Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Petar80

Petar80 Форумски идол

Добро утро дами и дечки, Понеделнички стандард на работа кафе тегнам едно некако не ми оди времево за никаде нит врне ниту пак се оправа.
    Убав ден на сите

Barbie20, Peco, ♡BuBaLe♡ and 15 others like this.
  2. fila

fila Популарен член

Истата песна е и кај нас на работа.Колешките доаѓаат на работа во 8 и15, а рабтното време ни е од 8 часот и тоа секој ден е така и оправданието е демек они останувале покасно на работа затоа имале право да каснат. Директорот секој ден останува до 5 или 6 часот попладне , а сабајле во 7 и 30 е на работа и овие две сто му се секретарка и асистентката каснат редовно . Најмногу ме револтира што од мене се бара да доаѓам порано за ди ги покривам нив две и тоа јас со 2 деца одсабајле треба да ги средам и да ги однесам во школо и во градинка,а они две се без никакви обврски и неможат да стигнат на време и доаѓаат со несесерите на работа па тука се шминкаат и губат уште пола саат од работното време, па после кафе се пие па се допишуваат на Вибер и ништо работа од нив, а јас или другиве колеги кога ке излеземе точно во 4 демек неработници сме биле.

kuc, Annath, Ane-Goki1 and 11 others like this.
  3. eli25

eli25 Форумски идол

^ Ова во приватна или државно? Директорот на време овие доцнат:| Кое непочитување. А тој, не му смета да им свика :^). Кај нас - приватно не смееш да доцниш и не смееш после раб. време да остануваш. Се заклучува фирма и ти треба да си ја завршиш работата во текот на раб. време. Ако треба стварно да останеш, ти треба дозвола од директор. Најчесто не дозволувал.

Barbie20, kuc, Annath and 13 others like this.
  4. fila

fila Популарен член

Многу пати се опоменати и као другиот ден ке дојдат на време и после пак по старо.
    Инаку кај Директорот почнува утрински состанок точно во 8 часот и се затвара вратата и овие се тешат дека не ги видел кога дошле , а уствари листите што се куцаме на влез секој ден му ги даваат на увид и он секако знае кој кога дошол на работа.

Annath, duffi, mareane and 5 others like this.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Кафето на кревет го истурив |( знаев дека не треба да го пијам сама.
    Да се шета или не прашањето е сега, времево ме пишмани ]:)
    Добро утро :nod:

Barbie20, Rebecca_R, kuc and 21 others like this.
  6. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Добро утро народе.
    Не сум пишала одамна.
    Во петокот тргнав да пишав, немав време да допишам. Нервоза левел 10.
    Мм и неговата работа. Останување на работа по 12часа и повеќе.
    Му предложив да се разделиме пријателски. Да си тера кариера. Јас децава и то.
    Па денес зборел со шефовите, дека семејството е на прво место, после работата.
    Па после 8 часа работа гаси компјутер и ауфидерзен.
    Работа и така има бесконечно.

Саботата ја на работа. Другава исто. 6 пати во месецов само ама за таа плата е супер.

Вчера времето се разлоши. Проросуваше цело време. Ние во парк договорени :^)
    Па не ми одговараше воопшто. По пат натака бев лошо друштво. Ама убаво поминавме. Деца прошетани , изиграни. После мирнички си беа. Скара правевме.
    Сите гладни , на салатите им седнавме :$
    Краток викенд на жал. Ама за тоа сум дома цела недела :party:

Barbie20, Peco, Rebecca_R and 27 others like this.
  7. referentka

referentka Moderator Staff Member

Добро утро

Зошто денес сум депримирана?:|
    Се преиспитував, па ми текна дека лошо сонував;(
    Си велам - Боже мили, еден сон ми влијае да се чувствувам утепано:|.Па и времево надвор недефинирано е, дојдена сум по кошула|(.

А и незнам зошто се прашувам кога понеделник е:swear:.

П.С. Утрово незнам зошто, на Рефо му ги дадов сите пинови и пасворди од работа, од меил, од Фемина , од картица за плата....пин од телефон.
    Ми се плаче, а незнам зошто.

ПС1:...така да, ако прочитате нешто што не е во мој стил, знаје дека не сум јас:D

Barbie20, mal.ecka, Peco and 27 others like this.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Во последно време се повеќњ гледам цени, порано не толку. И за јадење и за се, како стареам се поскржавувам :) . Знам некогаш да се залетам и после да ми биде криво посевно ако сфатам дека не ми се свиѓа толку тоа што сум го купила ако е гардероба во прашање. Патики сакам мн ама пак не можам да лупнам мн пари чекам попуст. Последно си начекав едни најки за 2500 на онлајн спорт вижн попуст.
    Од сабајле почнав и не прекинаа нешто и не знам што сакав др да пишам.
    Почна работниот ден и недела. Убав ден на сите

Rebecca_R, kuc, Annath and 15 others like this.
  9. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Добро утро и од мене.Покрај сите негативни работи кои ни се случуваат,една промена на подобро за мене.Приметив дека сум малку смената,почнав некако за себе да се борам.Имав навика да се повлекувам,да ќутам на неправди кон мене,сега некако сами одговорите ми летаат,а и нешто кога не е во ред,кон мене,кажувам,не премолчувам,сеуште во моментот ме кочи некоја блокада,но на крај ќе си го кажам моето.Незнам дали е добро или не,но не можам на своја штета повеќе да одам.Ваљда со староста така иди :o,или животот не неменува:?:.Не сум била никогаш ваква,дури и кривица ме мачи во душава,дека нешто за себе сум наумила:tmi:,секогаш се ставав на последно место.Карајте ме слободно,не се лутам.

Barbie20, Peco, Rebecca_R and 19 others like this.
  10. kravce

kravce Форумски идол

Не знам како може директорот да го дозволи тоа. Ако дојде инспекција, ќе ја казнат фирмата за прекувремените саати, а они всушност не работат прекувремено туку одработуваат :^)

Rebecca_R, Annath, Ane-Goki1 and 9 others like this.
  11. referentka

referentka Moderator Staff Member

За да останеш прекувремено на работа, мора директорот да ти потпише ,,одлука,, бидејќи тој е обврзан да ти гиплати прекувремените саати.
    Ако своеволно остануваш, тоа не се ,,важи,, (ако смееш да останеш после работно време во просториите)

Rebecca_R, Annath, Ane-Goki1 and 9 others like this.
  12. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Ден, ден..
    Треба да се шпарта градов по обврски ама да не ми беше толку важно што ќе се акав по времево аха аха |(
    Што ли да се облече?! Ми се здосади од палта, јакни, блузи :doh:

Цена гледам на се што купувам!

Доручкував и се прејадов и сега ми е тешко, сакам кафе ама го чекам мм да дојде да ми направи, па да се рашетаме :$

Barbie20, Peco, Rebecca_R and 17 others like this.
  13. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Значи јасно е се за тоа колку саати можеш продуктивно да работиш.
    Дека 8 часа се доволно , со пауза од еден час.
    Кај мм ни пауза ни нишо.
    Значи фирмата што се вика зависи од мм, ако он напушти можат слободно да се сликаат.
    Ако го отпуштат има да ги чини скапо.
    Ова со прекувремени часови веќе го достигна врвот.
    Значи јас не сум доживеала он да си дојде дома на време или ако тоа се случи ќе се збори со денови.
    Овде е она :Живеам за да работам а не работам за да живеам.
    Во неговиот одел се повеќе млади родители со бебиња или мали деца. Никој нема време да се види со семејството , да помине квалитетно време со нив.

Barbie20, Peco, Rebecca_R and 18 others like this.
  14. Ano

Ano Форумски идол

Добро утро иако денов не е многу надежен. Кај понеделник уште и врнежливо. Повелете кафе малку да ни тргне денот. images.jpg

Barbie20, Peco, Rebecca_R and 17 others like this.
  15. LadyC

LadyC Форумски идол

Добро утро лепи народе.
    Пијам кафе, бебе бањато, најадено и спие.
    Јас се мислам како да ја почнам работнава недела.
    И мене ме чекаат битни одлуки во животот кои се надевам ќе ми донесат успех.
    Cheers 2 that. :D
    Бујрум на кафица. :)
    да се редактирам: ( ко метео сум станала)
    Понеделник и вторник врнежливо, среда топличко, па до сабота 32 степени. Да се порадуваме неделава пошо наредна е пак со некои 20-25 степени и повремени врнежи од дожд.
    Фала мн пријатно. :D

Barbie20, M&M, Rebecca_R and 20 others like this.
  16. Petar80

Petar80 Форумски идол

[​IMG] Skopski maraton

Barbie20, Peco, Lejla8 and 24 others like this.
  17. duffi

duffi Форумски идол

@MacenceEna јас сосема те разбирам,кога ти ги прочитав постовите како јас да сум ги пишувала.
    Мене дополнително ме убвива тоа што јас сум по цел ден сама дома. Некогаш со месеци. И ми се собира , па ќе пукнам.

kukla21, Barbie20, mal.ecka and 19 others like this.
  18. MilaP

MilaP Форумски идол

Добро утро ...
    Зад мене уште еден никаков викенд,ама се радувам дека е зад мене.
    @joy1 Денес правев крвна слика имам веке со недели постојана вртоглавица и болки во желудник
    Инаку матична само ми кажа дека ги добила резултатите и дека гама ГТ ми е 72 (сега прашањето ми е што значи тоа,лошо,добро ... ) и ми закажала и за на ехо на 16 и друго ништо не ми кажа била во гужва.
    Сега се мислам што значи тоа а јас на работа сум не можам да испаднам инаку би отишла да си ги видам резултатите и верувам дека кога би била таму би ми објаснила,ама кој ќе чека до 17ч ..

Lejla8, Annath, ninja35 and 7 others like this.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Нормална вредност чинам е до 35 кај жени,
    Ехо на јетра веројатно ке правиш?

Причини па хмм може повеќе да има:од инфект,замастен црн дроб,хепатитис до мн други

Од пиење на некои лекови исто се качуваат.
    Провери ја и жолчата евентуално камчиња да не има.Ама во глобала овие вредности се качуваат кога црниот дроб зеза

Lejla8, Rebecca_R, Annath and 4 others like this.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Пак ноќ со несоница.
    Врти се ,никако да заспијам.Таман мислам сум задремала ме разбуди малата нешто телефонот не и се вклучувал,ај легнав до неа,таа големата телефонот зрц,зрц,среде ноќ(љубав преко жице...:@)па кога побеснав,се доизнервирав и заспивање кога се раздени....
    Цени во последно и јас гледам,ама немам живци да одам од еден до друг маркет за поевтино....
    Работам и јас во таква фирма како горе наведените:неколку работат останатите(привилегираните) се шетаат,ама веќе се навикнав на тоа и се трудам да не забележувам.
    Многу зависи и од препоставениот:Претходно имавме строг директор и ретко кој каснеше,а сега овој е порелаксиран па сега тек е распалашена банда...

kukla21, Barbie20, M&M and 20 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.