Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    140.662
    Па нема да го лижи мечето :) Мојава има мајмун слон мече... и служат за фрлање од креветче. Кога беше мн мала не давав ништо животно загрозувачко. Срга не става толку у уста ама и јас пазам...

Глупо време. Среќа топло е. Вчера со ќерка у кафич. Се изнаигра на музиката

На okcenzi, evangelina.ina, MacenceEna и 12 други им се допаѓа ова.
  2. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.518
    Допаѓања:
    151.193
    Втoрo кaфе ...и чек ✔

Уште купaтилo ми oстaнa и спaлнa(читaј-плaкaр)...се гледa кoлку сaкaм дa префaќaм aлиштa...

кaј ќеркa ми гo прередив имa куп oдмaлени aлиштa a не знaм штo дa им прaвaм...стaрите ги фрлaм aмa имa мнoгу штo се едвaј 5-6пaти oблечени и ми е жaл дa ги фрлaм...a дa ги чувaм немaм кaде...
    #прaшaњaкoимемaчaт#:)

Пoснa турлитaвa се крчкa...месo ќе се претерa нaредниве денoви вo изoбилие пa денес пoст...:)

Децaтa нa улицa играат...излезе гoлемaтa сo другaркa и пa кoгa рикнa пoмaлoвo цел сaaт плaчеше..виде невиде гo зеде...и мене брaт ми вaкa ми прaвеше..сегде кo прикoлицa гo влечкaв пo мене...

Тешкo времевo...мaтнa сум..:drunk::drunk:

Последна измена: 29 април 2017
    На Espadrila, mal.ecka, green.eyes и 22 други им се допаѓа ова.
  3. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    61.059
    Јас на моите не им давав токму поради ова. Некои имаат повеќе влакненца, некои помалку ама генерално не им давав..
    Посебно кога ги ставаат во уста, а ќерка ми на пример ете лижеше се, играчки, мебел, дури паркет (facepalm)
    И генерално брзо собираат прашина и ме нервираат, се ми се чинат гадни, а сум ги перела во машина.

После кога малку пораснале да разбираат имаат други интереси.
    Малата еве главни играчки и се колички и возови. По некоја кукла ама да ја вози во количка.

На Espadrila, green.eyes, evangelina.ina и 9 други им се допаѓа ова.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.132
    Допаѓања:
    221.408
    Ма ништо денес на чистам . Се излежавам.
    Преуморна сум.
    Чекирав карта работата е дај шта даш. Се надевам ќе завршиме работа за 3 недели.
    Македонија кам бек! :D

На Espadrila, mal.ecka, green.eyes и 16 други им се допаѓа ова.
  5. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Хелоуууу
    Једва чекам да Недеља проџе, уствари Понедељак па да доџе Уторак, па Србија до Токија :D
    Шала на страна, чекам Зелена лотарија, неколку години се пријавувам па може оваа ќе ми се посреќи кога најмалку се надевам и кога ги потрошив парите од тутунска :D

Шо бе, времево баш за викенд :D

На JuLleE, mareane, MacenceEna и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.374
    Допаѓања:
    8.739
    Добар ден. Јас во бус накај град, да се подновам малце. А кога ќе се вратам дома еден куп работа, ама што стигнам тоа. И за утре еден куп планови најверојатно понеделник ќе се одмара.
    Туку во бусов деца облеченинсо хеланки и кондури за јавање коњи им завидувам, можеби и моите деца кога ке ги имам ќе ги ѓњавам со такви активности.

На green.eyes, mareane, MacenceEna и 11 други им се допаѓа ова.
  7. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.146
    Допаѓања:
    91.503
    Гледајќи од дома какво е надвор се излажав и пукнав од жешко |(
    Испазарено, сеа да направам некое благо набрзина и да забришам прашина да си намалам од работата што утре ме чека :|
    Плакари не прередувам,уште кратко па ќе треба да пакувам така да не се мачам два пати :D
    Мм се пријави за ручек не дека ќе готви дома туку ќе земе нешто на поминување.

На пазар веќе има убави наши јагоди ама скапи бе :| 200-180 1кг.
    Марула,зелка,краставици,компир млад се е по пристапна цена :)
    Едвај да се разминеш од луѓе сите пазарат :lol:
    Во живо за фемина Викторија:rofl:

И кактусче си купив да не ме мислите (fingers)

На mal.ecka, green.eyes, mareane и 20 други им се допаѓа ова.
  8. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.226
    Допаѓања:
    70.692
    Женски мозок, ем не знам да се шминкам уште и сет за контури купив (facepalm)
    Вечер свадба, од пуста желба за лепота уште од сега се подсредувам
    Понеделник почнувам генералки,таман никаде не одиме

На sweet-cherry, mal.ecka, green.eyes и 22 други им се допаѓа ова.
  9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.996
    Допаѓања:
    327.819
    Значи секој ден децата ориз да јадат нема да им е доста,па така и денес по кој знае кој пат ориз со зеленчук (facepalm)

Мн мразам кога работите не одат по план,лесно ме вадат од колосек па се нервирам и јадам цел ден после

На green.eyes, V.odolija, mareane и 18 други им се допаѓа ова.
  10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Според твојата фигура тоа не е често ;)

На Espadrila, green.eyes, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.996
    Допаѓања:
    327.819
    @kukla21 Фигурата е резултат на генетеката највеќе :) бар мојата
    А и доста сум активна околу децата.Ретко да имам време да седнам на газ бар еден час

На kuc, green.eyes, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.137
    Допаѓања:
    40.502
    @duffi среќен роденден со мало закоаснување:^::party: жива здрава, а се останато ќе си дојде.:*

@PUPICA убаво да си поминете кај јужниот сосед. за бањање рано, ама за фаќање сончеви зраци е одлично.

@Rebecca_R зарем за еден саат сте одбрале плочки.8-| Јас и мм цел месец трчавме по салони додека се направи финален избор. А пак првите што ги бендисавме се купија. ако јас се прашував ќе завршев после првиот дуќан, ама мм додека не провери секаде нема избор.:@

За 1-ви Мај план падна, само се чека времево да се реши дали ќе врне. Ако заврне кафана не ни бега.:lol:

@Umbrella22 :hug: Побрзо опоравување.

Инаку и јас немам од масичките. Ама изгледа редно е да набавам. Клуб масата време е да се пензионира, стаклото веќе станува опасна зона за внуци и за бебуш на пат. Па времено решение може да биде ова.

Плишано мече јас си добив од мм после позитивен тест, да не чува мене и бебе, и многу убаво се осеќам кога си го гушкам, некако како сигурност некоја да ми дава:$. и како дете, уствари до тинејџерка си имав едно плишано куче (замислете, наследство од мајка ми кога била дете) што исто така си го гушкав кога ми требаше нешто да ми даде некаква сигурност и пријатно чувство.

Сеуште сум во пижами,само префрлена од спална во дневна. Кафе, доручек и сладолед, се во лежечка положба завршено. Сега и ручекот најверојатно така ќе биде послужен.
    Расположение на денот 1/10. Незнам дали е до времево, од умор или од друга работа. Се надевам побрзо ќе поминува.

На mal.ecka, green.eyes, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.732
    Прв пат слушам. Ама да ти кажам мојов е мн често бос, па пика нозе во ќебе и тек тук и влакна наоѓам од ќебенцето во уста. Не знам дал е ок, ама па не можам да го дочувам, и навечер у спиење дига ноџиња и лапа у уста.

На green.eyes, mareane, Lejla8 и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.107
    Допаѓања:
    136.843
    Плишани играчки имам еден куп, и кај и да одам, или сретнам некоја интересна си купувам :tmi: последно Пајо Патарот го купив оти го немав, еднаш од џамбо коа купував поклон за детенце и за мене кукла си купив, многу убава беше :tmi: знам не сум салам ама јбг. И си ги чувам во спална, деца коа ми идат на гости не ги нудам со тие играчки :tmi: Имам неколку за гости, тие им ги давам ...знам дека не е нормално ама ете :D

На sweet-cherry, bittersweet, green.eyes и 16 други им се допаѓа ова.
  15. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.713
    Здраво женски, како сте? :D Ај и мажите да ги прашам, ама ја ко што приметив само двајца се, Нинџа и Пецо. :D

Се наспав денес. Не дека се разбудив јер се наспав, ама спиев некои 7-8 саати и океј е. Кафе и еве читам што и како има. :D

@Ano даа едноставно функционираме ние. Отидовме директ во тој салон и за подни се знаеше дека ќе е гранит, една боја суптилно шарени доаѓаат. За нагоре биравме и имаше ептен интересни, ама ти што мене наајмногу ми се свиѓаа мама не ги прифати јер навистина ќе се тешки за чистење, таа сакаше сјајни ама тие убавите беа по 20 евра квадрат, поевтините беа демоде. Овие што ги избравме кога ги видовме едногласно беше ДА. После тоа само нијанса за подни избравме и вуала. :D
    Пример јас и татко ми да се прашуваме би направиле комбинација од светло зелено со крем и бордура од шарени плочки, ама ходникот а и цела куќа генерално е на крем и кафени нијанси па да биде и купатилото во хармонија со бои. И така. :D Се внесов во плочкиве, ама ептен ми е кеиф.

За први сепак излезе кафана, времево не е баш за во природа. Правам јас групен чет на фејс и пишувам дефинитивно да се договориме. Кажуваат другарите дека ѕвонеле ама немало слободно. Се јави другарка на два-три броја и ни закажаа. Ете, ти требаат луѓе и за во ресторан. Друштвото не знам како да ви го дефинирам, парови, другари, роднини на една девојка од друштвото, има и кумови и старосватови. :D

На bittersweet, kuc, green.eyes и 17 други им се допаѓа ова.
  16. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    61.059
    Ми пишува другарка ми да ме праша дали се е ок кај нас.
    Кај нив прикажувале баш хаос.
    Медиумите колку знаат да ги напумпаат работите (не дека не е ништо де ама војна веќе гледаат). Медиумите прават војни.
    Да можам сите ќе ги забранев како тој од кореја диктатор (како му беше името :?:)

Ми недостига. Другарка ми. Колку долго се неаме видено.

Мнооогу сум гладна. Мусакава никогаш да се испече. :sweat:

@Sesil ме насмеја. Ете ко ќе ти е роденден да знаеме што да ти подариме :)

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, bittersweet, green.eyes и 17 други им се допаѓа ова.
  17. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.539
    Допаѓања:
    176.906
    Сигурно слушаш македонски патриотски песМи :D

Добри сме, фала на прашање, барем за себе кажувам :) Инаку има и други, @Petar80, @Mr. Right, @WishMaster, @doubleg, @zoran43m.k и уште еден куп пазачи :D
    ( @zhap4e, како се викаше тој, татко му што работи во граЦки? :D )

Верувам на сите понекогаш ни треба едно вакво копче :)

На doubleg, bittersweet, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  18. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.713
    @Peco јас мислев дека Пецо е еден, сум забележала дека и Петар80 пишува и мислев тој е Пецо. Читам мислења ама никовите не баш и малку сум ја помешала математиката. :D
    Останатите што ги пиша не сум ги забележала. :)

На eli25, Annath, Peco и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Еве ме,исчистено средено :whew:,сега одмор,за викенд никаде,те,дома.Синко ќе шетни секако,ние двајца кафиња и тв.

На bittersweet, kuc, green.eyes и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.971
    Пецo е фин мoмaк кoј честo стaвa некoјa сликa или песмa вo пoст. Петaр е швaлеришче вo зaседa :D
    Тaкa некaкo ќе ги рaспoзнaеш.

На bittersweet, kuc, Dust и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.