Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Она кога ќе се закараат двајца мажи ко селски моми на чешма и наликува на - си ги мерат... е лечење комплекси. А, се караат и си ги мерат, оти имаат комплекс:D така и со нас, селските моми на чешма:D Ако не ме разбра, некој по... разбирлив ќе те упати во комплексноста на комплексите:D

Last edited: May 8, 2017
    Lejla8, bittersweet, Peco and 7 others like this.
  2. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Најпрост опис за комплекс е кога некој/некоја ќе се увреди кога ќе слушне дека е просечна. Пример личноста си замислува дека е посебна снегулка и страшно е увреџена ако некој и каже дека е просек во изглед, во карактер, во интелигенција итн.

Лечење комплекси е кога некоја личност до вчера фрижидерот и бил празен и еден пар патики, ама од кога дошол до некоја пара, тогаш патики од 50 евра не се доволно добри или патики на попуст ни да ги погледне, туку строго се купува нова колекција над 100 евра, наместо во Кам, купува во Рамстор јер таму има паркинг за новото BMV.

3. M&M

M&M Форумски идол

А најубавп е кога ќе си начекаш на попуст нешто што коштало 5000ден а намалено на 1000. Памѕам кога бевме средно имаше некоја униформираност 501 фармерки дуксери бенетон и патики обавезно да се познат бренд а беа скапи у пм. Се сеќавам со месеци сум чекала да дојдам на ред да ми се купи нешто, не ни беше баш најсјајна финансиската состојба. некако сега како да има мн повеќе избор за мн помалку пари, а не е секогаш колку платиш толку носиш. Ми се има случено балетанки за 1000ден да ги убијам од носење. Него кога сме кај гардероба и брендови каде остана во скопјево да се продаваат левис фармерки. Сакам да и нарачам на другарка ми од уса да ми до есе ама морам да пробам модел и бројка. Таму се мн нирмална цена а квалитетот не се споредува. Мм на неколку пати има нарачано тексасот е преубав а дупло поефтини од кај нас.

Lejla8, Peco, simonka93 and 6 others like this.
  4. referentka

referentka Moderator Staff Member

Секој си има по некој комплекс.
    Ама проблемот е во тоа што ние сме соживеани и комплексот ни станал карактерна црта па не го дефинираме како таков.
    Ретко кој е самокритичен и признава.
    Комплексите се стекнуваат во животот и се менуваат, зависи од окружувањето и влијанијата од надвор.

И да.. Се лечат комплекси.

И јас имам и сите имате:nod:

Lejla8, Sesil, Barbie20 and 17 others like this.
  5. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Поздрав Бубале:) 20170508_201921.jpg
    Дишам воздух и уживам во глетката,тежок ден имав денес и пази уједа ми пишеше на челото]:)Ова дојде неочекувано и добредојдено решение за акомулираниот стрес...
    Ве поздравувам..

Bebulleee, Lejla8, Sesil and 20 others like this.
  6. mareane

mareane Форумски идол

@M&M изгледа генерација сме ,според 501 фармерките...
    Ме потсети:Имав другарка која беше далеку под сите нас според финансиите ама освен такви фармерки за други не сакаше да чуе.А не беше надмена,супер другарка беше ама ете можеби си имала комлекси...Девојката барем си најде маж според нејзините апетити...

Lejla8, Sesil, Barbie20 and 12 others like this.
  7. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Здраво женски.

Не знаете како ми легна германскиов,како го зборувам,чиниш Бранка Станковска сум,освен што бркам падежи и граматика кога флуентно зборувам:rofl:.И по некој англиски збор вметнувам ако не ми текне на германски.
    Уште во Германија да одам и да се проверам(poolparty).

Ве читнав прееска за актуелниве теми.

Одиме сега со клише:Важна е внатрешната убавина,надворешната е пролазна;).
    Ама стварно е така,па колку сака нека биде клише.
    Јас се воодушевувам на убави умови,начитани,со критичка мисла,од оние кои те оставаат со подотворена уста кога зборуваат,кои ти даваат нови насоки на размислување...,

Левис фармерки во Сити Мол,во Фешн&Френдс.

Lejla8, Sesil, Barbie20 and 21 others like this.
  8. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Жени помагајте :worried::worried::worried::worried:

Ми останаа трауми од интензивна ;(;( ќе ги носам тие 4 бедни дена цел живот со мене, секој детаљ ми остана врежан, секој момент поминат таму го памтам.
    Сама, на апарати, 24/7 со кислород :|
    И сега донесоа една женичка и приклучија кислорот и јас кога го слушнав пак тој звук главата ми се стегна и почнав да де потам, ушите ми зујат, ми се плаче, се тресам цела :doh:;(:worried:

Совет како да го надминам ова, ќе се мрднам ако мора да и биде нон стоп вклучен :worried:

buba4e89, Lejla8, MilaP and 2 others like this.
  9. joy1

joy1 Форумски идол

@Umbrella22 напад на паника добиваш.Диши длабоко и размислувај за нешто кое те опушта,те прави среќна.

Помина твојот хорор,тоа што го слушаш звукот е од друг пациент и нема врска со тебе.Напиј се бедоксин ако имаш при тебе,стави слушалки на глава со убави песни

10. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Немам слушалки сега ќе гледам некои видеа ама звукот ми удира у глава ќе се поместам од страв мислам :worried:

Lejla8 and MilaP like this.
  11. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Јас мислам ако некој е убав одвнатре тоа излегува и надвор.
    Убав одвнатре не може да биде грд однадвор, додека обратно може.

@Peco и ти имаш комплекс кога велиш дека никоја не те сака, не си им занимлив. Излечи го :!: :D

Комплекси доаѓаат од чуство на нижа вредност и несигурност.
    Кога личноста не се прифаќа себеси во вистинска смисла, кога се потценува или па преценува.

И да, и јас мислам сите имаме по некој комплекс.
    Комплекси од тинејџерско доба ги заменија комплексите на средното доба (средовечна криза :D)
    Само еден женски комплекс секогаш останува: дебела сум, ништо не ми стои :rofl:

Lejla8, Sesil, Barbie20 and 22 others like this.
  12. M&M

M&M Форумски идол

Абе шо збориш? Е не знам колку имаш ти ама мислев дека е помладичок, ок додуше и мене ми се свиѓаат по бејби фејс. И јас го сакав додека глеав прзн брејк сеа го пррболев :^) :D
    Мене ми е убав многу Ashton Kutcher си реков ја сум по младоликите :)
    Преска некој спомна комплекси и цицки :) еве ја да си кажам дека ми се комплекс ако сака некој да му позајмам нека се пријави. Сега некако и ги набикнав ама во пубертет колку си ги мразев уф. Бикини никако со маица на плажа нонстоп будало девојче некои тешки пару даваат ја гу криев. Сега веќе не се замарам ама уште не си ги сакам

13. joy1

joy1 Форумски идол

@M&M 72' е роден тој јас 87

Lejla8, LadyC and Peco like this.
  14. M&M

M&M Форумски идол

Ооо ама си било младо ти :) цели 10г од мене. Ја па мислев дека во темава па си поблиЗу до 40 :)

Lejla8, MilaP, Annath and 3 others like this.
  15. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Вака поздрав!?!? :!: Ами да викниш за кафе, да појлиш на благо?? До кога си тука?

Lejla8, Peco, evangelina.ina and 3 others like this.
  16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

@lunicka многу убава жена си. Вака по не знам кој пат ти пишувам и уште сто пати ако треба. Да не бидам опоменета оти споделувам дека те знам, но морав.
    @Offspring честитки :).

Денов разочурувачки, попладнето бевме на гробишта. Многу ми е трауматично но одавам чест. И син ми го носев, ама непристоен е. Дете.

Стигнаа вести кои го одложуваат заминувањето, па сега чекањето се сведува на пасошот само:|.
    Така да, сега се фокусирам да се вработам. Морам да работам. Ми треба работа. Овде кај што сум, изборот на работа е сведен на нула. Освен трчање по штабови и бркање на врски. Трето нема.
    Ај доста е, да не ширам негативна енергија:D.

17. joy1

joy1 Форумски идол

Досадна ноќ
    Ме чекаат две ситни обрвски кои ми се терет а безвезе ги одлагам

Ке пијам кафе секако пред два нема да легнам.Имам глупо чувство ]:)

Bebulleee, Lejla8, Annath and 14 others like this.
  18. MilaP

MilaP Форумски идол

Јас порано имав комплекси заради ушите ама си го решив со хируршки зафат,има повеќе од 15год.
    Имам мали ушиња ама ми беа напрчени и коса собрана за мене беше невозможна мисија.
    Им благодарам на родителите што разбраа дека тоа ми пречи па ме подржаа и беа со мене да се решам од тој "проблем", комплекс или како и да сакате наречете го.
    Од марки не патам,гледам да ми е убаво и да ми одговара на џебот .
    Од секогаш ме привлекувале плави мажи и на возраст приближна со мојата.Најстариот дечко што го имав беше дури година ипол постар од мене.

19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Аргета, патлиџан и леб. Цела куќа мириса, стрв ко трудна жена. Се тешам не чини тоа. Набрав божури, го искарав маж ми дека не му ни текна дека утре имаме годишнина и така...
    IMAG1022.jpg

20. Ariel

Ariel Форумски идол

Јас сум просечна :D.

Комплекси имам, ама се трпам. Несигурна сум, ете, тоа ми е потпросечно. Генезата на несигурноста точно ја знам, од детство. Со тек на време научив да ја менаџирам. Не дека ја немам, ама не се познава толку. Ако во нешто сум натпросечна, тоа е слушање и емпатија.

Мене ме привлекуваат мажи со плави очи. Како Кире на пример. Добро де, и Ерик :D.

@ph.orhideja јас пред некоја недела бев во Австрија и ептен бев горда на немачкиот. Ама денес на час се измалтретирав невидено. Си набив комплекси :D

Thread Status:
Not open for further replies.