Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.843
    Допаѓања:
    101.452
    Рефи знам дека боли.Од тие причини сум станала волк самотник.Значи ќе поминеш преку нешто еднаш два пати ама кога се повторува ,па што да се нервирам.Отпишувам бре.И не дека не ми е криво,или дека не си наоѓам мани,ама никого не сум навредила,никого не сум искористила,не ширам никакви муабети.Затоа Битер стави си ја китката на лева или десна страна,ма и цел венец опни ич да не ти е гајле.Ако не ти годи околината слободно смени ја-црквата во случајов.
    Дилке уживај во морето.Јас сум изгорена за море.
    А за чистење,од утре почнувам.:emo:

На ozbilnazena, Eli23, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Ола лејдиссс :hai:
    @bittersweet потполно те разбирам и јас живеам во странство, и како повеќето што викаат поарно без македонци па кај и да си, сам да си!
    Во моето маало има и македонци но некако баш не сите ми се најдоа од голема дружба.
    А си викав ех камо да си живеевме нели ние "нашите" дека во странство сме, ќе си помагаме ќе си седиме.
    Но не било бе така.
    Имав случај со чоек што се налути бидејки не му го дадов бројот од мој газда, а газдата ипак беше предупредил да не давам негов број, склоп на тоа помогнав за работа и ја оплескаа ептен и ме испосрамотија и потоа го тражеа бројот не го дадов, и дигнаа тоа главата.
    Да не зборувам пак за оговарање, знаат на сите каде им е на задникот дуп**то.
    Со останатите видов не видов само на "здраво" останав по улица.
    А има прекрасни пријатели странци кои многу ми помогнаа и ме снајдоа во животот.
    Немам проблем да пијам кафе со нив и да се дружиме и почитуваме.
    Златна средина повеќе кај нив си најдов, супер народ, им се воодушевувам на карактерот и истрајноста.
    Ние македонците сме страшна работа.8)

Туку кај се најдов денес кај се запустив.
    Се маткав по лоши ствари и лоши дијагнози.
    Немам тронка инспирација и позитива, па да не ве трујам и вас.
    Уживајте:emo:(y)

На ozbilnazena, Eli23, green.eyes и 10 други им се допаѓа ова.
  3. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.111
    Допаѓања:
    43.517
    :drunk:Хајј женски , толку теми ми пројдоа сакав да одговорам и јас ама пусто време ... се се нема ...
    навечер коа децава спијат , одмарам тоес лежам на софа . Па дремка ме фаќа и поакктивна и да сакам неможам да бидам.

Инаку јас познавам неколку макеоднки , си имаме одличен однос. Неретко се гледаме и неможам да се пожалам .
    Чудни луѓе има секаде :) Денес бев со маливе да пазарам и пред количкава се појави една бабичка . Ја гледам позната ми е .Нашминкана повеќе од мене ... Ми текна пред година ипол еден ден пред да се породам се сретнавме на истово место , јас со мајакми и малата пазариме и одиме накај каса . Јас едвај одев , женчево без срам ми се пикна пред мене на каса , ни да праша може ли не ли може :@ јас уште културна и реков повелете :x
    Не се вадам од такт на такви работи ама некои луѓе се оперирани од срам :@

и така . Деца спијат јас одмарам . Уште една цигара на ова ладново и се пикам под кебенце :l:

На ozbilnazena, Eli23, green.eyes и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Не се жалете од комшилук и од тие од блиска околина. Луѓето си работат чесно.:D

11218771_10205133638276109_4825367238096994396_n.jpg

На Eli23, Annath, Mayyya и 5 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.763
    Ova sme nie?
    100%!!
    Koj ne slikal be ke go tuzime!!

На Eli23, Annath, Peco и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Ние, ние, ами кој!?
    Туку мажулево кое е не го познавам :?:

На Eli23, Annath и kukla21 им се допаѓа ова.
  7. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Кој и да е, како му стојат панталончињата од шаторско крило....:lol:

На Eli23, Annath, tessie и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Дека сте бре?
    Не се секирајте уште не сум отишла на одмор. @referentka гледам и ти си уште тука. Ееееее само онаа окезената на аватарот се брчка. Од увек ми била антипатична, ама сега посебно не можам да ја поднесам.
    Дедото на лов на сојки ќе оди изгледа. Хахаха

На Annath, tessie, Peco и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.602
    Допаѓања:
    177.702
    Тие му се службени панталони, па нели е вработен во агенција за разузнавање :D:D:D

На DVAANGELA, Annath и Val-Dim им се допаѓа ова.
  10. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.825
    Допаѓања:
    62.037
    Здраво друштво од +/- 40 8)...
    Денес оговарање било на ред... Од Вашите постови заклучив дека секаде низ светов каде што живеат „нашинците“ си останало она старото - да се бере гајле за нешто што не те засега... Па и уште да се „нафилува“ за посочно и побогато да биде :punch:...
    Не сум од тие што многу се замараат со оговарањата т.е кој што рекол, но имам едно правило :D ...
    images.jpg

Инаку, ми „тече“ последната недела од годишниот одмор :(... Три дена сум вратена дома, а уште со перење и чистење се расправам... На работата никако да и дојде крајот... А баш убаво се одморив на море!!! Плажа, сонце, пливање, шетање, уживанција 8)... Е, јас не сум по узо и салатка, но затоа се изнауживав во вкусот на слатките баклавички и калоричните крофнички... Сите килограми си ги вратив назад :D...
    Ма, баш ме брига 8)... Моето мото е - животот е прекраток, не треба да се лишуваме од работите што не прават среќни!!!

На ozbilnazena, Eli23, DVAANGELA и 10 други им се допаѓа ова.
  11. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Kaj menene ne e bas vaka. Mislam na "nasincite".
    Nie sme mnogu malku i nemame bas vreme da se druzime. Moze da se vidime ako nekoj vikne na rucek, ednas godisno. Pa i jas isto tolku gi vikam.
    Bliska ne sum so nikogo. Premnogu zafatena so sopstveniot zivot.
    Da socialen zivot nemam, ama ne ni go baram, neznam kade da najdam vreme za nego. Posvetena 120% na sebe. Ako nekoj moze da me razocara, toa e sama sama od sebe.
    Postojano odam vo skolo se nadograduvam, knigi, vezbanje, skianje, kajakarenje, stalno gi prepravam alistata za da bidat unikatni....nema sansi da mi dojde nekoj na kafe ili gosti nenajaven 2 nedeli odnapred.
    Se sekavam deka na 2 Avgust imase nekoj novi deca dojdeno. Jas pominav malku vreme so nasi momcijna (zeneti , mladi) dosle da vozat kamioni. Prekrasen moabet si napravivme za moja Alaska, za sumite, ezerata. Sve sto znam za niv e deka se zeneti i se soferi.
    Tolku me interesira , tolku znam. Niv isto tolku gi interesirase za mene, verojatno ni imeto ne mi go znaat.

На ozbilnazena, green.eyes, Val-Dim и 3 други им се допаѓа ова.
  12. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола секси лејдис.:hai::hai::hai:

Децава сите за чудо заспаа во исто време за пладневната дремка, обично едно заспива, другото станува третото се тегне, сака, не сака да спие, така да реткост е сите заедно да заспијат, па ја да си се посветам малку на форумот.:lol::lol:

За оговарањето, мене во основа многу ми е гајле која што збори за мене, овие жеништава ме иритираат затоа што зборат внатре во црква, не можам од нив литургијата да ја пратам, а едни погани усти што ги имаат што ме чуди што воопшто бараат во црква.
    Ме иритираат затоа што ми го нарушуваат мирот кој го наоѓам во црквата, плус децава јас ги учам да молчат, да бидат мирни, умни, они ги слушаат жеништава, почнуваат и они да зборат, галамат и после јас не знам да си ги воспитам децава а всушност они им даваат лош пример.

Еве да се покажам како добра домаќинка еве да ве пречекам со кафе и доручек кога ќе станете сабајле.:lol::lol:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Eli23, <3 pleza4e <3 и 19 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.763
    @lunicka да боли првиот и вториот пат, после отрпнуваш па дури и смешно ти е
    Ама не сум ропак без осет па да не допира до мене нечие однесување (не против мене лично туку нечие неоговорно и блесаво понашање кон мојата фамилија)...
    Па поарно ми е вук -самотњак отколку со такви бадијалџии да дружам.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  14. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.763
    Ај сеа добро утро на сите
    Сите печат дупе некаде
    И јас последни подготовки правам

Си чепкам по дома и си мислам....си мислам колку на моменти сум лоша кон најмилите
    Се рекло дека домот е гнездо каде собираш енергија, ама на моменти имам насобрано негативна и ја подистурам на домашните.
    На пр...мм ја храни малата...таа ножето во тањир, тањирот наопаку и се наоколу лом
    Јас коа отворив една уста -ламја...мислиш светот пропаднал.
    Денес еве жива се јадам за тоа...уште сабајле циле-миле на мм, многу ми е жал што му се развикав.
    Сеа ќе му пишам на вибер пораче....
    Ги трпам сите со насмевка, а на мм му се развикав како лудача.

На ozbilnazena, joy1, Eli23 и 9 други им се допаѓа ова.
  15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Домашните секогаш го "јадат стапот". Друго нешто ќе те нанервира па најлесно е на нив да се истуриш.. Јас така порано - нервозна на работа, дојди дома, на сите викај. Мислам сите сме исти.

На joy1, Eli23, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.763
    Културно се извинив...разменивме пораки..
    Од што сум горделива бре устата ,,извини,, не ми вика:lol::lol:

На Eli23, Annath, Peco и 3 други им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.274
    Да ви кажам право сум излажала на работа, а јас знаете колку знам да лажам, ич :D И сега ми тежи, ама гајле ми е :D Мора да се научам и јас да лажам, доста беше.

Туку кафе да ве понудам, горко и јако, да те дрмне :D Ама кадро немам :D

За оговарање, ехееее, ја едно време и секташка бев, во Црна ружа, оти сум се појавила во дискотека со црна суќна, црна маичка и мартинс, замисли :D Не ме здоболи оговарањето, ме здоболе тоа што мајка ми ми се јави да ми бара отчет. Сакам да верувам дека никој не збори за мене, ама не е така, само не ги слушам. Впрочем, зад добриот коњ прашина се крева де, во случајов кобили ;)

На Eli23, green.eyes, Val-Dim и 11 други им се допаѓа ова.
  18. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добро утро на сите.И кафе послужено и појадок,има домаќинки што ептен подраниле,благодарам за кафето,еве си зедов едно и го пијам.;)Денес божем поарна се гледам,па си викам додека ме држи арното да си ги подзапеглам купот алишта(facepalm).После со ручекот,денес е брз не се секирам но пак треба време како и за се.Сите викаме и се дереме по домашни,тие се ни се наши,затоа.Му доаѓа на човек така од време на време да прочисти гласни жици.Убав ден

На Eli23, DVAANGELA, green.eyes и 8 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.763
    Дали навистина верувап дека никој не збори за тебе ??
    :rofl:
    Ехееее...да знаеш за себе што имам чуено !!??!
    Ама на поле врата не се става, па и на муабети крај...
    Ама да бидам искрена многу тешко ми паѓаат работи кои навистина си ги измислиле...

На Annath, Peco и vitamina им се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.274
    Па реков дека сакам да верувам, ама не е така. И таман ќе се смири топката оп ќе ми се избацат со некој коментар, абе знаеш Х ми рече ова си кажала, добро кога стигаат да ме зборат, толку ли сум им интересна :( Да не можеш да се опуштиш мајко му :sweat:

На Annath и Peco им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.