Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Здрав жив внукот голем да расне покрај мајка и татко и целживот да ги радува.
    Варам бе другар кафе проблем има ли некаков веднаш ставам ѓезвето на плинско, но ако глумиш дека спиеш покрај бебица да не те збунам со кафево кога ќе го донесам ;)

На Mr. Right, Sesil, green.eyes и 8 други им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ехехеее - какво е тоа прашање?! Јадена и ужинкана :)

На bittersweet, green.eyes, Dust и 11 други им се допаѓа ова.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Бебе спие, јас кафе машко чекам. :D

На Mr. Right, Dust, ♡BuBaLe♡ и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    [​IMG]Ајде еве за сВите по едно кој какво љуби. Другар мислев да биде само по едно за тебе и за мене ама овде бре пусто одма ќе пукне муабет кафе ти варам, Петар ваков таков Веднага, ајт вака за сВите

На Mr. Right, Barbie20, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.365
    Допаѓања:
    261.843
    Напрај две кога веќе вариш, Петар

Си се корегирал на време ;)

На green.eyes, Dust, Ane-Goki1 и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Гуд морнинг.
    Јас па чиста спротивност сум од хипохондрик (не знам збор соодветен дали има), кај доктор последно не знам кога сум била и одам ептен кога е нож до коска. „Ќе помине, ништо не е" ми е одговор на скоро сите болести, и што и да е чекам време прво само од себе да помине или со домашен лек ако ми се најде при рака, доктор последна опција ми е. Ниту на психа ме мава, освен ако имам малку повеќе време па се зачитам на нет и се внесам во дијагнозите. Некогаш не е добро и тоа оти премногу чекам па може да се искомплицира нештото, ама ете, се правам дека ништо не е. Не ширам негативна енергија :D

На Mr. Right, Barbie20, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Паметно другар, ние жените сме мн осетливи. :lol:
    Башка сите сме непИјани.:D
    Ај на здравје :D

На Mr. Right, Sesil, green.eyes и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
  9. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.827
    Допаѓања:
    62.046
    Добро утро друштво BOjqMiqCMAEuFJy.png-large.png

Синоќа не стасав да Ве дружам во трета смена, читајки сум заспала во 23 часот... Сабајлево наспана, полна енергија, мислев прва да пишам на темава, ама нет-от ме зезна...

Јуле за повредата не ги слушај, се зезаат :D, свати ја сериозно... Ова од паталец!!!
    Пред отприлика 33 години паднав од точак и го повредив коленото... Немаше ништо останато на него, до коска го соринав!!! Отидов на лекар и секој втор ден ми го третираа со хидројен и јод, а одозгора ми ставаа газа... Не зараснуваше! По скоро месец дена почна и да гнои. За моја среќа додека ме преврзуваше сестрата, помина еден млад доктор, ја виде раната и рече - никакви преврски, да се остави отворено и да се прска со Бивацин спреј!!! За три дена раната фати коричка и местото се зацели... Сега имам огромен белег, има облик на Африка :tmi: Да не се појавеше младиот и згоден доктор (така ми гледаа очите тогаш :lol:) кој знае како ке завршеше мојата приказна со раната на коленото, не сакам ни да помислувам!!!

ПС Одмор, одмор, одмор :dance: :rock: :music:

На Ano, WORRIED.BT, Barbie20 и 23 други им се допаѓа ова.
  10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.347
    Утро или Ден, не е битно ,само нека е добро!:f:

Хипохондрик не сум, барем се трудам да не бидам. Мајка ми е многу кул по ова прашање, па учам од неа. Мислам се е тоа во граници на нормала.
    Ич не ги сакам гугл дијагнозите, ама пак си ги читам понекогаш и си се стресирам. :tmi:

Денес тек ме чека ручек кај свеки, одложен поради шетањето, ама па уште е празник. Значи се важи.
    Може и некое :cash: ќе падне. Празнично де.:rofl:

Со јајцата не знам што да правам, ни маж ни јас ги јадеме. Варено јајце признавам само ако е топло. Ќе завршат во ѓубре.
    Ич не сакам да фрлам храна.

Скратена недела пред нас, а на повидок и нов продолжен викенд.(poolparty)

На Mr. Right, Barbie20, WORRIED.BT и 24 други им се допаѓа ова.
  11. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995

На Dust, N.2106 и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  12. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добар ден на сите.Овде само машко кафе можам да пијам-Петар благодарам за кафенцето,за мерак е:D,подома на никој кафенце да ми свари не им текнува.Одам да збркам работа со документи,па се читаме,а ич не ми се оди,ама кога мора,мора.

На Mr. Right, Barbie20, WORRIED.BT и 16 други им се допаѓа ова.
  13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.347
    На Barbie20, Peco, ph.orhideja и 12 други им се допаѓа ова.
  14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    На simonka93, LadyC, Lejla8 и 8 други им се допаѓа ова.
  15. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Ќе бидам послушна јас :D
    На толку јајца деновиве, денес појадував омлет (facepalm)
    И благо кркав.
    Сега кафе тегнам.
    Море студено надвор
    @LivingGlam good vibes --- loading---sending--- :*

На Barbie20, WORRIED.BT, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  16. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.281
    Допаѓања:
    85.206
    Хело како сте ми денес пијам машко кафе ,а од денеска уште 13 дена ќе пијам мм на одмор зимски ....
    Уште вечер една тура гости и готово Велигден помина од утре ќе шетам јас не бидува само дома седење туку што ќе му правам колку јајца детево собра а никој не јадеме
    Ај убав ви ден денес кај свеки на ручек уште тие да се испоштоваат

На Barbie20, Peco, simonka93 и 15 други им се допаѓа ова.
  17. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    @N.2106 Жив и здрав и со ксмет.

Што фино вака сабајлечки коа ке прочитам убава вест, си се радувам ко мене внук да ми се родил.

Уште денес ми е слободен ден, па планирам да го изнашетам. Договорена е целодневна програма на скитање и трошење.

@Bridget јас пак и за мозолче можам да се нацртам на лекар и да барам упати за секаде. Мислам дека матичната има веке пупуштени нерви од мене и само што ке ме види на врата одма ме прашува “ за каде сега“? Години веке се во прашање, како ја замарам редовно.

Никогаш не можам да ги разберам луѓево што не одат на контрола, а најмалку оние ко тебе што имаат мака а не одат. Зошто? Не се пашите?
    Нина ми за време Божик и кажува на мајка ми како не била на гинеколог откако ја родила малата, која од септември ке оди во школо.
    Немојте. Редовно си се оди на прегледи.
    Добро од друга страна па, како мала бев многу често болна и веке се имам навикнато и дури чудно ми е по некогаш кога се ми е супер со здравјето.
    Може до психава моја е.

Друго нешто што сакам е да си се пожалам овде раат, пошто надвор не смеам да бидам таква сељачка, ама се нервирам
    Како е можо да има толку несовесни мајки? Како? Детето со вирус со толкава температура, да си го шета по гости каде има и помали деца и без срам да им каже дека сиругно и тие се разболеле од нејзиното. Не можев да се начудам. И сеа мало бебе сеуште невакцинирано да го пратат на инхалации, да му ставаат инекции и да го малтретраат со денови. Уф бе.

За стариве. Абе не знам дали некогаш ке сватат дека Велигден некои си сакаат да си го сават како што треба, а не да го поминат во фалби која какви завеси купила и каква кошничка сплела, па дали ббила од волница или од кеси. Страшно. Да ти поминат часови во слушање на глупи муабети кои реално немаат врска со денот.

На комшииве за Велика сабота им текна да ставаат струја, па два часа немавме, а никого не известија. Па кавги тој ден со постариве жени како им отишле торите неповрат, па кифлите.... без осет. Срека што веке се ми беше спремно, па не се нервирав многу.

На Barbie20, WORRIED.BT, simonka93 и 12 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Не ми се збори, уста не ми се отвара.
    Си ќутам и си читам тука.
    Се избацив со едно 60-тина луѓе, со кој од срце , со кој о реда ради...уствари и со едните и со другите реда ради, зашто на првиве гласот им го слушнав за празнициве, не чекав да дојде работен ден за да честитам.

Нечини да ги фрлаш Велигденските јајца, подобро дај ги некому

На Mr. Right, bittersweet, Barbie20 и 19 други им се допаѓа ова.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.195
    Допаѓања:
    124.784
    Добар ден.
    Вчера го читав @Peco , aма не ми се пишуваше ништо. Не побара човекот совет, ама мислам дека сите некако не погоди да му помогнеме:hug: Сите сте му напишале многу убави совети и сигурно нешто ќе прифати. (highfive)

Има такви луѓе кои не се омилени во друштво, може зошто не си се нашол во вистинското друштво. А и има луѓе со некоја мила ѕвезда и сите ги сакаат. Ете такви се, и тоа е сепак карактер. И јас не се вклопувам секаде , некаде не ни сакам, ама затоа маж ми е чиста спротивност. Ама јас не можам да се правам нешто што не сум, тоа е карактер како што реков.
    Сепак, сите би можеле да работиме на тоа да си ги согледаме мааните и на нив да поработиме ако гледаме дека сметаат.Идеален не е никој.

Друго, некогаш многу бираме и имаме високи критериуми. Тука нема помош.
    Сепак за секое лонче има и капаче. А @Peco читајќи ти ги дел од мислењата ми делуваш за многу стабилен, скромен дечко нешто што е реткост денес. :)

Инаку, немам поима што за ручек. Некако да ги искористам и денес јајцата,па после да фрлам . Може некоја салата (пак со мајонез:worried:)

На JuLleE, Mr. Right, Barbie20 и 17 други им се допаѓа ова.
  20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.347
    Ред компир варен,ред варено јајце, ред сирење.
    Е и кај мене може за ова да се искористат дел од јајците, другите на чистачката ќе ги дадам.
    Ако сака она нека ги фрли.Не се навредувам.

На JuLleE, Barbie20, simonka93 и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.