Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.713
    Се вратив од кафе. Убаво ми дојде. Си ја купив кошулата-фустан, војничко-зелена боја, khaki по модерно. :D

Кога ќе ми даваат пари, тогаш нека ми кажуваат дали е скапо или не. :D

Првиот и третиот ќе ти стојат, видов во соодветна тема каква градба имаш. Ептен се убави, и со сандали, и со балетанки и со старки ќе одговараат. Па уште ако е тексас, топ избор.
    Панталоните никако. Прво дезенот им е премногу детски а и не знаеш како ќе ти стојат. :D

Во Зара има црно и бело, нешто малку под задникот. Зависи колку си висока, ама мислам дека си над 175, па ќе ти биде баш како елек над фармерки/панталони. Другарка купи црн елек и може да го носи како фустан, ама она е 165 горе-долу. :D

Модни блогерки во светот прават пари од блогерството бидејќи добиваат пари да искомбинираат одредена ташна, накит, облека. Некои рекламираат козметика, препрарати за коса итн. Кај нас блогерките (мал дел од нив) мислам дека добиваат подароци, а пари речиси сум сигурна дека не земаат. Значи кај нас блогерството е повеќе како хоби. Блогерките од странција земаат добри пари. Тоа рекламирање е некако суптилно и кај голем дел од девојките пали. Филозофијата е некое парче облека или аксесоар да изгледа "неопходно" па девојките да посакаат да го купат. Уффф ама објаснив, се внесов. :D

На Annath, bittersweet, VladeMila и 10 други им се допаѓа ова.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.983
    Допаѓања:
    327.643
    И јас сакам да сум модна блогерка од странство :?::lol:

На sweet-cherry, Annath, Tajnaotrovna и 16 други им се допаѓа ова.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.130
    Допаѓања:
    221.377
    Јес јес :)
    И мене тоа ме бендиса:tmi:

Малку сум чкљ во главата на моменти @Rebecca_R ќе земам пример нешто вакво и после не го носам :D
    Имаше едни убави со убава боја ама испродадени.
    Не ги земам не.

На Annath, Lejla8, Rebecca_R и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.713
    Па ке сакаш, кога три пати сум напишала дека земаат пари. Почнав да пишувам во неколку теми и не сум ни забележала дека дури 3 пати сум пишала - пари та пари. :D (facepalm)

Аа плус земаат пари од лајкови на иста, од гледаност на youtube и така. :D

На Annath, Tajnaotrovna, zhap4e и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Еве ме,од денес официјално имам со што да касам:D,реков дека забарот ми е супер,и званично потврдувам:clap:,за мерак сум,како од реклама за паста за заби:D,од сега само ќе се смеам,колку и да ми се плачи(facepalm).Не дека си немам комплекси,си ѓи имам,ама кога си се видов во огледало,ме подмлади човеков,ако продолжам да го фалам,со мм беља ќе си отворам :D

На Annath, Tajnaotrovna, Petar80 и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.868
    Па и Сотир Лалевски праеше песни ама ако прави концерт дали да му идам...за другар прашувам?

На Novecento и Lejla8 им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.288
    Допаѓања:
    260.986
    Јас од оние curvy fashionista блогерки ќе бидам :rofl:

На Annath, Tajnaotrovna, Petar80 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.959
    Допаѓања:
    153.389
    На zhap4e, vitamina и Lejla8 им се допаѓа ова.
  9. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.959
    Допаѓања:
    153.389
    Мм ќе оди и скоро сите мажи од Аеродром како поддршка на Панчо дека дромец. И ја би ама нема кој да ми ги чува деците

На Mr. Right, Viktorijaaa5, Lejla8 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Чекајте да ви кажам за еден друг бизнис, познат на исток од планетава. Мукбанг или јадење во живо онлајн на посебна платформа. Земаш купишта различна храна пред тебе, се уклучуваш во живо и јадеш, а во меѓувреме луѓе те гледаат и ти коментираат и ти испраќаат пари зашто ептен им е убаво да те гледаат дека јадеш. Е тој бизнис драги луѓе, тој е добар :rofl::rofl:

А, да... ако стварно си добар во јадењето :D можеш да заработиш илјадници долари месечно :!:

На sweet-cherry, Annath, PUPICA и 20 други им се допаѓа ова.
  11. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.868
    Ја ке ти ги чувам деците 100 ка од саат

На mareane, Mr. Right, Lejla8 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.713
    Жена како Џеј Ло, рака на срце, и мене ми набива комплекси. Жената е неверојатно секси, убава и најбитното: родена под среќна ѕвезда, па од девојче од маалото она сега е мега-популарна.

Да не дојде до забуни, јас сум задоволна од својот живот, сметам дека јас и единствено јас сум одговорна за сите мои неуспеси и сето она што го имам постигнато во животот, секој успех се должи на мојата работа и вложен труд. Имам прекрасно семејство, родители, брат, дечко, и благодарна сум што секој ден се будам со покрив над главата и можам сама да измијам лице, да јадам и да работам.
    Но, ете некогаш, пред да легнам да спијам, си фантазирам колку би било убаво да бев ќерка на Абрамовиќ. :D

http://www.femina.mk/новости/шоу-би...ифер-лопез-со-четири-нови-стајлинзи-во-њујорк

На Annath, mareane, *Amethyst* и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.128
    Допаѓања:
    91.446
    На прашање со прашање а :D

И јас ќе одам со другарката за која што прашував :D

На mareane, M&M, Jean-Baptiste и 5 други им се допаѓа ова.
  14. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.830
    Допаѓања:
    101.231
    Го раѓаш,го растеш,му се тресеш,му се радуваш...за да еден ваков ден те тресне со зборовите-јас не сакам да одам на факултет...

Секој родител го сака најдоброто и подоброто за своето дете,ама ваква изјава ме потресе ,луѓе...

Толку сум вознемирена што целото тело ми се тресе а срцето ми трча како разулавен коњ...

значи толку да сум неуспешна и неисполнета,..немам зборови..

На sweet-cherry, Annath, Tajnaotrovna и 13 други им се допаѓа ова.
  15. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Немој да се секираш,можеби,откако ќе направи пауза,ќе се реши за факултет.Не е ни прв,ни последен,прво мислат дека ако најдат работа,ќе им е полесно,но многу откако пробале,сепак се решиле да продолжат да учат.:hug:

На Annath, Tajnaotrovna, kravce и 8 други им се допаѓа ова.
  16. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.269
    Допаѓања:
    57.120
    @lunicka, не го форсирај. Мотивирај. :D
    Прашај го што сака. Веројатно не знае. За жал тоа се случува од образованието кај нас, се учи по малку од се’, а ништо не е доволно за да те заинтересира. И на крај не знаеш што сакаш. Нека сфати, нека разбере што сака. Потоа е лесно.

За мене да си кажам, одбрав погрешен факултет поради тоа што не знаев што точно сакам. Сакав повеќе работи, за погрешната се фатив. Да можев да се вратам, би паузирала година. Да е сега, би следела онлајн курсеви од неколку области, па да видам што најмногу ме привлекува. Сега учам онлајн за џабе, нема диплома за тоа. :D
    А уствари, ова ми користи а дипломата ми стои за џабе.

Ако сака да работи, нека работи. Важно нека го најде тоа што го интересира и нека се посвети. Подобро отколку со сила да заврши факултет што би му бил од нула корист.

Знам дека не бараше совет, само си кажа што ти лежеше на срце. Ама и мене ми лежеше некако. :D
    Мајките имаат очекувања за доброто на децата. Ама некогаш тие очекувања се страшен притисок. Секако треба да го поттурнеш, но не кон нешто што стварно не го сака.

На Barbie20, Annath, Tajnaotrovna и 24 други им се допаѓа ова.
  17. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.523
    Допаѓања:
    176.719
    Вежбате вие вака по дома?

На Petar80, Lejla8, referentka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.596
    Допаѓања:
    140.261
    Луничке бе како мајка ми. Јас ке заебам нешто, она одма сама се обвинува. Дете е тоа, ќе сфати ќе му помине.

На Barbie20, Annath, Tajnaotrovna и 10 други им се допаѓа ова.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.130
    Допаѓања:
    221.377
    Ќе одам да шетнам со детево спобудалев дома.
    И аир од дома се немало.
    Посебно од ручеци и чистење.
    Преку глава ми е искрено :doh:

На Annath, Tajnaotrovna, Viktorijaaa5 и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.129
    Допаѓања:
    40.492
    :inlove: Колку искрено и убаво.

Комплекси колку што сум свесна немам. Свесна сум за недостатоците што ги имам, ама и со нив знам да се носам. Дури и да се шалам на своја сметка. Како помала имав комплекс од очите, ама сега сметам дека тие ми се специфика. Може дека порано и многу слаба бев па и малку страшно изгледаа, а сега ми се симбол за убавина:lol: Умре циганката, па морав сама да се исфалам.

@lunicka А што сака, знае ли? Битно е да има идеа што би правел сега, ако не учи факултет. Да не биде само седење дома. А инаку стварно, за факултет (за учење) никогаш не е касно. И да рипне некоја година може покасно да се запише.

Јас на пр. сеуште сум убедена дека си го утнав факултетот. Отидов на економија, а сакав електро. :( Жива среќа што самата работа ми има повеќе допирни точки со логика отколку со економија и продажба, па има компензација.

Јас па неможам да ги сфатам овие што се магистри, а немаат еден ден искуство. Според мене магистратурата треба да биде специјализација во одредена област во која човек има искуство, а не само титула. За жал нашево образование се измести, па сега сите се магистри. Подобро да не продолжам, зошто ова ми е осетлива тема:x

На Barbie20, Annath, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.