1 ден или 3 дена. За 3 дена е 60 евра мислам.

Lejla8, mareane, Bridget and 3 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.