Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

2. kuc

kuc Форумски идол

Временцево само за чај еве ви по еден да се затоплиме ...парново си работи мислиш декември сме
    Убав викенд на сите
    image.jpeg

green.eyes, Annath, Peco and 14 others like this.
  3. simonka93

simonka93 Форумски идол

Минатите години,овој период дрва купувавме за во ноември...Сега треба за во мај да купуваме :worried:
    Добро утро (смајлиштосетресеодстуд)

green.eyes, Annath, Peco and 19 others like this.
  4. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Нa пaузa сум....
    20170422_102646.jpg
    Климaтa oд седум сaбaјле не е исклученa вooпштo...вo другите сoби кoчaн лaднo...

Дрвaтa зa зимaвa ние веќе ги плaтивме и чекaме дa ги дoнесaт ...имaме oстaтoк и oд лaни aмa не пaлиме кaмин пoвеќе...не зa другo кoј ќе гo чисти пaк...ќе истуркaме вaкa уште некoлку денa ...

Му ветив нa мaлoвo бoенкa ќе купувaме пa сегa дoсaдувa aмa не ми е некaкo зa излегувaње сo негo...

kuc, green.eyes, Annath and 22 others like this.
  5. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

:hai:

Нашите дрва вчера стасаа 3 кубика, еве сега сечат надвор :)

Јас премрзната и отечена а сакам да појдам до Зегин за здрава храна да си купам мед и некои семиња нешто ама неам појма какви.
    Читав од сабајле за некој чај детокс микс па се мислм дали да земам :?:
    пробала некој? Вкусен е? Делува брзо?
    Вчера пиев од магдонос, така без ништо :|
    Дали дека се навикнав без отоци изминативе 4 месеци и сега како се нервирам, не можам сама да се гледам, читам/слушм за се што може да ми помогне да се вратам у нормала побрзо, пробувам ама некако слабо :envy:

И детево сабајле урлаше затоа што е на школо, пазгора го заборавила и проектот па трчала до дома.

kuc, green.eyes, Annath and 5 others like this.
  6. N.2106

N.2106 Популарен член

r8WzAyULzGmUo.gif вака се тресам од ладно:lol:

kuc, Annath, Peco and 14 others like this.
  7. Bridget

Bridget Форумски идол

Одамна е познато, старите велеа -додека има р во месецот времето ќе варира, или поточно -не ги кревајте ѕиврите. Не е ова време ништо ново. За топло мај ќе се почека.
    Ладно или не, одам да се излуфтирам малку, да обновам нешто од гардероба, да блесне оваа сескипилност во целиот свој пролетен сјај :^) :D

kuc, green.eyes, Annath and 20 others like this.
  8. MilaP

MilaP Форумски идол

Си пробала со чај од кромид?
    Не баш вкусен ама делува,можеш и шеќер,мед да ставеш и јаболко,или било каков друг овошен чај така има подобар вкус.
    Земи и проафтол на база на прополис е мене ми е подобро на грло кога ставам од него,грозно е кога шприцаш ама поминува

ninja35, kuc, green.eyes and 4 others like this.
  9. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Ви благодарам женски од срце :hug:

Моите деца кога се болни ниту јадат, ниту пијат. Арно малава вода и само вода земе се напие.
    Какви сладоледи, чоколади, лижавчиња некои против мачнина и повраќање зедов, тоа ништо не помага, ни да видат сакаат.
    Денеска е поосвежена, барем не повраќа, уште да сака да јаде, ама ај ќе бидне и тоа.

Туку, една забелешка да дадам.
    Имам престојувано во штипска, скопска и тетовската државна болница, најљубезен, најчовечен, најбрз персонал е во тукешната болница, морам да ги пофалам. Колку пати и да отидев досега секогаш се многу љубезни. Пољубезни и поприродни од персоналот во приватната болница, таму па мораат да бидат такви. :|
    Ама затоа болницава тука мислам имаат најлоши услови. Срцето ми се стегна вчера на детскиот одел. Сиромаштија. Беда. Никогаш не бев во Индија, ама мислам таму поарно изгледа во болница отколку тука.
    Нешто се реновира, делче по делче од клиниката, ама тоа е ништо. Да сум милионер веднаш ќе им изградам еден клинички центар од темел.

Убав ден на сите. Тука сонце има, бар преку прозор е поубаво надвор.

kuc, green.eyes, Annath and 23 others like this.
  10. joy1

joy1 Форумски идол

Дден
    Мм е болен :| значи ке кука цел ден денеска.Одморот ми заврши од задутре на посао пак.

@Bridget на шопинг ли мор ке одиш?Земи ме,земи ме ке блескаме заедно :D

kuc, green.eyes, Annath and 14 others like this.
  11. Ano

Ano Форумски идол

Добро утро.
    Вчера почнавте јадење да спомнувате и јас киднав. Само на јадење мислам, а како изминува денот се потешко и потешко ми станува и не можам ни залак да ставам во уста. Наутро сум нова, како ресетирана.
    А вие уствари после тоа супер журка со везење сте направиле. Само внимателно, да не ги забранат и гоблените, како музиката, после што ќе се прави. :lol:

Ај за помош од постарите и јас да си кажам. Едните баба и дедо никогаш не ги запознав, починале пред да се родам. Другите ме чуваа летно време цело детство, или сами се чувавме кога ќе не истовареа таму :?::D. Финансиски секое земање пензија дедо ни даваше по некој денар (500 најчесто), а за поводи пишуваше по едно чекче. Што убаво беше тоа време со чекчињата. Кој не користел не знае што е рата, а не ова сега што лажат, плаќајте на рати, а тебе парите потрошени уште првото плаќање:rofl:
    Моите и во добро и лошо се труделе максимално да ни приуштат што повеќе. За основното секогаш наоѓале начин да обезбедат. Облечени, најадени. Кога почнав средно, се додека ние си ја завршувавме нашата обврска за учење, паричка за излегување секогаш ваделе. Минимум, ама не се случило да отседам дома ако било ден за излегување. За другите по луксузни работи се знаело, немало и не сме барале. Сме знаеле во каква ситуација сме биле по дома и не сме аздисувале со брат ми никогаш. Сега уште имаат мерак да ни даваат и секогаш кога ќе дојде мајка ми со пликце е расправии. Само мојата плата е поголема од нејзината пензија и тоа ситно што татко ми го зема што подработува до пензија. Вложиле колку што можеле и тоа скромно што створиле поделија уште додека се живи. Чиста сметка, долга љубов.

Денес денов е сакам да шетам, а не ми се мрда од под ќебе. Што ли ќе преовлада:lol:

kuc, green.eyes, Annath and 21 others like this.
  12. LadyC

LadyC Форумски идол

Подготовки на големо за она што го сакам. Само нека е со лесно и со успех.
    Малиша со вујко му се дружи. А вујко му е многу стар нели. 9то одд.:D Не знам кој е посрцка. :inlove:

kuc, green.eyes, Annath and 15 others like this.
  13. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

И круша, кајсија, лозница ама све отиде од мразот.. :(
    3та година веќе, аманн :@

Last edited: Apr 22, 2017
  14. mareane

mareane Форумски идол

@Sky-butterfly со помин да е! И моите се исти кога се болни ни јадат ни пијат посебно големата.А бре апчето на суво го испи,без вода...
    А лош вирус има мојата на 17 г.дехидрира в раце ја однесовме во 5 наутро на инфузија и тоа за прв пат во нејзини скоро 17 години. (досега ништо нема примено ни инекција ни инфузија) Малата повеќе сакаше да касне ама пак после јадење пак повраќаше,може подобро е тој период и да не јадат.

Инаку децава денес одработуват за зимата кога беше ладно демек сега потопло е ,а со денови наутро е минус температурата, а ни парно ништо нема по училиштата...

На видик досаден викенд...

kuc, green.eyes, Annath and 10 others like this.
  15. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Убав е тој на Алкалоид. Повеќе има вкус на нане, иако ги има и тие грозните треви внатре. Мене ми е ефикасен.

16. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Надвор едвај 9 степени, а дојдоа гости на брзинка, уз пат на по едно кафе, запнаа во двор да седиме, на воздух сакале, смрзнав :worried:

kuc, green.eyes, Annath and 8 others like this.
  17. Shljaki

Shljaki Истакнат член

*смајлито со кандилото* *се крсти на шпански*

Го имав истиов проблем пред некое време, и не знам дали ќе можеш да си ги вратиш работите од усбтоЕ сега мене не ми беа толку битни фајловите, па ги избришав.Иначе имаш закачено вирус на усбто, и сите фајлови ти ги претвара у шорткати, така да пробај со некој појак антивирус да го средиш(јас со Нод). Или ќе го избрише само вирусот, или скроз ќе ти ги избрише фајловите:| Иначе само со формат нема да го избришеш вирусот.

Ако бе, и кокошка ќе жртвувам, и јајце од змеј ќе ви донесам ако треба. Значи уште не влезен одма услови, закани, удари испод појас... Каде бе така ало!! Значи жени...

Се заебаам :wasntme: Речено сторено.

18. referentka

referentka Moderator Staff Member

Спремна сум.
    Рефче ја успивам..а како ми стои и мама ќе дремне.
    Ги чекам деверот и јатрвата
    20170422_121032.jpg
    Салатите не се сервирани..само љутите пиперки се на готовС
    20170422_121041.jpg
    Печен компир со благ буковец,сусам и маст
    20170422_121107.jpg
    Јагнешки бут без коски..Знам..Бриџа ќе ме офира дека е малку ама стан купувам-оскудација е:D
    20170422_121048.jpg
    Ориз со млад кромид и нане
    20170422_121137.jpg
    Ова шишево Карпатиа е аперитивка..унгарска шлиФка.
    После бунарче ќе раз'пнам со лимети.

И благо имам.
    И нафора.

И ОНА вака ме пречекува.
    Да сме на чисто:!:
    Ама и си лафе..
    Е ја не лафам..:x
    Само тука]:)

molikaMk, Val-Dim, kuc and 36 others like this.
  19. Ariel

Ariel Форумски идол

Денес полу-работно. Во погон, ама заборавив лаптоп да си земам. А што работа ќе завршев додека чекам тука.

Вие добри?

Едит: рефке ма, трпезава (смајлиштоселигави)!

kuc, green.eyes, Annath and 10 others like this.
  20. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Рефи воопшто не се сомневавме,домаќинка на место :handshake:

kuc, Annath, Barbie20 and 5 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.