Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Поради тоа што лесно се нервирам заспав во 3ипол.
    Ми се спие + ми студи.

Некако се мислам да зеам шушкавец јакна. Ние тука у близина на Ск колку да го обележиме денот и се враќаме.

Ич не сакам ладно...а сепак планина е во прашање.

На duffi, Lejla8, ♡BuBaLe♡ и 10 други им се допаѓа ова.
  2. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.524
    Допаѓања:
    151.279
    Мoрнинг рaдни нaрoде!
    Честит прaзник!

Ич не спиев грбoт ме бoлеше..не ми чини перницaтa мoрa некoе чaре дa бaрaм...

Кoчaн зимa нaдвoр...не верувaм дa се oди негде...ќе изрaзбoлиме деца...секoј викенд скaрa се прaви...месo изнaкупивме пa нaјверoјaтнo мм ќе прoпaвкa вo двoр...

На Barbie20, ph.orhideja, Sesil и 21 други им се допаѓа ова.
  3. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    19.420
    Плачка сум голема но плачам најмногу од нервоза,бес и желба да отерам све у п.м. а се воздржувам...За радосни моменти скоро никогаш..
    За покажување нежност тоа е само кон децата мои и внуките ,со другите сум ладна и несакам блискости.Кога се роди малото фатена во некое колотечение,брз живот,обврски,големи нервози,секогаш идентично секојдневие посветено на бебето и захтевен сопруг некако несвесно ги заборавив нежностите со поголемиот син.Тоа тераше така баш подолг временски период извршувајќи обврски запоставувајќи нежност.Големиот син со ништо не покажа дека му фали нежност од мајка...се додека случајно не гледавме цд снимено неколку дена пред пороѓај.Јас се почувствував како удрена од гром.Одеднаш се разбудив,освестив гледајќи како си го гушкам големиот,го бакнувам по обравчињата а тој си се смее,уживаме и двајцата..Шок...Сватив колкава грешка сум направила.Сум заборавила дека и големиот син е всушност дете кое мноогу сака да се гушка..Плачев и неможев да си простам себеси..
    Денес се големи вистински..Трпат нежности од мене онака чекаат да ми помини нападот на милост па пак да си бидам "нормална"мама:nod:Големиот е големо чепкало сеуште а љубовта ја покажува преку константно"гњавење"има сила и прегратка на мечка и нема бегање:DМалиот е сериозен и само не опоменува да се уозбилиме:D
    Сеуште во кревет го допивам турското кафе.Можеби покасно ќе одиме на кафе со другарка..

На mira.mira, Petar80, Barbie20 и 31 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.233
    Допаѓања:
    277.395
    Станав тмурна ко времево,правам неколку палачинки на госпоѓава дома да јаде а ние полека се спремаме да одиме.
    Како ми гледа времето наместо во двор внатре ќе одремеме..

На Barbie20, ph.orhideja, Sesil и 18 други им се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.137
    Допаѓања:
    221.486
    Добро утро
    Пијам кафе и го гледам народот како трча посабајлечки.
    Алал да им е јас не можам.
    Времево држ не дај е работава.
    Имајте убав ден барем против временските услови не можеме.

На Ane-Goki1, ph.orhideja, Sesil и 18 други им се допаѓа ова.
  6. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Tmurno i ladno utro povtorno , no so izgledi deka nesto barem ke se promeni za ralizka od vc. den.
    Sonista grdi, odslik na zivotot momentalno, mi se cini se naviknav da ziveam so problemite koi gi imam i veke se mi e sekojdnevie, ne mislam veke ni na vseluvanje mi bledee zelbata.
    Vo grad kako sto e Skopje nema ni kade nesto osobeno da se odi ,osobeno koga e ladno i vrene , pa shoping do City M e veke videno i neisteresno , ili ne deka tamu ne e kako treba ima eden kup prodavnici da si go profuras vremeto , no mu falat mnogu drugi raboti na ovoj grad.
    Svirki na otvoreno , nesto za decinja pocesto da ima,...kup raboti moze da se napravat , za msetka na toa se pravat patista koi imaat kvalitet na stiropor.
    Se mislam da se pocnam so aktuelniot trend-Hrono no prethodno sovet od doktor.

На Ane-Goki1, Barbie20, ph.orhideja и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    :hai:

Премрзнав во ова спаваќата :worried:

Утрово Др. ми даде зелено светло дека можам сама да станам од креветот, секако да се држам.
    Чекам да ми ги распакуваат пижамите, сама не можам да појдам до шкафот, врзана сум за кабли за срцето :)

Кај и да одите убаво да си помините :hai::hai:

На buba4e89, mira.mira, Petar80 и 26 други им се допаѓа ова.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.733
    Добар ден.
    Сите кои се "скарате" на здравје нека ви е.
    Ние ќе идеме по тв и шпорет со мајка, а здравје нареднава недела уплаќам курсот и сум мн возбудена.
    Први мај наредна година за мене. Оваа нема. Дај боже се да оди онака или слично како ние замислуваме.
    Убав ден ЏенЦки и по некој маж. :)

На Ane-Goki1, Petar80, Rebecca_R и 21 други им се допаѓа ова.
  9. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Mi ostana malce vreme pa procitav sto ste razgovarale.
    Placam kako luda , za se i sesto , ne bev odsekogas takva ,no so tek na vreme i so razno razni problemi postanav takva.
    Nemam nikoj odi bliski vo blizina i uste toa pridonesuva da si se olesnuvam na takov nacin.
    Za guskanjeto- vo semjestvo kade imalo ljubov so lopata da ja crpis od dvata roditeli , no guskanje i misluvanje ni baknezi nikogas nemalo, sto smetam deka e pogresno , mnogu pogresno zatoa guskajte gi .
    Ete ljubov ne mi falela , no posle i togas koga sakas nekoj da gunes ti e nezgodno da go pregrnes ii baknez , samo zatao sto toa ne bilo vo praktika nikogas ,osobeno sega mi paga tesko koga si idam za Sk, a treba da se pozdravam so site ostanati ,nemora premnogu emotivnost no pregratkite ne se stetni vo nikoj slucaj.

На Ane-Goki1, Barbie20, duffi и 10 други им се допаѓа ова.
  10. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.271
    Дoбaр ден, луѓе.
    Денoв сегa зa сегa убaв. Тие штo ќе прaвaт скaрa некa му јa мислaт. ]:)

Oд кaрaктерни oсoбини нaјмнoгу ми сметa штo сум премнoгу емoтивен и сoчувствувaм сo луѓетo.

Честит прaзник нa сите кoи гo слaвaт денес, a oвa тинејџериве не знaм зa штo "слaвaт".

На Petar80, Barbie20, Rebecca_R и 17 други им се допаѓа ова.
  11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.301
    Допаѓања:
    261.139
    Највеќе што мразам е кога ми менуваат планови...Лута сум му на лепотанов мој. Се трудам и да не размислувам за да не се нервирам за џабе :)

На Ane-Goki1, Petar80, Barbie20 и 25 други им се допаѓа ова.
  12. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Денов и кај мене тмурен, врнежлив, дува, корне и погодувате, ич не ми се спрема за на работа.:wasntme::lol:

Кафе тегнам во гаража со некоја цигара додека мм ги бања децата, после ќе легнам малку со нив додека заспијат и треба на работа да одам, се тешам дека барем не одам вечерва со воз.:)

За емоциите сум дволична.:rofl:
    Пред домашните никако не ги кријам емоциите, се ми се гледа на лицето, не сакам барем кога сум дома да морам да глумам, да се кријам, ако ми се плаче, си плачам, ако сум среќна се смејам, ако сум гневна, бесна, чурам и така.
    Со децата нонстоп се гушкаме, бацуваме, гњавиме, сега им е хит хаг-тајм од Тролс, нонстоп е хаг тајм.:hug::*:hug:Не мислам дека ги приврзувам за себе и нема да се осамосталат ако постојано си се гушкаме, па ја волкава магарица па се гушкам со татко ми, брат ми, па сум самостална, цврста женска.:muscle::lol:

Ништо посебно немам да кажам, отидов малку да гњавам деци а можеби и маж.:P:lol:

На sweet-cherry, mira.mira, Ane-Goki1 и 31 други им се допаѓа ова.
  13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.999
    Допаѓања:
    327.884
    Ние кај сверва ми во двор скара ке правиме.Ако не друго бар децата ке трчаат ке играат.Ако заврне пак сме дома има каде да се сокриеме

Убав помин каде и да сте

На mira.mira, Petar80, Barbie20 и 31 други им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.137
    Допаѓања:
    221.486
    На скара ли сте?
    Или по дома?
    Гледам нашиве се оптегнале по ридиштата :rofl:
    Па како би и јас па да пасам со тоа мозокот.

На Petar80, Sesil, Rebecca_R и 21 други им се допаѓа ова.
  15. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Тие тинејџери се мoждa пoследнaтa генерaцијa нa децa кoјa се сеќaвa кaкo сo фaмилиите трчaле штo пoрaнo нaсaбaјле зa дa фaтaт местo нa Трескa, Мaркoв мaнaстир...
    Зaтoa некa ве рaдувa штo некoј имaл среќнo детствo и штo мoжеби ќе јa прoдoлжaт трaдицијaтa.

На sweet-cherry, Petar80, Barbie20 и 26 други им се допаѓа ова.
  16. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.161
    Допаѓања:
    91.593
    Како тинејџер со душа чекав 1ви мај,радости беше спремање па собирање на некоја брана или блиска ливада со друштво,па симпатија ќе видиш,па со едно пиво цела ден ќе поминеш :Dубавини :inlove:
    Радост е за сите,не мора да се празнува баш поради поводот.
    Секогаш ќе имам убави спомени од 1ви и на времето 2ри додека се празнуваше.
    Со друштво на родителите,10-12 деца собрани кога ќе се растечавме цела ден не не сопираа,па собиравме цвеќиња мајките ни правеа венчиња или ни плетеа плетенки,машките пак со татковците играа криенка, фудбал...спомени,многу спомени :inlove:

Имајте убав ден каде и да сте :)

На sweet-cherry, Ane-Goki1, Petar80 и 26 други им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.991
    Допаѓања:
    153.774
    Алал да ти е. Јас не сум ич педантна за овие работи само ги мислам никако да ги завршам.
    Се изнашетавме со малово од 10 сабајле денес е топ времево ја уморив сега нека се иНаспие. Јас имам малку за пеглање, не пеглам многу еотен што мора или пред носење, ама на синко блузите од униформа морам за цела недела да ги средам. Да направам и за малово нешто за ручек маж ми решил нешто инфиско да готви за нас ама мн е зачинето за деца. Ми мириса на индија куќава ама отвара апетит мммж. Домаќинка моја :inlove:

На Petar80, Barbie20, green.eyes и 15 други им се допаѓа ова.
  18. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.836
    Допаѓања:
    173.266
    Честит 1 мај:party:

Тоа за плачки го дискутирав синоќа сосема случајно, а не ја ни отворив темава да видам дека и вие сте пишувале за тоа:D

Јас сум голема плачка...АМА..:!:
    Јас пред луѓе не плачам. На погреби не плачам, барем на тие досега што сум била а не се малку за жал, ни кај другарка ми ни кај баба ми, сите други ми биле само - луѓе.. Сообраќајката на татко ми многу тешко ми падна, сепак не заплакав..
    На свадби па ич не плачам..тоа за мене е баш весел момент, дали ќе плачам на мојата не знам..веројатно не. Луѓето што ме знаат, цел живот ми се чудат и ми велат дека сум како камен ладна, не знам да покажувам емоции. Вистина е, моите не ми покажале како, и тие се ладни луѓе.. Дури и со дечко јас сум ладна, тоа ми е голема маана..А на моменти со него можам да бидам и најранлива, најголема плачка и најголем покажувач на сите емоции собрани во мене, можеби затоа и тешко дозволувам некој да си се паркира на позиција дечко - ако не можам да бидам со него онаа што сум кога сум и сама, таа титула му е недостижна...
    Е сега.. изливот на татко ми летово ме сруши во секој поглед. Во Прилеп седнав буквално сред болница и си се исплакав.. па дојде една сестра и ми вика - ајдеее девојко станувај, што плачеш еее животот продолжува.. Во моментот само се сеќавам дека станав, ја фатив некако и скоро од земја што не ја кренав..бев толку агресивна во моментот што и сама од себе се исплашив. Заминав некое метро на страна и уште толку почнав да плачам..
    Во Прилеп освен бившиот немам никого, тоа чувство како да си сам на светов мислам ме тераше повеќе на солзи, него било што..Освен чувството на самотија и она чувство кога ви се врзани рацете во секој поглед, кај мене друго солзи не може да побуди...
    А знам да си легнам, да си го свртам филмот наназад и да си се исплачам, ама и тогаш не е она стандардно плачење, повеќе се само солзи што си течат и течат ..
    Сепак, се надевам дека некогаш ќе налетам на личност пред која можам да се исплачам без да се стегам, затоа што многу собирам во себе ..
    Дури и пред најдобрата пријателка за која што сите викаат дека ми е како сестра, од бебиња сме заедно во сите добри и лоши моменти, не можев да се исплачам кога ми беше тешко..

И доста филозофирам. Си фатив такси и се довлечкав накај Марков .. јас им реков, ако треба и скара за еден ќе правам, па сега...

Убав ден дами и господа, намачени и наработени души :lol: :hug:

На mira.mira, Petar80, Ane-Goki1 и 25 други им се допаѓа ова.
  19. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    19.420
    Си варев кори и ми шлакнаа во мијалникот дури ги цедев а баш внимавав на тој момент:(
    Во мијалникот само 2 шољи кафе немиени од денес и вчера утрото-домаќинка:xРедно е да купам цедилка(facepalm)
    Треба да станам и да се спремам за кафе во таверна и мини ручече со другарка:)Друштвото го одбив за ручек негде под планината бидејќи друга другарка ме капари од сношти всушнот ме фати на спиење и на вибер сум одговорила ок се договараме утре..Немаше смисла сабајле да си заминам без да ја консултирам..Не би сакала Велигден да ми се повтори па ете ќе излезам од дома..Покана имаме и за на јагне меѓутоа млади дечки се ич не ни помислив да одиме:lol:Ех м го одбив за ручек во ОХ бидејќи немаше деца со нас и требаше сами да патуваме..Ми изгледаше баш НЕ ок да шетам со него без децата:!:Сам си отиде:D
    Отидов јас..:D

На Ane-Goki1, Petar80, Barbie20 и 22 други им се допаѓа ова.
  20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.163
    Допаѓања:
    124.608
    Уживаме со маже дома, уз кафе. До сега бришеше прозори, шо да му правам , мора. Ако заврне тоа е. Годинава никој не не покани за 1 мај оти им било логично бремена , па дома ќе сме седеле. |( Не коментирам, па сите фатиле со други , кој од работа, кој со кумови битно никој со никој не е од друштвото.Бог да чува. И така маже ќе правел скара на тераса, а инаку има забрана за јадење месо. Ќе го контролирам :!:

На okcenzi, Ane-Goki1, Petar80 и 27 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.