Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Здраво, како сте? :D Јас не сум лошо, ама ако почнувам да ви кажувам пак како сум, пак ќе треба да мрчам. Кафе пијам и под клима сум, рацеве ми се камен. Ајде нека дојде понеделник и убавото време!!!
    Мојот мев не е во никаква депресија. Уствари може е во депресија и се вели дека е празен. :devil:
    Ама било је - шта је било. Од денес пак сум на муслите. Од понеделник ќе вежбам секој ден! :muscle:

Ни јас не сум знаела, ете за 60,000 денари. Многу јак ваучер, толку пари си потрошил таму, та 900 денари. Ама мене баш фино ми дојдоа.
    Јас сум умерен купувач, освен кога се средства за хигиена во прашање. Секако ќе се потрошат, па ако се на попуст - купувам. Ама, памтам цени, па ако во Рамстор не е некоја добра понуда, одам во Кам или Стокомак.

И јас исто, денот со појадок ми започнува. Не сум трудна, ама жива гладна сум одсабајле. Правам кафе, појадувам и после го тегнам кафето.

Овој проблем го имаат и возрасни. Познавам човек кој пред да оди на работа цревата ги истура, јер ете има одбивност од работата. Болење на стомакот без очигледна причина за тоа и без никаква реакција во тоалет е знак дека има одбивност од училиште. И брат ми имаше таква одбивност, на возраст од околу 10тина години. Со тек на време го надмина тоа, ама јасно беше дека мрази да оди во училиште. Сега во средно е друга приказна. Обиди се да разговараш со него и дај му малку кураж. Менување на школо е огромна ствар, посебно за дете на таа возраст.

2. Сама Дома

Сама Дома Истакнат член

Ваучерите/картончињата со купони и сл., ги користам не веднаш за да не би ми избегало нешто од она што е во моменталната понуда, обично имаш шанси со истите да добиеш некоја друга привилегија за купување, последно земав хард диск за да ми излезе поефтино.
    @zhap4e и јас слично на мајка ти, само што откога ќе се најадам велам мешето ми пее и се радува :mm:
    Само што се најадов, не ми требаше стрес за да осетам глад, во секој случај сега сум смирена и ми се спие. Ќе прилегнам малку и јас, ќе ми треба сила за смената.
    Јадење се знае во петок: гравче, риба, тиквици, патлиџан, за салата млада зелка...сега барем има се.
    п.с.Сакам да спроведам референдум за и против моето форумско име. Всушност сите кои мислат дека треба да го сменам нека дадат предлог како да се преименувам.
    1. Слаба Дома
    2. Сиротинка Дома
    3. Не сум Дома
    мене ова последново најмногу ми се допаѓа, а исто така ќе треба и сликата да ја променам, па дајте некој предлог и околу неа
    1. Солено стапче-грисинка :wasntme:
    2. Вештерка :devil:
    3. Менгеле во акција :bandit:
    само да е што пострашно и да одбива
    Однапред благодарна... :bow:
    Вашата Сама Дома :emo:

3. joy1

joy1 Форумски идол

Неможеш да смениш име :D
    Освен да отвориш нов профил

Annath, ninja35, Lejla8 and 2 others like this.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

^мене денес ми падна на памет идеава. Да направам нов профил и да тролам :) среќа си најдов работа па ми поминаа лудите мисли :D

5. Сама Дома

Сама Дома Истакнат член

Знам Џој и фала ти што воопшто го примети мојот пост, не е без причина верувај ми.
    Поздрав до тебе и :hug: :hug:

Lejla8, referentka and joy1 like this.
  6. Сама Дома

Сама Дома Истакнат член

Не ми паѓа на крај памет да тролам Бошке, Фала ти и тебе те :hug:

ninja35, Lejla8, referentka and 2 others like this.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

^ма јас тоа за мене зборев ;)

8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

И неизиниот, чат-пат се радува, Сама Дома. :D

9. eli25

eli25 Форумски идол

Еј овие од Топ Шоп се жива превара. Обновив членство и ми рекоа ќе ми дадат два ваучери 600 ден. И ми стигнаа денес. Одма гледам што да се нарача нели, се јавувам кога ваучерите им поминал рокот. :^)Т.е важеле од денот кога сум обновила членство, а дури денес ги добив ( после месец и некој ден).Не можев да се разберам ме убедува одозгора! И се покајав што го обновив членството. И што ги трпев преку телефон, оти ми беше криво некој лебот го вади оттаму . Отсега нова песна!:!:

10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Гладна сум ко волк. Кој што прави мене на јадење ми е умот. Колку студи за вечер ќе барам нешто дебело за излегување. А ќе одам на роденден, детски нормално :)
    Многу мирно на темава денес, ко за пред викенд ;)

11. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Јас веќе мезев од ручекот. Сега ќе јадам :)

12. marama

marama Форумски идол

Девојки ви благодарам на сите за утехата.
    Од негова страна воопшто нема надеж за уште една шанса без разлика јас што сакам. Како и да е, сум преболела и подолги врски, ќе помине и оваа. Сега најверојатно толку ме здоболе ради моментот.

Понекогаш кога гледам што сте купиле од кај мене криво ми е што не сум ви кажала каде работам да ми доаѓате мене :D

13. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Јaс дoмa сум...кaфенце и феминa и релaкс тaјм мaлку....

Вaрaм кoмпир зa сaлaтa сo јaјцa и сирење дa прaвaм..

Вo ПМС сум и јaс...вчерa и денес не знaм штo немaм прoјaденo...

Ќе сoбирaм укрaси пoпoсле зa утре рaaт дa метaм..
    Кoј зa штo јaс зa метлa збoрaм(facepalm)

14. Bridget

Bridget Форумски идол

Став и самодоверба се најбитни работи, дури и кога ти си крив постави се така да те молат за извини.
    Добар е дечково, добар :smoke:
    Сори марама, еве престанувам(е) :D

15. Chantal

Chantal Популарен член

Здраво :) Сакав денес после работа да правиме нешто можеби да излеземе, ама мајстор имаше дома ролетната ја правеше. Додека ручавме, се избањав и сега не ми се мрда.
    За јадењето си јадам стално посебно благичко, ама не ми се познава, напротив ми фали некое килце не многу.
    Утре на работа со скратено работно време па можеби и ке се организираме нешто да прошетаме после.

16. referentka

referentka Moderator Staff Member

Ќутете Пецо иде..
    Прајте муабет за кошули ..

17. kravce

kravce Форумски идол

Јас завршив со манијачното јадење :whew: цела тепсија баклава сами ја изедовме :D Сега сум на умерено ниво, ама ми се јадат палачинки ако прави некоја нека викне, кој ќе шлака по кујнава :angel:

18. Peco

Peco Форумски идол

Добар ден

Зафатен сум нешто, ќе ви пишам покасно :D

19. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

@kravce јaс вчерa се силев aмa дo денес ми oдминa желбaтa..мoже утре...ќе те викaм кo ќе се нaкaнaм дa прaaм..

А и не ми е дoбрo бaш..
    Некoјa тежинa вo грaди oсеќaм цел ден...кo бaбa се жaлaм кo ќе менувa времетo...ми влијaе мнoгу..

20. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Обврски за денес завршени,те.кај имаше желба свекрвица по контролата-однесена,па кога си дојдов како мува без глава,што побрзо да стигнам,идеата на сограѓанката моја,одлична,да си соберам и јас украси, утре само метла.Сега кафенце со мм да мавнам,па после берење,сама ќе го варам-машко кафе во куќава=научна фантастика,односно,немат:!:,наравоучение-не си ѓи разгалувајте мажите:shake:

Thread Status:
Not open for further replies.