Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.763
    Се се изеде.
    Уште сА тука.
    ЈАс дете избањкав,сеа го заспивам и брзам да се вратам на муабет:talk:
    Девер инженер градежник,фитил ни запали па дискусија се отвори..

Садови еден рид.
    Сеа јатрвка ќе ја навртам да брише после мене8)..

На Mr. Right, green.eyes, simonka93 и 19 други им се допаѓа ова.
  2. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.785
    Допаѓања:
    141.963
    Нинџа да каже оти не ги замскаат овие што ги тепаат полицајците? Што толку им се попушта? Вчере 6 полицајци натепани.

На Lejla8, ninja35, MilaP и 3 други им се допаѓа ова.
  3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    И во уста би го бакнала и образ би му гризнала и раче и газ и од сладоледот би му лижнала. И куче и маче и папагал сум бакнувала и желка сум пробала ама не се давала и.. така.

Само баба имав. Коа бевме деца, секое зимање пензија значеше...сите, едно чудо внуци, се нацртуваме таму, А, она секогаш имаше купено по пакетче смоки за сите и бурек, .според, кој со што јаде. Секое доаѓање на гости и беше со кутија колачи и сок. А една пензија што имаше... само да си гладуваш со неа беше. :)
    Од дедо ми, мажот и', кој почина уште прцле кога бев, си имам мало столче на кое ги сликам сите рецепти за во натпревар:inlove: и на кое седам дур чекам кифли, пици, пити...на кое ставам тавчиња да се ладат и така.
    Доволно.

На bittersweet, Espadrila, Doozy и 26 други им се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.344
    Допаѓања:
    261.631
    Патики не купив, не ги биваше ;)
    Ама гз прошетав и од Џамбо празна излегов.

Цуцла никогаш не сум ставила во уста, ама права да бидам не ни користеше ѕверов. Сладолед не ни дава да и лижам и да сакам а во уста се бацувале дечко и девојка, нејзини зборови.
    Да си кажам да не останам покуса.
    Туку спиела на пладне кај баба, значи јас трета смена ќе бидам вечер а едни подочњаци што имам...

На bittersweet, Val-Dim, kuc и 29 други им се допаѓа ова.
  5. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.714
    Допаѓања:
    5.491
    Кога ти го купија фустанот и од кој Мега Фешн? Многу сакам вакви :)

На Lejla8 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.310
    Допаѓања:
    278.325
    За бакнувањето на децата :сум ги бакнувала секаде и секогаш додека беа мали.
    Море бакнувајте ,гушкајте оти брзо растат како што кажа и Воорид,после не можеш да ги допреш а не да ги бакнеш.
    Околу баби дедовци ни јас ни моите деца имаат некоја голема помош ,сите биле и се со скромни да не речам мизерни пензии..Ама само нека се сите на број....Камо да беше жив татко ми не требаше ништо финансиски да помага ама неговата љубов што ја имаше кон внуците ќе им беше најголемо богатство...Уф ,ми проработеа емоциите...;(

На bittersweet, Doozy, Val-Dim и 25 други им се допаѓа ова.
  7. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Син ми и на газе го бакнувам,како што рекоа некои членки,љубов ми е :inlove:
    Гушкајте ги и бакнувајте ги колку можете повеќе затоа што брзо растат.Ние цел живот ќе сакаме да ги милуваме ама тие нема да сакаат.
    Никогаш нема да ги заборавам зборовите на педијатарот на син ми : Разгалувај го,ти си му мајка.Ако не го правеш тоа ти никој друг нема да го праве.
    И во право е. Нормално збореме за разгалување до одреден степен не да дозволиш и на глава да ти се качи..не дека не сум дозволила некогаш :lol:
    Сладолед не му лижам,не сум љубител на сладоледи.
    Од негов тањир јадам,пијам од негова чаша,но не дозволувам тој од мои.
    Не сакам да го бакнуваат многу но некогаш на мајка ми или свекрва ми им се случува.
    Не шизнувам,баба се и го сакаат неизмерно.Сигурно ако се настинати нема да го прават тоа,тогаш не се ни доближуваат до него.
    Кога бевме деца немавме помош од никого додека моите се мачеа и работеа и државно и земјоделие за да изгледаат три деца и ги школоваат плус и куќа правеа.
    Кога моите остареа и татко ми со една нога во гроб дедо ми на татко ми татко и на мајка ми родителите им оставија доста имање.
    Ама касно,кога на моите им требаше помош нив ги немаше,на стари години плус татко ми на постела касно беше.Нив не им требаа ни пари тогаш ни било што.
    Мајка ми и татко ми ни одмор имаат видено,едно лето ставаа плоча,друго лето темели,трето прозори...немаа баш лесен живот и за мене тие се најдобрите родители,се сами направија и премногу се изнамачиа.
    Затоа мајка ми има кажано дека нема да чува имање или било што за кога јас ќе остарам да ми го даде.

Имам огромна помош од неа,финансиска кога станува збор за син ми и купување за него,од неа,сестра ми и брат ми не можам да дојдам на ред едни чорапи да му купам ама пред се и подршка за секоја моја одлука.
    Мајка ми некогаш ми ги преиспитува одлуките,тоа го прави од кога памтам,сеуште ме смета за дете, ама брат ми цврсто стои зад мене,исто и сестра ми :)
    Заради нив знам дека никогаш што и да се случе и ми донесе животот нема да бидам сама.

Последна измена: 22 април 2017
    На bittersweet, Espadrila, kuc и 31 други им се допаѓа ова.
  8. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.602
    Допаѓања:
    177.699
    Ајде доста шириш негативна енергија! :D

Добар ден.
    На запад ништо ново :)

На bittersweet, kuc, Mr. Right и 17 други им се допаѓа ова.
  9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.088
    Допаѓања:
    328.625
    Шу убо ти стојат кошулите Пецо :D

На bittersweet, Mr. Right, JuLleE и 10 други им се допаѓа ова.
  10. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.602
    Допаѓања:
    177.699
    Е па да, ама ај да не се фалам :D

На Mr. Right, JuLleE, Lejla8 и 8 други им се допаѓа ова.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.088
    Допаѓања:
    328.625
    Јас ке те фалам де :D

Пецо ми испрати слико во лп :P

На Peco, Mr. Right, Lejla8 и 10 други им се допаѓа ова.
  12. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Затоа што новиве генерации на полицајци се како од мочка правени... школувани и вработени во сосема друго време и систем, за разлика од јас кога почнав....
    Мене или на тие моја генерација ако дигне рака некој, тоа ќе му биде веројатно последно служење со таа рака...барем во наредните неколку месеци...
    гратис ќе му биде траумата, што ќе бега од униформа додека е жив...
    леле колку сум лош...:^)

На bittersweet, Peco, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.785
    Допаѓања:
    141.963
    Не си лош. Мора да почитуваат полиција. Ако полицаецот не е страв и трепет сите ќе прават што сакаат.

На Peco, Mr. Right, Lejla8 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.923
    Допаѓања:
    203.178
    Не би рекла дека се нередовни од доењето :wasntme: ...веќе 6 месеци правам тестови и трипати сум била на гинеколог :tmi: место да уживам малку во слободата :wasntme:

Добро вечер!
    Арни?
    Гледам уживате во викендов.
    Не ми спомнувајте сладолед, криза ме фаќа ;(
    Денес шетавме, мм се поднови со патики, јас го частев. Си бендисав и за мене, ама скапи ми беа, дури 8230 ден. Изгор! Претеруваат со цениве, најсериозно. Повеќе ми се исплати да одам до Бугарија или Грција, патот и патиките поевтино ќе ме чинат.

Бебе не сака да заспие, а јас сакав да си го догледам документарецот...ај покасно...поздрав и убава вечер!

На bittersweet, Peco, kuc и 26 други им се допаѓа ова.
  15. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Здраво женски.

Поубав мирис од бебешки здив кој мириса на млеко,нема.Сум ги гушкала,бацувала,гњавела и се уште се гушкаме,бацуваме.Многу често пред спиење сите четворица во спална(едвај не собира),како сардини лежиме и си правиме муабет,играме брза географија,додека на крај не се закачнат и ги праќаме на спиење.
    Гушкајте ги колку повеќе можете,нема зијан од тоа,ќе пораснат и еве како сега,не се дома и двајцата,шетаат по градот,а мене мислите ми се таму.
    Многу брзо растат,во постојана трка со времето и обврските,не приметуваме како лета времето.

Јас вечер дома ќе дремам,Роки ќе го гледам и ќе чекам да се вратат и да ми раскажуваат како си поминале.

Последна измена: 22 април 2017
    На Ariel, bittersweet, Espadrila и 30 други им се допаѓа ова.
  16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.088
    Допаѓања:
    328.625
    IMG_3618.JPG

Керка ми вака ми угодува :)

На Ariel, Espadrila, PUPICA и 31 други им се допаѓа ова.
  17. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.595
    Допаѓања:
    152.214
    Јaс се спремaм пaлaчинки дa прaвaм...кoј е зa некa пoвели:)

П.с...дебели прсти имaм зa тaч тел....милиoн грешки прaaм вo еден пoст..везден редaктирaм

На PUPICA, mareane, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  18. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.785
    Допаѓања:
    141.963
    АХ тоа бакнување пред заспивање :) Да ја бацам јас па тато па јас па тато и така 20 пати. И на секое бакнување се смее :) Никогаш ништо поубаво сум немала.
    Ниту еден успех, ден, радост, пијанство, оргазам, прва втора и стота љубов. секое шетање, секое зајдисонце и изгрејсонце, секоја пофалба, секој еден момент у животов, не е ни приближно убав на овие моменти.

Јас никогаш не бев дечар, никогаш не замислував дека ќе се реализирам кога ќе имам дете, никогаш не мислев дека комплетна жена е онаа со дете... Ама поубаво нешто немало.

После дете, се е толку релативно, небитно, непотребно, минливо... Битно е само да е здраво, живо и да ги имаме тие убави моменти.

Брзо ќе порасне, ќе ми затвора врата, ќе ми рече ти ништо не знаеш, ќе ми рече ти не ме сакаш, ќе вика дека сум јапосвоила... Сите тинејџерски бубачки. Одвај ги чекам.

На bittersweet, Espadrila, PUPICA и 30 други им се допаѓа ова.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.695
    И јас палачинки ;) Машки. Го пратив по нутела и плазма, накај 10 ќе бидат. Да не се легне со празен стомак де :wasntme:

На bittersweet, Peco, Bebulleee и 18 други им се допаѓа ова.
  20. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.043
    Допаѓања:
    154.350
    Уф колку е активна темава јас сум доста тазе тука не можам темпо да ви фатам :)
    Гледам за бацување деца зборувате јас си ги бацувам колку што можам, и во уста некогаш. Еве 7г е постариот и уште сега осеќам дека како растат се оддалечуваат додуше секогаш бил дифтарче и најмногу се гушкаме додека заспива. Никогаш не сакал други да го гушкаат и бацуваат што и баш не ми смета. Малово е лигличе и многу сака да ме гушка и бацува и го користам тоа максимално. Сега се заспиваме и ми вика *батам мама маку* ме фати за лице и ме испобацува абе ја обожавам да ја изеде човек. Со други не сака многу многу да се гушка ок со татко и и батко и да ама не до толку. Мм се нервира што женава што ни ја чува исто мн ја бацува ама пак си ја гледа како свое внуче не и замерувам. На тетки вујковци баби дава пољупче и маавта со раче не повеќе :)
    Ех помош од најблиските финансиски од моја страна немам од кого, ок знам дека да дојдеме не дај боже во тесно многу дека би ми помогнале брат ми братучетки колку можат секогаш сме си помагале. Свекрва ми ни помага иако не сакам да и земаме освен стварно ако имаме потреба. За друга помош малку ни е подалеку инаку знам дека би помагала. На децава многу им купува, гардероба посебно не можеме да стасаме на ред од неа.
    Денес го одседев цел ден дома. Големиот беше во школо малку одработуваат од распустот, малово малку со мм беше надвор па си имавме гости си правевме пици се натупанивме многу. Мм се тегавеше после те во дневна те во спална јас со децава и еве дојде време за спиење. Малку ме напнаа нешто со телефони маилови од работа, смрт ми е кога ми се случува тоа за викенд ама ј.га

На bittersweet, mareane, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.