Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.664
    :bandit:
    Има некој за кафе?

Се будам свежа и одморена.Туш,спремање..
    И денес ќе биде сончев ден..да го 'фатам' со време.

На Barbie20, okcenzi, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    174.338
    Aj so sreka denot.
    Trgnav jas,vo pecalba.
    8-|

На Barbie20, Peco, Rebecca_R и 19 други им се допаѓа ова.
  3. N.2106

N.2106 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    19.135
    Ајде добро утро.Јас сум тука за кафе @referentka :):hai::coffee::coffee:
    Денов ќе ми биде напорен,али ќе мора да се издржи.
    Убав ден на сите.

На Peco, duffi, VladeMila и 15 други им се допаѓа ова.
  4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.941
    Допаѓања:
    327.037
    И јас сум за кафе :)
    Некако наспана се осеќам денес за чудо.Испланирам ми е цел ден уште се да излезе по план и топ

На Barbie20, okcenzi, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  5. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.903
    Допаѓања:
    152.604
    Хаха честито и мекици да частиш ;) . Ние кога си чувавме мачка се омачуваше 3 пати годишно ионака на шала ни премина во навика да си оравиме мекици на секое омачување :)
    Јас носам рамни кондури, летни време балетанки зимно полу чизмички или чизми. Имам неколку есенско пролетни на мала штикличка за на работа и неколки така поелегантни салонки со средна штикла за посвечени прилики. Ич не знам да одам на штикли и не ми е удобно. Ем сум висока башка и мажето ми е маааалку пониско па кога ќе се качам на штикли штрчам. И на свадба си носев балетанки немате појма колку ми беше удобно не застанав цела вечер а и не одеше баш тогаш да му јадам бурек на глава :P
    Испив едно кафе на трчање додека цедев сокови спремав јадење за синко, отвара очи и вика гладен сум, преоблекав малана и низ врата сите тројца да го испратиме до школо синко и да не ми ќидне бусот. Аман ова трчанкиве од сабајле налет и кафе и се.
    Ајде добро утро

На Barbie20, duffi, VladeMila и 12 други им се допаѓа ова.
  6. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.459
    Допаѓања:
    150.300
    Мoрнинг...

Oд сaбaјле сo бoлки ...глaвa,стoмaк и се oстaлo...aмa ќе преживеaм...

Времетo нaдвoр милинa...

@Sky-butterfly кaлa се викa цвеќетo...мoже имa и некoе другo имa aмa јaс сaмo oвa гo знaм...

Вaкoв тип чевли-сaндaли сум сo нaмерa дa си купaм зa сезoнaвa
    чевел.facebook_1493271878969.jpg чевел.facebook_1493271941470.jpg
    Сaмo не сум сигурнa кoлку ќе си пoгoдaм брoј oти мaл брoј нoсaм a oвие сo oтвoрен прст знaaт зa мене прoблем дa бидaт...

На Barbie20, duffi, VladeMila и 15 други им се допаѓа ова.
  7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.113
    Допаѓања:
    124.367
    Добро утро :) Од кревет , право се отвора фрижидер :doh: Вчера зборевме за мармалад од шипки, ете беља сеа. Кафето е на трето место периодов, околу 10 часот .... Ееее времиња, порано прво мижеејќи го ставав лончето на шпорет , па после се функционираше :coffee:. Имам многу голема желба да научам кифли да месам. И имав еден неуспешен обид, после кој 1 година стагнирам. Денес мајка ми ќе дојде и ќе меси интегрални. Ќе пробам да научам , ама дури сам не фатиш ништо . Друго, пола плакар ми е со зимски алишта. Ме нервира ама нема кога . Маж ми вика ајде бе, еве кога ќе дојде зима :^) Тие оксфордки од биана, не. Не се деловни воопшто. Мене ми се гломазни , со слаби нозе сум ќе бидам смешна :rofl: И да, нема избор. Се е униформирано.

На Barbie20, Peco, Rebecca_R и 20 други им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.269
    Допаѓања:
    260.745
    Луѓе што е застојов низ аеродром. Пола саат колоната не мрда.

На Rebecca_R, duffi, vitamina и 6 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.664
    Ти пак каде одиш во ова време...:^)

На Rebecca_R, bittersweet, simonka93 и 8 други им се допаѓа ова.
  10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Истово ќе ја прашував. Место да си легне дома, ќњ шета :)

На Peco, Rebecca_R, bittersweet и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.269
    Допаѓања:
    260.745
    Мрднати сте :)
    Ваква гужва не сум видела до сега.

На Peco, Rebecca_R, duffi и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    48.968
    Здраво жени.
    Само да ве поздравам од автобус.
    :f::f::f:
    Гледам нови титули на Рефи и Сесил, честитки за унапреџење.

На Barbie20, Peco, Rebecca_R и 17 други им се допаѓа ова.
  13. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добро утро и од мене.Кафе ѓумбир се испиено,на дупло де,цигарце со ќејв на тераса,не студи.Чевел убав немам ставено години,од познатата причина,ама ако ѓи залечам ќе биди и тоа,не нема да купувам пошто така ми стојат дома не износени.Само кломпи и едни како мокасина можам да носам сега засега,и тие со болки големи ѓи влечкам.се надевам од ова нешто го зедов ќе ја бидне работата,едниот голем падна (fingers),напола ама успех.Како заморче ќе служам,ако е успешно ќе кажам,недај боже некому да притреба.И то.Имајте убав ден.

На Barbie20, Peco, Rebecca_R и 19 други им се допаѓа ова.
  14. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Добро утро,добар ден и од мене.
    Немам што да кажам.Се е кажано:drunk:
    Позз од 23че:hai:

На Peco, duffi, ph.orhideja и 14 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.141
    Допаѓања:
    276.248
    @Viktorijaaa5 тие модели од Биана во наше село;),се 2600 мислам,јас пред еден месец пробував неколку така слични модели,ама спрема друго што сум носела од Биана не ми беа баш на нога удобни и погодени.
    Ајде идај си при мене па ќе шетаме по продавници...:hug:
    Јас ќе чекам лето ,секогаш така правам купувам само чизми и сандали а чевли имам само 2 3 пара...
    Го гледав тие и јас @WORRIED.BT на молини имаат доста избор ,ако земеш кажи дали ги бива...
    @Eli23 :hai:,баш пријатно ме израдува ,јас мислев за секогаш си ни откажала дружба:hug:

Се надевам на релаксиран ден на работа а вечер дружба со пријатели во план е ...

@PUPICA држи се ,знам колку е тешко кога ти се бројани деновите на работа,ама ти ќе си најдеш сигурно поубава и подобра...
    П.С. само ја овде не сватив изгледа каде работиш:x

На Barbie20, Peco, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  16. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.605
    Допаѓања:
    48.968
    Ne, samo vreme ne naogjam za druzba, inaku redovno ve mislam.

На Peco, kuc, Сама Дома и 10 други им се допаѓа ова.
  17. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.257
    Допаѓања:
    72.726
    @Sky-butterfly јас би ти препорачала нешто во овој стил
    FB_IMG_1493281625866.jpg

FB_IMG_1493281579321.jpg

Добар ден
    Денес на репертоар правење кифли...Најмногу мразам да работам на вакво време ама што се мора не е тешко... Убав ден

На Barbie20, okcenzi, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  18. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Ме бива за пишување, од секогаш. Но...потрагата по една искра која ќе ме поттикне, секогаш долго ја барам.
    Може да е само збор, некогаш слика, а денешната искра ме разоружа скроз. Останав без текст :)
    Похвала жени

Најлепша Гркињо, Јелена, која остаде упамћена по презимену Тројанска, зато што си залудела и грчке највеће непријатеље Тројанце и освојила њиховог принца Париза, ја се теби неимерно дивим. Иако не знам да ли си постојала, пошто је Хомер умро да би нам то посведочио, чињеница да је због тебе можда вођен такав рат у коме се борио један Ахил са једном Хектором, правио дрвени коњ и горео град, мене фасцинира. Питам се како си изгледала кад те је неко видео само једном и одмах одлучио да те поведе са собом и навуче највећу могућу невољу своме народу. Питам се како си то умела да причаш, кад те је Париз довео кући, а Пријам те отуда није најурио, већ је одлучио да поведе рат који је знао да ће изгубити. Питам се и какав си сјај имала у очима да су те у тој Троји сви волели и ниједног тренутка нису помислили да гину због једне жене, већ нису хтели да чују да те врате Менелају. Гледала сам ја филм, али, мислим да те глумица није добро представила. А и јесте тешко одглумити толику лепоту.

У твоје беле лактове наслоњене на тројанске зидове док посматраш борбу свог новог девера Хектора са највећим грчким јунаком Ахилом, гледао је и тројански краљ. Менелај је био спреман да те украде од Тројанаца, иако није био сигуран да ли си отета или си добровољно пошла за Париза. То значи да је био спреман да ти опрости и превару, само да му се вратиш. Колико си ти, онда, била лепа? И како је могуће да су све то радили због тебе?

Кажу да жене умеју да зачарају мушкарце, али, ти си опчинила и жене. Ни у једном тренутку Клитемнестра није питала Агамемнона да ли је луд да води рат због једне жене, а ни Андромаха рекла Хектору да те остави испред тројанских капија и тако спаси себе. Агамемнон је чак и своју ћерку жртвовао боговима да би имао мирно море да стигне до тебе. Мора да си била очаравајућа.

Чула сам ја и за Ану Карењину, и за Лауру и за Беатриче, и о њима су се писале песме и романи. Али, нису се водили ратови. Заљубио се и у њих један, или, можда два или три мушкарца, али, два заљубљена народа, то се само теби десило.

Понекад сам љубоморна на тебе, а то сигурно теби, иако то до сад ниси знала, врло импонује. Мени бар значи кад чујем да је нека лепа девојка љубоморна на мене. То ми говори да вредим. У твом случају, сигурна сам да нисам једина, вероватно имаш море љубоморних жена и код себе у паклу, пошто не верујем да си у рају. И често чујем да су све лепе жене грешнице, па су ти вероватно и другарице тамо. Кажу да је у паклу екипа, па ти сигурно није ни досадно.

Ја ћу се у животу озбиљно потрудити да ти не дођем, али, ако дођем ипак, да знаш да бих желела да ми будеш пријатељица. Тад ћеш ми све испричати. Ја не бих волела да будем повод нечијег сукоба и разлог нечије смрти, али бих волела да ми се диве, као што су се дивили теби. Штета је што изгледа да то увек иде заједно.

На Peco, JuLleE, Rebecca_R и 18 други им се допаѓа ова.
  19. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Добар ден :hai:

@Sky-butterfly , овде па само такви чевли има по продавниците :^) Тенка штикла, што ли е тоа?! Мислам на прсти се бројат парови на чевли со тенка штикла што сум ги видела. Изгледа е некој нов тренд :| Не ми се свиѓа, воопшто :x За мене штикла по default е тенка, и никако поинаку :D

Спремам нешто за еден говор за предавањето попладне. Темата е за нас, за нешто што сме го доживеале. Се навратив 25 години назад, во еден хорор во кој буквално неколку минути беа во прашање татко ми да загине зашто бил на погрешно место........Да не се повтори. Таков наплив на емоции ми разбуди, неверојатно нешто :( Уште да можев да ги пренесам на тоа место кај што треба..... :l:

@VladeMila , сочувство :hug:

@Dust , @Umbrella22 , држете се девојки :l: :l: :l:

Пак вирус ме фаќа изгледа :bug:

На Peco, JuLleE, Rebecca_R и 20 други им се допаѓа ова.
  20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Само јас не ја сакам Биана?
    Што и да сум купила за брзо време ми се шири и тоа по број, до два. Знам кожа се шири, ама ова многу се шири :)

На Rebecca_R, duffi, Сама Дома и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.