Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.794
    Допаѓања:
    202.763
    Па не е торта ако не е со 30 јајца, нАли @emkaemka? :lol:
    Бошке, како ма не те влече да пробаш? Ни домашна ако е? :wasntme: Јас па торти обожавам :$ гилти плежр ми се...

Рефи, прашко, ама со реси од микрофибер, не класично прашко - мене така ми препорачаа, за да не сум ги вадела често, оти механизмите попуштале и знаело да се откачат кога најмалку очекуваш. Имало во Џамбо иначе, еднаш бев не видов, ама не ни побарав ко што треба. Следен пат ќе барам подетално, и мене ми треба.

На green.eyes, Val-Dim, JuLleE и 20 други им се допаѓа ова.
  2. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    @emkaemka ,баш за филот зборувам,премногу е пенаст за мој вкус,безличен,што вика маж ми,како пуфка да јадеш.
    Јас сакам појаки торти,нутела-малина ми е врв од Канела или урма од Романса,тие ги порачувам за секој роденден.
    И Перфето имаат преубави,исто и Кејк Бутик,Моцарт.
    Тие од Аромати не сум ги пробала,еднаш мислам дека Кукла за нив зборуваше и тргнав да ги барам,во Карпош 4 и не ги најдов,па си отидов во Романса и завршив работа.

На green.eyes, JuLleE, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  3. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.114
    Допаѓања:
    124.387
    Торти, ми се пријаде сега :lol:
    Последната ни беше од Романса, имам уште две парчиња смрзнато, значи решен проблем. :)
    Има една слаткарница во Бутел-Кувертира. Многу убави торти имаат а и сум нарачувала за истиот ден, тазе. И се за 100-150 ден поевтини. Мене ми е успат и си ја земам сама ,ама тешко се наоѓа . Достава им е 100-тина денари.
    Романса многу се неуслужливи. Последен пат,гледа во телефон и кажува еден исти состав за сите. Маж ми тргна да се враќа во Канела, јас сепак земав една незнам ни што име имаше и се погоди убава.
    Перфето се врв. Ситните колачи оф, оф ^_^
    Канела, шо знам, немало утка па кај мене. Канела од Козле. И Аромати се ок, ама многу мали им се тортичките :( На крштевка ми падна срам , кумата со малечко тортиче :$

И за пеглањето не си кажав :hai:
    Не пеглам , само тоа што треба. Ме мрзи, искрено.
    Баба ми пак, 80 години, пегла се. Кога ќе спијам кај неа, толку се е чисто, мекано, бело :inlove: Алал да и е.
    Мајка ми исто пегла. И ме кара зошто не пеглам . Кога е кај мене на помош, ми пегла се и долен веш, пижами, мислам само чорапи не :D . И стварно е поубаво пеглано :angel:

На green.eyes, Val-Dim, JuLleE и 23 други им се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.270
    Допаѓања:
    260.750
    @Annath многу порадо би сладолед или баклава отколку торта, за домашна би сторила напор :) ама нема ]:)
    Се качувам прееска на вага пуна себе дека ќе се воодушевам, и се симнав :|

На green.eyes, Val-Dim, sanjaeva и 18 други им се допаѓа ова.
  5. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.922
    Допаѓања:
    111.214
    @ph.orhideja абе не ми крши филм и вкус на тортава не е пенеста конкретно е фил, полн со јатки, цврст, аман свати ]:) е за јака не е баш јака јас такви не обичам :^: :D

@eli25 ај не зезај па ти со Кувертира :shake: на почетокот не им беа лоши ама сега бисквити и бљантави се, не ретко и стар пандишпан редат :envy:

Јас слаткари не фалам кога како за секоја, ама затоа моите секогаш се најубави :emo:

На green.eyes, JuLleE, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  6. N.2106

N.2106 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    19.135
    Торти од Аромати за секој роденден од таму, и преубави се.
    За венецијанер ги бришам една по една и порано ги вадев али се оштетуваат.Има и некоја посебна алатка за нив,ако ја најдам ќе ја објавам.

На Peco, PUPICA, Petar80 и 6 други им се допаѓа ова.
  7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.114
    Допаѓања:
    124.387
    @emkaemka може, јас една година не сум земала :lol: Ама ми вршеа работа ептен ден за ден :) Им беа убави, стварно (y)

На Petar80, Lejla8, MilaP и 3 други им се допаѓа ова.
  8. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.265
    Допаѓања:
    57.077
    @referentka, само на прозорецот од спалната имам венецијанер, ја вадам и во када ја мијам со сјај и вода. Иако е една, мака ми е едно по едно ребренце. Ако зборуваме за ваква.

Торти, на мајка ми се најубави. Не да се фалам, ама рамен и нема и никаде не сум пробала поубава, ни од слаткара ни домашна. Штета што веќе неколку години не ги ни пробувам.
    Лани се потрудив за роденденот од човеков да направам таква комплицирана по нејзин рецепт, ми се распадна и ја служев во чаши. :D
    Кога треба да ставам многу фил, не ми оди. Или не чекам доволно за да се зацврсти, или не ги варам жолчките доволно, којзнае што му е проблемот. Годинава ќе видам што ќе испадне, ама пак ќе пробам да направам таква кремаста.

На Сама Дома, green.eyes, Val-Dim и 17 други им се допаѓа ова.
  9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.246
    Допаѓања:
    148.705
    Се вративме дома. Бевме на контрола стандард до кај матичниот, па крвна во Авицена, па на вакцина. Никаде не плачеше ама затоа од лифт уплав има, па цел комшилук не разбра дека си дојдовме дома. (facepalm)

Да се редактирам. Торта без мноооогу ореви не е торта. Романса ми е на прво место. Правам ако не ме мрзи, најчесто си купувам. Дома што ќе губам саати и ќе трошам струја и ќе купувам намирници за истата боље ќе ја купам. #заштодасемачамнели #синаоѓамизговорзакогамемрзидаправам :D

Последна измена: 24 април 2017
    На Сама Дома, green.eyes, Val-Dim и 21 други им се допаѓа ова.
  10. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Стандард на работа..
    Сеуште болна ни кафе не можам да пијам,се долевам со чаеви.
    Ич не ми се идеше и боледување имам отворено ама заради одсуствата со син ми не ми се зимаат денови ради себе.
    Сите не испофаќа вирусот само мајка ми се држи.
    Ја прашува тетка ми вчера што имунитет има а таа и одговара од толку болни не доаѓало на неа ред да се разболе или пожали.
    И во право е...
    Завеси не перам оти ги немам.
    Додека бев кај мајка ми се переа како имаше време,некогаш на месец,некогаш на два.
    Време за нареден чај да се пие надвор додека немам работа,таман и сонцето да го искористам

На Сама Дома, green.eyes, Val-Dim и 25 други им се допаѓа ова.
  11. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Торти не сакам многу, многу, ќе речев како друшката Бошка ама скар сум и]:):rofl:правам напор кога сум некаде на роденден барем еднаш да ја пробам, дали дека не разгали снашка со торти, ниедна не и е рамна.

Снашка прави торти невероватни, за свадба, пример за 400-500 луѓе, кога прави во тортите има по 200 и кусур јајца, со кила лешници, ореви, чоколадо, никој до сега не се пожалил од нејзините торти, пофалби до небото, како за изглед, така за вкус, впрочем затоа и може и да си ги наплати, невестинска торта е од $1500 па нагоре во зависност од декорации, спратови итн.

Децата капитулираа, си гледам емисија за готвење, полуфинале, чекам татко ми да дојде да пиеме кафе и полека, полека да се спремам за на работа, надвор врне, истура а ниеден чадор не можам да си најдам, нарачав татко ми да донесе.:lol:

На Сама Дома, sweet-cherry, green.eyes и 28 други им се допаѓа ова.
  12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.081
    Допаѓања:
    136.581
    Венецијанки немам знам дека тешко се чистат, досадна работа. Баба ми има и не собира сите на чистење.
    Слаткарници тие шо ги зборите у село моје ги нема, не можам да учествувам у дискусијата :D

На Сама Дома, green.eyes, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  13. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Да збореме за Палма или сеа за најновата sweet art :D

Море се чистат венецијанки,ќе ги извадеш надвор со сунѓер и сјај и црево...светнуваат ка нови :D
    Туку мене прозорците ме еб.... чисти чисти се се замачкани...среќа што не се замарам :lol:

На green.eyes, sanjaeva, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.270
    Допаѓања:
    260.750
    Ќерка ми е заљубена. Ме тера да го демнеме детето. Нема да се во исто училиште па многу е несреќна. Немало да се гледаат секој ден.
    На мајка љубовџика не е, јас дечко полнолетна фатив :!:

На Сама Дома, Mishela, sweet-cherry и 40 други им се допаѓа ова.
  15. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Чим не е на мајка значи на татко и ќе е :lol:
    Лелеее детска љубов...што убаво време беше :inlove:

На green.eyes, mal.ecka, JuLleE и 18 други им се допаѓа ова.
  16. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Ја па уште немам ни девојка.

На Dust, Annath, Lejla8 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.270
    Допаѓања:
    260.750
    Ај да не кажам јас. Двапати мајката ја барав, конечно доаѓа детево :)

На green.eyes, JuLleE, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  18. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.142
    Допаѓања:
    33.888
    Страв ми е да пишам на латиница, да не добиям црвен картон.
    Се мачам мом.со тастатурава.|(
    Правев домашно лепче, чекаме да истине па да ручаме.
    Торти од купечки аман ни збоктиса. Затоа последниве две недели две домашни направени со повод.
    Да се пофалам положив и се сликав за возачка. И наполнив 31:lol:
    Има и некои не толку убави случки последнив месец, но има надеж за подобро и за решение на истите откако заминам Германия.
    Отом потом. Без преголеми планови предвреме. Така е секогаш подобро.

На Сама Дома, green.eyes, Val-Dim и 27 други им се допаѓа ова.
  19. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.838
    Хелоу друштво!
    Знаете како ми оди денот?
    Давај сируп аб, па после витамински сируп, па сируп против кашал, па спреј за грло, па спреј за носи, па сега ово ќе јаде, после она и се тоа ×2 |(
    Аман, колку исцрпуваат вакви работи. Цело време само тоа мислам. Малата кога ме види плаче со хаштаг #траумиоддетството

Прелетав што зборевте, последните неколку поста.
    Венецијанери! Ахххх најглупо нешто што постои.
    Чистење венецијанери! Уште подосадно.
    А само венецијанери имам, секадееее, на сите 18 балконски стакла и 5 нормални |(
    Ако. Собирам искуства што треба и што не треба да имам кога јас ќе одлучувам. :mm:
    Имам пердиња во собата на малата ама тие тешки завеси, за затемнување.
    Иначе, нејќам завеси, не сакам.
    Што помалу ствари тоа подобро за мене.

Од торти куповни само јадам Опера, од Зафир, тоа ни се нуди тоа тука, друго ништо не чини.

И почнав ја серијата " 13 reasons why" . (@Bozica1980 ова за тебе инфо)
    Не е лоша, малку развлечена, тинејџ серија би рекла, не е воопшто толку драматична и потресна колку ја зборуваат (или јас без чувства сум).
    Мислам дека посебно е направена поради bullying ( како би рекла тоа на македонски:^)) посебно овие социјалните мрежи меѓу младите, што толку зависат од нив и што на големо можат да го оцрнат некого со поголеми последици.
    Ама пак од друга страна, дали во школо, дали на работа, во семејството, во друштво, или за некого на форум, може да се случи да ти каже некој дека имаш нпр. голем газ, да си оваква и онаква, тоа се работи кои се случуваат секому и секаде. Па ај сега сите да се испосамоубијаме.
    Дојдов до една третина од серијата, ама уште сега мислам е претеризмот. Всушност не е, за тинејџерите е добра да ја изгледат.

Едит: одам да правам единствена полоша работа од чистење венецијснери, а тоа е - миење спанаќ |(

На Сама Дома, sweet-cherry, green.eyes и 24 други им се допаѓа ова.
  20. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.081
    Допаѓања:
    136.581
    ќе и се упропастат така, нели треба се шо ке се стави вечно да е :lol:

има уште понова од sweet art ама не знам како се вика

На Annath, Lejla8, Rebecca_R и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.