Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    @Ano низок, пробај да отспиеш малку.

Уствари дојдов ова да ви го покажам, да се насмеете малку. :rofl:
    18034302_10212695664017144_5208906406812346609_n.jpg

На julie77, Barbie20, Chantal и 5 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.309
    Допаѓања:
    278.297
    Се придружувам во клубот на тие што им е денов досаден и глупав.
    Цел ден сите дома ,на сите досадно ,плус мм нешто неарен па си знаете...

На Mr. Right, Barbie20, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
  3. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Мене нормално ми е 90/60 евентуално 100/70. Ако стигне до 120/90 се осекам како до плафон ми е. Не ќе да е до притисокот, ама сепак ке си приегнам:lol:

На Barbie20, Annath, LadyC и 3 други им се допаѓа ова.
  4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.084
    Допаѓања:
    328.619
    И мене денов глуп,нервозен никаков :|.Дали до времето е или до мене бидејки утре се враќам на работа после 20 дена ,не знам :^)
    Лежам на спална,читам некои глупи статии на нет

На Mr. Right, Barbie20, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  5. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    19.420
    Добар ден:)Трето кафе по ред, ова последното го пијам како надежно дека ќе ми врати енергија и нема да ме фати настинка
    од вчерашната зима..Типичен школски пример за настинување: Си се искапив и си излегов на кафе и смрзнав(n)
    Ме интересира дали мислите дека е чудно и не е во ред пиење кафе и ручек во ресторан со ех м но заедно со децата? Бидејќи јас имам повеќе пати седнато со него и дечките..Еве денес дури и супер си поминавме онака со смеење, раскажување од нивното скорешно патешествие..Во ресторанот влегоа покасно наши пријатели и онака со ??? Значи јас и дечките сме ок во овие дружби..Јас се обидувам лошото минато да го оставам зад мене и во ваквите дружби да бидам позитивна, држиме едно пријателско ниво, добро разјаснето е меѓу нас дека се додека ТОЈ се однесува ок и пристојно према мене јас ќе бидам ок пријател и кафето ќе биде пријатно доживување..Не мора по дифолт да бидеме разведени и смртни непријатели..Бевме..Доста е..Сега малку мир и човечност..Јас дефинитивно не сум конфликтна личност..Дечките се големи, не се збунети, јасна им е намерата за дружба само да си го одржи татко им договорот за добра воља..
    Сите симптоми на класична настинка ги имам а утре на работа:(Грлото ме боли и очите ми горат;(Ексик..Ама па апетит си имам фул..Се си јадам и нон стоп си јадам(facepalm)..Ќе плачам дефинитивно на матурата во јуни(facepalm)Стомак, целулит на задник абе убавини:x(facepalm);(

На sweet-cherry, Val-Dim, bittersweet и 29 други им се допаѓа ова.
  6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.695
    Леле а баш мислев неделата убава ќе ми биде :doh: Сите сме даун. Откако ручавме со мм два саати дремеме јас на мојот тој на неговиот тел. уста не отвараме (facepalm). Денес се испокаравме во Меркур за саксии. Јас сакам вакви image.jpeg Само долгнавести. Имаше зелени и љиљакови. Купив и малечки саксии во таа боја и супер викам. Ама не, ќе капело кај комшиите кога ќе ги вадиме цвеќињата, исто и кај нас на тераса|( И за инат не ги купив. Држачи немаа одоздола. Изгледа стварно ќе капе :lol: Имат некоја?

На Lejla8, Mr. Right, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  7. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    @evangelina.ina
    Не е чудно, напротив пожелно е, само малку лизгав терен е. Еден може да е со намера пријателски однос за доброто на децата, другиот да гледа шанса за смирување. Или и двајцата на тие ретки средби во друштво на децата да се трудат, и го извадат најдоброто од себе па помислат колку лесно сега течат работите. Фини ручеци во пријатна атмосфера која трае саат или два може да направи да се заборови лошото од претходно и да помислат двајцата дека така ќе е ако се смират. Па на крај или едниот да е повреден и повторно гневен, или двајцата повторно низ истите тортури. Влегов во филм а? Ок, има и позитивни исходи :D Да ги имате и двајцата тргнато проблемите позади себе и се гледате само како пријатели, никакви задни намери. И деца задоволни и вие.

На Lejla8, Mr. Right, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.344
    Допаѓања:
    261.628
    Многу интересни саксиите :inlove:

@evangelina.ina баш е филмски добар однос меѓу поранешни сопружници. Ако сте на чисто ко што пиша Бриџит, таквиот однос е одличен.

На Lejla8, Mr. Right, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  9. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    19.420
    Јас имам објаснето јасно и гласно-назад враќање повеќе НЕ.Тој си знае и јасно му е..Во негова корист е да биде фин и културен.Добива уште еден придружник во сите активности плус дечките..А тоа му е од голема важност во неговата здравствена состојба..
    Дечките се сосема ок покрај него.Веќе подолг период си прима терапија и не конзумира алкохол.Делува како да увидел што згрешил и што пропуштил во однос на децата и ревносно надокнадува..Јас сум ептем позитивно изненадена од промената и оставам да си ја живее улогата на грижлив татко.Дури и мене ми е полесно,обврските и задолженијата ми се преполовија:)
    Дај боже да си остани ваков и дечките ќе си бидат сосема ок без непотребни трауми и лоши сцени и тешки кавги.Дај боже..

На sweet-cherry, Val-Dim, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 31 други им се допаѓа ова.
  10. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Мене ми е баш убав ден.
    Изедов два сендвичи, па чинија сладолед.
    После два тоста , па чинија сладолед :D

А да ви кажам што тостеви направив, ми иде уште два да изедам.
    Помеѓу лепчиња премачкани со маргарин ставив кулен, кашкавал, сирење, кечап, мноооогу сенф, кисели краставчиња и во тостер, топли и сочни :D

Барам некоја серија да почнам да гледам. Досега три започнав, пуштам, гледам, не ми се допаѓа, прекинувам, барам нова и така...

На julie77, Lejla8, marama и 24 други им се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Гледам прогноза за мај. Значи грд ќе биде. Некои денови делумно облачно, некои со грмежи, се температури до кај 20-24 степени. Го личи ли бе...
    Дури од јуни ( па има денови со облаци) некаде почетокот ќе се потстопли...

На Lejla8, Mr. Right, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  12. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Може ли денов да биде поглуп? :envy:

На Lejla8, Mr. Right, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.601
    Допаѓања:
    177.673

На Lejla8, Mr. Right, mira.mira и 17 други им се допаѓа ова.
  14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.308
    Допаѓања:
    259.456
    @evangelina.ina таков однос е најдобар за сите после развод, НО со расчистени работи и давање до знаење дека тоа значи само пријателство и не е начин еден од партнерите да гледа шанса за смирување.
    Засега ние ваков однос негуваме, не ми е проблем да седнеме и кафе да пиеме. Луѓето зборуваат. Прашуваат дали сме смирени.
    Јас сакам празнициве заедно да ги минуваме додека сеуште немаме други партнери. Кај тебе децата се поголеми и може да разговарате. Кај мене, проблемот е детето. И не знам дали да продолжам со блиски и пријателски однос или да прекратам. Детево е збунето и го бара татко му постојано. И обратно. Кога е со татко му, ме бара мене.

На Val-Dim, Lejla8, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.763
    Ние имаме коректен однос.
    Вештачки ни се средбите,бидејќи природно не гледам ништо.
    Сме расчистиле и толку.Со самото тоа неговото присуство (и обратно) ми е излишно.
    Но односот ни е културен.Нема забегување со муабети,нема седенки и пијанки..
    Децата ни се главна спона и така ќе остане се додека не си створат фамилии..после тоа не верувам дека освен по крштевки и родендени на внуци би се гледале.

На Val-Dim, Lejla8, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
  16. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    За некое чудо не не фати мрза од сабајле па прошетавме. Шо пешачење тупивме, за цела недела премирање од мрза :lol: Издржа времето дури при крај заврна.

Одмор ...гледав понуди за Бугарија при крај на август. Ќе видиме, не е конечно. Грција отпаѓа оваа година.

На Lejla8, bittersweet, Mr. Right и 12 други им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.041
    Допаѓања:
    154.331
    Каде е стратони? И ние крај на август во Епир накај Парга да видиме и натака како е.
    Ние мајов не знам мм би охрид мене нешто па дома ми се седи во последно време ич не ми се оди некаде за викенди мачно ми е за кратко време да се спремам толку. А он па би некаде секој викенд. До годините ли е што ли е мн ми се седи дома :)

На Lejla8, Annath, kuc и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @evangelina.ina , на сестра ми шефицата вака функционира со екс-сопругот долги години. Баш се вистински пријатели, си ги делат обврските околу детето, функционираат одлично меѓу себе. Си имаат расчистено меѓу себе дека е само пријателски однос и ништо друго. Заемно се поддржуваат за се. Детето никогаш не почувствувало нетрпение меѓу нив, или подбуцнување меѓу родителите преку детето. Имам таков случај во блиска фамилија (спрема она што го пишуваш, со истиот проблем е човекот), само што не му доаѓа памет. На секој начин пробува да го сврти синот против мајка му, ваква била, онаква била..... Детето беше многу збунето, среќа порасна во многу разумно дете, и многу добро знае како стојат работите. До ден денес нема добри односи меѓу нив, нема ни да има. Тешко е за гледање, за детето е претешко. Мислам дека коректен однос со бившиот може само добро да дојде, нормално се додека е тој во ред. Ќе внимаваш и ќе реагираш ако не дај Боже се врати на старо. Од срце ти посакувам спокоен и мирен однос меѓу децата и таткото :hug:. Може ќе го мотивира за целосно да се смени и да се среди. За муабетите ич да не ти е гајле, докажете им дека односот меѓу разведени не мора да биде војна :) :hug:

Добро вечер :hai:
    Баш прееска муабетевме со мм за одмор. Ќе видиме што ќе испадне со документите, кога ќе бидат готови :devil: Ми вика "кога ќе се стопли ќе симнеме од нет звуци од бранови и ќе си пиеме кафе така на тераса" :@ Арно не си доби тањир во глава :envy:. Знае вака да ме буцка за се, знае дека прегорев за на одмор веќе :sweat: Ама не останувам должна на буцкањата никогаш, си го доби одма :ninja:

За 1 Мај ќе видиме, најверојатно со скара некаде, во најлош случај пред зграда ќе правиме :D

На sweet-cherry, Val-Dim, evangelina.ina и 22 други им се допаѓа ова.
  19. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    :bandit:

Нa кoлку време перете зaвеси?

Не декa е битнo, oнaкa, немaм штo дa кaжaм :D

На Lejla8, Annath, Mr. Right и 11 други им се допаѓа ова.
  20. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.710
    И на мене денес није ми дан...
    Правев слатки, ги утнав, не се за пред народ...А цел плех има, што ќе му правам не знам :)

@sanjaeva од велигден до велигден

На Lejla8, bittersweet, Mr. Right и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.