Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.937
    Допаѓања:
    327.008
    Заспа некако,и ставив топла облога и се смири.:Денес по раб и лекар ке ја ѕирне

На Peco, ph.orhideja, okcenzi и 19 други им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Добро утро..
    Кога ќе станам само на јадење мислам. Мислам дека и во полусон планирам што да јадам. (facepalm)

На Peco, ph.orhideja, Sesil и 23 други им се допаѓа ова.
  3. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Добро утро народе....
    од денеска па во наредниве денови ќе почнат да ми шетаат мајстори по куќа...уште од сега се ежам....(facepalm)
    барем времево се разубави колку - толку ...

На eli25, Peco, okcenzi и 25 други им се допаѓа ова.
  4. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.458
    Допаѓања:
    150.275
    Мoрнинг!

Кaфе и вие...кoлку сте привилегирaни не сте свесни:inlove:...нaутрo ич нејќaм муaбет aмa тукa си муaбетaм секoјдневнo...:talk:

Убaв ден нa пoвидoк.:sun:..a јaс в канцеларија ќе гo преседaм...с'клет ме фaќa:@...

aј уште 2-3денa ќе oдмoриме...

Дoчитaње:)

Последна измена: 26 април 2017
    На Peco, Barbie20, ph.orhideja и 20 други им се допаѓа ова.
  5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.111
    Допаѓања:
    124.332
    Од шипка на Подравка само . Стокомак 120 ден. голема тегла. Инаку добро утро:) Место кафе , ве канам на свежо цеден сок на тераса. Еден мал дел не го фаќа сонце па се пикнав како нинџа :D Инаку до 10 часот ми ја фаќа терасата сонце после не, шо е супер за цвеќињата:)

На Peco, Barbie20, ph.orhideja и 14 други им се допаѓа ова.
  6. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.265
    Допаѓања:
    57.076
    Шипка од Подравка е закон!

Прилепска Пивара уште да беше светска фирма ко што сака да се претстави на рекламата... |( Мизерија невидена се. Акциското пиво за Велигден, капка пена не правеше. Брзале, не отстојало ко што треба. Демек, за таа цена не ти треба квалитет. И други работи што не можам да ги напишам. :D

и @duffi

Опи не ми се лупи по 5-7 дена. Едно такво наместо 4-5 Авон или 2 Макс Фактор, и позадоволни ќе сте.

На ph.orhideja, Lejla8, duffi и 13 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.662
    Јас од Малена сум задоволна.
    Три дена - мир имам.
    Во некоја од темите пак, членка се жалаше на Малена, за никаде биле.
    Тоа од поефтините лакови.

Иначе Макс фактор ми се убави, ама како за лак - скапи.Јас еднаш-два пати ќе се лакирам и ми минува мерак на бојата и го ставам во архива лакот, па му служи за цртање.

На JuLleE, Dust, okcenzi и 17 други им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.269
    Допаѓања:
    260.739
    :$:nod:(highfive) синоќа си легнав за да не завршам во кујна.

За мармеладите, многу се добри на Виталија. Поминуваат и за дијабетичари дури во мали количини. На вкус се екстра, а јас не сум љубител на мармелади.

Многу го сакам овој период од кога ќе заминат сите од дома додека го испијам кафето, ни радио ни ТВ сама дремам во тишина.
    Како станувате толку рано ви се воодушевувам читајќи ве погоре. Бар 6-7 часа спиете?

На JuLleE, Peco, Barbie20 и 24 други им се допаѓа ова.
  9. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Добро утро :hai:

@JuLleE , де сподели новата техника за обелување коса ако може :$ Ме фаќаат бубачки црна да се фарбам. А после година дена ќе ме фатат да ја сменам црната :envy:. Вака со време да се спремам :D

@vitamina , мене ова на репка ми личи. Цела Шведска е прекриена со ова :D. Лани со кола дека одевме до Мк, цел јужен дел што го возевме до Трелеборг беше ваков :) Убавини :inlove:

@kukla21 , @Bozica1980 , и јас си легнувам и станувам со мислата за јадење :envy: Не можам да се препознаам, не сум по природа воопшто стрвна, никогаш не сум мислела на јадење..... некако многу тешко го контролирам апетитот во последно време :devil:. Кукле има оправдание за апетитот :hug:. Ние Бошке? 8-|

Се будам сабајле во 06:00, се бело! Се стопи одма, ама камен е надвор :bandit:. Сите сме уште во зимски јакни и чизми.

@joy1 , :l: побрзо да и помине на лепотицата :hug:

На JuLleE, Peco, ph.orhideja и 24 други им се допаѓа ова.
  10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.496
    Допаѓања:
    139.181
    Хај.
    Лак не ставам откако се породив, да не трујам дете демек, ама реално, цели денови мијам перам ранам готвам, и пола саат нема да ми стои. Вака, ништо и мир.

Спијам по 5 саати со прекини. Дојам у тие 5 саати еднаш. За никаде сум со спиењево. Додуша и порано не спиев многу ама од други причини. Одев по журки до 4 саат, до 7 спиев и на работа, па од работа на кафе, па.... веројатно доволно ми е.

Понекогаш си мислам, кога немавме обврски со маж ми, само работа и назад, што правевме? Којзнае колку досадно било :) Сум заборавила како е 5 мин да не правиш ништо.

На kikin, Peco, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 19 други им се допаѓа ова.
  11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.269
    Допаѓања:
    260.739
    @green.eyes да не изненадиме :)
    Се шалам, не сум трудна ама вчера во 6 вечерав и многу време ми се виде до сабајле.
    Време за кафе па за чистење |(

На Peco, Barbie20, Sesil и 11 други им се допаѓа ова.
  12. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Не, нема изненадувања :shake: Па богами доста време ти се собрало, ете зашто си гладна :D
    Јас во 7 ручав :tmi: За доручек само солен кекс. И сега цревата работат :envy:

На Barbie20, Sesil, Lejla8 и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.081
    На Peco, Lejla8, Barbie20 и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.142
    Допаѓања:
    33.888
    Добро утро и од мене:music:
    Вчера го испофалила учителката син ми, па бил и на гости во поголемата група:)
    каде брзаш дете да пораснеш?
    Се сака сам да прави и многу се труди да научи. Сам си јаде со вилушка и лажица, уште главното да го решиме, памперсот да го тргнеме и ќе биде одличен и примерен ученик:lol:
    Колку сака во градинка да оди не можам да ви опишам. Уште од првиот ден немавме никаков проблем.
    Нашиот мал љубовџија си има симпатија, кога го прашував со кого си играл во градинка секогаш само нејзиното име. :) Последниов месец почна да ми ги кажува по име и другите другарчиња.
    Убаво му е, тоа ми е најбитно.

Тема реклами...на златен даб е светлосни години пред скопско. Убав натпревар меѓу конкурентите, чекаме да се избацат со уште подобри реклами.

Моментално сум во дилема со што ќе се патува, дали авион или бус? Има ефтини летови во мај, но мк пасош ми е во процедура. Дури кога ќе го земам можам да резервирам. А со Бг не може. Ајде кој патувал скоро со авион за Германија да ми каже ако може сигурна информација, оттука полетувам со Мк, а таму кога ќе слетам го покажувам Бг пасош? Така?
    Ако одам со авион ќе ми биде прв пат.
    Претходните два пати кога бев Германија патував со автобус, не би ми било проблем повторно да патувам со автобус. Мене ми е вистинско доживување. А со авион кое доживување, додека се качиш си слетал:rofl:
    Ме предомислуваат поради сличните цени.
    А и не дека не ми се лета, кога тогаш ќе го искусам и тоа.

На marama, Peco, Viktorijaaa5 и 22 други им се допаѓа ова.
  15. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    8.718
    Добро утро :)
    Тука снег се разврнало, ама одма се топи среќа, мм си ги има ставено летните гуми на колата.

@eli25 шипка од подравка ми беше омилен, кога дојдов тука само барав некој сличен ама уште не сум нашла.

@Tajnaotrovna јас сум тука само со мк пасош, ама мислам дека е така во мк македонскиот, а во германија бугарскиот. Иначе одамна не сум купувала карти, ама мислам можеш да си резервираш, број на пасош се внесуваше кога чекираш. Јас секогаш кога можам да бирам авион ми е избор, па ако баш мора кола, со автобус би одела само ако немам друг избор. Многу ми е возење и имам трауми на релација скопје- загреб, па кога ке помислам до германија си викам нема шанси.

На marama, Peco, Lejla8 и 15 други им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.139
    Допаѓања:
    276.198
    Добар јутар и од мене!
    И јас ви се чудам колку малку спиете,јас сум си спанка,едвај во 9 станав ,а синојка во 11. 30 легнав...Периодов само спијам и јадам,кај да е како топка ќе се направам...
    Рекламите и двете ми се убави,ама таа на даб ми е светска...
    Мармалад ретко купувам ,мм знае некогаш да побара...Порано си правев дома,ама во последно ретко...
    Децава ми се од крајност во крајност:ова малово од 7 е станато вежба математика,другата во 7 и почнува часот таа во 7,05 излага од дома(facepalm)
    За празников засега немаме план,мм е дежурен (на повик) инаку ми се одеше до Охрид...Највероватно пак скара кај нас во двор...

На marama, Peco, Viktorijaaa5 и 25 други им се допаѓа ова.
  17. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.681
    Допаѓања:
    98.323
    Ме потсети Рени... еднаш ученичка (мало девојче, седмо одд) ме праша каде се наоѓа душата оти слушнала како луѓе викаат дека боли, па му дошло логично на детето дека има посебен орган...

Добар нека е денов:f:. Пак се ококорив кога не треба, после навечер Цацко ми е крив што едвај издржувам.

@Cka , и мојата душа е таму...

На marama, Peco, Viktorijaaa5 и 23 други им се допаѓа ова.
  18. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.496
    Допаѓања:
    139.181
    Мене физички ме има болено душата. Во гради, под грло. И затоа викам дека е таму. Коа мајка ми викаше душа ме боли, јас викав, де да видам каде? Епа животот ми кажа каде.

На marama, JuLleE, mal.ecka и 20 други им се допаѓа ова.
  19. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.918
    Допаѓања:
    111.139
    Надвор 17, внатре 17 степени, ќембе пак не палам! Вчера привечер сепак запалив и тоа на единица, 24степени ни направи, поцркав од вруќина, па лувтирав :doh:

Врти сучи се за храна се зборува тука |( јас па периодов нејадач бр.1 сум, -4кг сум, јадам за да преживеам, еве доручек бисквити со компот :$

За 1ви мај се изјаснив, туку не кажав на 2 летни одмори ќе шетаме (poolparty)

Инаку на кутките им е сезона на парење и ај што не можат да се наместат не можат, дугачки се, туку ова машково од зади ја душка од напред и се качува или на ребра :wasntme: плус не го ни вади :tmi: :rofl:
    А пак вчера пилето не почасти со најголемите пердуви :inlove:
    1493194896824.jpg

На sweet-cherry, marama, Peco и 26 други им се допаѓа ова.
  20. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.838
    @Tajnaotrovna и син ми ја обожава градинката. Станува наутро, доаѓа во спална и ми прашува, те.буди со прашањето: а во градинка да не закаснам? :D
    Денес го однесе ливчето на кое пишува покана за другар му од градинка да дојде на гости да се играат.
    Не му ги знам родителите, всушност се знаеме ама не се дружиме. Битно му напишав на ливче ден и час, и телефонски број оставив, па да видам дали ќе дојде детето. Инаку моравме да му објаснуваме на син ми дека можеби нема да може да дојде, можеби родителите ќе му се зафатени со нешто друго нели, да не се разочара ми детето оти тој веќе се испланирал во главата. :)

Сакам средени нокти и кога не ми се налакирани не се чувствувам убаво. Никогаш не ставав гелови на рацете, одвен на нозете, ама секогаш ми се налакирани.
    Сега па овој Евелин 8во1 што е, е супер, ич не спаѓа, а секогаш лак имаш. :D

Едвај чекам малата да ми побара да ја налакирам. :inlove:

Мармалад сака син ми, со путер на лепче, со палачинки јас го сакам, досега секогаш купувавме Нектар, последно зедов од Витаминка, ги видов три теглички во пакување па да пробам. Од Виталија се убави само проблем ми е што пишува кога се отвораат да се изеде во рок од три дена, а тоа не е можно кај нас и така ги фрлам па не купувам од нив.

@joy1
    :(. Побрзо оздравување :hug:

Бај д веј, Пепа прасе на македонски ми се допаѓа :lol:, не ни знаев дека има. Обично преводите (гласовите) не ми се допаѓаат па не ги ни пуштам, ама овие се супер.

На marama, Peco, Viktorijaaa5 и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.