Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    После дождот и јас се отспав ко човек.:whew: Не дека с'клетите ќе ми минат де, ама... поарно е.
    Вчера, фино почна денот - со јогуртот, со јаболкото. И на крај, скроз у бестрага отиде работата. Не можам да се инспирирам, тоа е.
    Пошто зборувате за зборови, нај што ме нервира е :D кога пишуваш некои документи, концепти...што год. И пишуваш еден тон текст... си исчитал еден токст текст, си осмислил еден тон работи и праќаш некому за да даде сугестија - да дополни/измени.:D Под дополни/измени треба да е плус факт, плус аргумент... што год суштинско,оти утре заедно ќе го работите тоа. Ама... не. Цел документ ти се враќа со сменет еден збор со друг - на ликот по му се свиѓа овој, место оној збор. И не се работи за погрешен збор. Или спејс ставил после „-“ „ , “(ти си испуштил,нели. Ма,што он знае за меркур ретрограден|() а-б-е, да ти пукне чирот. Со вакви, знаеш дека сам ќе работиш се'. Ич да не се сеќираш.
    И.... после три неуспешни обиди, конечно(!) пораката стигна на правото место. Трите претходни.. си ја праќав на себе. :bug:
    Привет.

На kuc, Lejla8, Ane-Goki1 и 13 други им се допаѓа ова.
  2. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    @Lady Phoenix деновове нешто со тебе ги поврзувам...има причина нели? спомна нешто за овој период? 6-7 мај?

Да ви кажам колку па мене ме нервира тоa “се слушнавме на вибер“, “видов на фб“, “во лп ми пиша...“
    и така тоа :)
    Демек ние сме друшВо ( е и ова друшВо), а вие онака небитни.

“сликО“ - ич да не правам муабет
    “зејтин“ - знам дека ја нервира @LivingGlam и се корегирам кога ќе го пишам...иначе на скопски дијалект е зејтин

Одкако не ми треба каиш, вакви изјави страшно ме нервираат.
    Каиш :doh:

И така :*

На kuc, Lejla8, marama и 21 други им се допаѓа ова.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.361
    Допаѓања:
    261.786
    Зборов прв пат тука го прочитав, врв!

На Lejla8, Ane-Goki1, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  4. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Добро утро!
    Дојдов да кажам на тие што сакате да ослабнете да го исфрлите лебот јас за 1 месец како не јадам леб симнав 5 кила,го исфрлив заради други причини ама сега ми е подобро и ако сум скакулец.
    Друго да споделам со вас дека чекам унапредување на работа,мојот труд и посвета на работата ми се исплати од сите се тргнав бидејки викаа месарката ама сега месарката дај боже ќе облече кошула каква и прилега.
    Полека по полека ќе биде се.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, kuc, Lejla8 и 28 други им се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    @Bridget не ме уговорај!

Добро утро на сите.

На Lejla8, Ane-Goki1, Peco и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    @sanjaeva нема ништо премногу значајно деновиве. :) Ама таму во јуни ќе има. :inlove:

Патем, овие 3 недели ми се вистинско уживање и одмор. После подолг период ни се поклопија "одморите" со либето, па се изнауживавме.

Купив материјал за здолништето што ќе го шијам за регистрацијата, штиклички, симболични прстени и слично.

Најдов уште една хонорарна работа, па сега ќе бидам закопана до гуша. :D

Нон-стоп сме со дружби, фотографија ми објавија во едно списание... Доста сум среќна и радосна. :mm:

Кај и да е, фризура ќе правам и така... Возбудливо ми е. И страв ми е од толку радост, среќа, убавини...

Се надевам дека сите сте во ред. Ако не - посакувам што побрзо да се вратите во колосек, во добро здравје и расположение.

Убав ден, друштво! :sun:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, sweet-cherry, WORRIED.BT и 33 други им се допаѓа ова.
  7. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.344
    Ден друштво!:hai::hai:

Сум ви кажала дека не сакам со никој на одмор. Ама вчера и јас како Рефо се заплеткав во една ситуација, ќе видам како ќе решиме. Ама на одмор/викенд претпочитаме сами. Евентуално со сестра ми ама со нив сме уигран тим- испробано- 100% работи.:D
    Или сум себична или тоа што на периоди со мм се гледаме премалку, па сакаме да надокнадиме кога е слободен.

А и се мислиме дали да тераме класичен одмор или да одиме на прошетка каде што е легализирана ,,марата,,, да видиме како оди тоа.:D

На форумот ништо посебно не ми смета. Арен си е. Кој како љуби нека си пишува.

Седам на тераса алергијата ме убива, ама не попуштам, ќе се челичам.Од дрвото пред мене лета сва и свашта.:D

На kuc, Lejla8, marama и 24 други им се допаѓа ова.
  8. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Расположена за мрчење...
    Соодветна тема, нема.....ја укинаа :rofl:
    СДП
    - дали сите невести ви се убави?
    - дали сите трудници ви се убави?
    - дали сите бебиња/деца ви се убави?

Мене не :tmi:

На kuc, Lejla8, marama и 21 други им се допаѓа ова.
  9. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.711
    Колку и да звучи лошо, првите две да, третото не (facepalm)
    Сметам дека секоја жена е посебна и најубава баш на свадбата,и дека има посебен сјај кај бремените жени... Ама не знам зошто, не ми се сите бебиња/деца убави...Дури и за моето велам дека беше грдо кога се роди...

Добар ден
    Чистење pt. не знам кој, и прашања во глава кои ужасно ме мачат...
    Убав сончев ден :*

На Lejla8, eli25, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.344
    Мајка ми вели дека кога се родила сестра ми била најгрдото бебе, ко гремлин, мислела не е нејзиното.
    Исто и свекрва ми за мажето, и свекор ми кога го видел се разочарал, велал ми го измешале детето.:rofl:

Затоа сега се најуабави на свет.:inlove:

На kuc, Lejla8, eli25 и 23 други им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    Бебињата ко се родат се ко марсовци :D
    Моево беше прав марсовец.
    Сега кога гледам слики колку тоа се смени не ми се верува на очите.
    Ама љубовта со е таа.
    Една и единствена.
    Честопати слушам и за друг облик на љубов кон деца, категорично НЕ сум за оние што зборуваат дека може да постои уште една таква љубов кон друго дете што не си го родила.
    Нема поголема и поразлична љубов од своето.
    :inlove:

На kuc, Lejla8, eli25 и 20 други им се допаѓа ова.
  12. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    За невести обично се воздржувам да коментирам. Иако не ми се допаѓаат сите, важно е сами на себе да се убави. На тие што ги познавам никогаш не им ги коментирам фризурите, шминката и фустаните во негативен контекст, па ни со најблиски. Мајка ми често сака да ме вовлече во таков муабет кога зборува за свадбата, фустанот, јадењето... ама ме нервира и веќе имам спремен одговор: "се’ си беше преубо и доста!" :D

Бремени и посебно деца/бебиња, да. Сите ми се убави.

На Lejla8, eli25, Ane-Goki1 и 16 други им се допаѓа ова.
  13. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.148
    Допаѓања:
    40.512
    @bittersweet сфатив дека е е заради свекор ти. Којзнае колку му го има фрлено меракот. Самата постапка ме насмеа.

@monik55 ајде нека се исполни ветенот и уште поголеми успеси.

Добар ден. Конечно завршив со dead line иако пробив. Еднаш и јас да не стигнам во рок да завршам. И што се случи - ништо. Будала ќе се стресувам:rofl:

Убав денов. Може да се поужива сега откако завршив. Си давам остаток од денот слободен, мислам на мозок на пасење, а ќе си поседам пред компјутеров.

На Lejla8, marama, sanjaeva и 14 други им се допаѓа ова.
  14. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.711
    IMG_20170504_120925.jpg

Ете ви сликО, во живо поуба сум

На kuc, Lejla8, marama и 19 други им се допаѓа ова.
  15. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    @sanjaeva исто, исто.

Ама обично кога немам нешто убаво да им кажам, си ќутам.

На Lejla8, Viktorijaaa5, Bozica1980 и 5 други им се допаѓа ова.
  16. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    :rofl::rofl::rofl:

Мене татко ми стално ме кара ако кажам за невеста, трудница или бебе/дете дека не се убави, а реално не можат сите да бидат убави.:tmi:

Матео кога се роди може дека долгоочекуван, може дека мој де ама најубаво бебе ми се виде, бел, убав, тутка мала коса, плаво око, округло, како за на рекламите за бебиња, убавини.:l::l::l:
    Конта па дека со вакум, па форцепс, му ја изместија малку главата, како конус му беше, па црно, модро, грдо бебе:bandit:после стана најубав на мајка.:rofl::l:
    Лети дека мадам де, излезе баш како мадамица, средена, без крвој, без помош од страна и беше микс од дечките, ни најубава, ни грда, таман за новороденче.:l:
    Сите три личат на татко им затоа се најубави, да беа на мене немаше да бидат толку лични.:wasntme::rofl::rofl:

Оооо значи кај и да е ќе ти кажат пол, ќе знаеме дали ќе бидеме тетки или тетиновци.:rofl::rofl:

Мене само ме иритира зборот јер сори @Rebecca_R .:wasntme:

@simonka93 и тебе се мислам да ти кажам и заборавам(facepalm)доста девојки млади ги гледам тука со фризурата што ја постираше пред некое време, со таков прелив, фарба и баш убаво изгледаат.:)

На kuc, Lejla8, marama и 24 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Јас бев најубава невеста (на мајка ми )
    И трудница исто (на маж ми)
    И, моето дете е најубаво (на мене)
    :P:P
    И не само тоа...
    туку и најобра сум во се (ова е фалба веќе)
    :rofl::rofl::rofl::rofl:

Дечки,се шалам.

НИКОГАШ, ама баш НИКОГАШ нема лошо да искоментирам за трите категории..ни со нож под врат.
    Оценката за себе си ја чувам.

На kuc, Lejla8, eli25 и 25 други им се допаѓа ова.
  18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.311
    Допаѓања:
    259.490
    Не!
    Не ми се сите невести убави, некои ми се со сарма фризури и кичести фустани, како елки накитени, нашминкани. Не се сите невести убави. Нека им е со среќа, секако, ама секоја не ми е убава. Ама пред нив не коментирам гласно. Секако нема да и расипам ден, филм затоа што на мене не ми се допаѓа.
    Трудниците, што знам, они ми зрачат со некоја убавина, носат живот во себе, па така да дали се поправени или не, ненитно. Секако има екои кои претеруваат но не навлегувам зошто и како.
    Децата, не се сите убави. Мислам и на бебињта. Обично машките бебиња ми се поубави од женските.
    Има и грди бебиња, ама подоцна се преубави.

И да, што се докулатки:^):D?

На kuc, Lejla8, marama и 20 други им се допаѓа ова.
  19. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.151
    Допаѓања:
    137.233
    И зборчиња ли почнаа да пречат? Ако. Ваш проблем. :lol: Дијалекти, навики, што ти ја знам, и си го користиш. Божем сите 100% литературно пишуваат па некое зборче боди очи.

На одмор и викенд сакам или сами или со 2-3 пареви со кои супер се разбираме во се, до сега сме немале проблеми и недоразбирања за ништо, и брзо ни лета времето. Баш вчера мм даде ееден глупав изговор за дружба ама искрено поарно беше за нас. Шо ке се нервирам јас после со денови зошто така, зошто не инаку, седи си дома сам или оди некаде сам, не мора со некој што ти шири негативна енергија.

Не! На страна клишето ,,секој е убав на свој начин,,, ете на мое око нечија лепота не му прија, секако и јас некому не сум му убава, ствар на укус. Баш за бебиња мислев сите се убави и слатки. Коа се роди внук ми, беше ситен, минијатурен, едвај 2кг, ама едно фациче шо имаше ко оние бебињата на фотосесиите стуткани во нешто. Е ама на пријатели бебето се роди наблизо со него. Едно крупно, па една чудна фаца дека личеше на татко му, а тој има некоја специфична фаца, лелеее :worried: Па срам и пред домашните да коментирам дека бебето на пријателите не е убаво, постарите очекував да ме искараат. Послето сите коментираа дека бебето е исто таткото, па сфатив дека не сум само јас што мислам така.

@simonka93 убава ти е бојата (fingers)

На kuc, Lejla8, marama и 20 други им се допаѓа ова.
  20. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Девојчиња, жени, модераторки!
    Не дали коментирате, туку онака во себе како ги доживувате?

И ај сега @referentka рефкосана....а ако ти е грдо детето, викаш на пример - аууу принцеза :rofl:

Никој нема никому да рече- леле неубав/а/о.
    И секој со различни очи гледа.
    И убавината не е најважна.

Ама ме нервира оноа - сите деца,невести,трудници се убави.
    Како не.

На evangelina.ina, kuc, Lejla8 и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.