1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    @Bozica1980 те молам како успеа да влезеш во Џамбо и да излезеш празна.:wasntme: Ова за мене е научна фантастика. Стално има нешто што ми треба или го нема дома.

На stetoskop, mareane, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.344
    Допаѓања:
    261.631
    ^скржава сум. Болест е тоа :)

На stetoskop, PUPICA, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  3. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.043
    Допаѓања:
    154.350
    Брза географија :) од кога ја немам слушнато играва не знаев дека има уште деца што ја играат :). Јас и брат ми мнооогу игравме и губев секогаш, брат ми од дете си беше подвижна енциклопедија. Мали се моиве уште ама баш би сакала да ги научам кога ќе им дојде време. Ние со синко доста често игравме на буква ама еве одамна не ни текнало ќе го потсетам некој ден. Најмногу игравме во кола на подолг пат.

На mareane, Bebulleee, Chantal и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Ги бакнувам децата многу. Син ми не го бакнувам во уста веќе, ако некогаш сум го и правила тоа додуша, можеби ама не често, голем е тој веќе. Малата понекогаш во усте ја бакнам, кога таа самата ќе се намести.

Цуцла никогаш не сум ставила во уста, на ниту едно од децата, тоа ми е и мене гадно, или порано кога соџвакаат храна па му дадат на бебе да јаде, е тоа ми е врв врвови гадотија.

Син ми не сака никој од нас да се напие од иста чаша, никогаш не јадеме со ист прибор, тој е многу гадлив, ама и јас никогаш не јадам после нив од иста чинија. Храна пробувам со друга лажица, ептен ретко за малата само врв од храната ако допрам со усната за топлината.

Немам проблем како другите прават, ние генерално не делиме помеѓу себе ништо, дури ни чаша за вода. Секој пие од посебна и така наредени ми стојат до бокалот со вода.

Така функционираме ама мислам генерално мм е повеќе таков, тој дури ни храна кај друг не сака да јаде, веднаш му идат слики кој знае како е спремана храната итн. |(

Малата да заспие ама многу се врти, па да одам да се избањам.
    Ми се пие чај.

На bittersweet, vitamina, stetoskop и 22 други им се допаѓа ова.
  5. N.2106

N.2106 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    19.135
    Добро вечер,само што се прибрав и газ прекуглава.(facepalm)Што попрво да фатам чаши ко у кафана да сум вработена.
    Со другарки на кафе, малку шопинг.
    Деца во уста никогаш не сум бацила нити ке се случи.:!:
    Што е вечерва ден на палачинките:lol:и мојве синковци сега си побараа мајкини:).
    Во Џамбо никогаш испод 1000 ден најмалку не сум излегла:|

На vitamina, stetoskop, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  6. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Болест или доблест. Едно од овие две е :rofl:

Се спомна брза географија. Многу сум играла. Знам некаде до крај на средно ептен практикувавме. И во школо на досадни часови сме играле во последни клупи :lol:
    Убава игра. И за брзо размислување, а и за учење.

На bittersweet, mareane, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.923
    Допаѓања:
    203.178
    @M&M ко за мојов поголем да збориш... Ние и ден денес играме на буква на буква кога се возиме подолго, ептен ни е интересно. Многу често кога те читам, како за моево да збориш, сличен карактер изгледа имаат.
    За бацување, јас си ги лигавам и двајцата. Големиот е подив, ама сака да се гали, а малово е маза невидена. Кога ќе ми се залепи со образот до мојот, рачињата околу врат и така може да стои со саати и се смешка...ама една мила фаца што прави, ау, одма се топам. Сосема поразличен ми се гледа од големиов, ама ќе видиме.

На bittersweet, mareane, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  8. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Веќе ми е страв нешто да пишам, ама за ова морам. :D
    Не знаев дека вакво нешто со соџвакување храна постои се' додека не видов лани, баш беше 1ви мај. :lol:
    На викенд, јасно ми е дека сака да прошета мајката, ама толку неподготвена да не може кашичка да понесе или еден пластичен сад да за да испасира банана? Не, ја соџвакува бананата за да ја претвори во кашичка.

... шо знам.

На manja666, ph.orhideja, Sesil и 13 други им се допаѓа ова.
  9. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Ајде,сите пред ТВ, Роки почна.:D

Кога ќе ми текне дека како дете Американска Нинџа ми беше омилен филм и редовно во споменарите го пишував во прашањата за омилен филм (facepalm).

На mareane, Peco, M&M и 9 други им се допаѓа ова.
  10. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    На кој канал?

На Lejla8 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Сител

На Lejla8 и LivingGlam им се допаѓа ова.
  12. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Убaвo знaеш :)

На PUPICA, Bozica1980, Lejla8 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.711
    Имаме исто чаршавче, тоа со јајцата :$

Бебево мое е дивтар невиден. Гушкање и бакнување неќе, турка со рачињата ако му се доближиш... Во усте го бакнувам многу ретко, а имам приметено дека кога му давам кашичка, ако ја пробам од лажичка и ме види, тоа делче не го јаде, чека ново...

@LivingGlam јас шетам со моето, ама досега фала богу ако заборавам да направам од дома,купувам... Попрво гола ќе излезам,отколку да заборавам нешто за него. Пелена, шише вода и јадење за него секогаш имам (си се испофалив,најмајка сум)

На ph.orhideja, bittersweet, Sesil и 19 други им се допаѓа ова.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.088
    Допаѓања:
    328.625
    Кога сме кај Роки читавте ли како настанал филмот :)

На Lejla8 и LivingGlam им се допаѓа ова.
  15. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Пукај!

Од филмови со спорт, овој ми е омилен. :)

На Bozica1980, green.eyes, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.460
    Ливинг да си дочекаш да си го бакнуваш и во уста и на газе, насекаде. Тоа е љубов едноставно. Но ете секогаш има некој кој ќе мрчи. Забележувате работи кои се сосема нормални, нема ништо гадливо во лижењето сладолед заедно. Споредбата дали би лижела со моите сега ми е смешна. Некогаш се обидувам да ви ги игнорирам ваквите мислења, ама некогаш претерувате.
    Нормално секој член од семејството си користи свој прибор за јадење и јаде од своја чинија, да не ги извртуваме работите. Ако некои работи ги поделиш со детето не е крај на светот, туку може да изгледа толку слатко и убаво.
    Џвакањето храна нема да го коментирам.
    И да, давав и давам да го бакнуваат бабите и дедо му, тетките и вујко му затоа што едвај чекаат да го гушнат, да го бакнат. Никогаш не би им го ускратила тоа. Па они живеат за тие деца.

На ph.orhideja, bittersweet, Sesil и 13 други им се допаѓа ова.
  17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.088
    Допаѓања:
    328.625
    Сталоне бил страшно сиромашен,толку што дури и кучето си го продал.Жената го напуштила.Инаку роден е со некаква говорна маана.Барал работа во преку 300 студија како актер и ништо.Седел еден ден и гледал бокс и дошол до идеја за сценарио.Го напишал Роки и го продал за 25000$ под услов он да ја има главната улога :) .Филмот добива светска слава исто и Сталоне

На ph.orhideja, Sesil, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.460
    Истата приказна ја знам и јас:).

На Annath, Mr. Right, Viktorijaaa5 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.088
    Допаѓања:
    328.625
    Повеќето актери на чуден начин станале популарни во светски размери :)

На Annath, Mr. Right, Viktorijaaa5 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Добро вечер :)

Од сите баби и дедовци сме имале помош. Кој колку можел. Живеевме заедно со родителите на татко ми. Дедо ми беше во состојба буквално цела пензија (која на времето беше многу висока) на внуците да ја даде. И повеќе од тоа. И родителите на мајка ми не заостануваа во тоа, ама беа со поскромни примања :). Колку само ми фалат сите четворица ;(

Во уста не сум го бакнала малиот. Немам ништо против кога ќе видам такво нешто, ама мене не ми дошло. Ама нон стоп го гушкам и го гњавам, малтене нема место кај што не сме го бациле, он гушкалче е ептен и само оди де кај мене де кај татко му да не баци :). Сега најново му е на носот да не баци :D. Почна многу да му залетува рачето :|. Удира и се смее. Ме удри додека вечераше, па демек лута сум. И сега искаран седи со татко му на нокшир :| Криво ми е што му се развикав, ама такво нешто нема шанса да дозволам навика да му стане.

Бевме денес во центар, поминавме неколку пати од местото кај што нападна тој лудакот....... никогаш не ме фатила таква језа до сега :|. Многу, многу морничаво :|. Уште па некои пораки што ги оставиле таму, цвеќиња..... страхота :(

Ај да се вратам на книгата :^)

Убава вечер на сите :hug:

Последна измена: 22 април 2017
    На Barbie20, ph.orhideja, Sesil и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.