Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Денов екстра. Добро, има уште шанси да стане подобар ама и вака сум задоволна :)
    04.05 ќерка ми ќе ја носам на тестирање во школо. На истиот датум пред 13 години маж ми ми стана дечко. Сосема случајно.
    И годишнина од брак некој ден подоцна. Толку убави работи ми се случуваат во мај но и хорори кои ми го сменија животот.
    Јинг и Јанг. Црно и бело. И јас сум таква. Или сакам или не сакам. Нема сиви зони, нема помеѓу ништо.

2. fila

fila Популарен член

Imam eden problem. Dali moze tie zeni sto se od Prilep da mi pisat broj od Blagoja (sizikot) go vikaat sto raboti so kineska medicina hitno mi e.
    Znam deka ne e za ovde prasanjevo ama se nadevam ke mi pomognete.

Lejla8 likes this.
  3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Што е приказната со твоjот лепотан, Божо. Како се запознавте? И пред некоj ке прашував, ама заборавив и сега се вклучувам и ете те :P
    Мислев од последниот коментар да ве читам па наназад,ама, пар пати испадна нелепа идеjaта,па сега ке останам неинформисана и со мртво уморен мозок :( привет!

green.eyes, kukla21, Dust and 16 others like this.
  4. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Здрaвo женски...

Си дoјдoв вo 18 и 30 oд рaбoтa.цел сaaт прекувременo...oд гaзoлижaчи преку тaквo ми е...дa извинете нa речник...луѓе штo нa туѓ грб се изживувaaт презирaм...

Кaшлaм кoрнaм...сувo...не ме бoли ни грлo ни ништo aмa дишникoт кo нoнстoп нaдрaзнет дa ми е...мислев aлергиски ми е aмa не ми се смири oд лoрaтaдин...

Брзo oздрaвувaње нa @Dust i @Umbrella22 ...силни женски сте вие ќе пребрoдите..

@LadyC дoсегa нaјверoјaтнo си се смирилa aмa тaкa рaстaт...гoлемaтa не пaмтaм нештo стрaшнo дa пaѓaлa aмa oд кревет милиoн пaти ми имa пaднaтo и првипт пaт вo бoлницa јa oднесoв oд пaникa..ми се смеејa кo нa лудa...
    зaтoa мaлиoт oбaвезнo еднaш неделнo пaѓa и тoa сaмo нa глaвa...прoшлaтa неделa вo двoрoт нa цемент...бoг дa ги чувa....

Кo без енергијa се oсеќaм...и нерaспoлoжение некoе целo време ме oбземa...се нaдевaм сaмo oд ПМС е...

Цвеќињa нa бaлкoн уште немaм пoсaденo...утре мoрa дa купaм...ептен лaснaм гoдинaвa...

green.eyes, kukla21, Dust and 20 others like this.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

@zhap4e ако ја кажам тука не ќе можам да ја продадам НА Холивуд после приказната :)

6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

@green.eyes OLAPLEX се вика техниката. Се става во бланшот и не ја гори косата, напротив ја штити и ја регенерира.

Мармалд јадам, не знаев дека од Кам е добар. Ептен го избегнував Кам, а ве читам сите пазарувате од таму.
    Лак сега користам црн на Голден Роуз или на Малена. Не давам пари за лак, мијам садови на рака па што и да ставам се лупи.
    Друго, болните да оздрават.
    Душата најмногу боли. Боли, пече.

7. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Женски, ајде помош малку, ве молам.
    Ги зедов овие и уште едни кондури слични од еден дуќан кај пријателката да ги пробам дома.
    Ми треба нешто поелегантно, ама не многу елегантно ама удобно.
    Дали се овие штикли "теткински"?
    За штикла сакам само обични, клот, без дезени, со тенка штикла и не знам како да се чувствувам во овие.
    Ама многу се удобни за преку ден, посебно за моето кратко ама шитоко стапало.
    Би ги носиле ли?
    Морав да ви ги доловам од сите аглови. Штикла лакована, од страна плиш, напред некое светлечко платно. :wasntme:
    Бидејќи имам време до утре да и ги вратам ве прашувам да ги зедам или не. ? Тенкс.
    20170426_195501.jpg
    20170426_194943.jpg
    20170426_194937.jpg

Или овие?
    Со пониска штикла се, ама тоа машничето горе :?:
    20170426_201059.jpg

Last edited by a moderator: Apr 26, 2017
    green.eyes, Sesil, joy1 and 2 others like this.
  8. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Lejla8 and Sky-butterfly like this.
  9. duffi

duffi Форумски идол

@Sky-butterfly не можам да те замислам во вакви кондурки.:tmi:
    А ни јас во нив.
    Не ми се допаѓаат.:$

10. Sky-butterfly

Теткински се, знаев. На прв впечаток тоа помислив.
    Ни јас не се гледам во нив, ама барам нешто, а не наоѓам. А кога ќе видам ќе знам дека тоа е тоа што го барам.
    Ништо. Во цела продавница не најдов ништо.
    Ќе барам пак. Фала женски.
    А и генерално нова мода на обувките ич не ми се допаѓа.

11. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Исто и јас мислам,@Sky-butterfly ,не си ми ти тип за овие.
    Земи си од овие новиве модели,brogue,оксфордки,има вo Биана многу убави модели,ги гледам на билбордите,убаво изгледаат.
    Јас имам едни,лани кога бев на одмор си ги купив,многу ми се удобни,пријатни на нога,спортска елеганција.За секој ден,супер.

Еве за каков тип на кондури мислам.
    de75f42aef1af45bfefeec04978c1927.jpg
    2017-oxfords-shoes-spring-vintage-tassel.jpg
    $_12.jpg

Last edited: Apr 26, 2017
  12. Sky-butterfly

Не се гледам во тие модели исто така. Не ми се допаѓаат на мене, можеби и е ствар навика не знам. Ама не ми се привлечни такви модели. Баш на овие мислев кога реков прееска дека не ми се допаѓаат.

Јас би сепак нешто на штикла, не за преку ден, лошо се изразив. Туку за дневни настани некогаш ама не толку свечени за со салонки.
    Ама објаснив.
    Фала.
    Ок, продолжуваме. :)
    Не видов што пишавте погоре. Има ли некоја тема? 8)

Last edited: Apr 26, 2017
    green.eyes, Annath, Sesil and 5 others like this.
  13. Ano

Ano Форумски идол

И јас мислам дека се малку теткински:$
    Ако веќе сакаш да бираш меќу нив пре би вторите од аспект што потсеќаат на балетанки со мало штикличе, за разлика од другите кои ми личат на џуџести штикли. Незнам дали ќе ме разбереш што сакам да доловам.

Мој избор за намената што си го опишала пре би било лаковани мокасини.

Annath, Sesil, Sky-butterfly and 4 others like this.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

И јас не сакам оксфордки ама Скај овие многу теткински.
    А со полна пета нешто, дека викаш за преку ден.

Annath, Viktorijaaa5, LadyC and 6 others like this.
  15. joy1

joy1 Форумски идол

Прошетав пешки со девојките па се туширав.Се осеќам уморно а ништо посебно не сработив денес.Утре четврток..јеее се ближи викенд

green.eyes, Annath, Dust and 12 others like this.
  16. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

@Sky-butterfly зависи колку пари си спремна да дадеш, салонките на Биана се ептен удобни а модерни се. Пример вакви.

Инаку овие се премногу ниски и затоа делуваат теткински. Таа штикла мене ме асоцира на жена од 60 години која работи во администрација и едвај чека да се пензионира. :D

[​IMG] [​IMG][​IMG]

Annath, Dust, Sesil and 11 others like this.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Токму од овие причини Скај што моделиве по продавнициве се или вакви теткински или оксфордки (пробава ама и мене не ми стојат)јас пролетва останав без чевли.
    А и мене ми треба нешто како ти што бараш таква ми е работата нити сум за спортски нити можам да стојам на висока штикла.

18. M&M

M&M Форумски идол

Кам е закон, јас купувам доста често од таму. Да ми беше пред зграда како што ми е тинекс и жито немаше да влезам во др дуќан. Малку ми е подалечку ама кога ми требаат повеќе работи обавезо одам. Преска бев баш со малава ми беа пелените при крај и се натоварив како магаре едвај ја изгурав количката до дома. За 1400ден еден куп работи и пелени плус. А мармаладот им е топ баш тој од кајсија го имам моментално. Мм порано не ми веруваше дека има голема разлика во цени он повеќе практикува од тинекс и рамстор да пазари ама се има убедено на неколку пати кога ќе го измкнам натака дека вреди башка има некои германски производи што на ниедно др место ги нема. Леле ама ги исфалив ќе помисли некој дека ми се роднини газдине :)
    @LadyC нема дете што не паднало и јас се потресувам знам како ти е. Знаеш која е теоријата на мм да беа толку кревки бебињата немаше толју милијарди жители да има планетава :)
    @joy1 не можам уназад да видам по постовиве што е со малото ама ви посакувам побргу оздравување, се надевам дека е некое вирусче. И јас вчера се изнервирав доаѓам од раб големион кашла без престан а 1 м како помина од пневмониата уплав имам ама се смири трчал надвор вајда од тоа му беше.
    Заспаа деци да се избањам и да му се пуштам на чипсот што си го купив преска па од кам :)
    А за лакови имам мерак немам нокти, грда навика ги грицкам од дете на неколку пати се имам одвикнато ама сега веќе неколку год пак ги грицкам ужас

green.eyes, Annath, Dust and 14 others like this.
  19. okcenzi

okcenzi Популарен член

И мене ми изгледаат ептен теткински. Еве мајка ми 61 год, па носи малку повисоки и потенка штикла.
    Ич и јас не ја сакам сегашнава мода.

Си ја удрив главата на мермер и сега ептен ме боли.
    Ми се спие а малава има вишок енергија, па осекам дека денес многу ке ме замори.

Се мислам дали викендов да бојадисувам зидови или да почекам.

Annath, Dust, Sesil and 12 others like this.
  20. joy1

joy1 Форумски идол

@okcenzi дур си тука..не пиј вода од чешма ,најдоа ешерихиа коли

Thread Status:
Not open for further replies.