Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Добар ден.
    Мене не ми е ама ич добар, би ме пишеле во новини ако делувам како што ми е на душава, ама предобра сум јас, ќе ми помине и ова :x
    Инаку, @joy1 :clap: и само напред, да бидеш успешна во новата работа, само храбро напред, одлука за поздравување е тоа.
    Најбитно од се' - да бидеш исполнета и со мерак да одиш кон работа.
    Битен дел од животот минуваме на работа и многу важно е да уживаме во работното окружување, да го работиме она што го сакаме, а финансиите да бидат награда во целокупното уживање, тоа е мое мислење и среќен е оној кој го има ова.

На PUPICA, kuc, M&M и 22 други им се допаѓа ова.
  2. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    @joy1
    Се шалам де :D Сега на мисла ме стави што ќе биде другата работа :(

На kuc, Barbie20, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    И мене тукушто ми се појави нотификација од таа тема. Морам да кажам многу убава:wasntme:. А и @simonka93 ја видов исто така многу нежно и убаво

На Annath, duffi, Lejla8 и 7 други им се допаѓа ова.
  4. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.710
    фала ти :*
    @joy1 и од мене имаш максимална поддршка,особено ако станува збор за сам свој газда, кај нас докажано е тоа

На mareane, Annath, duffi и 8 други им се допаѓа ова.
  5. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Тука има па камоли во Мк каде работата е дефитицарна.
    Јас кога и да спомнам дека се мислам да ја напуштам работата добивам куп совети дека само моментално ми е тешко, зошто сум учела, од мм ли ќе чекам да ме рани и слични глупости.
    Јас си ја сакм работата ама ноќнава смена ме утепува, не можам преку ден да се наспијам, сменската работа па не ми одговара, цел ден отсутна од дома, ни деца ќе видам, ни маж, ни куќа, вака децата спијат кога излегувам, стигнувам дома на време да ги испратам, однесам во градинка, училиште, да отспијам некој саат па ручек, земање од градинка, после и од училиште и не им фалам на децата, не ни знаат дека ме нема 90% од времето.

Стасав на работа, пушам цигара покрај кола и ме врне дожд а не ми текнува да си го извадам чадорот.

На marama, kuc, eli25 и 21 други им се допаѓа ова.
  6. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    Ееее @joy1 не ти тргна факултетот па крена раце од медицината. :P се зезам, твој живот, твоја одлука, ти си знаеш што е најдобро за тебе и семејството.
    А бутик да не ќе отвараш случајно?

Сакавме па шетаме, еден муабет со потенцијално друштво не предомисли. Срамота е причината да ја кажам :tmi: после тоа куп луѓе на кафе па зажалив што не отидовме. Па се разврна и мило ми стана што останавме дома.

На фб не честитувам речиси на никој, на мм од секогаш само лично, на свој начин :makeup:

@sanjaeva Среќен нека е и само убавини. :hug:

На Tajnaotrovna, marama, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  7. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Дoбрo кaј дa ве видaм вaс невестиве,100 пaти ги превртев темите,с нигде не видoв темa зa невести.Или јa сум ќoрa или сум стиснaлa негде нештo...

На Tajnaotrovna, eli25, Lejla8 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.270
    Не можеш да видиш бидејќи немаш 500 мислења.

На Tajnaotrovna, Barbie20, Lejla8 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.084
    Допаѓања:
    328.621
    @Sesil и без факултетот јас си ја имав работата сигурна со години уназад.Тоа требаше да биде само нешто плус.

Последнава година работев во скорз дискриминирачки услови.Јас идев на работа од 7:30 сите останати во 9:30.Целата работа од цело одд пагаше на мој грб.Кога се пожалив кај директорот рече нема што да им правам тоа се сестри со преку 30 годишно работно искуство.Да не спомнувам дека беа присутно за да пијат кафиња,чаеви,се собираа како на сред село за кажување вицеви,трачеви додека јас работев и на дневник,и на компјутер,и на спирометрии и на се.Јас и уште една сестра сме наши останатите се Албанки и при тоа се подржуваа мн една со друга.

Ова е само дел од многуте причини поради кои ми преќипа
    А да го трпам сето ова за 250 евра плата не фала.При тоа работев озрачена и со заразно болни а не ми даваа да користам ни маски ни ракавици.

На Tajnaotrovna, marama, kuc и 25 други им се допаѓа ова.
  10. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    19.420
    За мешање во одлуки и бивши маж ти се меша кој и зошто си прифатила на фб|(Газди ти се мешаат дали здравствениот проблем ти е здравствен или психички накалемен(facepalm)
    Уште милијон мали примери]:)

Мислам во пмс сум..Значи ни се водам ни се терам..Башка сите тековни болки ми се само и само поради миомот кој деф.ќе се вади ама незнам кога можи септември ако вршат операции:(
    Размислував за сега но ќе си упропастам 25 год.матура, ќе пропадни планот за дружба во Србија(малиот скроз ќе го разочарам:()па тука е и работата дали воопшто ќе им одговара да бидам месец дена одсутна и вервајте побудалвам;(
    Пополека но сигурно станвам меланхолична, тмурна и безвеза чувства ме обземаат.

Е толку имам да кажам за добар ден..
    И уште ова: Нит ми се чисти,нит ми е исчистено(малиот си ја средил собата-мојата лом(facepalm)), садови за миење, јас хаосна ама не мрдам од кревет:@

На sweet-cherry, marama, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  11. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.244
    Допаѓања:
    91.881
    Според мене во секоја заебанција има и пола вистина :| се кажува на начин да не се навредиш демек со смешка ама... оваа општо немој некој да се пронајде,па да исправам криви дрини :rofl:

@joy1 што и да си одлучила ти посакувам многу,многу среќа :hug:

Бев до Џамбо хаос е,како за недела јасно ви е како изгледа,па и еден склет кога ме фати леле,едвај чекав да излезам :whew:
    Одам само кога нешто морам да земам инаку да шетам така без врска низ рафтови ич несакам:|

Сеа да барам низ дома некоја работа да помине време :lol:

За пластични операции и јас би ама само да вадат од мене а да додавам не сакам баш ништо :tmi:

На Tajnaotrovna, marama, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  12. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    @joy1 А јас мислев ќе ме носиш и мене на Тајланд. :rofl:
    Со среќа нека ти е новата работа што и да е. Мислам дека е прав момент за ризик и менување работа. Сигурно нема да останеш до 50 години, ако работата не те исполнува, па после и да сакаш да неможеш да промениш.

На eli25, M&M, Sesil и 10 други им се допаѓа ова.
  13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.084
    Допаѓања:
    328.621
    Ке те носам само ако престанеш да ми мрчиш за накитот :D

На Sesil, Sky-butterfly, Lejla8 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Тaкa, пa и мнoгу пoбетер ќе е ситуaцијaтa сo сите Мaкедoнци кoгa oфицијaлнo ќе гo земaт зaпaдниoт дел.
    Се извињaвaм зa ширење негaтивнa енергијa

15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.084
    Допаѓања:
    328.621
    Не е ова од сега
    Само што мене сега веќе (мегу другото) почна ова претерано мн да ми пречи.Во ред е да е ден два,но кога истото се случува секој ден со месеци се губи веќе еланот за работа

На Tajnaotrovna, PUPICA, Sesil и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Ич не му јa мисли, плус кaј тебе е мнoгу пoслеснo, не зaвисиш oд тaa плaтa. Другите зa жaлење се.

На PUPICA, eli25, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Ова не требаше ни да потенцираш. Веќе сфатив дека твојот стил не вклучува вакви акцесоари и почитувам. Не ни помислив повеќе да ти сугерирам за накит.:$
    Сега договорени сме значи:rofl:

На Sesil, Lejla8, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.084
    Допаѓања:
    328.621
    Пакувај се :D

На Sesil, Lejla8, Bozica1980 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    :party: :party: :party:. Готова ќе сум за 15 минути, само да му кажам на мм и може да тргаме.:rofl:

На Sesil, mareane, Lejla8 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Останав недокажана по ова прашање. Сакав да кажам дека потполно ти го зазбирам револтот. Во прилично слична ситуација со дискриминација на национална основа сум, без разлика што сум во приватен секотор. Некој ќе работи за 10 души, а некој влага во 08:30 излага на врата во 16:30 во меѓувреме испил неколку кафиња по канцеларии, бил на пауза повеќе од 1 саат, ги дознал и прераскажал сите трачови за денот и згора на се и награден ќе е. Сите се поставени на позиции или поубави работни места, И ова се во рок од 2 години, а ти што си повеќе од 10 години ќе црнчиш и ќе се молиш за заслуженото, и уште на крај благодарен што ти го дале она што ти следело и многу порано. Жива среќа што многу си ја сакам работата па уште ме одржува, плус имав други приоритети во животот кои малку ме научија да се преориентирам и да не се замарам толку.

На marama, eli25, M&M и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.