Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    @lunicka и еднa мoјa кoмшикa е вo истaтa ситуaцијa сaмo штo тaa тoa гo прифaти тaкa кaкo штo е. Син и` oтвoренo и` кaжa декa не сaкa дa oди нa фaкултет и еве гo сегa си рaбoти. Вo секoј случaј вaкa е пoдoбрo oткoлку дa oди нa фaкултет, a дa не учи и вие сaмo дa фрлaте пaри зa без врскa и тaкa дo недoглед. Мoжеби сaкa дa си пoрaбoти дететo, дa зaрaбoти свoј денaр. Иaкo сметaм декa денес сo диплoмa имaш пoсигурнa иднинa, имaш прoфесијa, пo другo е aкo сфaтите штo сaкaм дa кaжaм, oткoлку дa oдaм oд еднo рaбoтнo местo нa другo. Иaкo нели не мoрa дa знaчи.
    Рaзгoвaрaј сo негo oтвренo, прaшaј гo кaкви му се плaнoвите пoсле мaтурaтa, прaшaј гo штo гo интересирa... Верувaм декa не ти е леснo и мене би ми билo истo кaкo нa тебе, и јaс би сaкaл утре мoите децa дa зaвршaт фaкултет. А штo знaеш, мoжеби вo текoт нa гoдинaвa ќе му се јaви желбa дa се зaпише нa фaкултет. :)

Последна измена: 9 мај 2017
    На Barbie20, Annath, Tajnaotrovna и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.091
    Допаѓања:
    136.736
    @lunicka зарем мора факултет.. има безброј работи кои се доста платени, а за кои не е потребна факултетска диплома. Може да заврши некој курс, да изучи некој занает, да стекне некој сертификат, па да биде доста успешен. Што ако би завршил некој чкљ факултет, изгуби 4+ години и после ни сам не сам не знае што звање има. Родови студии на пример, студии од областа на правата на жената, студии по библиотекарство и слично. За мене тоа пари по вода пуштени се.

На Barbie20, Annath, Tajnaotrovna и 15 други им се допаѓа ова.
  3. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.713
    @lunicka можеби е само период, можеби се гледа себеси во некој занает. Тешко е со тинејџери, особено со машки на таа возраст. Ама не е така страшно.

Еве јас поаѓам од себе и од луѓето околу мене. Работам на интернет, и јас, и уште неколку другарки и другари и земаме пари кои не би можеле да ги имаме доколку работиме тука, секако зборам за оние просечно-платени работни места. Јас студирам ама бенефит имам од курс, другарка заврши факултет, дечко ми заврши факултет, другарка студира, други личности не ни запишаа факултет и имаат средно, и сите работиме работи кои се сосема неповрзани со нашите факултети. Друг пример се фризерите и make-up артисти. Имаат средно, талент и мнооогу пари. Маалскиот бербер има едвај средно а дневно има најмалку 10 муштерии. Плаќа минимална кирија, струја и вода, не им дава фискални на сите.

Треба труд, ама и треба да си роден под среќна ѕвезда.

На sweet-cherry, Annath, Tajnaotrovna и 11 други им се допаѓа ова.
  4. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.947
    Допаѓања:
    153.234
    Ќе ти дадам пример со брат ми. Кога заврши средно исто рече не сакам на факултет. Моите беа во шок, ајде тогаш уште имаше воен рок и мораше бидејќи не се запиша на факултет да оди во војска. После војската се предомисли па се запиша. Му влијаеше мн и девојката со која беше тогаш заедно.
    Од др страна пак немој толку да го сфаќаш трагично не значи дека нема да биде успешен во животот едноставно ќе си го најде својот пат. Познавам мн без факултет милион пати поуспешни од некои и со магистерски и постдипломски. Остави го дај му време нека си се пронајде. А најмалку пак ти да се осеќаш неисполнета. Не знам баш како е допрва ме чека, само прво одделение ми е големиот.

На Barbie20, Annath, Tajnaotrovna и 12 други им се допаѓа ова.
  5. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Девoјки хелп. Едит: и мoмци
    Пoртите нa Сaмoилoвa тврдинa:
    1. Гoрнa пoртa
    2. Дoлнa пoртa
    3. Челнa пoртa
    4. Дебoј?

На Rebecca_R му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Имa некoј oд тукa штo е нa Тoтaл ТВ? Дури денес приметив декa јa немa Алфa ТВ, нa нејзинo местo имa некoјa другa прoгрaмa?

Кaј сте бе, ве немa нештo. Мнoгу сте тивки денес. :^) Или рaбoтaт мaшините, кoкa-кoлa? :rofl:
    Пред кoмпјутер сум и чекaм дa пoчне Еврoвизијaвa. Вие ќе гледaте?

На Lejla8, bittersweet, Peco и 5 други им се допаѓа ова.
  7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Горна?!

8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.971
    Допаѓања:
    327.462
    @lunicka факсот не е репер дека ке биде нешто од него.Веќе мислам на факултет и бебињата почнаа да се запишуваат ете толку стана тоа лесна песна.Дури и јас се залетав еден период за тоа па стопирав.

Порано да се заврши факс беше научно достигнување,успех,слава сега веќе не е тоа тоа

Нека биде умен,снаодлив,вреден..и ке биде далеку подобар од некој со диплома.Маж ми нема класична факултетска диплома ни не сака да ја има,ама е стотици чекори понапред во се од неговите пријатели со факс.

Сестра ми е со факс а пак не работи по струка и трпи нервози.

Кога ке видиш се е до тоа кој како ке се снајде во животот.Остави го малце ако не годинава можеби догодина ке пројави сам желба за учење.Сега си мисли завршил средно и се што лета се јаде.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Annath, Tajnaotrovna и 21 други им се допаѓа ова.
  9. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.261
    Допаѓања:
    72.746
    https://mk.m.wikipedia.org/wiki/Самуилова_тврдина

Овде Горна вели...

Добра вечер друштво

На Barbie20, Lejla8, sanjaeva и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.152
    Допаѓања:
    81.659
    Без Дебој, кон влезот во Лихнид имало само 3 порти. Не знам во кој контекст ти треба ова како инфо, ама портите кои ги спомна јас ги имам учено како влезови во сам Лихнид. Самоиловата тврдина би требало да има влез откај Горната порта, (со оглед на тоа што месноста е позната како Горни Сарај) се наоѓа во горниот дел на градот. :)

На Lejla8, Viktorijaaa5, Petar80 и 7 други им се допаѓа ова.
  11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Едно брливо дете:D кога му се с'сна на еден на станица:D вика: што гледаш ти? :D Уште и стана од кај баба му и отиде до дечкото:D и он гледа накај што гледа овој:D Иначе, гледаше во таблата со инфо за автобусот кога ќе му стигне и му кажува:D и ова бе, кускуле мало му вика, па што гледаш од тука Оди таму, подобро ќе видиш, од тука што гледаш.:rofl: Ако некоја си го познае детето,нека да го прати кај мене на викенд:rofl:

На Barbie20, Annath, Lejla8 и 10 други им се допаѓа ова.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.186
    Допаѓања:
    276.874
    @lunicka потполно ја рабирам твојата нервоза и себеобвинувањето.
    Како себеси да се слушам,за секој нејзин неуспех грешката ја барам во себе.
    И јас (како и сега што ти велиме ние) и велев на мајка ми кога се нервираше за сите неуспеси на братми,не се нервирај,па што ако не учи,па таков ќе си биде,па остај го нека се издува,па ти си крива го разгали,ама тек сега кога почнувам да се наоѓам во нејзина ситуација ја сваќам.И се плашам да не ме фати нејзина клетва...
    Те :hug:

На Annath, Lejla8, Mr. Right и 9 други им се допаѓа ова.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.577
    Допаѓања:
    140.084
    Не ми е истражено ама... имам инфо дека по 15 мај нема да може да се венчаваат луѓето во Македонија.

Ако има некоја што сакала да се венча нека оди викендов.

На Lejla8, VladeMila, referentka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.128
    Допаѓања:
    221.332
    Ај ако можеш објасни ми треба оваа информација и зошто да не може?

На Barbie20, Lejla8 и VladeMila им се допаѓа ова.
  15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Имав чуено за ова, прв пат гледам. Не ми беше јасно.. некој заработува од ова, некој би платил да гледа ова? Ама, гледајќи ја :whew: каде да уплатам,овај, да се упатам за сево ова, и каде го става сево ова, во кој дел од стомакот8-|:D да знам и јас како да го сместам. Јако уште и како си зјапа низ прозор и си збори за времето:D

На Barbie20, Annath, Lejla8 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.577
    Допаѓања:
    140.084
    Венчаваат матичар и еден советник од општина. Мандатот на советниците истекува. Немаат овластување да венчаваат. Избори локални не се закаажаа кога требаше.

Исто и сите надлежнсти на градоначалниците.

На Annath, Lejla8, JuLleE и 4 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    Не само тоа.
    Школи и градинки ќе престанат со работа. Нема градоначалник, нема кој да финансира и ќе настане колапс.

На Annath, Lejla8, Petar80 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.577
    Допаѓања:
    140.084
    Има секретар на општина кој ќе раководи со одредени надлежности. Ама нема дупови, приграми за работа на школи и градинки...мандатите на управните истекуваат нема да функционира ниедно прњтпријатие ниту исплати кон фирми...

На Annath, Lejla8, JuLleE и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Ем времето се погоди за утакмицата Јувентус - Монако.

На Lejla8 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Сдк на @lunicka дека потполно ја разбирам,Сите ние имаме соништа за нашите деца,го сакаме најдоброто за нив,поместуваме планини и разочарувачки е кога ќе ти каже вакво нешто.
    Но не треба да се очајува.Факултетот сам по себе не дека не е значаен,но не мора да значи дека е и пресуден.
    Дајте му простор за да ја преиспита одлуката,која не мора да значи дека е конечна.
    Убаво кажале и останатите,ако е трудољубив,снаодлив и ако му се посреќи,ќе се снаоѓа низ животот.

На Annath, Tajnaotrovna, Lejla8 и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.