Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    @okcenzi
    Мoетo oпрaвдувaње е декa дoбрo си гo пoзнaвaм свoетo телo и знaм кoгa е време зa пoсериoзен третмaн a кoгa не. Амa верoјaтнo тaкa и хипoхoндрик рaзмислувa пa и двaјцaтa сме вo зaблудa. Инaку хипoхoндријaтa кo психичкo пoреметувaње е, нa нервнa бaзa, aксиoзнoст, oпсесивни мисли, тaкви фини ствaри, дa не се прaвиме декa се рaбoти зa oдгoвoрни личнoсти кoи еднoстaвнo се грижaт зa свoетo здрaвје. Стрaвoт е тoј штo терa нa пoстoјaни кoнтрoли, не рaзумoт.
    Мoите вo пoследнo ме притискaaт зa прегледи вo Мк, брзo ми е, без зaкaжувaње, без чекaње, плус слoбoднa сум пa пoрелaксирaнo oдaм кo oд шaлa. Инaку сaмo вo зoрт.

На JuLleE, Barbie20, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.931
    Допаѓања:
    203.196
    Хелоу друштво, ние дома си се прибравме... најмалото најмногу се израдува, вчера не знаеше каде попрво да се сврти од радост што е дома... а ќе речеш мало е, не разбира. Е па разбирало :D

Кратко ама слатко, се прошетавме, се видовме со драги луѓе и толку беше, дури трепнеш летнаа деновите. Од денес пак по старо, само на јајцата што ќе им правиме... некое салатче за после ќе смислам, ама уште денес, после ми е шубе да ги јадеме, сепак, не се малку денови од четвртокот.

Чекам испорака од Делимано, требаше уште пред празниците да стигне, ама еве, не знам што бидна... белки нема месец дена да чекам за еден сецко, но кој да ги знае.

Убав ден на сите, уживајте во сонцето!

На JuLleE, Mr. Right, Barbie20 и 24 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Хипохондрија- та е тешка психичка состојба.

Апропо (знам дека Ве нервира изразов, ама е замена за една цела реченица) муабетов, морам да цитирам пасус од горната статија.

Не сите кои се грижат за своето здравје се хипохондрици. Сепак, хипохондриците најчесто ја преминуваат линијата на нормалната загриженост, а идејата дека нешто сериозно не е во ред ги обзема целосно. И покрај направените тестови и консултации со лекарите и уверувањето дека сè e ред со нивното здравје, едноставно не се задоволуваат со одговорите и постојано трагаат по други решенија и различни мислења.

Јас сум од оние кои на лекар одат само кога ќе паднат на постела.
    Немам култура на живеење, па еднаш во три месеци да си направам крвна слика, на пример.
    Додека се движам, така ќе биде.
    И не само тоа, туку толку не им верувам на докторите што и кога делат совети со сомневање ги гледам.

На JuLleE, Mr. Right, Barbie20 и 22 други им се допаѓа ова.
  4. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.870
    Допаѓања:
    173.448
    :yawn:
    Од сабајле мислам главата сама ми оди некаде и разгледува наоколу како изгубена, па го влече со сила телово.. нозеве не ми одат, рацеве ми тежат, главата ќе ми прсне..температура уште, носот чешма:tmi:
    Се осеќам како да ме тепал некој со саати..а сега доста мрчам како за вторник:D

Поминав до кај еден доктор од сабајле за други маки, ми вика - вака не бива Дасти, дај за последен пат да пробаме со терапија.. па Дасти си го свитка опашот, си купи лекови и ако ви делувам како дрогирана деновиве, да си знаете:tmi:
    Важно вртена пита од Силбо ми е на мени, а за другото ако сака светот нека се сврти наопаку - со прст не мрдам..
    Во последно време некои луѓе се обидуваат да ми наметнат грижа на совест, иако се свесни колку сум емотивна, па осеќам пак ќе мавам игнор:yawn:

Јајца јајцаааа...во сите форми и поими ги мразам:tmi:
    Ве поздрави питава со урда...убав ден:hai:

На Mr. Right, Barbie20, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  5. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Добар ден :hai:

Јас за себе лично не сум хипохондрик, одам на лекар редовно, (ни пречесто ни нож под грло кога е), ама затоа за блиските, посебно за малиот и мм :o :x Триста дијагнози ќе изгуглам :sweat: И двајцата сме исти со мм, па да не кажувам што се не ни помина низ памет за одредени сутуации со малиот :x. Свекрва ми вика "Мајка што ти мисли, не дај Боже да ти се случи". Ептен ме доловува ова :D

Сум заборавила како е после подолг викенд да се вратиш на обврски, се потсетив денес :envy:. Ми се спие, очи ми се затвараат |-). Ама моравме вчера филм да изгледаме, и не се каам што останавме до 2, вредеше секоја секунда (y)

За ручек без идеја. Тоа значи најверојатно тестенини со сос ќе биде :D

@N.2106 , да е живо и здраво, радости да ви носи :hug: :l:

На JuLleE, WORRIED.BT, Barbie20 и 22 други им се допаѓа ова.
  6. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Да се пофалам,бев на забар пред некој ден:!:,не на редовна контрола туку почна да ме боли забот а скршен ми е уште од Бадник,од боНбоните:@И сега јасно ви е колку сум ажурна за здравје:headbang:
    Кичма, врат ме убиваат веќе две годни, срце ме гуши една година, на гинеколог не сум била откако сум породена,се филмам дека имам нешто на градите:sweat::tmi:да не редам...ова моево ич не го бива. Таман сакав да појдам на некоја контрола, кога ооооп ми истече здравствено:D
    Ако ме снема еден ден од овде без никаква најав, да си знаете сум заминала на тој свет...:sweat::D

Заврши „моето“ боловање или во превид, на работа сум|(

На JuLleE, Mr. Right, WORRIED.BT и 21 други им се допаѓа ова.
  7. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    175.053
    Vleguvam sabajle vo kolata,ja palam,trgnuvam i biiiiiiippppp....
    Vo del od sekunda si pomisliv-abe koga go ispi benzinot....
    Manav pogled na bord kompjuterot,trepka li trepka...risk of ice....
    I taka...natamu so klima za greenje,navamu so klima za ladenje.
    Pa posle glava boli ,pritisok variral....
    Kolku e promenlivo vremeto,dosta sme i zdravi.
    Inaku,dobar den na site.

На JuLleE, Ariel, Barbie20 и 14 други им се допаѓа ова.
  8. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Здраво женски.

Уште малку,само уште едно кило и вагата ќе покажува 5-ка напред(poolparty)
    ,а страв ме фати да се качам. Не можев да одолеам на благото и кифлите што мајка ми ми ги прати за празниците:lol:.Кога и викав да не прави ништо благо,ми вика дека не правела за мене,за децата правела.Па дека и јас сум дете,кога им писнав,маф направив:pizza:.

Од сабајле 300 на саат сум и успеав да завршам скоро се што имав во план.

Поздрав:hai:.

На JuLleE, Ariel, Mr. Right и 20 други им се допаѓа ова.
  9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Пазар направен,дете заспано. На мени што е?
    Аааа на денешно мени е @♡BuBaLe♡ . Јас мн се допишувам и слушам со неа. Дали сме у врска? :D

На Mr. Right, kuc, Lejla8 и 14 други им се допаѓа ова.
  10. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.827
    Допаѓања:
    62.046
    Да си кажам на тема здравје... Воопшто не се грижам за себе (facepalm)
    Ме боли петата повеќе од пола година, сигурно имам шилци, на лекар не сум отишла... Чекам да дојде лето па да поодам по топол песок, ке ми помине... Ме боли една точка под вратот, посебно кога седам подолго време на компјутер, сигурно е спондилоза, на лекар не сум отишла... Крвна слика и останати прегледи правам само на систематки... Тоа морам (facepalm), задолжително е од работа!!!
    Главоболките сама си ги лечам, еден Кафетин и излечено. Грлоболка пак си лечам сама... Ако не е за антибиотик користам прополис, правам гаргара, смукам бонбонки 8)
    Само на стоматолог сум редовна!!! И да немам никакви симптоми одам... Тоа затоа што забарката ми е другарка, па по испиеното кафе и свртените муабети ми прави и преглед :)
    Ете тоа... А знам дека сум во години кога треба почесто да си го проверувам здравјето :^)

Ке заборавев да напишам... Мразам луѓе кои што се челик здрави, а кога некој ке им каже дека нешто го боли ке свртат триста болести за да докажат дека и тие се за жалење :!: (facepalm)

ПС Се приметува дека сум на одмор... Цел ден сум на компјутер :D
    За неколку часа ке се приберат момците дома... Да направам ручек...

На JuLleE, Viktorijaaa5, Barbie20 и 25 други им се допаѓа ова.
  11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Афера е зборот ма 8)

На Ane-Goki1, Ariel, Lejla8 и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.154
    Допаѓања:
    137.240
    Јас од тие обратните хипохондрици сум... додека трпам болка не стапнувам на лекар па не знам шо да е. Едино заб или грло ако ме боли не трпам одам на забар или пијам апче за грлото. Од толку што сум ,,ладна,, коа е здравје у питање и делувам незаинтерсирано се самоизлечив скоро, спасив глава од операција и вадење едно органче :rofl:

Јајцата на внук ми ке му ги дадам, ке се прерадува на крај кучето ке ги јаде :D

Вечер родители на вечера, речиси сите се прва смена на работа затоа наместо на ручек, на вечера ке дојдат таман и јас повеке време за спремање ке имам.

На JuLleE, Viktorijaaa5, Mr. Right и 20 други им се допаѓа ова.
  13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Колку сум значи... Еден збор не можам да запамтам. (facepalm)

На Mr. Right, Lejla8, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Не ве мрзи да се допишувате? Поарно слушање на телефон и завршена работа. :)

На bittersweet, Lejla8, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Ашваганда му е мајката.
    Ај :call: :*

На Lejla8, Annath, green.eyes и 3 други им се допаѓа ова.
  16. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Јас не сум хипохондрик,на лекар не одам или одам многу ретко. Сама си се лекувам,а одам само на редовни прегледи на забар и гинеколог.

Ај нешто за опуштање од болестите.
    c79426284aaacedce2b30eb365706d80.jpg
    А ако ви е многу јако,да пробате од ова со мед,не знам какво е,ама благо било.Јас како што не помирисувам алкохол,ми рекоа убаво било. download.jpg

:drunk:

На JuLleE, Ariel, Barbie20 и 19 други им се допаѓа ова.
  17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    С'клет беше синоќа. Сто пати се разбудив во паника. Се врткав, се прткав... еднаш дури и реков, аман,уште ли е темница? Затоа па,сабајлево.. клепките залепени.|-)
    Фрлете некое кафе,некој сок од вишни..да се освежиме.
    Ме изнасмеавте синоќа. Јуле и сфаќана,особено.:D Дефинитивно си знам да си изберам сфаќа.:makeup: Ка ќе дојде у скопјево, има канцеларија да си отвориме - Сфаќита и сфаќита ДОО :bug:

едит: екскјуз ми... само јас ли ги гледам постовите со некој чуден фонт?

На JuLleE, Viktorijaaa5, Barbie20 и 21 други им се допаѓа ова.
  18. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999

Охх, што слушав.(facepalm):tmi::x
    Добро што е со денешниве деца, само 10 години има?

На bittersweet, Mr. Right, Barbie20 и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.870
    Допаѓања:
    173.448
    Овој Џекот хани го имаше некни пред Сити мол кога го промовираа Брзи и бесни 8:?: ако не се лажам

Знаете дека конечно и јас бендисав Јегер?
    Кога се враќавме од Будимпешта во фришопот на аеродром имаше лимитирана верзија Јегер (мислам рекоа само 30.000 шишиња), се продава само на 9 аеродроми во светов:tmi:
    Купив едно шише ама пред тоа дегустација..па и јас спичлес да останам:rofl:
    Обично се мрштам од вкусот а сега и репете сакав..

На Viktorijaaa5, Emy867, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И јас. Баш се чудев што е работата. Мислев до јас е.

На Lejla8, Annath, Espadrila и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.