Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

И јас решив да застанам. Фала никој нема да ми каже ако баш се средам денес.
    Уморна сум инаку и ќе излезев иако е времево "оцет".
    Имаше некоја се одмараше уз пеглање, ај нека дојде и кафе ќе дадам и муабет ќе си правиме :talk:

duffi, Dust, kuc and 20 others like this.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Ручав,па ко ме фати стрв за благо,а за пола саат ќе одам на роденден.:x
    Настдрада еурокремот..Леле,пола го манав...Се тешам од помалите пакувања е (само пола кг):o
    Ај повелете ,да се заблажиме сите...
    images.jpg

duffi, Dust, kuc and 22 others like this.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

Ај добар ден. На мени спанаќ. Касно ќе јадеме зашто сме испозаспале 4 саати и јас и мали и мајка ми. Браво нели. :tmi:
    Башка вие сите на пмс се жалите, мене стандард ми доаѓа 7 дена порано па сега среќа како се породив болки немам само гледам СУРПРАААЈС! :rofl: :devil:
    Ме уби времево, ме тера на спиење, а допрва кај баба ми треба да одам. Греотка, ич не е добра. Ни рекоа броени денови... Да не ме сфатите погрешно, полоша смрт од лежење и вкочанетост со години врзан за кревет нема. Ќе се спаси. Да имаше Закон за еутаназија кај нас со две ќе потпишев до сега.
    Ај да не тапам мн. Скари распаливте ли бе?

duffi, Dust, kuc and 17 others like this.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Јас сум за идење по гости,само ако нудите ќебе и филм и пуканки и какао и нешто благо и сок. :$ За пеглање...друг нека дојде,ко плус.:$

duffi, Dust, ph.orhideja and 21 others like this.
  5. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Идам да ја будам малата или ќе легне вечерва на полноќ.

Сабајлево зборував со другарка ми на телефон цели 67 мин.
    И велам затоа јас не ѕвонам или ми треба посебна најава за тел.повик. Оти поздравите се со денот инаку. :lol:

Ќерка и (тинејџерка) и велела: ех што би сакала јас да имам другарка ко тебе и со саати да зборуваме на телефон.

Ха, љубоморат ни тинејџери :D

Не добив пегла, онаа, скапата, па пак не сакам ни да пеглам.

sweet-cherry, PUPICA, duffi and 24 others like this.
  6. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се изморив а не изгледа дека сум завршила нешто којзнае што :|
    Е ќејф ми е и цела ден да сум во кујна спремајќи за гости,кои идаат ретко а се од оние најблиските :)

Последно кога бев кај моите на тргнување неможев да најдам нешто и повишив тон на мајка ми,абе уште си плачам кога ќе ми текне,колку ми е криво леле...3 пати се извинував,а она не се лути знаела дека сум нервозна :| ич не ми е убаво така кога ќе се испонашам,дали со неа,со сестра ми,со мм ќе ми помине нервозата и после ми е тешко.

Следно е време за мене, малку пролепшување :lol:

7. simonka93

simonka93 Форумски идол

Горде, ти си?? :rofl::rofl:

Замесив тесто за ролати,пола сирењаци,пола пица...Од утре генералки,па доспремање... А помош њама...:sweat:

sweet-cherry, duffi, Dust and 10 others like this.
  8. referentka

referentka Moderator Staff Member

Прекрасен ден...

Кафе ќе се пие..мамурна сум,пивце мавнав..море две:$.

П.с..Никако не ми се јасни 'газди' на кои им се темни кога им влагаат луѓе во кафаната:|

PUPICA, duffi, Dust and 20 others like this.
  9. fila

fila Популарен член

Super pomin imavme vo BAKAL Brvenica , odlicno mesto, prekrasen personal hranata ekstra. Vi blagodaram Dust I Joy sto mi pomognavte.

Dust, Annath, Ane-Goki1 and 5 others like this.
  10. Bridget

Bridget Форумски идол

Рекетaри дa не сте штoм им се темни? :D
    Ќе пукнaм oд јaдењетo oд ручекoт a уште и вечерa ме чекa. Ами утре? Ами линијa? Ами aми? Две чaши винo испив и уште сум црвенa вo oбрaзи кo селскa мoмa пред стрoјници. Вечер уште 2 aкo мaвнaм мoмaвa мoже и ќе oпушти(poolparty) Зa aрнo, зa убO, чирс :d:

PUPICA, duffi, Dust and 19 others like this.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Како е стемнето надвор.Сум спиела дури пола час |(.Сега треба големата кај баба и да ја носам,вечер сакала таму да спие

Јас никогаш немав желба да преспивам сама кај баба дедо како дете

12. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Еве ме
    Изнаплачена па прошетана
    Заспивам бебуш
    Јас сакав на спиење кај дедо и баба ама услов ми беше да останат и мама и тато па покасно кога се роди и сестра ми. Многу сум од дете приврзана со семејството и секогаш сакам да сме на купче.
    Кога сум низ град и помине брза помош со сирени одма им вртам на моите да ги чујам.
    Кафе турско дрмнав, каква сум ко зомби
    Пмс ли е, што ли е, ама ми жари во градиве и се изнаплакав. Арно Титаник го пулев, демек за филмот плачам.
    |( што ли ми е :worried:

duffi, Dust, Annath and 20 others like this.
  13. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

И шетaњетo билo мaчнo..

Сегa се прибирaме...целoдневен престoј истерaвме..ќе ни пoстелеa уште мaлку дa си легниме...

Имaм плaнинa зa пеглaње и испрaни aлиштa зa спрoстирaње...a јaс грoги сум...и рaкијa и пивo се нaпив...тренинг слaбo пa брзo ме фaќa..

Честитки нa бубaле зa нoвaтa рaбoтa...успеси дa те следaт!

duffi, Dust, Barbie20 and 19 others like this.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Не идете за пеглање, ако ако...ќе побарате и вие нешто ]:):rofl: Туку често ве читам за плачење, сакам и јас да можам така :mm:

15. kuc

kuc Форумски идол

И јас се согласувам дека и шетањето е мачно ,ами замисли човек на копање да не викни
    Убаво поминат ден со прекрасни луѓе сега едно туширање и кај свекор на пица се запнал човек несакам атер да му кршам ....
    За алишта не правете муабет имам куп ќе го биде ќе го срадам само да се запнам
    Убава вечер!!!!

16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Чуваш во себе а Бошке;).
    Поубаво е да се исплачеш. Јас си плачам, ама сама. Никој да не гледа.
    Добивам коментари дека сум многу ладна. Дури и мајка ми еднаш ми кажа, абе ти знаеш да покажеш љубов и нежност малце.Баба ми оддамна ми кажа дека сум кучка невидена и дека баш сум избрала професија, само адвокатите биле толку лоши:x(facepalm).
    И маж ми исто. Уште ми збори дека изгледам ладна и без чуства. Дека давам слика на препотентна и дигната. Не знам да се умилкувам, да глумам љубезност и финоќа. А поголем емпатичар од мене нема. Ранлива сум и емотивна. И наивна. Но во јавност друго презентирам. Можеби од страв да не бидам повредена.
    Вие какви сте, покажувате ли чуства? Се умилкувате ли, па макар некогаш да треба и глумење.

Од страв дека стварно изгледам како кучка, на син ми секој ден му кажувам дека го сакам:).

17. referentka

referentka Moderator Staff Member

Р'пкам јагоди..
    Чипс се купи,најголемата кеса од рафтот...и газиран сок,најкрасатиот (за овој израз ме пукнаа зае*авајќи) од штандот.
    Решив да се 'трујам'..доста беа брокули,моркови...

Плачам на свадби најмногу;(

Другарка ми еднаш вика-"станата сум емотивна,од малку плачам".
    Не...и велам..живците ти истенчиле,не се станува емотивен..или СИ од раѓање или НЕ СИ..

..и јас иначе сум станата емотивна:lol:..

18. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Еве ме,допеглав,кажете кај кој треба да идам,пеглање не одбивам.Чуства покажувам кон блиските,сакам да си ѓи галам,како дијазепам ми се.На времето не ми се познаваа емоции на лице на пр,но годиниве да,чуствата и болката ме имаат изменето,да не се лажеме,не можи да не остават траѓи.Не дека сакам секој да знај дека ми е тешко,но вештачка насмевка ете незнам да наместам.

duffi, Dust, Barbie20 and 23 others like this.
  19. marama

marama Форумски идол

Искрено не ме интересира на масата како и изгледам, важно ми е тие што ми се битни да ме познаваат, да бидам пред нив нежна, добра, да им покажам љубов.
    Единствен човек на кој по сто пати на ден му кажувам колку го сакам е сестра ми. Мајка ми нема ден да не ја гушнам па колку и да сме скарани.

И мене денот ми почна со плачење, ми се собра и без причина денес се истурив.
    Од кога сум сама добивам коментари колку убаво изгледам, јас ослабена, неспиена. Се прашувам колку изгледот лаже?

20. mareane

mareane Форумски идол

Порано бев плачка,ќе си се исплачев и некако ми олеснуваше.
    Но ,сто тек на годините постанав многу тврда на солзи, ми се плаче,м се корне а не можам.Збирам ,збирам на себе и осеќам навистина физичка болка она како душава да ме боли точно кај градиве и воздух не можам да земам.
    А пред луѓе и јас изгледам ладна,цврста...
    Посебно пред најблиските не сакам да ме гледаат тажна,па пред нив секогаш глумам дека се е во ред.Можеби зашто најтешко ми е кога некој свој го гледам тажен расплакан,па мислам дека и на нив ќе им е тешко ако мене ме гледаат таква.Знаете дека пред мајками мислам никогаш не сум се расплакала,дури и болеста и смртта на татко ми ја помиав стоички пред неа а и пред моето семејство.

green.eyes, duffi, Dust and 26 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.