Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Неверојатно е згоден и благопријатен за очи :rofl: Богами, со толку измешана крв во него не можело да не излезе онаа лепота и шарм :D. Мене ми делува многу шармантен и харизматичен, посебно насмевката е прајслес (y)

На Lejla8, Sesil, sanjaeva и 2 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.310
    Допаѓања:
    278.325
    @Cka а да ми го дадеш малку мене малецкото јас да го изгушкам и бакнувам а ти малку да се подружиш со тинејџеркава моја?!:)
    Туку да ве прашам дали сум малку параноична што таа вечерва замина кај другарка на спиење а јас иако имам доверба досега не ме излажала (барем така мислам)ама додека не ми пушти слика не бев мирна.:|

На Lejla8, mal.ecka, ph.orhideja и 14 други им се допаѓа ова.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.310
    Допаѓања:
    259.459
    Ниту сум навредена ниту се правдам. Коментирам и споделувам од искуство како јас се однесувам во вакви ситуации.
    За цуцлата, син ми не користеше, но доколку користеше немаше да ја ставам во уста. Реков, многу мајки кои ги бакнуваат децата во уста и делат сладолед, ги учат своите деца да имаат хигиенски навики.
    Ова повеќето го правиме од љубов.
    Ама секако, секој им право на свое мислење и секој прави како што мисли, се до моментот кога некогаш знаеме да претераме со коментарите како некоја мајка вака и вака прави, и не се воопшто само ставови и коментари туку често се и осудувачки и баш се првртува очи.

На Lejla8, Bridget, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Пред некој ден ми стига френд риквест на фб, на профилната една стара, околу 70 години, жена (бабичка). Америчко име.
    И обично не ги прифаќам оние што не ги познавам лично или барем нешто за нив, ама си велам ај бабичка е, залутана во просторот и времето, жал ми е да ја одбијам.
    Ја прифатив и после 5 минути стига порака од неа. Културно ми заблагодарува што ја прифатив, па ми се претстави, дека е вдовица, се бори со канцер (ви е позната приказната?), па дека сакала да и пишам на мејл бидејќи наскоро ќе го деактивирала профилот, за да ми пренесе порака од Бог за мене (аха!) и потоа кога ми извлече пар стихови од Библијата, во фазон: споделувајте ги бремињата, да му помогнеш во неволја и слични такви стихови за манипулирање, ми стана јасно колку е саатот.
    Порано ми една пишуваше ама на мејл дека сакала наследство да ми остави.
    После и го изгуглав името, имаше неколку профили и плус беше ставена како предупредување на неколку странски групи.
    Сигурно дека не е бабичка нели, ама ете со такви личности се најчесто служат преваранти.

Еднаш едни повозрасни луѓе што ги познаваме наседнаа на вакви приказни. Влегоја хакери во мејл на нивните и нашите познаници и пишуваат во име на тие луѓе писмо дека им треба помош. Биле во странска земја демек, ги ограбиле, немале ништо, им требале пари преку вестерн унион и стариве сакале да помогнат. Пратиле 200-300 евра, не е многу ама сепак...

Пијам чај и ја слушам малата кашла, се нервира не може да спие. Што да и правам аман :(

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Barbie20, Lejla8 и 15 други им се допаѓа ова.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.785
    Допаѓања:
    141.961
    Мене еден чичко лихва ми нудеше. Од ингланд. Може сиромаштија си вика оваа. Нема слики од излегувања нема фустани нема накит не била на одмор 2 години... може и жал да го фатило.

На Barbie20, Lejla8, mal.ecka и 14 други им се допаѓа ова.
  6. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.571
    Допаѓања:
    174.992
    :puke:

На Lejla8 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Кога немав дете се чудев на пример кога ќе видев нашминкано и накитено девојче од 2-3 год како Доринда.
    Превртував очи на деца кои вриштеа за киндер јајце во продавница.
    Примери милион....

Не зборете/тврдете/осудувајте пред време тие што немате деца за икс ситуации.

Пред некој ден надвор бевме облечени со дрес и гаќици врз тренерки и гумени чизми:drunk::$
    Дете така сакаше и крај.
    Не излезе од продавница дури не му купив 3 паштети за мачето пред влез.

Заборавив друго што сакав да кажам(facepalm)
    Ми рипа Могли над глава.
    Епа до 17.30 спиеше]:)

На Barbie20, zhap4e, Lejla8 и 23 други им се допаѓа ова.
  8. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    За да сфатам што јас не сакам да правам со своето дете, мора да забележам дека таква практика постои, па да не ми се допадне и да ја прокоментирам. Можеби е осудување, ама мислење за било што така се формира.

Инаку, сфаќам дека е од љубов и од најдобра намера, тоа воопшто не го коментирав. и тие што ги бацуваат насекаде ама не на усте зашто им е страв од вируси, исто од љубов се воздржуваат.

На Lejla8, Sky-butterfly, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Ве гледам со муабетов со делење сладолед деца/родители, па се прашувам. Само јас ли се сеќавам како деца пред маало дека се делело лиз и гриз од се што се јадело со другарчињата. Не гледам разлика од тоа и ова. Барем родителот знае каква хигиена одржува и сигурно ако е болен или слично не би го правел тоа. Џвакањето храна не, ама за лижењето сладолед не гледам ништо толку трагично.:?:

На Barbie20, Lejla8, ph.orhideja и 14 други им се допаѓа ова.
  10. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.825
    Допаѓања:
    62.036
    Здраво друштво :d::music::party:
    Вечерва сама си правам журка... Ги слушам Ѕвездите на Гранд и пијам јогурт. Од пијачкава дополнително се смрзнав :nod: (facepalm)!!! Дечките, стандард, сабота е диско вечер, а и мм го пуштив да се излофтира...
    Толку многу работа завршија денес, заслужија :tmi:
    И јас требаше да шетам вечерва, ама некако не ми се излегуваше од дома... Планирав да пишувам нешто, ама... Еве ме, „заглавив“ на Фемина!!!

За бакнувањето деца... Па мои се, ке си ги бакнувам колку сакааам :)
    Кога се мали тоа не е проблем... гушкање, гњавење, бакнување каде ке стасам... Па доага „оној“ период кога не смееш ни да ги гушнеш асално... Среќа, поминува и тоа, па пак имаш дозвола за гушкање и бакнежи :nod: Кога, како :?:... Се разбира, не пред другарите и девојките, ама на само, во кругот на семејството - може!!!
    Со мм имаме обичај да отидеме кај децата во соба, да разговараме, да се зезаме и смееме... Никогаш не се побуниле дека им досаѓаме и дека „замараме“... Сакаат да се дружиме, дури и на одмор доаѓаат со нас, ако се големи!!! По сите нивни летни прошетки, читај „одмор без одмарање“, на крај на летото сите четворица одиме заедно на 10-дневен одмор... Викаат „ова е одмор, тато носи, мама меси“ :hug: :hug:

ПС @Sky-butterfly @Cka Фејсбук и се е можно... Преваранти насекаде!!!
    Една од причините зошто немам фејсбук профил!

На Barbie20, zhap4e, Lejla8 и 22 други им се допаѓа ова.
  11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.344
    Допаѓања:
    261.631
    Женски од се драма праиме, па не може човек различно мислење да има :)
    Не е исто чудна облека и џвакање храна. Сум го видела ова, во фамилија. Од фина девојка ама ете :puke:
    Се шетала и мојава со балетска сукња врз тренерки и горен дел купаќи врз блуза во друга прилика ама деца се, им личи да се маскирани. Барем понекогаш.
    Јас на пример не сакам малечки невести на свадби, нејќам тулови и чуда ама немам против друг така да си ги облече децата.

На manja666, Lejla8, MacenceEna и 23 други им се допаѓа ова.
  12. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.785
    Допаѓања:
    141.961
    Aбе аман. Она у црвен фустан маж и црвена кошула. Она у жолт и он лимон. Ако не му стои кп ќотек да јадел. Она у црно он црна кошула. Она и розе он у розе кошула.

Ги чекам уште двајцата у портокалово дреч.

Што сака да каже? Видете не иста банда сме? Или за заедно да переме алишта?

На Eli23, Lejla8, mal.ecka и 12 други им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    За љубоффф:!:

14. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.785
    Допаѓања:
    141.961
    За љубов ќе одам у жолта кошула. Хаштаг не сум арен.

На Lejla8, m.i.g, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    :P

16. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Кoгa еднaш oд мoјoт меил прaтиле нa сите кoнтaкти бaрaње вo мoе име, декa сум негде вo Индијa и ми требaaт пaри, се изненaдив oд 2-3 сoрaбoтници (пoстaри луѓе) кoи ми се јaвијa "зa секoј случaј" дa прoверaт дaли е се вo ред сo мене.

Сегa имa и некoи хaкери кoи прaќaaт меил oд име нa САЊА ВЕЛКOВСКА oд Прoкредит бaнкa.
    Демек свифт..и културен текст, фaктурaтa дa јa пoдигнете oд бaнкa.
    Сo кoнтaкти, тел.броеви oд бaнкa..
    Вo бaнкaтa се запознаени сo случaјoт.

На Barbie20, Lejla8, Bridget и 8 други им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Не можам да си поверувам што читам. Страшно.
    Луѓево уште што не ќе измислат.
    Ужас.

На sanjaeva, Lejla8 и WORRIED.BT им се допаѓа ова.
  18. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.711
    Ја завршив серијата, треба до година да чекам нова сезона... :( А таман си најдов симпатија :inlove:

За ова со хакериве не ми се случило, но на мм често го контактираат фирми на Линкед Ин и јас на секое го убедувам дека го лажат :x Параноична сум, знам

Ми се спие,ама таман заспивам,бебе се буди. Секоја вечер различно заспивам,ама како темпиран е баш тогаш да се разбуди:sweat::yawn:

На Barbie20, Lejla8, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  19. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.825
    Допаѓања:
    62.036
    :bandit: Спанкииии... Нема никој од трета смена... Запишано - МИНУС :!: :P

Успеав да напишам дел од планираното... Затоа што немаше журка на +/- 40 :tmi:
    Одам да читам. Почнав нова книга, не е интересна како претходната.
    Дел од книгите ми изгледаат како подлога за сценарио за добро платен филм... Оваа книга е баш таква :^)

Добра ноќ :hug:

Редактирам... @Sesil :hug:

Втор пат редактирам... @Bozica1980 @N.2106 и Вие не спиете :hug:

Последна измена: 23 април 2017
    На Barbie20, Lejla8, vitamina и 11 други им се допаѓа ова.
  20. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    Имав едни познаници такви ,,обоени,, . Ако она носеше горе црвена кошула со црни панталони он носеше исти бои обратно црна кошула со црвени панталони, пример.

За тоа на дете кој шо, како прави индивидуално е. Некој е помалце друг повеке гадлив.Некој многу се разнежнува со деца друг ич итн.

Утре ке се шета, по планини, бар така е планирано и договорено, ако не се истури некој дожд :lol:

@Rebecca_R да каже на свадба како си поминала ;)

На Lejla8, ph.orhideja, simonka93 и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.