Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.971
    Рaспoлoжение oвие денoви е -ќе пукнaм! Злaтнo пaкетче месo oд пoлa килo деленo нa три и немaш мaкa. Сегa меркa немaм кoлку јaдaм, сите гнетaт, гнети и ти. Мaж ми вели декa не јaдaм мнoгу туку јaдaм брзo и зaтoa ми е тешкo. Ете кoј брoел зaлaци. Дете презaдoвoлнo, ние...се уште не сме измислиле пoдoбрa зaбaвa oд јaдење и пиење зa прaзникoв.

На mira.mira, Ane-Goki1, LadyC и 24 други им се допаѓа ова.
  2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.545
    Допаѓања:
    174.476
    Eh draga draga...koga se mali jadat drobeno mleko,koga ke porasnat dziger.
    Nie stavivme pvc od kaj Kuljar.
    Odamna bese pred min.9 godini.
    Ogan skapo bese,ama se isplati.
    Se gledaat tie komori li bea,kako gi vikaat.
    Drugsr na mm aj popameten da izleze od mm stavi od nekoja albanska firma sto gi pravi, 10 pati poeftini od nasite.
    Ama kolku pari tolku muzika.
    Nisto ne diktuva,nikakva izolacija.

На Ane-Goki1, Bozica1980, duffi и 10 други им се допаѓа ова.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.140
    Допаѓања:
    221.526
    Денов ми се учини ко 2 дена за прв пат периодов.
    Не можевме никаде да мрднеме ради времето а тоа паметно пред стемнување се разбистри.
    Ужас ден се на се.

На Ane-Goki1, green.eyes, Sesil и 11 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.233
    Допаѓања:
    277.395
    Би и кај нас скарата.Мутаво немутаво времево ама сепак издржа.
    @lunicka имам и јас една таква незаинтересирана за ништо да ги здружиме таман сваќи би биле.

На mira.mira, Ane-Goki1, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.197
    Допаѓања:
    258.473
    Празникот пицата го одбележа:pizza:. Ќе купував скара, ама и така денес најлошо месо продаваат, а јас сама скара не знам да направам, а и немам скара па одлучив на пица да бидеме:smirk:. И така дете месо не сакал|(. А како ми се јаде кабска домашна и ќебаче:worried:.
    Благо си купив, доста ми беа пиците:whew:. Инкау, тестото го доведов до совршенство8-|.
    Син ми цел ден во пижами си седи, а јас пак, мразам во пижами преку ден. Ама денес попуштив.
    Сега следува да се бањам и филм.

Пишав дека се чувствувам дебело:^)? Епа денес и на фармерките приметив:|. Хроно не ми бега пак|(.

На Ane-Goki1, LadyC, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
  6. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.554
    Допаѓања:
    177.082
    Се прибравте сите од излет?

@lunicka :hug::hug::hug::hug::hug:

На buba4e89, Ane-Goki1, Barbie20 и 19 други им се допаѓа ова.
  7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Како да ме мавнал некој со мокра чорапа сум денес :)

@lunicka по мене поважно е стаклото од пластиката. Пластиката не пропушта воздух како дрвото и со тоа поголема е веројатноста за кондензација при голема разлика на надворешна-внатрешна температура. При обично стакло голема е веројатност да ти се појави кондензација на прозорите и мувла. Ние заради ова ги менувавме стаклата. Добра опција е ка стакло или 4 сезони. Колешка од работа се наполни мувла кога ги замени старите дрвени со пластични прозори. Станот е стар и никогаш немале проблеми со мувла, а баш кога ги заменија им се случи хорор.

На mira.mira, Ane-Goki1, LadyC и 11 други им се допаѓа ова.
  8. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.233
    Допаѓања:
    277.395
    Од истиве причини ние еве две три години одуговлечуваме за менување на прозори.
    Ретко кој стави ПВЦ во стара градба а да не му се појави влага.И вакви и такви и најскапи,ама пак се жалат луѓево.Ама со лоша изолација тоа е.
    И ние сме во стар градба ,плус дневната и кујната се на север,изолација во станбена зграда никад да се зеднички договориш ,така да сега за сега остануваме со дрвените ...

На Ane-Goki1, LadyC, Espadrila и 13 други им се допаѓа ова.
  9. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.525
    Допаѓања:
    151.298
    Нaјaдени,нaпиени,прoшетaни

Вaкa-тaкa светнa време и истерaвме излет и скaрa...

Сите кaпени и пo пижaми спремни зa вo кревет...туку речи кoј ќе рaбoти утре?!

На Ane-Goki1, LadyC, Barbie20 и 21 други им се допаѓа ова.
  10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Главата ми е тупан од секакви песни. :D Ме отруја. Цел ден со револуционерна музика. Мислам дека ќе ги сонувам. По први мај од овој први мај, мислам не сум имала.:rofl: Не ни знаев дека има нешто такво.. повеќе први мај од први Јас фино си пројдов и без скара. :P Вие, што фино јадевте денес и како си минавте?:$

На Ane-Goki1, Annath, LadyC и 18 други им се допаѓа ова.
  11. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.139
    Допаѓања:
    40.504
    Уф и јас би ја носела оваа. Многу убаво парче.

@lunicka Ние дома имаме саламандер. И ептен сум задоволна и од профилите и од мајсторте. Газдата сам препорачува во зависност од тоа дали е стан/ куќа кој профил е пожелен (4/6 комори, Ка стакло, четири сезони...) за да има максимален ефект. Звучна изолација одлична, а топлински сигурно 4-5 степени добивме. Е сега останува проблемот со мувлата внатрешно. Од што дихтуваат ако не се проветрува редовно, се ствара. Ама тоа не е до прозорите, до градбите во кои живееме е.

На Ane-Goki1, Annath, sanjaeva и 11 други им се допаѓа ова.
  12. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.995
    Допаѓања:
    153.809
    @lunicka мислам дека се rehau нашите ама да го препрашам мм. Пред 4г ги менувавме топ се. За 5 степени мислам дека ни е потопл станот зиме.
    Ме умори малово денес доста, пила ден надвор трчав со неа па ќе се премори па во рака ама пак колку се прејадов на ручек ми требаше нешто да ми потроши калории. Имам лоша навика да се прејадувам, ако ми е вкусно не знам за доста. Треба да станам да направам пауза 5м за да сфатам дека сум тупан, додека сум на маса нема крај. Среќа не ми се фаќа ама затоа желудников ми страда.
    Синко се врати од кај брат ми цел депресивен сакал со братучет му да живее :) 3г е постар внук ми ама ептен се слагаат штета што сме на 2 различни краја од скопје. Како мене е цел кога му е некаде убаво и кога ќе се врати ептен е натажен. И јас бев таква како мала, после секој одмор, викенд кај баба ми, екскурзија многу бев тажна. Сега од дома да не ме извадиш т.е. ид маало, ил не ми се оди некаде :)
    Ништо не завршив од тоа пто планирав денес нека заспие малово ме чека синко пуканки да оравиме и да гледаме нешто на тв па да ну испеглам униформа за утре. Јас не сакам ни да помислам на работа дека сум, денес недела mood уф :(

На Ane-Goki1, Annath, LadyC и 19 други им се допаѓа ова.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.995
    Допаѓања:
    153.809
    Ние скоро секогаш оставаме 1 прозор во тепезарија на кипање и на тој имаме мрежа ставено. Ептен некогаш кога е мн ладно го затвораме ама пак обавезно ќе подотвориме да се излуфтира. Не сме имале проблем со мувла до сега

На Annath, LadyC, Barbie20 и 7 други им се допаѓа ова.
  14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.163
    Допаѓања:
    124.608
    Врти сучи пак бев у Џамбо |( Денот не поминува и сега најдоа да ми се најават гости , се враќале од излет па ние узпат на кафе. И не се замарам садовите стојат неизмиени ни во машина ставени...... Битно имам бришани прозори ^_^ До Џамбо па во Тренд на сладолед.3 големи топки (facepalm) Едит - не знам шо марка се прозориве, од инвеститоров на зграда се, ама не пропуштиле ниеднаш. Имаме добра изолација. Исто и кај мм кај неговите не пропуштиле 5 години, rehau , ама исто има добра изолација.

На Ane-Goki1, Annath, LadyC и 21 други им се допаѓа ова.
  15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    Здраво народе!:hai::hai:

Уште еднаш за Охрид само кога ќе го направат патот од наша страна. Заникаде е , срамота голема! (wtf)
    Ние на овој дел сме како заборавени од властите.

Викендот убав, освен патот.:D
    И Охрид убав, и времето држеше, освен синоќа, ама се што наумивме да прошетаме, видовме, апнавме. Доволно е. Уморени и среќни се вративме. Надишани езерски воздух.
    Позитивно не изненади љубезноста на газдата на апартманите каде бевме сместени. Така треба да биде секаде.
    Палче горе за нив. Ќе си ги имаме во предвид за некој следен пат ,здравје.:)

Не сум во тек што сте пишувале, ама ќе се навратам. Се надевам убаво го поминавте празникот, меѓу своите најмили.

На sweet-cherry, Ane-Goki1, Annath и 31 други им се допаѓа ова.
  16. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Уста не затворив. Само нешто мелам. Многу сум гладна :o :worried:
    ПМС ли е (facepalm)

На Ane-Goki1, Annath, Lejla8 и 11 други им се допаѓа ова.
  17. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Хелоу :hai:
    Празников денес го истеравме во домашна атмосфера и што е најбитно,си поминавме убаво.Детево нешто збеснува во последно време,почнува малку да ме фаќа и нервоза ама ај си викам мала е,не разбирира ништо,па си трпам.Се надевам дека утре ќе биди времево убаво да се прошетаме пак,ако ништо друго барем до парк со малово,нека си ја троши енергијата таму,наместо на мене оти готова сум,ќе пуштам душа :whew:

На Ane-Goki1, Annath, Lejla8 и 17 други им се допаѓа ова.
  18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.001
    Допаѓања:
    327.914
    Пица си нарачавме за вечера
    Да си испеглам алишта за утре и фаќам кревет.Оваа недела некако по релаксирано ми почнува дека утре вторник :D

Филм ми се гледа

На Ane-Goki1, Annath, Lejla8 и 22 други им се допаѓа ова.
  19. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.391
    Допаѓања:
    142.897
    Да не сме комшики јас и ти? До душа моиве свртеа и на екс ју после некое време. Ама поштено се прослави денот на трудот :D

На Ane-Goki1, Annath, Lejla8 и 17 други им се допаѓа ова.
  20. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Јас први мај и втори август никогаш не сакав да ги славам онака типично. Претпочитам некој рандом ден да отидам со друштво на викендичка и да правиме скара и да пиеме пиво.
    Тогаш кога сите одат, ставаат слики и се чекираат, мене не ми е кеиф некако.

Денов се наспав добро, завршив домашни обврски па со типот со кој се гледам(не знам зошто се уште не можам да го наречам дечко) излеговме на пијачка, па во локален ресторан јадевме.
    После тоа шетавме низ град долго, грицкавме сончоглед на клупи и водевме долги разговори.
    И се смеевме многу.:!:
    Се на се, убав ден. Ми помина баш онака како што сакав.
    Се истуширав, осеќам благ умор онака пријатен. Ќе дремнам малку па ќе гледам филм.

Имајте убава ноќ.

Последна измена: 1 мај 2017
    На sweet-cherry, mira.mira, Ane-Goki1 и 26 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.