Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

@Sky-butterfly среќно на првачето.Како вчера да беше кога ги запишував моите во школо,а еве веќе догодина, здравје Боже,полуматурант ќе биде син на мајка.Како лета времето...

Татко ми е мојот херој.
    Додека бе дете,го доживував како строг,а понатаму како растев ми стануваше најдобар пријател.Кога бевме мали и кога ќе се фатевме за коси,со еден поглед не смируваше.Јас,како прво дете во семејството,го кршев мразот за се,па нормална и оправдана беше строгоста.
    Потпора за секој мој избор низ животот,ако паѓав ме учел како да станам,ако плачев ме тешел,на грешките ми укажувал без да ме прекорува.Од моите сум добивала се што ќе посакам,пред се љубов и внимание и мислам дека досега не ги имам изневерено.Се уште ги прашувам за мислење,за совет и безрезервно ми помагаат со нивната грижа и љубов.Кон своите внуци,посебно татко ми кон син ми,бидејки нема син,има посебен однос.Кога се роди викаше дека едвај чека да порасне и да му оди на гости,за кога ќе оди во тоалет после него,да го види капакот на шољата кренат.
    Со маж ми,тогашен дечко, постепено ја создаваа близината,а кога седнувале на маса со некоја чашка,не постоеле ѕидови.Не ми се мешале во избор на партнер,изгледа среќата на моето лице кажувала се.
    Кога дознаа дека пушам,во лудите средношколски денови,ми рече дека можам да палам цигара и дома пред нив,да не се отрујам кога ќе излегувам надвор.Долго време ми требаше храброст да пушам пред нив,посебно пред татко ми,не ми беше пријатно.

Сега татко ми е со седа коса,грижите,работата и годините си го направиле своето,но се уште знам понекогаш да му седнам во скут,се уште е мојот херој,мојот идол и знам дека светот ќе го преврти за мојата среќа,секако и за среќата на другите свои деца.

Маж ми исто така има посебен однос со ќерка ми.Потолерантен е,понежен,поблаг е со неа,за разлика од односот кој го има со син ми.Мислам на глава да му се качи,ќе и дозволи.Често му кажувам дека односот не му е ист со двете деца,не приметува,не е намерно,но ќерка ми му е слабост.Истото и тој го вика и за мојот однос со син ми.

Само нека ни се живи и здрави децата,сакам и нас еден ден да не доживуваат како што јас ги доживувам моите родители.
    Интересно е дека никогаш не сум им го кажала тоа,може треба да им кажуваме и покажуваме на родителите колку се значајни во нашите животи.

2. M&M

M&M Форумски идол

Оф МР не знам ама будење од анестезија да богами. Си плачев а не знаев зошто така ми дојде и повраќав уф језиво.
    @joy1 ме потсети со гледањево кафе на средно школо од тогаш си немаме гледано со другарките. Леле кога че се соберевме после школо и редевме париви на шоља и тоа во два реда. 3 пар горе лево :D
    Инаку од сабајле не сум отворила мн пораки па како читам така пишувам по инспирација :)

Annath, Barbie20, mareane and 6 others like this.
  3. M&M

M&M Форумски идол

Знам бре ја слушам со затворен прозор :)

Abeja, Annath, Barbie20 and 3 others like this.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Јас пак, не се сетив на ова. Леб јаде само како тост кога му правам, ќе изеде 2 тоста и после еден час пак ќе јаде банани, јаде по 2, јаболка исто. Денес изеде околу 300 грама цреши. Ги јадеше со се семки, не се разбира дека морам да ги чистам. Ќе го боли меше знам, ама урла како од затвор да е пуштен,
    Инаку јаде палента, кус кус, тестенини, зеленчук и овошје многу, бисквите, ама месо не. Може му требаат протеини од животинско потекло, ама како да го убедам да јаде месо? Се чудам како на пример компир манџа не го држи, еве го две чинии изде, и една банана во меѓувреме.

5. monik55

monik55 Форумски идол

Да бев втора смена на работа сега за време на пуш пауза и јас ќе ја слушав:D

Annath, Lejla8 and ♡BuBaLe♡ like this.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Хаха мж вика малава не смеела пред 24г дечко да фати. Леле леле шо сеир ќе му фаќам кога ќе порасне

Annath, bittersweet, Sesil and 14 others like this.
  7. monik55

monik55 Форумски идол

8. M&M

M&M Форумски идол

Миле воли диско во моментов, опа заврши сега оди бум циле бум

Barbie20, monik55, Lejla8 and 2 others like this.
  9. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

И ќерка ми има дечко од градинка :x
    Почна да бара да носи ташниче со парфемче, шминка ( лабело во боја ) и наочари за сонце за градинка...
    Што ме чека допрва:worried:
    Некако сум депрес моментално.
    Мозоков ми чади од мислење.
    Дајте една журка

Abeja, Annath, bittersweet and 25 others like this.
  10. duffi

duffi Форумски идол

На мм никако да му дојде умот. Не знам дали толку што е преокупиран со обврски го прави толку расеан. Изгледа да.
    Крена паника дека му ја украле колата. А не е прв пат, ја остава некаде, ја заборава, посебно ако во близина има и друга кола од која има клучеви.Извади снимки од камера, да се гледа човек ја зема колата. И тоа баш сомнително влегува.
    Пред да викне полиција, му се јавува колега,он ја земал.Нит прашал ,ништо, нит се кажал.(facepalm)
    Крив е и мојот, колата секогаш е отклучена, клучевите внатре. Ако нека му е за памет за друг пат, иако никако да му дојде.
    Само моментално се потресува.:D
    Е арно де старата била.

Со среќа на првачињата!
    Сонциња мали се, како џуџиња со ранчиња.:sun:

11. M&M

M&M Форумски идол

Останала може без спонзор бутик :)

Ane-Goki1, Annath, kuc and 4 others like this.
  12. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Pee rastura.
    Jas ja fativ
    Ja sam jugoslovenkaaaa..
    Mi se pogodi semaforot na crveno pa malku bev del od nastanot :)
    Slava isterav. Mnogu ubavo pominavme...ama petok pa me izbrza MiuMiu.

Annath, bittersweet, Sesil and 19 others like this.
  13. N.2106

N.2106 Популарен член

@Sky-butterfly со лесно и успех во школо,и јас имам прваче оваа година трето и си знам вејќе што ме чека:inlove:Само сите си се различни а знам дека овој ми е најприврзан и најразгален ќе да има плачки.:wasntme:
    Но ќе помине се.

14. monik55

monik55 Форумски идол

Мојот за телефонот што му падна пребледе мислев ќе падне па кога виде пукнато:worried: среќа заштитното стакло беше.

Annath, mareane, Ane-Goki1 and 5 others like this.
  15. M&M

M&M Форумски идол

Леле леле дупа уште сега бе. Којзнае мојава дал ќе биде таква упте не покажува знаци. Кога ја дотерувам за некаде вика *тато види убава* дека стално и викам оди кај тато да види колку си убава. Ако е на мене и нема да биде баш шмизла и по дотерувањето ама ќе видиме

Annath, Barbie20, kuc and 7 others like this.
  16. monik55

monik55 Форумски идол

Мене колегите ми доловија лајв како изгледа журката тоест само звук.
    Они отпозади се викаат дека жив човек немало сите надвор ја слушале Брена:D
    Утре ќе одиш во твое старо мало на Црквиче?

17. duffi

duffi Форумски идол

Богами за телефонот повеќе се потресува, ама па на него се му е. Ама да беше мало дете ќе го нашамарев оти е толку неодговорен.
    Е арно де вика, како бре арно.Шо е арно.:headbang::headbang:

Annath, Sesil, Emy867 and 6 others like this.
  18. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Prijatelive kupile vakov frizider
    einfach-cool-gorenje-zeigt-retro-kuehlschrank-im-vw-t1-bulli-design-5377.jpg
    Mnogu e fraerski :)

19. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Neli denes popladne se odese?
    Sega tamu e zurkata :)

Jasno e deka pisuvam od noviot telefon :bow:

Annath, kuc, simonka93 and 6 others like this.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Ми здосади од искачанки по родендени, сакам во град на пијачка и дружба. Може театар и чаршија :/ ме налути мојов ќе шетал ради мој атер мене ми требало социјализација него му било преку глава од луѓе и кафичи. Го откачив, не сакам никого никаде со сила да мкнам. Ќе шетам сама утре, за инат! Да видиме колку ќе ме држи инаетот само :)

Thread Status:
Not open for further replies.