Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Добро утро
    Ме прашува другарка ми дали сум за на кафе да одиме поручек и и викам не,сеуште сум болна.
    Се чуди што вирус ќе беше ..
    Не е дека не можам да појдам на кафе ама смачено ми е да ја слушам секојпат како се жали,како другите да немаат проблеми.
    Ме нервира што многу често знае да ме пикне без да сакам во некој нејзин проблем.
    Како старее место да станува попаметна неа бубачки во глава ја тресат сеуште.
    Мармалад не сакам.
    Јадам само домашен од црни сливи ама да е мазен и се случува да пробам 1 годишно.
    Оваа година ни толку не пробав.
    Не сакам благи работи,поготово не нешто што треба да се мачка.
    Сега ке одам да ја барам пепа прасе на мак прочитав тука ја имало таман со син ми ќе гледаме :clap:

@joy1 Побрзо да оздрави лепотицата :hug:

На marama, Peco, V.odolija и 27 други им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.050
    Допаѓања:
    220.579
    Добро утро.
    Мармалад строго само од шипка јадам. А најубав ми е домашниот но има премногу работа во него па се задоволувам со витаминка.
    Тоа е чат пат 2 3 пати годишно на палачинка.
    Ми се допаѓа и на леб со маргарин ама не ми текнува да намачкам.
    Овде залади денес јас со мрсули му е страв беба да не потфати.
    Одам да пеглам |(
    На лева нога станав сабајле.

На marama, Viktorijaaa5, Lejla8 и 16 други им се допаѓа ова.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.246
    Допаѓања:
    148.705
    Добро утро. Пушам 10 цигари мали ми акна доле на земја. Од количка и тоа. Абе ја не сум чоек хрчак да ми дае не па бебе. Сеа се потресувам. Прееска смирена бев. Од малку падна, нема ни пола метро, ама сеа се нервирам мн.
    Пијам кафе он спие. Све нек иде...

На marama, vitamina, Lejla8 и 15 други им се допаѓа ова.
  4. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @LadyC , ништо не е, не се секирај :hug: На сите ни се случило тоа. Пред нос да паднат. Ама тоа е, некогаш не можеш да го дочуваш.
    Ех, назад ти е работата со паѓање :lol:. Кога ќе почне да оди ќе видиш што е паѓање :D
    И јас така си мислев за себе, не можам сама да се дочувам не па мало човече :angel:. Ама добро е, живи здрави сме :rofl:

На marama, WORRIED.BT, vitamina и 19 други им се допаѓа ова.
  5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.246
    Допаѓања:
    148.705
    :D :* :hug: фала ти. И ја прееска ко нездрава му се смеам му велам мама не се секирај сите деца така растат. Се смири одма, малку заплака ваљда од стрес што падна ама си продужи цртани да гледа .(facepalm)
    Си велам ај ниш не ти е. Ама сега, отпосле испаничив...

На marama, Viktorijaaa5, Lejla8 и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.838
    Лејди, зошто толку се потресуваш?
    Знам жал ти е, ама се случува.
    Мене малата имаше 2 месеци, ја ставив во транспортер и не ја врзав, и така со се транспортерот ја ставив на големата маса. Мислев дека мм ќе ја врзе или што, ама за две секунди додека се свртев, дека транспортерот се љуља и таа малку се придигнала и паднала одозго, а не е ниско :tmi: Нозе ми се малку пресекоја, ама тоа е. Видов брзо се смири, фала Богу ништо не и е, а и бебињата не се толку кревки ко што изгледат.
    Всушност ми се имаа случувано и двајцата паѓале како бебиња, најчесто од спална.
    Не се обвинувај до толку, едноставно сакам да те утешам. :hug:

На M&M, marama, WORRIED.BT и 16 други им се допаѓа ова.
  7. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Ден! :hai::hai::hai:

Два дена по ред доручкувам поширано јајце и павлака. Немав јадено од детството ваква комбинација. :smirk:
    Се чудам и јас како издржувате со толку малку сон, ама веројатно е ствар на навика. Сум имала и јас вакви периоди.
    Сега дека дома имам право на избор и спиење.:D

Немам гледано ни на Даб,ни Скопско реклама, баш сум заостаната.:D Ќе пуштам на јутјуб да видам што се дешава, зошто толку фама по нив. Се заинтересирав.8)

Мармалад мм јаде и он зема. Најчесто на Нектар или Лидл. Едно време собираше и теглиња од Нектарот , а зошто не знам, убави му биле.
    Кога стапна ,,домаќинката,, се исфрли. :D Само зафаќаат место. Ич не сакам чување на тегли, шишиња или некои вакви амбалажи од храна.
    Ми пречат. Имам по една-две да се наоѓаат и толку. Друго фрлам или носам кај мајка/свекрва.

@LivingGlam Опи немам пробано, ќе земам. Не се ни лакирав дома, ама сега ме фати некој мерак сама да ги средувам ноктите.
    Не мијам/перам на рака , а лакот не се задржува.

На marama, JuLleE, vitamina и 21 други им се допаѓа ова.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.246
    Допаѓања:
    148.705
    Ух... Фала многу. :* :l:Ми олеснува вака, ем знам дека се случува кај сите колку и да пазиме, не знам зашто се испотресов, ама пусто одма филмови. Сега веќе сум поарна. Ама кркнав и 250 гр најлепше жеље чоколадо па и тоа може ме смири. :D

На Viktorijaaa5, Lejla8, Dust и 12 други им се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    На скопско не сум ја гледала рекламата, ама на даб ми е глупа.

Мармалад купив вчера по сите муабети што ги чув тука :) Шипка обавезно, јаготка и праска. Сакам и кајсија и сок од кајсија. Ко деца имавме во изобилство и не ги јадевме, сега пекам за нив :)

На JuLleE, WORRIED.BT, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  10. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.106
    Допаѓања:
    40.474
    А мекица ќе извадиш со шипкава. Да знам дали да тргам :rofl:

На Lejla8, eli25, LadyC и 6 други им се допаѓа ова.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.139
    Допаѓања:
    276.198
    @LadyC ич не секирај нез паѓање не може да порасте.
    Кај мене малата беше живец од 4 месеци се вртеше и неколку пати ми падна во спиење и преслекување.
    Еднаш комшивката под мене дури ми дојде цела упаничена до толку се слушнало трескање.:(
    Изедов пакетче смоки и јогурт ама малку ми е ,ми се јаде уште ...:x

На WORRIED.BT, Peco, duffi и 13 други им се допаѓа ова.
  12. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Лежиме четворицата на спална, јас гледам емисија за готвење, децата се трудат да останат будни ама им се склапаат очите, кафе ми се пие ама не ми се оди во гаража за цигара, многу ми е ладно, што убаво ми е вака со индијациве кога се тивки, мирни.:lol::lol:

И моиве паѓале, многу се живи сите три и сега се целите во модрици, само паѓаат, се маваат од нешто, да ги соблече некој ќе помислат дека се злоставувани, тепани, до толку се лоши модриците по нив, не заостанувам ни јас, де со лакт ќе те акнат, де со колено, си одговараме со модриците.(facepalm):lol::lol:

Кога се лакирам застануваат дечките и они сакале да се лакираат, еднаш, двапатти ги одбив и после си викам што си ги нервирам децата за ваква работа и ги лакирав и нив, мм се љути ама они се среќни и тоа е најбитно.:wasntme::lol:

Уште од сега се мислам што да измислам да не одам утре на работа, имам обврски доста утре од сабајле, немам појма како ќе најдам време за спиење и затоа си фантазирам за не одење на работа.:)

На sweet-cherry, marama, mal.ecka и 26 други им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.792
    Допаѓања:
    202.753
    Поздрав друштво!
    Не сум добра за разговор деновиве, уста не ми се отвора... ниту пак ми се пишува, ама да не ме мислите :wasntme:
    ме фатила некоја меланхолија, може и до пролетта е... ама ќе помине, не ми е првпат :D

За лакови, јас еве не знам како успевате со тој на Евелин да се лакирате... каков проблем ми направи тој отров, не сте свесни. Сега си барам лакови исклучиво без формалдехид за јакнење нокти, Евелин нема шанси повеќе да земам. Еднаш зедов, уште не беше толку актуелен, и се изгорев. Ама буквално, мислев дека без нокти и прсти ќе останам.
    Голден Роуз ми се солидни, а ми траат поради топ коатот. Иначе не мијам садови (машината да е жива и здрава), ама тоа поради егзем на рацете кој ми се јавува од вода и сјај/сапуни. Ниту пак перам на раце, ама па да не помислите дека не ги мијам, тоа не се пропушта. На работа кога ќе почнам ќе биде полошо, оти таму после секое пипање на било што ги мијам.

Душата боли, и тоа како... мислам дека повеќе боли од било каква физичка болка, едноставно те толчи, те гмечи, до здив не можеш да дојдеш, а сакаш да викаш, мислиш дека ќе е полесно....

Лејди, знам како ти е... нормална реакција си имаш, без гајле. Не е убаво да паничиш, ама па и целосно релакс не можеш да бидеш, што е сосема нормално. Мајка...

Убав ден! 8)

На marama, mal.ecka, JuLleE и 30 други им се допаѓа ова.
  14. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.255
    Допаѓања:
    72.725
    Добар ден!

Душа боли, да...Стега, пече... Ништо не боли како душата...

Чекам да дојде мм да ги прошетам новите сандали

На marama, WORRIED.BT, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  15. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.166
    Допаѓања:
    21.111
    Од болките...најмногу боли душата, но се додека (освен душата)боли, болеста и не е толку страшна. Страшна е болеста која не манифестира болки, бар на почеток. Шо викат- ако боли- добро е.
    Уффф ама тешки филозфиии ама со прилично вистина во нив.
    Паѓање на бебиња...сум имала и за двете. И нормално тоа во тој момент ти е нешто најстрашно шо го замислуваш дека може да биде. Толку мало суштество а така да падне...Ама навистина па и не е толку страшно. Кај мене од спална имат паднато и двајцата и тоа у среде ноќ. :worried:Син ми и си продолжил да спие, без плачење, пошто си ја бутнал прво перницата, па си паднал на меко. Јас во полусон проверувам дали е покриен, ко ќе видам, нема дете до мене.Дете на под...(facepalm)(facepalm) ама слатко си спиеше..:D.Го сместив на место.
    Лејди немај гајле. Јас од ова дистанца сега така можам искуствено да ти кажам, мада во тие моменти и не ми е било сеедно, иако не сум паничар :*
    Лакови сакам, ама не можам да се отстојувам, за да се лакирам, треба 1 саат ништо да не пипам по лакирањето, а за најмногу два дена треба да се избришам и да ја повторам постапката. Га немам тоа време.
    Имам многу, ама навистина многу работа и обврски и приватни и службени и нели ко за инат секогаш се поклопуваат во еден ист моментум.

Постот го започнав пред саат време, ако е оут оф контекст и оф топик, невер мајнд,
    Имајте убав ден.

На green.eyes, marama, JuLleE и 20 други им се допаѓа ова.
  16. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Чекам автобус, жив човек нема по улива, ни кола не поминува.:sweat:

IMG_20170426_212424.jpg

На green.eyes, JuLleE, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  17. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Се сетив на ова што сум и го кажала на Неџла :)
    Лејди така се старее :)

На bertold, green.eyes, marama и 13 други им се допаѓа ова.
  18. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Лоκација: Сκопје, дρжавна болница, интензивна нега :|
    Штом спасив глава синоќа и утρово, ќе има веκ за мене.

Ви пишав само да не ме мислите.
    Поздρав дρуштво.

На ЕденЧлен, green.eyes, marama и 19 други им се допаѓа ова.
  19. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Здраво женски.
    @Annath за овој ли лак зборуваш?
    eventew_klaq10_03__3.jpg
    Јас тука прочитав за лаков,мислам @vitamina го препорачуваше и го земав.Второ шишенце веќе трошам,ми ги оправи ноктите,поздрави ми се,не ми се кршат.Го користам како подлога и тоа два слоја.Не сум прочитала состав,единствено што има појак мирис,па кога испарува очите ми се насолзуваат.
    Немам декларација да видам состав,ама ќе побарам на интернет.

Вчера претерав со вежбање,цело тело ме боли.Ама сабајле пак, влегов во панталони кои не можев да ги закопчам претходно,а сега ми се комотни.(hollest)
    :hai:

На green.eyes, marama, JuLleE и 17 други им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.792
    Допаѓања:
    202.753
    Се надевам дека се е во ред. Држи се!

Да, за тој @ph.orhideja. Формалдехид содржи.

На duffi, Lejla8, Tajnaotrovna и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.