Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Здраво девојки :f:
    Среќен празник, многу здравје и среќа да ни носи Богородица на сите во домовите...
    Денес се пости, затоа што е петок!!! Затоа сварив посно бело гравче... Ставив и пиперки, ги „растрив“ и попарив со врел зејтин... Мммм... Со салата беше превкусно... Се се изеде, многу ми е ќеиф кога тоа што сум го зготвила ке се изеде до последна тронка!!!
    Далеронке не се оптоварувај толку многу со почетокот на учебната година!!! Јас бев таква со поголемиот син... Но, како поминаа годините, сватив дека не требало толку да се нервирам околу школото!!! Па сега помалиот син лесно си поминува со мене!!! Го оставам сам на себе, колку му се учи толку учи!!! А, тоа не е многу 8)!!! Мил на мама, ништо не му фали што на крај од годината ќе има некоја четворка!!! Ама затоа е активен спортист и сака, здравје, еден ден своето спортско знаење да го искористи професионално :clap:!!! И во тоа, сите од дома го поддржуваме!!! Што ако поголемиот син беше со сите петки, магистрираше... Еве го сега се нервира што нема работа!!! Дефинитивно заклучив - не е се во петките, треба малку поооооовеќе ксмет во животот!!! А да не зборувам за врски!!!
    @WORRIED.BT среќна годишница :d: :music: :d:...
    Многу ми е мило кога ќе прочитам дека љубов има и по 5,10,15, 25... години брак (y)!!!

Annath, Eli23, sesilija and 17 others like this.
  2. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

tessie and WORRIED.BT like this.
  3. Gea

Gea Популарен член

@lunicka мила, кај мене настапи една тотална суша, толку неинспиративен период, што на моменти помислувам дека сите музи ми свртеа грб. Правам промени да ме направат среќна, ги знаете, оние мали, ситни, женски, што ни помагаат подобро да се чувствуваме кога сме во состојба да изедеме тон чоколадо.

За два часа треба да одам на свадба. Фустанот, нежен, романтичен, во бохо-хипи стил, му се радувам како мало дете, првпат се чувствувам истовремено пријатно, удобно и заводливо.Треба да врзам две-три кравати, да споредам која најубаво стои, да ги натопам рацете со восок и со прстите да поминам низ неговата коса. Чувството кога парфемот остава трагови за неговото присуство уште најмалку половина час по неговото заминување...чувството кога неговата рака, од зад грб ќе ми ја тргне косата и со бакнеж во вратот ми кажува дека изгледам прекрасно...бесценето!
    Истовремено чувствувам љубов и нешто необјасниво во себе...како да очекувам дека нешто ќе се случи, знаете она чувство како пред испит...она чувство како кога чекаш да го слушнеш првиот плач на животот што го раѓаш...

Bozica1980, Annath, toogood and 25 others like this.
  4. Daleron

Daleron Истакнат член

Феминистички сум настроена.:D
    11924205_993499244036098_760293781377531589_n.jpg

eloves, Annath, Mrs.Bass and 22 others like this.
  5. mama89

mama89 Истакнат член

FB_IMG_1440775168884.jpg Поздрав женскии да се насмееме малку уживајте во овој празничен ден :*

Annath, Eli23, Priroden and 11 others like this.
  6. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

За многу години нека ни е денов:sun:
    Нека дари здравје, среќа, мир и љубов меѓу луѓето :)
    Бев во еден храм на мајката Божја. Да, денес се дава посна трпеза затоа што падна во петок..
    Од служба ни оче наш не слушнав а толкав пат поминав... ама затоа разбрав која снаа гаќите во спална не ги дигнала(facepalm) која е домаќинка која е не домаќинка и која со кого се чукала. Не, и на крај од светот да појдеш ако ти е во крв светот не те менува уста да ломоти навика створила. Молчев се додека не заврши попот, го истрпив и нивното дишење во врат, а надвор не додржав и се свртев и без почит на годините и кажав дека не само што ја разбрав јас дека снаата не ги дигнала гаќите во спална туку и попов те разбра знај...Попот ме зачу и ми вели, е чедо божјо, за гаќите знае цела црква одамна, туку да слушнеш кога кажуваат како снаите во спална им рикаат ко крави:oТу бре попе до тука дошла работата:?:Ете тоа ти е женска уста погана, да поминеш толкав пат за да слушаш жени јаки на вилици, жени кои не дошле да се помолат него да оговараат, жени без почит кон храмот Божји и верниците кои ги имаше од многу страни на светот.
    Val-Dim, јас има да папам и да лапам дури ве стигнам до точкава:D

Annath, Mrs.Bass, toogood and 27 others like this.
  7. lunicka

lunicka Форумски идол

@WORRIED.BT среќна годишница,да ви се множат ![​IMG]

@Gea прекрасно напишано имаш дарба навистина.Што стана за идејата за книга?
    Знам дека и @vinozito1 имаше таква идеја.:nod:

Annath, DVAANGELA, sesilija and 8 others like this.
  8. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Среќна годишница WORRIED.BT:d::d:
    Години ќе поминуваат и годишници ќе идат една по друга, нека вашата љубов еден према друг биде вечна:inlove::inlove:Нека ви се множат години во одлично здравје и многу среќни денови:f::f::f:

Annath, DVAANGELA, sesilija and 6 others like this.
  9. mama89

mama89 Истакнат член

10. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Здраво девојчиња..
    Ајде кој е за кафенце :)

55a3e05668db8$!600x.jpg

Annath, Mrs.Bass, referentka and 8 others like this.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Ги нема девојчињава одмараат некаде изгледа Јас еве ќе се напијам:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee: за сите

Annath, Eli23, sesilija and 8 others like this.
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Пријатен и исполнет ден на сите.
    images.jpeg

13. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Едвај чекав петок, претпоследен викенд пред одмор, таман да почнеме асално со подготовки....кога тоа, бам! :o Да ти се плукнам во тајмингот. :( Следува тежок период, мноу тежок и исцрпувачки, че се издржи некако, само се надевам дека ќе се исплати и дека ќе испадне како што треба.

Убав викенд на сите :* :hug:

Annath, DVAANGELA, sesilija and 4 others like this.
  14. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Ола секси лејдис.:hai::hai::hai:

@Annath со мало закаснување нека ти среќен роденденот, да си здрава и жива 100 години, мислам дека сме во истиот клуб со годините, добредојде.:hug:
    :hug:

Прво да ви кажам дек сум ви скар]:)толку женски, толку домаќинки а ниедна не рече чекај на Битерка да и помпгнеме со роденденот на Константин, за гости и одмори сте први а за помош никаде ве нема.:devil::rofl::rofl::rofl:

Туку да ви кажам дојде на мм тетка му на гости, ако има во речник дефиниција за свекрва од пеколот до неа ќе стои слика од женава.:devil::lol:
    Иако не разбирам збор италијански а таа збор незнае англиски, си ја разбирав дека цело време ме вреѓа, де превише слаба сум била, не само јас туку и децава, леле па кога разбра дека се крстени во православна црква а не во католичка уште што не ме избрка од моја куќа.:lol::lol:
    Јас направи нешто, таа преправи ми, само си ја повторував мантрата во глава, ќе си оди за ден, два, ќе си оди за ден, два......:whew::rofl:

Константин вчера наполни 2 години, денот ни почна со плачки, не сакал да биде биг бој, сакал бејби да си биде не сакал денден.(facepalm)(facepalm)
    Во црква сабајлето, кој како му честита, тој бега, плаче, им кажува да и честитаат на Лети, таа сакала да биде биг бој.:rofl::rofl::rofl::rofl:
    Се предомисли после кога виде подароци, слатки, торта и најбитно полнооооо деца.

Да ве почастам за роденденот на Константин, напијте се.:d::beer:

15. ninja35

ninja35 Форумски идол

Добар ден мои дами...:)

Annath likes this.
  16. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Здраво женски.
    Јас си ја чекам другарка ми на кафе,децата со нејзините ќе си поиграат,јас и она да си помуабетиме на раат.
    Среќен роденден на малиот Константин,а на вас убав викенд.

Annath, sesilija, galapce and 8 others like this.
  17. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

@bittersweet нека ви е жив и здрав малиот биг бој :D .Со муабетот за тетката од Италија, ме потсети на една епизода од Everybody loves Raymond. Исто така им дојде на гости тетка, ама оваа беше long-lost relative...Не ми замерувај за асоцијацијата, тебе дефинитивно не ти било смешно. И јас си ја повторувам истата мантра понекогаш, во конкретни ситуации, ама ќе се воздржам од детали. ;)

500_F_63323506_1b0LahU7MpTnUdVpbQ1AOiNeqmwgRaoJ.jpg

Поздрав друштво. Ме чека busy викенд :)

18. vitamina

vitamina Форумски идол

@bittersweet нека му е честит роденденот на малиот палавко, само здравје и успеси да му се редат во животот.
    Ме изнасмеа со постот дека несакал да биде биг бој, по ова што кажуваш навистина е интересно и палавко детенце, личен на мајка и татко.
    Требаше да викнеш да помогнеме ние сме вредни дами :rofl:
    Плус да и кажевме два три збора на тетката и за тоа не бидува де :wasntme: па да си фати маглата во најбрз можен рок:mm:
    @WORRIED.BT нека е среќна годишницата и дај боже уште долго да си славете вакви и слични моменти.
    Поздрав:beer:

19. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

@bittersweet Среќен роденден на Константин,нека е жив здрав,и голем да расте.Навистина на никој не му текна да каже да дојдеме и да ти помогнеме,но сигурно е тоа бидејќи знаеме Оти ти си супер домаќинка и одлично ќе се снајдеш.За тетката италијанка мммм,ги има и Македонки такви но добро што си се снашла со мантра тоа,јас не можам да си притраам,ете не ме бива,секому му кажувам во лице одма.(facepalm)Инаку добар ви ден,денот супер ми почна,со температура кај малиот син.Ајде нека помине,а вам ви посакувам убав ден.:l:

20. vitamina

vitamina Форумски идол

@Esmeralda-MD неможела да и каже ништо в лице и да сакала бидејки жената зборувала само италјански а битерка англиски да така претпоставувам дека битерка бар со очите и дала до знаење како стојат работите :)

Thread Status:
Not open for further replies.