Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Добро утро:) Читам зимници се прават е богами јас повеќе не правам и не се мачам..Пораснаа децата ако сакаат ајвар трк во VERO другото и не го јадат...Ама јас сум тука да се пофалам од одморот кај нашиот јужен сосед..Значи само скопјани културни,фини,софистицирани господа и госпоѓи и грци фини и услужливи...Е сега можи после толку години апстиненција од море мене се ми беше прекрасно а и како да не ми биди прекрасно кога на одмор бев сама со синовите и одлична колешка со фино семејство:)Па пливање,па сунчање,па крофни,салата со ракија,скара е сега диета мајка или ке си носам пивско стомаче(facepalm)Ииии најважно си добивме покана и за в година8):):*

Eli23, ph.orhideja, Annath and 14 others like this.
  2. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Спиењеееее

Eli23, Annath, anel and 3 others like this.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

@green.eyes :D:):) (ова смајлите незнам зошто не се бришат!)
    Подобро размесувај со зејтин отколку да ставаш повеќе брашно, ставај зејтин и убаво измеси го тестото, да не е многу на тврдо бидејки помеко тесто измесено со зејтин е многу повкусно и поубаво :)

Здраво дами.
    И уште еден врнежлив ден, уште посабајлечки се фатив за машината да мелам.
    Колку е свежо и убаво толку и лошо бидејки нон стоп ми паѓа притисокот на ваквото тмурно време.
    Гледам ни кафе ни мафе нема, сите сте презафатени, па ајде јас да ставам за сефтето на денот.
    Повелете и имајте убав ден.
    images-2.jpeg

4. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

5. referentka

referentka Moderator Staff Member

Денес понеделнички ,,на страна ни моча,,:rofl::rofl::rofl: на сите старици овде
    Китката на левата страна изгледа ни е ставена
    Кој како ќе се вклучи по некоја слика и толку..ни ОШ ни БЕШ

Ако ве грабнаааамм ситееее....

Eli23, ph.orhideja, Annath and 14 others like this.
  6. Mayyya

Mayyya Популарен член

И конечно одмор. :)
    Така јас среќна, понеделнички станав порано да си украдам дел од утрото само за себе, и таман со кафето тргнав накај тераса ете ја госпоѓицата излегува од собата "Мамоо, јас стааанав." :o :D
    Сега спие па да надокнадам за сабајле.:coffee:

Eli23, Annath, Val-Dim and 15 others like this.
  7. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Је**м ти сунце аааааа па ова поарно да на работа да одам отколку дома да седам и секој ден те едно исто алишта прашина правосмукалка ручек
    Некој ден ми се иде да избегам од дома и што сака нека биде ете си се изнажалав демек мислиш некој ке ми сработи наместо мене ама полесно е вака
    Кој се шлапка по море езеро наздравје нека му е е така сега китката на десна ке ја ставам :D

Eli23, Annath, toogood and 10 others like this.
  8. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Zdravo drustvo, jas kako poletarac naminav, da ve pozdravam I posakam ubavo popladne. I jas sum se ustte Doma ustvari sum se uste Na odmor od septemvri so skolarcite I jas Na rabota. Alissa000 I jas Doma me faka veke safra dorucek, ruceek alista peri, peglanje, prasina Samo sto sum pominala se vrtam pozadi pak ima ke si puknam:sweat:ama toa e sto da se pravi. Jas od septemvri imam prvace za prakanje vo skolo pa ke jademe torta:^:za ubavo neka e Samo em se raduvam em mie zal nema ustte 6 Godini a Rance ke nosi :?:a Toa misli deka tamu ima igracki kako vo Gradinka Ama si vikam kako za site taka I za moe to.

ph.orhideja, Annath, Val-Dim and 9 others like this.
  9. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

@DVAANGELA тоа е многу се мали уште не изиграни сами до продавница не одат а треба веке на школо да одат да носат ташна кај мене големиот рбетот го искриви од тежината на ташната сега маки мачиме да се изправи физикална и вежби корсети и свашта ама ај ке помини затоа зимај на таргет ортопетски ташни

Eli23, Annath and DVAANGELA like this.
  10. referentka

Понекогаш се разочарувам од луѓето.
    Сум мислела дека ми се блиски, така сум се однесувала со нив.
    И, наеднаш осеќаш нож во грб, до даска закопан.
    Не да боли....растура.
    ММ е ладен во тој поглед, јас сум по чувствителна...ќе рипам, ќе скокам, ќе зборам пред него, ќе си ветувам дека никој веќе дома нема да ми стапне и на првото звонење на звончето прва ќе отрчам да отворам
    Е ОН не е таков, и сета среќа што го имам...да има кој ,,ручна,, да дигне дома.

ph.orhideja, Annath, mama89 and 13 others like this.
  11. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Олаа секси лејдис.:hai::hai::hai:

@green.eyes не си сама во маката со малиот и забите, по цел свет не има со истата мака.
    На мадам во исто време 4 заби и излегуваат и само во раце ми е и од што сум навикната да ја нишкам, стојам во ред во продавница се нишкам, сабајле им спремам доручек на дечките се нишам, Матео ми се смее дека сум играла а нема музика(facepalm)ај уште малку и ќе им помине, тогаш па друго почнува и така во круг.:lol:
    :lol:

Се мислам да ја сменам црквата кај што одам, не да сменам верата туку црквата, абе не знам зошто одат ово жеништава во црква кога само оговараат, место да си се соберат по дома тие застанале во сред црква оговараат ли оговараат.:?:
    Вчера во црква слушнав дека не сум била болна од рак како мајка ми туку намерно сум слабеела ( не ни текнува кој збор го употребија за анорексична) да не ме оставил мм за помлада, така ми требало кога сум земала помлад маж.(facepalm)(facepalm)(facepalm)

Се мислам вчера со што имиња ме имаат почестено народов, кога бев мала дека нагло се извишив ме викаа, жирафа, бандера, стап, кобила, сега па дека ослабена и тоа не по моја желба, анорексична, дрогирашка, курва.:rofl:
    А една барем од тие жеништава да ме застанеа да ме прашаат како сум, што сум, кога веќе мислеле дека имам рак а не да ми се ситат..........вештерки.:devil::devil::devil:

12. referentka

И преку свет ли има озборување
    Јас реков само куде нас да не е болест тоа

13. mareane

mareane Форумски идол

Добар ви ден!Дојдов од работа нервозна ,раб.место ми е сигурно уште годинава а после тешко Е уште тоа ми фали.Цел раб век стрепам од тоа и велам не се нервирам унапред ама не можеш бре егзистенцијално прашање е Тоа е здравје до година велам ама потсвесно тоа ќе ме гризе и гризе.
    Битерке не се нервирај на муабетите ако си здебелена леле оваа ко слон се сторила ако ослабеш болна е ,гледам македонците секаде биле исти само за друг ги интересира

Eli23, ph.orhideja, Annath and 10 others like this.
  14. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Од нашиве се озборувањата, кај и да се во светот исто им се фаќа, тие од оговарање и сеирење на туѓите несреќи не се откажуваат.:swear::swear:

Eli23, ph.orhideja, Annath and 4 others like this.
  15. referentka

Во бел свет ги пратија и пак тие селската

Eli23, Annath, DVAANGELA and 5 others like this.
  16. Esmeralda-MD

Е од тие исти причини и јас ставив мезето и ме снема.Уште не ми е јасно шо душа имат бе,цел живот му помагаш,го сметаш за најблизок а тој да ти бил најголем душман.Не ми се ни прае муабет од шо сум во шок:@Ќе ми помине ама ми треба време

Eli23, Annath, DVAANGELA and 2 others like this.
  17. Esmeralda-MD

Исто и јас разбрав Оти сум се развела од сопруго,а јас појма немам:^).Тоа ти е македонче.

Eli23, ph.orhideja, Annath and 4 others like this.
  18. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

:hai: Добар ден мои млади дами :P доста сите старки се викате:D:D
    Стари ќе бидеме после 60 години, официјално пензионерки:D:D
    ...ако дочекаме пензија де, како тргнала работава со државава чисто сумљам:worried:

Јас сум денес многу вредна, да си се пофалам сама :D
    Секако веќе неможам да спијам ни дење, ни ноќе, барем корисна да бидам по дома:D
    Размислував за моментите кога сите канети и неканети ќе сакаат да го видат бебето откако ќе се роди(facepalm)
    Јас најверојатно нема да бидам баш во функција додека да се опоравам од пораѓајот, па така денеска рано си почнав да си правам благо, два вида колачиња и два вида бомбици, за да си ги замрзнам да имам спремно во секој момент. :D
    Вчера правев кифлички и мини пици, исто отидоа во замрзнувач:whew::whew:
    Ќе направам и едно ролатче благо и солено до вечер за секој случај ќе се најде:D
    Да завршам додека дојде мм од работа затоа што пола ќе ги снема уште не доправени ако ги начека:D:D
    Сега малку паузирам со кафенце:coffee:, а што ме чека после чистење на целиот хаос тоа е друга работа:whew:
    Да не се родиш женско еј...:D:D:smirk:

19. anel

anel Популарен член

Вака звучат Македонките за време на секс:

Битолчанка - Брааат вчера дур бев на кафе, Мара и Весна поминаја низ Корзо. Весна изгледа од вежбање бегаше по трењерки брааат. Кај ојш така мори, си викам со умо... Значи немом појќе, ќе се отрујам.

Охриѓанка - Шо онадење е ова мооре? Вака с’онадит?

Прилепчанка – Тоо чоек тоо…

Кумановка – Ааааах ќе умруу, ќе погину, ќе се невиду…

Скопјанка – Па тоа е пруфи чувече, је*еш боље од муж ми.

Штипјанка – Цепај тоа пу*ката Симо, ко со тоа бичкијата!

Струмичанка – Малеее, стигна ми до куремо.

Кавадарчанка - Стај го мамати даа е*ам!

Ај да ве видам, изјаснете се од кој крај сте:rofl::rofl::rofl:

Eli23, ph.orhideja, Annath and 8 others like this.
  20. Daleron

Daleron Истакнат член

Бабетини :rofl: добар ден.
    Јас се брцкам фоф морето за сите. Маанувам по едно узенце за циркулација де.
    Ауф колку многу јадеме бре, ќерето постојано е гладно, а и мама не е поарна.
    Ај останете создравје, инаку досадно е, се тоа па тоа.
    Уф Рефи да не заборавам дојди овде таратур да правиш пари ќе се напуниш (евриќи), ова грциве за к... не ги бива саде луковина.

Eli23, Annath, tessie and 2 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.