Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Добар ден и од мене
    -20издржавме зимава па сеа жалби за времето,стиснете заби уште некој ден,наредните месеци сите ќе се потиме заедно :whew:|(

Ручек денес нема,ќе се најде нешто набрзина од фрижидер, јас си набавив марула и пченка па тоа ќе гризам :D
    Најдов една заразна игра и од мобилен не се мрдам (facepalm)

Од баба и дедо неможам да се пожалам а од моите пак ич,давале и дават колку можат секогаш...утре друг ден и јас ќе давам колку што ќе ми се можностите само да дочекаме и да сме живи и здрави :)

Val-Dim, kuc, green.eyes and 23 others like this.
  2. Ano

Ano Форумски идол

Надвор сонце излезе. Јееееееј. Одма се смени расположението. Ќе се оди во кафанче.

kuc, green.eyes, Annath and 12 others like this.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Ако седам дома ќе заспијам па да одам да роварам по продавници. Купувала некоја патики од ил камино? На изглед ми се видоа мн убави...Маж ми ме кара да купам нормални ама последните такви лошо се покажаа :)

kuc, green.eyes, Annath and 13 others like this.
  4. joy1

joy1 Форумски идол

Кафе и чај направив и бурек чекам .Ке ги бањам девојките па ке шетам.Ми се иде до дм ама незнам маж колку е ке е расположен да ме вози до таму

kuc, green.eyes, Annath and 11 others like this.
  5. manja666

manja666 Популарен член

Здраво женски.
    Колата ми е расипана па сабајле бев со автобус. Ме искара една мајка зошто детето нејзино стоеше до неа и кенкаше цело време како не му се стои, сака да седне и да игра игри на телефон. Па мајката дрско ми рече да станам зашто сум требала да имам осет, дете стоело до мене.
    Од кога знам помлади на постари стануваат, а јас мртва уморна бев. Не станав, нека сум безобразна.
    После се чудиме зошто новите генерации се безобразни, без емппатија спрема некого и некултурни. Што знам, да не е до самите родители?

Гравче со сланина ставив да крчка во мало тенџерче, нема за кој да правам повеќе, а најмногу мразам да фрлам храна.
    Ке одмарам па ке се спремам. Ке се дотерам и излегувам вечерва.

m.i.g, M&M, Annath and 13 others like this.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Си молчите, а? Епа ќе си легнам, не шетам ]:)
    А да, ќе јадам прво!

kuc, green.eyes, Annath and 14 others like this.
  7. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Јас имам купено и не се лоши. Додуша поодамна беше ама ОК ми беа

8. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Деца заспани, едвај додржав очите отворени да не заспијам со нив, сега кафе и цигарче па да завршам некоја работа низ дома пред да си легнам.
    Вчера заспав со децата во 9 и станав сабајле во 10.30, којзнае од кога не сум се спиела толку многу, надокнадив за цела недела што спијам по 2-3 саата, абе ноќно спиење си е спиење, преку ден е само мачење.

Татко ми од кога е полу пензионер само м`кне деца по родендени, добро е само што Матео и близнаците на брат ми се во исто одделение па на исти родендени ги носи, минимум по на два неделно оди, ние го зезаме дека ќе си најде некоја бабичка таму, он се заканува дека ќе престане да ги носи децата.:rofl:

Затоа на моите деца како бисерчиња им се забите.:wasntme::lol:

Сметам дека секоја индивидуа што гледа на бакнувањето на мајката на своите деца со сексуална конотација, треба да се лечи,:swear:

Преска син ми јаде сладолед и дојде да ме бакне во устата да сум видела дека бил како Елса од Фрозен, мраз му беше устето.:*:*

Од татко ми грев ќе биде да се пожалам, значи душата ја дава за мене и за брат ми за децата наши да не правам муабет, иако и двајцата сме добро ситуирани сеуште ни префла пари на сметка од секоја плата, дава премногу за децата, ги чува, ги пази, најдобар дедо на светот е според децата мои.
    Од кај мм исто се посветени баба и дедо, секој слободен момент гледаат да го поминат со внуците а не се маклу, 11 на број се.:lol:

Денес шетавме малку со децата, почна да врне па се пикнавме во шопинг центар, си начекав попуст во Адидас, си купив тренерки, попуст во Скечерс си купив патики, бетер сум од рапер со патиките, може 40 и кусур пара имам ама па не можам да не купам, $39 беа, спушени од $180 дека последен пар а кутија цигари е $35.:)
    Додека чекав да платам во Адидас, децата зборат ли зборат и ми приоѓа еден тип, слушнал дека збориме македонски па да не поздравел, таков патриот не сте видела, двете раце тетовирани, full sleeve tatoo, се за Македонија, сонцето од Вергина, Александар, Гоце Делчев, Никола Карев, не ми текнува сега кој други патриоти, карта од цела Македонија...........

Кај мене денес беше 32 степени.:sun::sun:

Espadrila, m.i.g, kuc and 26 others like this.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Кај Битер ни е сонцето ]:)
    Имаме еден згоден татко кој носи деца и од сите луѓе на светот искочи другар со маж ми |(
    Му викам да си го вика па заедно нека бркаат мајки. Ќе ја поднесам таа жртва 8)

За кафе да не е некоја?

kuc, green.eyes, M&M and 22 others like this.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Мрзенете си вие јас се шетам со 25 степени :D 20170422_135225.jpg

kuc, green.eyes, Annath and 26 others like this.
  11. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Лазањи во рерна. Ќе јадам ко човек конечно.
    Малата ми живна(иако нејадена не знам откаде и енергијата), ама секако е подобра. Кога децата ми се болни и јас нејадам. Затоа имам 58 кг сега, јеееа.

За утре имав/ме планирано настан во Штип, сега нема да одам.
    Во вторник имам испит, изгледа и тоа ќе прескокнам.
    За следниот викенд требаше во Струга да одиме, највероватно и од тоа ништо, и малата ќе е сеуште под терапија. А беше планирано оддамна.
    Толку се исцрпев да не ми се излегува никаде, ми треба и мене закрепнување. :sweat:

@MilaP заборавив прееска. Поскоро оздравување и на тебе, па да можеш слободно да го гушнеш син ти :hug:

@Bozica1980 јас сум за. Ептен. Едно риал кофи :coffee:

kuc, green.eyes, Annath and 17 others like this.
  12. Rubiii

Rubiii Популарен член

НЕКАДЕ ДА ГО ОДНЕСАМ НА НЕКОЈ СЕРВИС? ДИПЛОМСКАТА НА СЕСТРА МИ Е НА НЕГО...

Last edited: Apr 22, 2017
    Lejla8 likes this.
  13. Ariel

Ariel Форумски идол

Ручек во 7ца. До мене едни баба и дедо со внуче, си јадат сендвичи. И јас ќе бидам таква баба :D.

Синот почна да пее некоја песна Smoke weed every day, па се скаравме со мм дали ќе дуваме заедно со децата кога ќе потпораснат. Не сум била нормална дека ќе сум дувала со децата. Он тоа строго ќе им забранел. Да, да :D.

kuc, green.eyes, M&M and 20 others like this.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

Ние пластелин си купивме и сега торти правиме :D

kuc, green.eyes, Annath and 14 others like this.
  15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Вчера бев убедена дека фустанот што го носев ми е добар, денес сфатив дека требаше другиот и се јадам:@.

На мени детски роденден, игротека секако:!:.

@Sky-butterfly јас лани почнав да плачам во болница од страв, а сум ладна и приземна, но потоа се смирив. Бев сама, со дете кое се губеше и паѓаше. Ама помина. Така растат. Биди силна. За дете боли најмногу.

Кога сме кај децата, што ви е грдо кога мајка го бакнува детето во уста:^)?
    Син ми сам знае да дојде и да ме бакне така. Толку е мил, што секако нема да го одбијам. Значи некогаш претерувате. И сладоледот му го лижам, оти му се топи. Знае и лижалка да ми даде да лижнам. Стварно и вакви работи ги ставате на тапет:|?
    И, и да не заборавам, син ми дозволував да го бакнуваат и баби и дедо му, и тетки итн. Еве го, не закачи ниедна бактерија. Преживеа:D.

16. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

После ручек - сладолед!
    Од Кам, овој со кафе го имам пробано, супер е, сега овој со три чоколади да пробам и еден со кафе за во резерва, само за мене. (y)
    Мм вели ќе завршам и јас во болница од грло, му велам ако, ќе барам и на лечење да останам таму, да одморам. :D
    20170422_164939.jpg

Денеска ја спамирав темава :tmi:

kuc, JuLleE, green.eyes and 22 others like this.
  17. Bridget

Bridget Форумски идол

И јас го лижам растопеното од сладоледот, па што

На старава баба да и објасни некој дека не е веќе девојка и дека треба облека да си бира према сегашната тежина, а не уште да си ја памети бројката на вага од средно. Или денес ми беше еден од оние денови кога ништо не ми стои, како bad hair day за фризура, или кога лицето ни шминка не го управува, или огледалата згрешени им беа, или гардероба добра немаше...или јас стареам. Важно една машка кошула бендисав па на @Peco ми текна.

JuLleE, green.eyes, M&M and 19 others like this.
  18. Cka

Cka Форумски идол

Хај. Бебе дреме а јас одмарам мајка манџичка ми напраи.

Дете не бацувам у уста уште не знае да стокми муциња ама на носе да. Сама дава носе.

Детето ствара умун систем прво кон бакериите од родителите. И нормално е пред да јаде да и ја пробам кашичката дали е топла ладна... Тоа дете цица од мене. Моето тело му е храна не болест.

За детето во автобус кој пиша... станува физички поспособниот. Не помладиот. Така е по правило. Ако нагло закочи автобус детето ќе летне а здрава жена е постабилна. Ако не па трудните помлади се нека стојат жени од 40 нека седат. Плус децата седат од страната на прозорот за ако падне некој да не ги удри.

Рефке алал за асталот.

Иј како ми се јаде благо. Иначе мајка ја носев у парк ја частев кафе :)

bittersweet, JuLleE, Annath and 13 others like this.
  19. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Океј е Јуле, секој си е различен. Штом оставаш и други да го бакнуваат, супер.
    Лижењето сладолед заедно ми е просто одвратно, ама тоа сум јас. :)
    Сега кога си возрасен човек и одлучуваш, би лижела ист сладолед со родителите? Јас не, плунка е па од кого сака нека е.

А, исто и онаа "дезинфекција" кога ќе падне цуцлата на под па мајка или баба шмука и му ја става во уста. Одвратно.

referentka, Sesil, Bozica1980 and 4 others like this.
  20. Bridget

Bridget Форумски идол

Ставаш и ти во уста поодвратни работи, ама ај...

Thread Status:
Not open for further replies.