Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.001
    Допаѓања:
    327.914
    добр утро
    денес некако убаво се осеќам,уште да не беше стравот од забар присутен.Чекам забарката да стане па да ја прашам кога да одам :D

не ми се седи ич на работа а ни дома кога времето е убаво
    сакам да шетам некаде(било каде)

:coffee::coffee:

На Ano, M&M, ♡BuBaLe♡ и 32 други им се допаѓа ова.
  2. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Pocetok na rabotna nedela.
    Tolku stres ispotrpev i uste trpam sto mi treperi dusa koga ke mi tekne deka sum na rabota , ona cuvstvo koga vi vrie vo zeludnik, jas sum za na bajac od uplav definitivno :).
    Si vikas tolku teret ramenicite mozele da podnesat, no od se ke naucis po nesto.
    Sminka sakam , no se vo normala , za prigodi sakam da isrtaknam poveke no nikogas ne sum go pravela toa napadno , preku nedela za na rabota se sminkam skoro sekogas, ostavam denovi vo mesecot koga idam bez pudra i ostanato ,samo maskara onaka da odmoram lice sepak da ne sum kako od krevet da plasam tamu nekoj .

На M&M, ♡BuBaLe♡, Barbie20 и 18 други им се допаѓа ова.
  3. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.163
    Допаѓања:
    124.608
    Сум спиела до сега , соништа глупи, сум трчала сама во невреме, дождови, светкања, сум ја барала колата а во нејзе мртва мачка некој ми ставил.... Аууу и др. работи , ме вознемирија :sweat:. Со едно око читнав за шминка се зборува и за Колишева, јас кога и да ја видам на инста се прашувам колку време троши така да се нашминка и да ја намести косата:^) Има убави црти, не и требале веѓите до толку а ни шлапање пудра. Сенки не ставам со години. На работа пудра, руменило, маскара, туш и карминче нежно месо боја, или фаворит ми се на росал црвеното лабело нежно е. Во последно време, кога стигав на работа ( пошто мм ме носи) стигав прва и се шминкав на работа:| . имам другарка, става само маскара , сјајче и руменило неприметлово, ама лицето и е стакло, нежно и многу бело, бебешко и изгледа ко којзнае што да ставила на себе. Мислам изгледа убаво и без шминка а со малку шминка па ептен. Јас ја немам таа среќа.

На ♡BuBaLe♡, green.eyes, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  4. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Добро утро. Станавме убаво наспани со малово,да ја наранам и дотерам и тераме на шетање. Убо временцево,мора да се искористи. Дајте кафе

На ♡BuBaLe♡, green.eyes, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  5. N.2106

N.2106 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    19.135
    Добро утро:hai:
    Кафе си пијам и ве читам:coffee:.
    Ова темава околу шминкањево.Пудра користам само за посебни пригоди,а за преку ден понекогаш поретко бб крема.Моливче и маскара.

На ♡BuBaLe♡, green.eyes, Ane-Goki1 и 20 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.864
    Допаѓања:
    202.996
    :hai:

Понеделнички, упс овај вторнички поспано...
    вчера дома си бевме, со блиски пријатели, ручек си истеравме (не беше скара патем) и фин муабет.
    Скара во неделата имавме, а вчера ни беше планирано за шетање - ама поарно што не излеговме, вака поубаво си поминавме.

Бројани денови брзо поминуваат... уште 20 дена дома... после на арбајтен :( од една страна супер, ќе почнам да се мешам со луѓе, од друга страна малово од ум не ми излегува. Ама како сите, така и тој, се тешам....

Сакам нешто ново... ама кај да си го барам чарето за нова работа во напатенава ни земја? На слични места нудат плати пониски од оваа сега што ја земам, за повисоки позиции треба ептен јака врска покрај вујко владика, а свое да отворам немам муда во моменталнава ситуација. Статус кво... но до кога? Се надевам брзо ќе се реши ситуацијава, мразам кога вака ми се врзани рацете...

Ај доста мрчам... ви посакувам убава недела!

На Ano, ♡BuBaLe♡, green.eyes и 34 други им се допаѓа ова.
  7. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.083
    Добро утро народе помина и викенд продолжен заедно со 1-ви мај, помина скорополовина и годинава а ние си стануваме повозрасни.
    Деновиве поминати по дома убаво фамилијарно, со ручече со скарички со пивце со повремени гости пред се убаво и исполнето.

8. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    84.919
    Временцево топ кафенце,фемина, музиче во позадина ....добитна комбинација (y)

Дете испратив на школо ,мм на работа мене тарасава не ми се напушта ама ќе морам да се спремам за на работа готово со празников сега друг ќе чекаме ...Убав сончев ден :sun:

9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.733
    Нареден празник 2ри јуни Задушница било.
    Се згазивме од смеење со сестра ми, гледавме слики од деца коа сме биле.
    Како лета времево еј.:D

На ♡BuBaLe♡, green.eyes, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.786
    Допаѓања:
    323.718
    Нареден празник - Св Кирил и Методија (24.05)-неработен ден:)

На Ane-Goki1, ♡BuBaLe♡, green.eyes и 20 други им се допаѓа ова.
  11. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Ај и од мене добар ден или добро утро, на кој како му одговара. Шминка гледам се споменува :makeup:. Сакам да се нашминкам ама за посебни пригоди. Инаку ни пудра не ставам во последно време. Дури и некогаш имам чувство дека сум поубава без шминка отколку со неа. А пак кога се спремам за некаде... 8) Прајмери, пудри, контурирање, блендирање сенки ..... се по шаблон. Излегувам од дома демек филмска дива сум :D.

На green.eyes, ♡BuBaLe♡, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.233
    Допаѓања:
    277.395
    Едвај очи опулив утрово ,никако не ми се стануваше ...Пијам кафе и заминувам...
    Многу малку се шминкам,најчесто само моливче и кармин,пудра ретко ставам,имам чисто лице а со годиниве мислам дека пудрата повеќе ми ги нагласува брчките.
    @anina добре дојде назад,убаво е кога се враќаат стари за мене драги форумџики:hai:

На green.eyes, ♡BuBaLe♡, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  13. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    :rofl::rofl:
    И јас го помислив истото, прочитав 2 пати пак исто :tmi: Слабо капирам изгледа :lol:

Добро утро/Добар ден :)
    Станата сум 1 саат да не речите спанка сум :$
    Кога сме кај шминката, сакам да се нашминкам ама за посебни прогоди.

За преку ден ставам само пудра, руменило и некое карминче нежно. Некогаш се случува и да ставам туш. :)

Временцево е прекрасно топло денес, не за џабе ме вртеа нозете сношти 8)
    То е то народе, да се паковам полека и да станувам. Ме чека работа 8-|
    Поздрав :hug:

На green.eyes, ♡BuBaLe♡, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  14. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Здраво женски.

Кога зборувате за техники на шминкање,како од Марс да сум падната.За блендирање кога кажувате,мене ме асоцира на бебешки кашички,ставаш се во блендер и бебето јаде.

Јас едвај чекам јуни,да се распуштат децава.Последните две недели од мај,кога е топло и убаво за играње,мора да се учи,да се утврдат знаењата,да се направат тестови,да се поправи некоја оцена и години наназад спремање за екстерно.Екстерното мене ми беше поголем стрес,одговарање на небулозни прашања,повторување,учење,јас во една соба со едното,маж ми во друга соба со другото,посебно па тие три дена кога се дознаваше кој предмет се полага.
    Се надевам дека годинава ќе ја нема оваа глупост.

На ♡BuBaLe♡, Peco, kuc и 25 други им се допаѓа ова.
  15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Ќе правев ручек демек денес.. Ме фати мрза. Ем ми е досадно, ем не ми се фаќа ништо.
    Слабо спиев ноќеска - почнав да пијам пак аспирин и имам мака со стомакот. Докторов вика морам да пијам, а јас имам мака :(

На ♡BuBaLe♡, kuc, eli25 и 20 други им се допаѓа ова.
  16. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.066
    Ако ти ги истакнува брчките тогаш не ти е погодена, и пудра треба да бираш според тип на кожата или евентуално да ставаш подлога (крема) под пудрата, за да ти биде похидрирана кожата. :)

Во шминкањето терам класика, никакви хајлајтери ни контурирање, не сакам ни да научам, не ми треба тоа и не е за мене до толку:)
    Инаку, секогаш имам барем нешто од шминка на лицето кога сум надвор, нежно, ненападно, ама без ич сум само на плажа :)

Добро утро или ден.
    Станав порано ама дури сега ќе соблекувам пижамите.
    Ми се пие уште едно кафе :coffee:

Последна измена: 2 мај 2017
    На Ano, ♡BuBaLe♡, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    Ден!:coffee::coffee::coffee:

Шмркам кафе на тераса. Милина времето. :sun:
    Сум го направила јако,ама нека,да ме дрмне малку. Важно е дека е благо. Се враќаме од денес во нормала, на секојдневните обврски.

Имам нова машина за веш.Е затоа требаше пеглата да ја добијам.Не оди нова машина со стара пегла.:D Требаше да ја имам уште пред празникот ,ама со мм направивме збрка. Му викам ти каква фирма водиш, за кондури ли. :D
    Ама не може и он се да помни, а не се косултиравме со никој. Сезнајковци сме.:D
    Измешавме димензии и чудби, па цел викенд стоеше во комбе, мислејќи што да правиме, дали да нарача нова со димензии кои ќе ни одговараат.
    А на крај излезе дека оваа која ја избравме е таман. :tmi:

Вечер после 22, сите на перење кај мене. Ќе ја тестираме.:D

Од шминка најчесто носам пудра/цц крема, минимален туш без опашки, маскара, руменило, некое карминче. Контурите за преку ден/на работа ич не ми се. За некој посвечен момент, со професионално сликање, ама пак направени од козметичар кој си ја знае работата.
    Хајлајтери и чудби за преку ден ми е ту мач.

Кратка работна недела, нека е арна!:*:

На Ano, ♡BuBaLe♡, Peco и 31 други им се допаѓа ова.
  18. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.733
    Охохооо машала се редат. :D
    Тој го изумив. :D

На ♡BuBaLe♡, mareane, Ane-Goki1 и 11 други им се допаѓа ова.
  19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Од шминка имам се, од опрема за блендање, контурирање, четки за секоја намена, ама ништо не користам редовно :rofl: Често ме мрзи и сакам да излегувам од дома натурална (некогаш и ко поплава да ме исфрлила) :rofl::rofl:
    Нека има :) Едно време гледав туторијали на нет од една Лиса и ептен лесно ми се гледаше. Знае да ме фати мерак (ретко де) и да се нашлапам со се. Тогаш сите ми викаат дека убаво изгледам. Ова најверојатно дека обично сум никаква, па кога ќе се средам личам на нешто :rofl::rofl:

На Ano, ♡BuBaLe♡, kuc и 33 други им се допаѓа ова.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    261.149
    Кукло не си арна :)
    Одбивам да научам за контурирање и блендање! Се нашминкав инаку, пудра и маскара, лабело од куќа. И чевли облеков и километри изодев. Уште малку и до дома :)

На ♡BuBaLe♡, Peco, kuc и 26 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.