Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. kikin

kikin Популарен член

Најдов:)

mira.mira, Lejla8 and LadyC like this.
  2. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Дали ако некоја е околу 40, не мажена и без деца....дали е таа луда и фали нешто??
    Еве прашувам за мене лично, ги мразам оние статуси на фб кога некој/а нешто прашува и на крај ќе напише за да биде интересен нели, онака за пријател прашувам. Еве јас прашувам за мене.

Дали сум јас со сите или не сум со сите? Нормална, вработена, образована, добро ситуирана, средена колку што можам секогаш и секој ден, патувам доста....но ете, џабе сум го трошела животот, нешто не било во ред со мене, не сум била мажена се уште.
    Некогаш добивам коментари, кои страшно ме вадат од кожа - ајде што чекаш, време ти е да раѓаш, да се средиш ( а не знаат или не гледаат дека баш тие не се средени, баш нив им фали нешто, како на секого)
    Некогаш од истите тие добивам коментари - лелел да сум ко тебе ич не се мажам ( лесно е бе срцки, разведете се ....па ќе бидиш како мене)

Научив да бидам цврста и да враќам на коментар со коментар, смирена иако душата ми гори од нервоза и од стрес и од.....

И јас нели сакам да се средам, но можеби очекувањата биле високи, и знам се, умна сум и ги знам одговорите што ќе ги добијам , но ете така неделно сакав да си ја олеснам душава баш во оваа група околу 40.

Пријатен ден на сите околу 40

Thallia, IvannaT, Val-Dim and 34 others like this.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

^зошто луда?! Не е приоритет на секоја да се омажи и деца да има. Јас мислам со друг освен маж ми тешко дека би била во брак. Колку случајно се најдовме чудо е што воопшто постоиме ко пар па уште и дете имаме. Но и да немав дете ќе останев со него. Некои споеви се такви.

Мислам тие што ти мрчат можеби радо би биле малку на твое место.

4. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Добар ден.
    Ние стандард кај свеки. Имав други планови ама ај.
    На работа океј беше. Полека се навикнувам и дури ми се допаѓа :$

Бевме кај комшичето. Денес роденденче.. 1 годинка полни.
    Ни се израдува ептен. Моиве мирни мислиш не се мои деца. Ама ме слушаат како викаме низ дома. Неможам да се пофалам со мирноќа :wasntme:
    И нели кај нив е средено. После дома кога се враќам . Ме тера на чистење . Генералка :wasntme:
    Ама од утре

Одам да читам ..или да спијам :?:

JuLleE, Sesil, Ane-Goki1 and 16 others like this.
  5. eli25

eli25 Форумски идол

И не само тоа пуштаат боја, сите пешкири за на плажа од нив ги извапцав едно лето :doh: Плус во машина ми изфарбаа и други алишта и фрлив 2 пара тоа лето купени. Големо не за нивните купаќи. А цена ставиле плафонска. Заза аксесорис во сити мол би требало да имаат. Солидни се како лиска (y) На попуст да начекаш , имаат и они соленки цени.

6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Баш ти фала @eli25 не го знам молот детално па ни продавницава ама ќе одам да видам што нудат.

Lejla8 and eli25 like this.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

У Џамбо видов се за летна сезона, до купаќи, базени и сл :)

Lejla8 and Bozica1980 like this.
  8. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Денот и така и така,3та ден со гостинка па ништо не ми влијае на расположение :|:sweat:

Му се радувам на мај,го обожавам колку убавини има во него :inlove: со душа чекам да започне мојот омилен месец.
    И се ближи роденден на сестра ми па и спремив уште од сега изненадување,едвај и чекам реакција,не е којзнае што ама знам дека многу ќе ја израдувам :angel: Уживам кога успевам некој друг да усреќам :inlove:

Ја сакам и апликацијата на фб on this day ,спомени еден куп ми се враќаат тие од 2009,2010 срам ми е да ги гледам,а коментари пак и не читам :rofl:

И јас несакам да се умирисувам на храна :|во пекара многу ретко влегувам од таа причина,ако треба да земам нешто чекам да се испразни да земам и право на бегање :D А готвам дома,домаќинска кујна мора да замириса на јадење :D

9. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Дoбaр ви ден, дoбри луѓе.
    Времевo aбер немa. |(

Уште мaлку и ќе пoчнaт луѓевo дa нaпињaaт зa 1ви мaј, ќе фрштaт слики oд скaри пo фејсбукoв. :envy: Вo мaј е и рoденден нa мaјкa ми и тoa бaш нa 13ти. :devil:

Прaвев пржени кoмпири и пoхoвaни тиквички. Прв пaт прaвев тиквички и сликa немa, ги упрoпaстив. :tmi: Кујнaтa лoм јa нaпрaвив. Дa се дoјaдaм пa дa јa средaм мaлку. :sweat:

10. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Одмарате после ручек?(waiting)

Ајде нова тема:D.
    Каде ќе одите на одмор летово?
    Или ај за нешто порано,каде за 1-ви Мај?
    Ова да му пркосиме на времево,а и Божица со купаќите ме потсети:D.

JuLleE, Sesil, Ane-Goki1 and 15 others like this.
  11. Peco

Peco Форумски идол

Многу здодевен денов денеска :|

Barbie20, JuLleE, Ane-Goki1 and 14 others like this.
  12. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Дoсaден и супер глупaв. :|

Dadusicka and Lejla8 like this.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Ејјј шо му фали на денов бе 4 у виз и медитација :lol:

Peco, Lejla8 and green.eyes like this.
  14. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Јaс цел ден нештo прaвaм, a ништo не се гледa.

Barbie20, ph.orhideja, Peco and 8 others like this.
  15. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Среќни и долговечни да се,само слога да си имаат и меѓусебно разбирање.

mira.mira and marama like this.
  16. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Лелее ПМС стрaшен ме дрмa..нервoзa левел 200...сaмo се дерaм пo дoмa...се ми сметa...

Ах,кaкo би нa oдмoр...се нaдевaм ќе oдиме и гoдинaвa..aкo биде Грцијa ќе биде дестинaцијaтa...се чекa терминoт oд фирмaтa кaј мене..сo oглед нa тoa штo кoристиме кoлективен вo јули ќе биде дaтумoт...пaк вo нaјскaпoтo ќе требa дa oдиме...мм сaм свoј гaздa леснo му е дa си oдреди oдмoр...

Зa Први мaј скaрa традиционално сo пријaтели негде пo ливaдите...aкo врне кaј нив вo двoр имaaт нoв трем пa дa гo сефтoсaме...и тaкa
    Ептен типичнo ќе гo прoслaвиме aмa мaл ми е синкo зa дa пaтувaме пoдaлеку ...a без негo не ми се oди...

Barbie20, kuc, PUPICA and 21 others like this.
  17. Bridget

Bridget Форумски идол

Хелоу пипл.
    Тестови решавам од досада, какво животно си, кој карактер од филмови и книги си, која си, што си, од која планета...ете толку досадна е оваа недела. Инаку се' нај нај сум, ако ве занимаат резултатите, да ме грабнеш и да бегаш, штета што и таков тест нема и него да го решев.
    Со јадење завршено за денес, излуфтирано е, избањата сум, немој некој преку екран да намириса дека смрдам на јадење. Инаку сакам кога во зградава ќе замириса на готвено, да знае човек дека луѓе има а не роботи.
    Гледам и вас досадно а? Рано е за тема Први мај? Ок.

sweet-cherry, Barbie20, kuc and 17 others like this.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Јас сум од тие што одмараат после ручек, ама дека со бебево, инаку не. Имавме непланирани гости, баш за време ручек, ама добро ни дојде друштво :D

За мајот не знам што ќе правиме, не сме испланирале ништо, а и не верувам дека ќе одиме некаде, со оглед на времево, ладно мислам дека ќе биде. А за одмор Стратони, Грција, крај на август 8) кој ќе чека...

bittersweet, kuc, PUPICA and 18 others like this.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Леле подепресивно време амин. Арно ми се шеташе мене по молови, незз што останав дома. Сега мали е бањат, к**ац излагање.:D
    Први мај не одам никаде, без мм ми е тапа, и на одмор нема да идам никаде по се изгледа, ама тоа е знак прашалник.
    Тапа денов, тапа е се.

kuc, PUPICA, ph.orhideja and 12 others like this.
  20. Ano

Ano Форумски идол

Купаќи и во New Yorker мислам дека веќе беа извадени. иако јас последно задоволна сум од котон тие лани што ги купив.

Денов ужас. Прееска лошо ми беше. Мислев ми се споиле притисоците, а тие супер 100/70. Незнам од што толку лошо чувство во глава ми се створи. Едвај се измкнав од кревет на мекици да отидам и еве се вратив и пак во кревет. Многу ми тежи, незнам како да си помогнам. Се изнапив течности, к.вода, кока кола, кафе, ама ништо не помага.

kuc, Barbie20, ph.orhideja and 9 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.