Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас ќе спијам :)

На Lejla8, JuLleE, Bozica1980 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    А ми на фемина сум тивка. А дома ак вака продолжат...богами нема да сум ич тивка.Или пак ќе заспијам ко топ пред нив и глас ќе нема од мене. :D:D
    Тема за вечерва
    Дали верувате во вистинско другарство? Дали другарите и пријателите ви се за дружење или баш онака Најдеугари? Дали мислите дека се користољубиви или пак се дружите пошто и онака се дружите 100000 години .?

На Lejla8, Mr. Right, Bozica1980 и 7 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.312
    Допаѓања:
    278.349
    Јас лично верувам во другарство.
    Во секој период од животот сум имала неколку другарки на кои сум им верувала, за кои сум била спремна се да направам...
    Тешко стекнувам другаство но ако се приврзам после сум навистина другар.
    Другарство ми има намалено само далечината,едноставно не сум тип кој преку телефон знае да комуницира и така со неколку другарки се имаме оддалечено.
    И сега имам две другарки од кои сум буквално зависна ,ако неколку дена ги немам видено криза ме фаќа.Се радувам за нивната среќа ,тагувам на нивната мака.Конкретно сега едната има голем проблем,верувајте грутка ми е на срцево...
    Ама сегашниве млади се помалку имаат вакви другарства...

На kuc, Lejla8, lunicka и 16 други им се допаѓа ова.
  4. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Ај добро утро уште малце. Некако се заморив и вчера и денес, ми се спие, ама сакам со сила да поседам :D
    Симнав некоја нова серија, се вика The Handmaids Tale, базирана е на книга, а има и постар филм. Некое фиктивно општество каде се заробуваат жени што се плодни :tmi: и ги праќаат да им служат за репродуктивна цел на некои влијателни луѓе. Многу забеган :|
    А си реков ќе гледам некој лесен филм од типот на When in Rome (facepalm)
    Кај ви е журката :?:

Едит: Ете тема :D Јас дур да испратам мислење :|
    Верувам во вистинско другарство. Сум имала и имам другарки со кои сум мнооогу блиска, и сме си помагале во секое време, ама само една ми е нај за цел живот. Премногу ја сакам и почитувам, сега да ми се јави да и треба нешто итно, ќе станам и ќе одам. И вреди. Неверојатна личност е. И има премногу направено и таа за мене. И то :D

На Lejla8, Bozica1980, eli25 и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Сите изгледа отидоа на Лепа Брена.

Добра ноќ друшки, и јас отидов на спиење. За другарките ќе пишам утре.

На Lejla8, Bozica1980, eli25 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Лепата брена ли е у скопјето?
    Тоооо цецо нека рока.
    :D
    И јас би на нејзин коцерт ај смејте ми се :!:.

Помина патешествието сега сакам само да спијам и спијам..
    Амин.

На kuc, Lejla8, simonka93 и 7 други им се допаѓа ова.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Може останале другарства, но не верувам во другарства многу многу. Се дружам да, ама сум со доза на претпазливост. Не сум што сум била. Никој не ме испоштувал како сум очекувала. Или моите очекувања се преголеми мислејќи ќе вратат во иста мера, или бирам погрешни другари/ки.
    Порано верував, сега веќе мислам дека е се тотално од интерес.

На Lejla8, Mr. Right, simonka93 и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.825
    Допаѓања:
    62.037
    :bandit: (waiting) :^)
    Повторно доцнам :D
    Многу страници ми се насобрале за читање деновиве... Не сум во тек со настаните на +/- 40 :tmi:
    Ааа, гледам и не сум Ви недостасувала :!:
    Никој не се запрашал зошто ме нема, никој не ме поздравил :P
    И журка нема :^) (facepalm), а петок е :!:
    Сите изгледа на клупи во Аеродром сте се собрале па пеете „ситније Циле, ситнијееее“ :D
    Да ми беа поблиску Вашите клупи ке дојдев, сигурно таму е вечерашната журка на +/- 40 (highfive)

Сама не сум за журка, отидов да читам...
    По прекрасната животна драма што ја прочитав, веќе читам втор трилер... Екстра интересен, цело попладне сум со книгата оптегната во спална... Домаќинка, бреееее :D
    Добра ноќ :hug:

Редактирам... Ејјјј и потписот ми го нема ]:), некој ми го избришал?
    А што убава бев, разиграна во црвено фустанче :mm:

На kuc, Lejla8, emkaemka и 23 други им се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    И од другарство човек не треба премногу да очекува.
    Да не заборавиме дека секој има свој приоритет и тоа е нормално.

На Lejla8, emkaemka, Espadrila и 18 други им се допаѓа ова.
  10. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    и ја би :makeup::emo:

Татковци... океј ми е мојот, за мене е најдобар. Прв и последен дечко дома однесен беше мм. Коа ме дозна дека имам дечко, ме следеше со кола на колега :tmi: Не земал во предвид дека памтам се, дури и бројки на коли што ни се чести гости, коа дозна дека дечкото е син на бивш колега негов, некое време комунициравме службено, коа се запознаа му рече само ладно здраво, долго време избегаваше средба со него. Знае да те извади од такт со коментари, ќе те услужи шо и да побараш од него ама претходно ќе си промрчи. Пример тргнувам кај другарка и почнува да врне, па барам да ме однесе. И следи говор како тоа пет капки дожд не се ништо мрза е у питање. Ок ќе викнам такси. И говор како тоа ќе викниш такси при кола дома, од кај знаиш каков ќе се погоди таксистот зошто имаш родител :lol: И мора да замеша прсти секаде, за мое добро де. Сам викаше собирајте се кај нас за Нова Година додека другите родители ги користеа сите изговори да не приберат куп тинејџери дома, на упис на факултет сите тргаа со автобус, демек сами ќе одиме возрасни сме ќе се снајдеме, он цела недела говори држеше дома како не е Скопје 2 квадрати простор па ние да се снајдиме, на крај он не однесе со другарките шо бевме на ист факултет.

Другарство верувам дека постои, си имам таква другарка што ми е баш блиска од прва средно, ден денес сме заедно за било што. Како дел од фамилија си ја рачунам. Среќа и мм со маж и се сложуваат супер. Нема дружење ради нечиј интерес, или одржување на тоа другарство атер за младалачки денови. И со други другарки сум блиска ама има и напнати моменти и чудни изговори од било која страна. Со неа нема.

Туку друго ми текна... мислете ли дека машките друштва опстојуваат само додека не почне секој да си бара сериозна девојка и се ожени? А потоа комуникацијата да продолжи само меѓу оние чии жени супер се сложуваат :tmi:

Не планирав волку да се распишам ама ете... :D

На kuc, Lejla8, Val-Dim и 20 други им се допаѓа ова.
  11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Добро утро! :sun:
    На тема татковци, мојот е дефинитивно мој херој и буквално ме порасна гледајќи ме како зеница во окото, како татина маза, како принцеза... Денес му е роденден.
    Дечковци, еден и единствен кој сум го имала и од старт моите го знаеја, мм.
    @Sesil машките друштва, ко шо гледам од моја околина, еве опстојуваат и после брак и деца, се собираат мажите сами на фудбал, пиво и сл.
    И не го бива денов нели без песнава :D ееејј ;) кога дојде мај

На kuc, Lejla8, Val-Dim и 25 други им се допаѓа ова.
  12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Хм. Пред неколку дена, недела мах. ја барав на Пират беј и не ја најдов :^) Пукнаа во ЊуЈорк Тајмсон за серијата и феминизмот. Морав да видам што толку џева,ама... трт. Пак ќе ја побарам.
    Сонував некој од тука, не ми текнува кој. Ко Јуле да беше. Немам поима.
    Сабота, а јас во 5, кукурек и со дупка во стомак. :envy: Ќе го искинам скроз,па стварно да биде дупка. Нит диета нит бутур вака:doh: Можеби ќе се инспирирам за од понеделник:(
    Јутар, народецу ти красен.

На kuc, Lejla8, Camomile и 15 други им се допаѓа ова.
  13. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Епа добро утро и од менее :sun:

На kuc, Lejla8, Ane-Goki1 и 10 други им се допаѓа ова.
  14. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Не можеш да го убедиш. :D Козја сурутка или спирулина во смуди.

Добро утро!
    Појма немам кога се разбудив, се врткав врткав во кревет, станувам - 6. |(
    Ептен ми е глупо ко ќе го заборавам телефонот и секогаш станувам прерано зашто мислам дека е веќе доцна.

Во спална каков саат имате? Има некој дигитален, ама да не му блештат бројките цело време? Кај да барам?

На kuc, Lejla8, emkaemka и 11 други им се допаѓа ова.
  15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Еве ме и мене..

Добро утро. Ќе го биде ли денов некаде да се шетне?

На kuc, Lejla8, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.349
    Допаѓања:
    261.662
    Го бива денов :sun::sun::sun:
    Јас ко самоилов војник сум. Да се јаде па пазар ќе е на дневен ред денес. Штета велат утре ќе врне за маратонот, еден куп луѓе кои ги познавам ќе трчаат.

Другарства...мислев имам став и мислење ама ќе си премолчам најарно:mm:
    Добро утро :coffee::pizza::f:
    Часовникот во спална со слика кога ќе стане заспаната моја убавица од маж. Сериозно без него сум изгубена и станувам по сто пати да проверам колку е саат.

На kuc, Lejla8, Annath и 22 други им се допаѓа ова.
  17. N.2106

N.2106 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    19.135
    Добро утро:coffee:
    Сабајлево слушам бие кабаната од црквата,за многу години нека е Ѓурдовден.Здравје господ нека дава:).
    Околу темата татко:inlove:.Се нај за таткоми а за мајками па тие ми се толку свето нешто.Си ги почитувам и сакам а тие за мене се би дале.Во таткоми од секогаш гледав идол да бидам јака и истрајна интелигентна:)има многу да се пишува околу темава.
    Имајте убав позитивен ден:sun::sun::sun:

На kuc, Lejla8, Annath и 21 други им се допаѓа ова.
  18. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    7.444
    Ima tatkovci i tatkovci.Mojot dodeka rastev i ucev super bese.So starosta se menuvase i toj. A so bolesta mnogu se izmeni , ne mozev da go prepoznaam vo razmisluvanjata. Jas sekogash si najdov opravduvanje deka bolesta gi oloshuva lugjeto i ne se trezveni vo mislenjeto.No negovata zadaca vo odnos na mene kako dete uspeshno i kvalitetno ja izvrshi. Sekogas bese potpora se dodeka i toj stoese na noze.
    Za drugarstvo postoi sigurno samo za zal denesnive deca retko go pronaogjaat.Imam nekolku drugarki koi mi go pravat zivotot sreken no edna najverna. Taa me cuvstvuva i od dalecina. Znae da se javi i da rece nesto ne si arna sto ti e, kazuvaj...Sestra da mi bese pa tolku nemase da se slozuvame.
    So godinite se isfiltriruva odnosot so lugjeto.Tie sto se od korist gi prepoznavam i povrshna sum.Krivo mi e so starosvaticata sto se odalecivme. Nemozam da i prostam sto mislese deka ja koristam. Po tolku godini i taka da misli. Za zal ne prostuvam na lugjeto koi me povredile.Go menuvam odnosot kon niv za navek. A koga sakam i se druzam davam se od sebe i nikogas od korist.
    Ubav den imajte, ubav praznik e.

На kuc, Lejla8, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  19. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    Добро утро ! :sun:

Станав уште во 6 и пол,пречекав маж од работа,се искапив , средив дете и сега уште да се испеглам во косава и сум спремна за шетање пак.
    Денес шетањето знам дека по кеф ќе ми биди ептен :nod: :inlove: Вчера добив покана за на свадба,па уште од сега се мислам што да носам (бидејќи сум здебелена) ]:) а да не ми се забележува толку. Одам да ја средам глава и заминувам :lol:
    bye

На kuc, Lejla8, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  20. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.595
    Допаѓања:
    152.233
    Дoбрo утрo!
    Сoнчевo aмa ветер кревa...aкo ќе ми се исушaт aлиштaтa нaдвoр :)

Кo пo oбичaј дете вo викенд буднo oд 7...ми се спие..ми се oди негде без децaтa сaми...се oддaлечивме сo мм oд немaње време...

Ме чекa куќaвa дa јa пoтсуредaм a прaзник е... Oд другa стрaнa aкo oстaвaм се зa утре лудилo ќе ме фaти ...

Пaзете штo прaвите
    .facebook_1494020196201.jpg

На Acka22, Espadrila, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.