Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Добро утро дами и дечки, Понеделнички стандард на работа кафе тегнам едно некако не ми оди времево за никаде нит врне ниту пак се оправа.
    Убав ден на сите

На Barbie20, Peco, ♡BuBaLe♡ и 15 други им се допаѓа ова.
  2. fila

fila Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    5.515

Истата песна е и кај нас на работа.Колешките доаѓаат на работа во 8 и15, а рабтното време ни е од 8 часот и тоа секој ден е така и оправданието е демек они останувале покасно на работа затоа имале право да каснат. Директорот секој ден останува до 5 или 6 часот попладне , а сабајле во 7 и 30 е на работа и овие две сто му се секретарка и асистентката каснат редовно . Најмногу ме револтира што од мене се бара да доаѓам порано за ди ги покривам нив две и тоа јас со 2 деца одсабајле треба да ги средам и да ги однесам во школо и во градинка,а они две се без никакви обврски и неможат да стигнат на време и доаѓаат со несесерите на работа па тука се шминкаат и губат уште пола саат од работното време, па после кафе се пие па се допишуваат на Вибер и ништо работа од нив, а јас или другиве колеги кога ке излеземе точно во 4 демек неработници сме биле.

На kuc, Annath, Ane-Goki1 и 11 други им се допаѓа ова.
  3. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.695
    ^ Ова во приватна или државно? Директорот на време овие доцнат:| Кое непочитување. А тој, не му смета да им свика :^). Кај нас - приватно не смееш да доцниш и не смееш после раб. време да остануваш. Се заклучува фирма и ти треба да си ја завршиш работата во текот на раб. време. Ако треба стварно да останеш, ти треба дозвола од директор. Најчесто не дозволувал.

На Barbie20, kuc, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  4. fila

fila Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    5.515
    Многу пати се опоменати и као другиот ден ке дојдат на време и после пак по старо.
    Инаку кај Директорот почнува утрински состанок точно во 8 часот и се затвара вратата и овие се тешат дека не ги видел кога дошле , а уствари листите што се куцаме на влез секој ден му ги даваат на увид и он секако знае кој кога дошол на работа.

На Annath, duffi, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.340
    Допаѓања:
    261.576
    Кафето на кревет го истурив |( знаев дека не треба да го пијам сама.
    Да се шета или не прашањето е сега, времево ме пишмани ]:)
    Добро утро :nod:

На Barbie20, Rebecca_R, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  6. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.105
    Допаѓања:
    43.474
    Добро утро народе.
    Не сум пишала одамна.
    Во петокот тргнав да пишав, немав време да допишам. Нервоза левел 10.
    Мм и неговата работа. Останување на работа по 12часа и повеќе.
    Му предложив да се разделиме пријателски. Да си тера кариера. Јас децава и то.
    Па денес зборел со шефовите, дека семејството е на прво место, после работата.
    Па после 8 часа работа гаси компјутер и ауфидерзен.
    Работа и така има бесконечно.

Саботата ја на работа. Другава исто. 6 пати во месецов само ама за таа плата е супер.

Вчера времето се разлоши. Проросуваше цело време. Ние во парк договорени :^)
    Па не ми одговараше воопшто. По пат натака бев лошо друштво. Ама убаво поминавме. Деца прошетани , изиграни. После мирнички си беа. Скара правевме.
    Сите гладни , на салатите им седнавме :$
    Краток викенд на жал. Ама за тоа сум дома цела недела :party:

На Barbie20, Peco, Rebecca_R и 27 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Добро утро

Зошто денес сум депримирана?:|
    Се преиспитував, па ми текна дека лошо сонував;(
    Си велам - Боже мили, еден сон ми влијае да се чувствувам утепано:|.Па и времево надвор недефинирано е, дојдена сум по кошула|(.

А и незнам зошто се прашувам кога понеделник е:swear:.

П.С. Утрово незнам зошто, на Рефо му ги дадов сите пинови и пасворди од работа, од меил, од Фемина , од картица за плата....пин од телефон.
    Ми се плаче, а незнам зошто.

ПС1:...така да, ако прочитате нешто што не е во мој стил, знаје дека не сум јас:D

На Barbie20, mal.ecka, Peco и 27 други им се допаѓа ова.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.038
    Допаѓања:
    154.291
    Во последно време се повеќњ гледам цени, порано не толку. И за јадење и за се, како стареам се поскржавувам :) . Знам некогаш да се залетам и после да ми биде криво посевно ако сфатам дека не ми се свиѓа толку тоа што сум го купила ако е гардероба во прашање. Патики сакам мн ама пак не можам да лупнам мн пари чекам попуст. Последно си начекав едни најки за 2500 на онлајн спорт вижн попуст.
    Од сабајле почнав и не прекинаа нешто и не знам што сакав др да пишам.
    Почна работниот ден и недела. Убав ден на сите

На Rebecca_R, kuc, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  9. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добро утро и од мене.Покрај сите негативни работи кои ни се случуваат,една промена на подобро за мене.Приметив дека сум малку смената,почнав некако за себе да се борам.Имав навика да се повлекувам,да ќутам на неправди кон мене,сега некако сами одговорите ми летаат,а и нешто кога не е во ред,кон мене,кажувам,не премолчувам,сеуште во моментот ме кочи некоја блокада,но на крај ќе си го кажам моето.Незнам дали е добро или не,но не можам на своја штета повеќе да одам.Ваљда со староста така иди :o,или животот не неменува:?:.Не сум била никогаш ваква,дури и кривица ме мачи во душава,дека нешто за себе сум наумила:tmi:,секогаш се ставав на последно место.Карајте ме слободно,не се лутам.

На Barbie20, Peco, Rebecca_R и 19 други им се допаѓа ова.
  10. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Не знам како може директорот да го дозволи тоа. Ако дојде инспекција, ќе ја казнат фирмата за прекувремените саати, а они всушност не работат прекувремено туку одработуваат :^)

На Rebecca_R, Annath, Ane-Goki1 и 9 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    За да останеш прекувремено на работа, мора директорот да ти потпише ,,одлука,, бидејќи тој е обврзан да ти гиплати прекувремените саати.
    Ако своеволно остануваш, тоа не се ,,важи,, (ако смееш да останеш после работно време во просториите)

На Rebecca_R, Annath, Ane-Goki1 и 9 други им се допаѓа ова.
  12. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Ден, ден..
    Треба да се шпарта градов по обврски ама да не ми беше толку важно што ќе се акав по времево аха аха |(
    Што ли да се облече?! Ми се здосади од палта, јакни, блузи :doh:

Цена гледам на се што купувам!

Доручкував и се прејадов и сега ми е тешко, сакам кафе ама го чекам мм да дојде да ми направи, па да се рашетаме :$

На Barbie20, Peco, Rebecca_R и 17 други им се допаѓа ова.
  13. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.105
    Допаѓања:
    43.474
    Значи јасно е се за тоа колку саати можеш продуктивно да работиш.
    Дека 8 часа се доволно , со пауза од еден час.
    Кај мм ни пауза ни нишо.
    Значи фирмата што се вика зависи од мм, ако он напушти можат слободно да се сликаат.
    Ако го отпуштат има да ги чини скапо.
    Ова со прекувремени часови веќе го достигна врвот.
    Значи јас не сум доживеала он да си дојде дома на време или ако тоа се случи ќе се збори со денови.
    Овде е она :Живеам за да работам а не работам за да живеам.
    Во неговиот одел се повеќе млади родители со бебиња или мали деца. Никој нема време да се види со семејството , да помине квалитетно време со нив.

На Barbie20, Peco, Rebecca_R и 18 други им се допаѓа ова.
  14. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Добро утро иако денов не е многу надежен. Кај понеделник уште и врнежливо. Повелете кафе малку да ни тргне денот. images.jpg

На Barbie20, Peco, Rebecca_R и 17 други им се допаѓа ова.
  15. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Добро утро лепи народе.
    Пијам кафе, бебе бањато, најадено и спие.
    Јас се мислам како да ја почнам работнава недела.
    И мене ме чекаат битни одлуки во животот кои се надевам ќе ми донесат успех.
    Cheers 2 that. :D
    Бујрум на кафица. :)
    да се редактирам: ( ко метео сум станала)
    Понеделник и вторник врнежливо, среда топличко, па до сабота 32 степени. Да се порадуваме неделава пошо наредна е пак со некои 20-25 степени и повремени врнежи од дожд.
    Фала мн пријатно. :D

На Barbie20, M&M, Rebecca_R и 20 други им се допаѓа ова.
  16. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    [​IMG] Skopski maraton

На Barbie20, Peco, Lejla8 и 24 други им се допаѓа ова.
  17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.789
    Допаѓања:
    145.332
    @MacenceEna јас сосема те разбирам,кога ти ги прочитав постовите како јас да сум ги пишувала.
    Мене дополнително ме убвива тоа што јас сум по цел ден сама дома. Некогаш со месеци. И ми се собира , па ќе пукнам.

На kukla21, Barbie20, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  18. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Добро утро ...
    Зад мене уште еден никаков викенд,ама се радувам дека е зад мене.
    @joy1 Денес правев крвна слика имам веке со недели постојана вртоглавица и болки во желудник
    Инаку матична само ми кажа дека ги добила резултатите и дека гама ГТ ми е 72 (сега прашањето ми е што значи тоа,лошо,добро ... ) и ми закажала и за на ехо на 16 и друго ништо не ми кажа била во гужва.
    Сега се мислам што значи тоа а јас на работа сум не можам да испаднам инаку би отишла да си ги видам резултатите и верувам дека кога би била таму би ми објаснила,ама кој ќе чека до 17ч ..

На Lejla8, Annath, ninja35 и 7 други им се допаѓа ова.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.083
    Допаѓања:
    328.593
    Нормална вредност чинам е до 35 кај жени,
    Ехо на јетра веројатно ке правиш?

Причини па хмм може повеќе да има:од инфект,замастен црн дроб,хепатитис до мн други

Од пиење на некои лекови исто се качуваат.
    Провери ја и жолчата евентуално камчиња да не има.Ама во глобала овие вредности се качуваат кога црниот дроб зеза

На Lejla8, Rebecca_R, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.306
    Допаѓања:
    278.268
    Пак ноќ со несоница.
    Врти се ,никако да заспијам.Таман мислам сум задремала ме разбуди малата нешто телефонот не и се вклучувал,ај легнав до неа,таа големата телефонот зрц,зрц,среде ноќ(љубав преко жице...:@)па кога побеснав,се доизнервирав и заспивање кога се раздени....
    Цени во последно и јас гледам,ама немам живци да одам од еден до друг маркет за поевтино....
    Работам и јас во таква фирма како горе наведените:неколку работат останатите(привилегираните) се шетаат,ама веќе се навикнав на тоа и се трудам да не забележувам.
    Многу зависи и од препоставениот:Претходно имавме строг директор и ретко кој каснеше,а сега овој е порелаксиран па сега тек е распалашена банда...

На kukla21, Barbie20, M&M и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.