Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Cka

Cka Форумски идол

Има. Сите се среќни на ист начин и несреќни на посебен.
    И не сите во пар се среќни. И не сите во непар несреќни.

Ама тоа се другите. Ти сакаш девојка и немаш и мислиш дека ако имаш ќе бидеш среќен. Еден од оние со девојки седнат со пиво и женска штп му лиже уво изгледа среќен а си вика види го Пецо раат тера не го гњави ниедна кај си шо си.

Ќе видиш Пецо брзо ќе кукаш: аман од мојана 2 дена без ручек ме остава :)

Боси по чорапи сум ги гледала по хотели на вечера. А јас со штикли ејеее босааа. Пола младост. Дека немаше такси порано а и да имаше немав пари па на штикла 15 не се игра и пешачи долго. Иначе јас бев од оние што играа у диско. Никогаш не седев. Колку ми фали сега играњето... дрога ми беше. Неопислива радост. А година и пол не сум играла.

Barbie20, Ano, JuLleE and 20 others like this.
  2. Dust

Dust Game Over

@zhap4e
    Жабо]:) на оваа температура што ја имам, ми идеш во сон..кошмари:D
    Те сонував, бевме во некоја мрачна соба, ти мажена си била а мажот ти ми се нафрли да ме тепа, без причина..
    На една голема маса седеше рефка на чело и не мрдна со прст(facepalm) пупица и сања станаа да ме бранат, а јас им реков - не ми треба да ме браните, ќе види сега кој ќе тепа жени и направив да исчезне:rofl:
    После ти плачеше и ме молеше да го вратам а јас не можев затоа што не знаев како исчезна:drunk:
    Па дојде битерка и јавно се претстави, па кажа дека маж ти бил во Австралија и на Бриџита само гласот како да се слушаше од некаде, промрче нешто неразбирливо и ме разбуди телефонот(n)
    Ете така да си знаеш..

Боси на шопинг...веројатно доволно е да ставам вакво(facepalm)(facepalm)(facepalm)
    Да не соблекуваат чевли за пробување:D

@Peco има среќни..ако јас и ти не сме, не значи дека нема да бидеме..и дека среќни парови не постојат.. Само не сите парови се среќни..не се сите и несреќни. Сепак, во одреден момент и среќните може да се почувствуваат несреќни..период е, брзо минува:)
    @referentka честитки:hug:

:hai:

Last edited: Apr 17, 2017
  3. simonka93

simonka93 Форумски идол

@Peco да додадам и дека секој има различна претстава за тоа што е среќа... Баш како што пишаа и другите... А среќни парови има, само што никој не е среќен 100% од времето...

Добар ден сега...
    И јас приметив дека форумот не функционира, па исто филмови за бан си правев
    Ручек имам од вчера, вечер ќе одиме до кај баба ми и дедо ми и кај кумовите...

4. M&M

M&M Форумски идол

Не прашувај кој приметил туку кој не испаничил :) ко зависници сме станале :)
    Денес мм ме нервира нешто ногу. Го фаќа нервоза ден пред работа по 4 дена пауза и мн е напнат и тензичен, како некоја жена у пмс. Бар да отидеше сабајле да вози точак него го виде времево се премисли. Цел ден нешто се туфка по дома, ај фала богу однесе некои работи во подрум и гаража што ми сметаа се прошетаа малку со малава и испазарија нешто и мислиш се скршил од работа. немојте да кажете денес не се работи по дома ја се скршив. Ми се исклучи фрижидерот па морам да го чистам. Алишта детски средував пак и уште се чудам од каде излегуваат толку. И ми го тупна ручекот ја да го правам, ај кај го тупна ми мрчеше кофтињата мн топчести ми биле па го избркав од кујна. Обично он готви за викенд ама ивој забушава. Вчера на гости денес мене ме намести. Се умирисав ептен на кофтиња ама ај нема врска ионака денес никаде не одам. Почнав да пакувам алишта во спејсбег тука во дневна бидејќи малово спие во спална и ми мрчеше многу сум му шушкала сакал да дремне:@
    Оставив алишта на сред дневна и си пијам кафе а он ми хрчи на уво:?:. Стварно има денови кига е мн досаден ама пак си го сакам :$

Barbie20, Ano, PUPICA and 16 others like this.
  5. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

@M&M знам, затоа и така напишав :rofl:
    Ми се запали вибетот синоќа од муабети за неработењето на форумов :devil: зависници со педигре:tmi:

6. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Излеговме сите зависници од форумов. Нема да работи и денес поручек, да си знаете многу празнични саати да не ни се соберат за исплаќање. Од утре пак 24/7 :lol: џаст кидинг

Боса ни по дома не стапнувам не па по улици или не дај боже по трева :worried::worried: Од мала сум била таква. Додека сите боси на врело цементо играле јас сум ги терала чевли да ми облечат (facepalm) ваљда затоа и ми се сега толку нежни нозете и од се ми се прават ранички :^)

да не е ,,Преспав,,?

@referentka честитки за најновото станче :hug:

Last edited: Apr 17, 2017
  7. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Hi, ho, hi, ho it's of to work I go..:swear:
    А да си кажам дека сериозно воопшто не ми се работи, мачно ми се ноќниве смени, ќе мора или да си одам нормални смени или да си седам дома, не се издржува ово темпо со мали деца.:drunk:
    Се изжалив, ми се тргна тежината сега можам да продолжам понатака.:lol:

Мора наредниот пат кога ќе видам така цела фамилија во шопинг центар, ресторан, мк доналдс, боси да ги сликам, да ја закачам тука.:rofl:
    Јас сум нонстоп боса, тоа по дома де, склетџија сум, не трпам чорапи, папучи, сабајлечки ако сум со кола соблакам патиките и чорапите и боса возам, децата на мене се, не трпаат чорапи, да спијам со чорапи мислам дека ќе умрам од склет.

Среќни, несреќни секој си знае за себе ама во глобала ако го имаш човекот што го сакаш покрај себе треба да си среќна.:)

Adi888, Barbie20, Petar80 and 24 others like this.
  8. mareane

mareane Форумски идол

Денов никаков,кај дете болно ама + и маж болен,си знаете да не раскажувам...:headbang:
    @Peco навистина ваква особа како тебе заслужува голема љубов и спокоен семеен живот.Не се откажувај,биди упорен во барањето на сродна душа, има толку осамени девојки кои би биле вистински среќнички тебе да те сретнат...
    @referentka честитки за убавите новости...Алал да им е на твоите родители...
    Би сакала еден ден да можам барем пола како нив да бидам и да помогнам на своите деца,оти знам како е да немаш кој да ти подаде рака барем еднаш во животот...

9. referentka

referentka Moderator Staff Member

Зоолошка прошетана.
    Фоката имаше шоу,од мерак да гледа човек.
    Детево кај козите запна..аман,такви во двор имаме :D...
    Слабо..градат;реновираат;ама слабо е.

PUPICA, joy1, LadyC and 18 others like this.
  10. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Само јас ли не приметив дека форумот бил малку во застој :?:

Боса сум одела после диско до дома,асвалтот ми се гледаше како мек теписон :D

Наметливи луѓе мразам,мислам повеќе пати сум ви кажала ама еве да повторам :D

Среќна што поминав неколку часа со другарките и нивните бебки :inlove:

PUPICA, bittersweet, joy1 and 19 others like this.
  11. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Мислев бан јадов :sweat:,Рефи честито да е,Пецо ај за брзо да ни кукаш,како неможиш пивце сам да се напиеш:rofl:.Иначе јас ќе одев јабана,од сабајле на гробишта,татко ми десет години денес како не е со нас,па и кај син ми до на гроб.На враќање застанав на бензинска ,колата исклучена,пред мене пикап кој веќе треба да замини,и наместо во прва да тргни тој на рикверц и со сила во мене акна во предница на моја кола,пластика само ми осштети/Наместо да се извини излегува и почнува да вика вреѓа,ќе тепал тој,дури и на човекот кој работи на бензиска со закани дека ќе го тепа.Мајка му од кола излезе си ќути,оладев луѓе,нозе ми се секоја,извреѓа изнавика изнамавта со раце да се тепа и замина.Пумпаџија вели со вакви матуфи секој ден се расправам.Едвај дома си дојдов и нозе и раце ми се тресеа ос уплав,ни реѓистрација не запишав од што се уплашив.

12. vitamina

vitamina Форумски идол

Јас денес сум празнично расположена за сукање и месење.
    Нон стоп си велам сечи на домакинлк ама табиет не се менува макар и нозеве да ми капнат.
    20170417_142814.jpg

@Peco долго време се кандисував да ти пишам. Ама нели не знам што носиш на душа и на плеќите, па не сакав да зборувам на незнаено ама ете денес ќе ти пишам. Потруди се човек, без труд ништо не бидува, барем од мое искуство така е. Ако не се испотам колку што ме држи телово ништо не сум добила во животот на среќа.
    Денес е модерен свет, може за некој не е возможно но за некој и е. Фб и сите социјални мрежи барем би можел да се обидеш да сретнеш и запознаеш слободна девојка и сродна душа што чека таму некаде каде што чекаш ти. Не се срами да пријдеш на некоја девојка на кафе шема, диско итн.. барем јас никогаш не сум се срамела и притисњавала. Ако не пробаш нема да знаеш нели. А ништо да загубиш туку само ќе добиеш. Колку парови знам денес среќни стабилни со семејства што носеле иста мака на плеќи како тебе, па по абер на познаници скајп вибер фб се запознале и денес имаат семејство.
    Постои среќен брак, да. Но не постои совршенство да знаеш.
    Мораш да прифатиш човек со некои ситни несовршености и да ги направиш истите совршени за тебе.
    Пак ќе речам потруди се..
    Јас сум 100 посто сигурна дека за тебе постои жена што чека таму некаде :)
    За се пецо има решение веруј само за тешка болест нема!
    Пу скраја да е.
    Ти посакувам среќа.

Barbie20, Ano, Viktorijaaa5 and 27 others like this.
  13. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Јас на штикли ,,преодев,, зимно време, некаде пред Нова Година, ладно, врнежливо, опција боса не идеше у предвид, додека се стопли ги навикнав. Пропадна и последната шанса да се навикнам да одам боса :D :D

Viktorijaaa5, Lejla8, JuLleE and 7 others like this.
  14. Bridget

Bridget Форумски идол

Од каде тој страв сите дека сте банирани, си имате мува на капата, дупли профили и такви работи, А ХАА:D
    Убав пензионерскиов живот, убав. Ама досаден па немам ни што да кажам. Досвидање

15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

:rofl: Иха!:D тепачиште и јас:D:D Се извинувам за кошмарите...:D и се извинувам од име на мојот сАпруг од твоите соништа.:D (во мисла ме стави):envy:
    Заклучок, be warned, Жабо. Идниот маж може да испадне жено-биец:D и можно е да исчезне у Острелија:D заради некоја женска. :envy: А, ти, Дасти... побрзо да оздравиш, моме:D:hug:

16. Peco

Peco Форумски идол

Да бидеш со некого, не значи автоматски дека ќе бидеш среќен, но е подобро отколку да бидеш сам.

Јас сум од оние луѓе што не се баш омилени, од оние што се без харизма и од оние што не знаат да направат два реда муабет. Ете.

Инаку, оригинални Австралијанци се Абориџините, а тие отсекогаш оделе боси. Што не е јасно? :D

Ane-Goki1, Barbie20, elimkd and 21 others like this.
  17. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

|( :shake: вакви изјави!!!

18. duffi

duffi Форумски идол

Среќен празник друштво. Прво многу здравје, а после се останато. :)
    Сакав вчера да честитам , ама нели не успеав да влезам , на бан не помислив чиста сум си :rofl:, викам пак се работи нешто.

Јас добра, прошетена и се со ред. :)

Маж ми ми вика Дафи шо викат на фемина. Е не ти кажувам.:P

Честитки на сите кои имаат нешто за честитање.:)

19. vitamina

vitamina Форумски идол

Зошто се испоценуваш себе си?!
    Не е точно само тоа ќе ти кажам.
    Овде имаш оставено и харизма и убав збор и муабет имаш направено.
    Ете ние не сите овде не мислиме така како што мислиш ти за себе си.
    Никогаш немој да го помислиш тоа што го мислиш бидејки не е вистина.

Имам куп луѓе околу себе што баш се запознале на фб или некој трет ги запознал а претходно вака зборувале за себе и за животот.
    Сега им е смешно.

Ако некој ти ја труе вака главата и паметот за тебе да го плукнеш.

20. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Нa пaузa меѓу едни и други гoстo дa ве пoздрaвaм...
    Пoсетивме еднa теткa,бевме нa пицa мезе и сегa ќе oдуме нa кaфе кaј другa теткa...децa пресреќни дoмa не см влезени двa денa oсвен зa спиење...

Нaдвoр зимa..штипи студенo ветре...
    Кo ќе ми текни декa нa рaбoтa требa дa се oди ми се плaчи..

Ane-Goki1, Barbie20, PUPICA and 18 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.