Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.114
    Допаѓања:
    124.387
    Ќе биде убав ден. Синоќа се растажив многу ......:( Единствената пријателка со која се разбирам, ја сакам како сестра, сме поделиле исти тажни моменти и многу повеќе, ми соопшти дека си заминува од државата. Не можев да се воздржам , а да не заплакам.......Сите си одат :|

На sweet-cherry, Peco, VladeMila и 27 други им се допаѓа ова.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.942
    Допаѓања:
    327.053
    Морнинг...

Како да не сите си оделе.Оделе лугето од памти век во странство мислејки дека секаде е подобро сем овде.Моите се заминати странство пред 30 години ехеее и чичко ми исто.Јас пред 10 години кога завршив средно пола генерација заминаа во Америка како размена на студенти .Тие што ги биваше останаа другите пак си се вратиа.

Мене сега пари да ми даваш па не одам Германија,Италија,Франција каде почнаа напади секоја недела да има.

@eli25 вистинските пријателства опстојуваат и преку граници.И мојата најдобра другарка е во Чикаго преку 10 години а нема ден да не сме во контакт

На Ano, Val-Dim, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  3. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Добро утро :coffee:
    Ајде сега свежо утрински да ја решиме работата. Јас како министер за надворешни работи ќе преговарам со Феминско Младинско Ќоше и со помош на единиците од министерството за внатрешни работи ќе ја земеме контролата во наше раце и ќе издејствуваме формирање на Големо Феминско Ќоше, спојување на двете "држави" во едно општонародно демократско ќоше. За претседател на Собрание, пардон @Abeja ти имаш таму работа со близнаци, ние сакаме двонасочност, и кон млади и кон стари :!: ја предлагам @Doozy оти така ми се сака сега (а и гледам дека сака да ја одвлече Хипстер у свои води таму). Ако не ја прифатите Дузи, ќе ви ја викнам Сноу :!:
    Претседателот на фемина и онака ќути повеќе и од Иванов, можеме слободно држава да си правиме :makeup:

Одам да работам. Убав ден :f:

На sweet-cherry, Ano, Val-Dim и 23 други им се допаѓа ова.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.065
    Допаѓања:
    220.719
    Каква ноќ.
    Уф.
    Долг пат ме чека и куп обврски :|
    Се читаме ставајте кафето :!::coffee:

На VladeMila, Barbie20, Rebecca_R и 21 други им се допаѓа ова.
  5. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.318
    Дечки како сте?
    И јас така... еден куп прашалници, еден тон извичници, многу запирки,неколку точки...
    Ми се пара душава и ме убива страв,неизвесност.. Моментот е баш никаков, ама да ве почастам за едни убави вести мои...
    Ви посакувам убав,мирен ден!

На sweet-cherry, Ano, Val-Dim и 32 други им се допаѓа ова.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.270
    Допаѓања:
    260.750
    @Doozy за претседател! @kravce умна крава си!

Добро утро. Немам што да кажам, се разбудив едно време мислев сум ги сонувала глупостите од синоќа.
    Детево се откости од кашлање, летизен ја смири малку, ќе мора пак да се пие изгледа :(

На sweet-cherry, Peco, VladeMila и 28 други им се допаѓа ова.
  7. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.244
    Допаѓања:
    21.885
    Јас со таа мисла се разбудив.Вчера една комшика со која си живеам , а и мм е одличен пријател со нејзиниот маж ни кажа дека чека да заврши школската година и се селат во странство каде пред една година отиде маж и.Некако се растажив и баш кога станав си помислив ќе нема со кого кафе да пиеш како иде времето.
    Порано мм нејќеше да слушне за иселување од Мк, сега го гледам попушта по малце дури го натерав и пасош да почне да прави.
    А и како не би, двајца другари со семејствата планираат да се селат а едни веќе пред еден месец заминаа во Америка.И се тоа блиски, со кои се собираме за Нова Година , Мај , по дружби..

Добро ви утро.
    Ветувачко е времето па може кафе на тераса.

Вчера зборувавте за чевли.Јас од Биана имам неколку пара, од кои два се салонки на висока штикла.Во едните од сабајле до вечер на мојата венчавка бев, заборавив штикли дека носам.А додека во другите после 2 часа носење знаат да ме заболат нозете.
    На едни малку по ниски душа им извадив.На работа постојано со нив, со стално стоење понекогаш,со по цел ден на нога поради дежурство и многу ми беа убави.Значи, зависи како ќе ти се погоди.
    Доста од секојдневните обувки, како балетанки и чизми ми се од Мат Стар.Според мене за таа цена имаат одличен квалитет, удобни се , меки а во чизмите има толку многу крзно што последниве години откако ги купувам од таму јас заборавив како е да ти смрзнат нозете.

На Val-Dim, Peco, VladeMila и 24 други им се допаѓа ова.
  8. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.166
    Допаѓања:
    21.111
    Едно пакетче за тета Еспадрила? :D:D
    не знам за вас, ама јас ко мала бев пукната да имам роднини у Странција, па и да дочекам да ми донесат поклон од таму, макар чоколадо.Не пари, ами кукла, блуза, фстан....:rofl:
    Сега на оваа возраст за многу работи ќе се согласам со Битер, пошто и ги паметам постовите кога беше во Мк, како ја гледат сите у раце, а нејзините никој ни чоколадо да не им тури у раце.
    Али сепак, престиж беше да можеш да се пофалиш, вујче од Америка ми донесе Нинтендо !!!!, оригинал најк или слични глупости.
    Денот е убав и сончев, а јас се кривам себеси за пропуштена можност. Морав да донесам брза одлука, а сега ми е криво. ДОбар момент е шо ќе имам друга прилика, мада ќе беше добро сега да ја завршам и да не ја мислам.
    Имајте убав ден, а богами и убав продолжен викенд.
    Одам да ја доработам платата за месец април

На sweet-cherry, Ano, Val-Dim и 28 други им се допаѓа ова.
  9. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добро утро,и нека ни е убав денот.Синко се јави од преку бара,како што се вели,нормално да не чуе како сме,оти лоши вести брзо се шират.Макар што му е јасно како се одвиваат работите,ама се засекирал како сме.Бубале баш убаво ми дојде со овошјево од сабајле-добро не толку за овошјето колку за тебе :hug::*

На Val-Dim, Peco, Abeja и 19 други им се допаѓа ова.
  10. N.2106

N.2106 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    19.135
    Добро утро,сабајлево уморно се разбудив.
    Но несакам да ширам негативна енергија,ајде долг е денов.Убав ден на сите.:sun:

На Peco, Rebecca_R, duffi и 10 други им се допаѓа ова.
  11. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Добар ден :)

Конечно температури во плус сабајлечки ^_^ Го испратив мали со патики во градинка, од што е навикнат на зимски чизми 10 минути зјапаше во нозе :D. Жив зачуден :rofl:. Од толку што му беше чудно дека во полесна облека оди не излегуваше од врата, чекаше да го облечам :rofl:

Мистерија на денот: заспавме со мм сами на спална. Се будиме сабајле мали меѓу нас :o. Никој од нас двајца не се сеќава на ништо :?:. Сам не дошол, коркач е и му е страв да се прекачи од креветчето :rofl:
    И тој па мм како ме препаднал сабајлево :| Тргнаа со малиот, го однесе во градинка. Отидов во купатило од кога ги испратив. Типот си ја заборавил торбата за вежбање, си влегол, и ми се прикрадува од зад грб во купатило :bandit: Прво нешто што ми дојде под рака беше четката за заби, ќе го удирав :rofl: јакото оружје за самоодбрана :lol:

Овде во собрание само шведски се збори, ама не постои државна институција кај што нема некој на арапски, англиски, српски и на многу други јазици да се обрати. Во сите институции кај што сме биле е таа ситуација. Освен тоа се нудат да најдат преведувач за мајчиниот твој јазик, ако имаш време и волја да почекаш. На педијатар кога бевме со малиот докторката рече ќе има преведувач, и рековме дека нема потреба, знаеме англиски и двајцата многу добро, па не дојде. Веб страните на државните институции ги има на скоро секој јазик кој се зборува во државава. Веб страната на владата е достапна на 15 други јазици освен на шведски. И многу други сајтови на државни институции.

@ninja35 , се надевам на одмор си сеуште :hai:
    @DVAANGELA , одамна те нема :| :hug:

На DVAANGELA, sweet-cherry, Val-Dim и 25 други им се допаѓа ова.
  12. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.234
    Допаѓања:
    84.608
    Добро утро како имам спиено не ми е јасно нема нешто што не ме боли укочена сум ....
    Ај од по сабајле да не се жалам денеска ден за улепшавње па на работа и се така во круг
    Убав продолжен викенд одам да разбудам дете да поучи ....и исто помислив дека @DVAANGELA одамна ја немам читано да пиши ,а мило ми е што Бубале ни се врати поззз женки

На DVAANGELA, Peco, VladeMila и 15 други им се допаѓа ова.
  13. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Ако сакате нешто амбасадор.... дипломат, конзул, нешто такво да ме пишете некаде, фала! Веднаш тргам.:D Не знам дали ќе имам позитивно влијание врз младината воф вукојебинава, така да... :worried:

Сама ќе си купам карта, не се секирајте. :rofl:

На sweet-cherry, Peco, Lejla8 и 15 други им се допаѓа ова.
  14. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    А може да те земам за хроно-експерт на ниво на Шведска, или еве и другите нордиски земји? :D Ама сосе црвен тепих, со сВе ќе бидеш дочекана, со најголеми државни почести :D

И дипломатски имунитет ќе издејствуваме кај @kravce 8-|

На Lejla8, Rebecca_R, Sesil и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.799
    Допаѓања:
    173.174
    Морнинг..
    Станав во 7:59(facepalm) абе не не и не, кога мозоков не ми е пуштен на пасење не можам да спијам па што сака нека е..
    Па ај го зачистив по дома хаосот од синоќа и седнав да ве читам..

Вчера во таква кавга ме завлече мајка ми, што некогаш мразам што отварам уста..
    Пред некое време со адвокат од грција договоривме сума за плаќање, прв дел кога ќе ја заврши првата фаза од постапката, втор дел за втората и трет на крај..
    И завчера се јавил адвокатот што ми брка за државјанство и оваа му рекла - нема да ни требаат услугите понатаму8-| и овој и рекол, добро тогаш ќе го раскинеме договорот.. А оваа мојава ќути, не кажува. Па вчера ми стига мејл од адвокатската канцеларија а јас цела во прашалници.. му кажувам на татко ми, а тој ми кажува вака и вака..
    Ми се стемни:envy: И така Дасти експлодира..
    Ич не мисли на мене, не знам веќе што да речам а да не грешам душа(facepalm)
    И пари си дадов и договор потпишавме.. абе ич не ја боли

Денес нема да го поминам во кревет..болки или не, ќе одам да завршам обврски. Денов е преубав:mm:

На VladeMila, Peco, Lejla8 и 18 други им се допаѓа ова.
  16. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.373
    Допаѓања:
    8.731
    IMG_20170428_095710.jpg Добар ден.Синоќа заглавивме гледајки вести од мк. Сабајле рано со обрвски, ајде уште денес на работа па три дена одмор. Еден поздрав од туѓина, јас се извинувам ама морам да проучам како се става како спојлер.

На VladeMila, Peco, Abeja и 22 други им се допаѓа ова.
  17. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979

Таму, таму, мене некако натаму ми е завртена ногава. Кога ме чеша, се' накај север ме чеша. :D:wasntme:

На Lejla8, Barbie20, LadyC и 7 други им се допаѓа ова.
  18. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @Doozy , си знаеш ти што е добро :f: :sun:

На Lejla8, kravce, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.799
    Допаѓања:
    173.174
    Ако треба да одите накај собрание, бегајте.
    Се е блокирано од пред 5мин..од црвен крст до после рекорд.
    Што ѓавол ме тераше да излезам:rofl:

Ова известување од терен:rofl:

На Peco, Lejla8, Rebecca_R и 14 други им се допаѓа ова.
  20. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Како во некоја мртва точка да ме застанале. Гледам во фирма спремаат некоја промоција, која црна промоција, кој ќе ти купува тоа во овие моменти. Гледам има застој во продажба. Колку и да мислиме дека се функционира, има застој, еве и јас со мојот план... шта би :|
    Позитивна енергија? Еден мал човек ми беше сега да ми даде позитива, се мачкавме со каааармин :makeup: кога ќе те фати тоа малото раче, абе... и најмалото и најголемото нешто е на светов.
    Од овие двеве @bittersweet и @Moira што не испраќаат покани за југ, ќе измрзнеме во Шведска и Норвешка. После викаат горе биле ладни луѓето :envy:

На VladeMila, Lejla8, Barbie20 и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.