Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Да,во право си,и го разбрав постот но сепак и околностите не се биле такви да и каже нешто,роденден на синчето,не туку ќе се расправа.Јас онака искоментирав во други околности како би било.Не се карам но дискретно ќе и кажам дека ми пречи тоа однесување

Annath, bittersweet and vitamina like this.
  2. Gea

Gea Популарен член

@lunicka книгата ќе чека некои подобри времиња.
    А имав убава идеја за разработка. Лимонадка, ама не е лоша за блага екскурзија на мозокот:D

mal.ecka, Annath and lunicka like this.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

^^
    Абе сето тоа разбирам, но само неможам да разберерам за ваквите значи ти доага у куќи ја гостиш ја испочитуваш до крај ко чоек и на крај таа ќе те вреѓа позади грбот твој |(
    Усул да се немало.

Annath, anel, Val-Dim and 5 others like this.
  4. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Баш!!

vitamina likes this.
  5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Капнав:whew:аман веќе]:)
    Од сабајле лудачки...на лекар со малото,си добивме антибиотик оти не било само вирус десниот крајник потечен...дур се вративме 12 не најде,туширање,јадење и во кревет тој ,а јас засукав ракави- зачистив дома ама допрва работа во дворот ме чека..ете така ми врват сите викенди летово...ми се смачи веќе...
    Ручек немам јајца ќе се пржат денес:$-Недомаќинка:lol:!

6. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Aj со лесно да помине престојот на тетката кај Битер:)
    Што ќе им кажеш на понекои не вреди и да им кажеш:devil:
    Јас, за тетка ми из Београда сум ви кажала,да не ме опомените дека е по не знам кој пат:D
    Е таа ваква ко теткава на мажот од Битер, ко ми иде ми се вртат цревава.
    Последниот пат уште не тргната ми се јави да ја чекам на перону за бус из Београда.
    Е разуме се да чу да те чекам на тај перон, ваљда нечу на онај за франкфурта:devil:
    Стиже, куфер влечам до кола мислиш тетин ми во куфер го ставила.
    Идемо у кола она каже где да окренем нели ја не знам где ми је куча.
    Силазимо из кола И одмах се ухвати за моих гербера, цвеќе ми није весело нисам га полила|(
    Идемо по степенице, јели где су деца не чујем их? Спавају:o
    Ето и ту си као мајка хикснула, ночу се спава да дању будеш способан за рад:punch:
    Мој ручни рад сигурно све то си покупила, да ти не отпадну руке да их опереш и изштиркаш:^)
    Него за ручак шта си спремила? ни си ставила пуно зачина, знаш да ми желудац не подноси:^)
    Ниса тета ти нечеш умрети од мог зачина али сигурно на гробу ќе ти стајати од среќна фамилија:D
    Жими еден Бог така си тераме со години, ај речете да ја убијам:D
    Ете го мојов. Јели Горане ти си мало смршао, јели бре мучи те моја Озбилна?
    Е мучим га, јашем га пет пута на дан сваки дан:devil:
    Срам те било! што срам теби је рода донела твоја три детета!?
    И на крај обавезно иде, види озбилна дај окрени број до мог брата да му кажеш да сам стигла жива и здрава.
    Окренем ја број, ало тата стигла ти је сека код мене жива и здрава, а ако чујеш на тв или прочиташ у штампи да једна унука задавила своју тетку та сам ја:tmi::DНа памет знам све ко оче наш, ако почнам да пишувам за кога готвам, кога ми седи на глава да ми каже колку да сатавам уље, соли, пипера, и само зрно бибера, еееј големо ќе го истерам :|Битер, биг бој ами како:muscle: Нека е жив и здрав само радост да ви подари на вас како горди родители:^:Пријатно попладне на сите вас:)

Bozica1980, Cuci81, Annath and 22 others like this.
  7. bittersweet

bittersweet Форумски идол

@ozbilnazena ме изнасмеа, да знаеш дека прва работа што ми текна кога почна да ми преправа се живо теткава е на твојата тетка из Београда и славната и танга.:P:rofl::rofl:

Теткава културна не ме вреѓа позади грб, директно во очи само што јас не ја разбирам, свекор ми не сака да ми каже што збори само се црвенее, мм тук таму по нешто разбира па тој барем оние поблагите навреди ми ги преведуваше.:rofl::rofl:

Не дозволувам вакви жени да ми го расипат расположението, плус во црква за празникот бев од сабајле со малиот, носиме погача и после тоа срамота да се расправам со постара жена, се чудам само колку можат да бидат различни со свекор ми, тој од добар, подобар.
    Битно додека бевме во црква ми лупнала месо во посниот грав, кај се видело да се јаде грав без месо, внук и бил за жалење покрај ваква жена.:headbang::rofl::rofl:

Туку некоја да не знае како да ми стојат сите три тикери што ми се откога ќе го сменам тикерот на Константин, пробав и ми вика може да ми стои само една слика, три реда превише сум имала.8-|

ozbilnazena, Annath, anel and 9 others like this.
  8. Eli23

Eli23 Форумски идол

Здраво женски.
    Само ве читам деновиве, не сум у форма, бев удрила на шопинг за бебето.

@bittersweet @ozbilnazena теткиве ви се ко супер свекрва :rofl: се изнасмејав до солзи, кујзнае како издржувате. Битер, среќен нека му е роденденот на малиот, голем да расте.

ozbilnazena, Annath, anel and 5 others like this.
  9. danichap

danichap Moderator Staff Member

@bittersweet среќен роденден на малиот. Голем да расте, па зет да го правиме :rofl:
    2-kindergeburtstag-geschenke-gehoeren-natuerlich-dazu.jpg

Annath, anel, Val-Dim and 5 others like this.
  10. mareane

mareane Форумски идол

@bittersweet срекен роденден ба Конастантин ,се најубаво а ние имаме минус за непомагање,само за гости не бидува

bittersweet and Val-Dim like this.
  11. referentka

referentka Moderator Staff Member

Ima lep provod
    vrie srbi t.n.beogragjani
    vodata kako vo bojler greana

Annath, anel, mareane and 6 others like this.
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Ти чиниш у београду си, а арно избега од балканиан парти :emo:
    Водата секогаш крај август е таква...никаква:shake:

Annath, mareane and Eli23 like this.
  13. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

@bittersweet среќен роденден на големиот батко :)

bittersweet likes this.
  14. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Biterce neka mu e sreken rodendenot Na konstantin mnogu zdravje, sreka I golem da raste

bittersweet likes this.
  15. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Добра ви вечер друштво.Се надевам сите сте ОК.Сега сопругот ми соопшти Оти ќе летам сама со децата за Дортмунд и веќе паника ме фаќа.:worried:Ужасно се плашам и не знам како ќе се снајдам,прв пат ќе летам и тоа со децата.Ужас.Се да биде супер и живи и здрави да слетаме.Ќе се селиме во Германија,и некако се надевав дека сопругот ќе дојде по нас,но сепак ќе треба да го летам.Ај со арно нека е.:(Сите ве поздравувам и не се откажувам од вас,ќе ве дружам,ако и вие ме сакате.^_^Ај да одам да удрам на Џинот,чисто за рекреација.:l:

16. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Извинете ама морам да си се искажам (wtf)(wtf)
    Не сум дедо мраз, ниту златна рипка па да ги исполнувам сите твои желби :@
    Глумење лудило кај мене не проаѓа :x
    Доста беше правење од мравка слон, глумење жртви :envy:
    Можеш да ме фатиш на сентименталност еднаш...ама брате 100 пати неможе!! :@:swear:
    Има да се почитува мојот збор за мое дете и крај!
    Ти слободно прави се будала, ама јас ќе бидам уште по будала :envy::!:

Annath, anel and Eli23 like this.
  17. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Кој те изнервира толку?!
    Чекај да годам од трипати:wasntme:
    Сиигурно т.н г ѓа мама...само тие се сезнајки

Annath, anel, Eli23 and 2 others like this.
  18. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

:drunk::drunk: Со свекрва ли краставици ќе садиш....
    :envy: демек фина, на фин начин да ти го спопика:envy:

мрш таму...:envy::punch:

Annath, anel, WORRIED.BT and 4 others like this.
  19. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Ја би само у стилу Озбилне теткице из Београда, да се чекирам ту....8):D:D:D:D
    и да ви кажам дека ве читам, ме расположувате и насмевнувате....ретко пишувам, али затоа ве читам цело време...му пеам на бебуш и ве читам, го дојам и си читам, го заспивам и си читам.....
    Можеби малку активност покажувам во темата бебе, шо не значи дека тука сте заборавени....напротив.
    Поздрав драги он лајн пријателки....останете позитивни, барем оваа тема нема рчкање, ржење и контрирање на све живо и диво 8)
    Добра ноќ - за да не би био дан ноч....и песната од Калиопи :music:- АКо денот ми е ноќ....оти бебуш знае да ми прави забава ноќе....:dance: идем да спавам....
    и во неможност да ги прославам сите ваши родендени (и на вашите дечиња), годишнини, слави прослави.....напијте се една за мене :d::d::d::d::d::d:.....јас да не го опијам бебуш...:wasntme:

20. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Здраво лепотици :f:
    Саботно релаксирани и „мирни“ денес 8)... Тетки полоши од свекрви (facepalm), преселби (y), а и по некое вирусче!!! Деновиве слушам за повеќе дечиња со висока температура, изгледа почна сезоната на вирусите... Само ладни облоги, сокови и ќе помине...
    Јас денес цел ден со гости :party:... Ама лесно поминав... Децата и мм околу скарата, а јас сабајле само крофни направив - гостите што ми дојдоја знам дека ги обожаваат... А каков домашен сладолед сум направила!!! Не Ви се фалам :$, но по долга „потрага“ по нет конечно најдов добар рецепт за домашен сладолед без јајца!!! А вкусот... Е тој е нешто како сладоледите во слаткарниците, прекрасен!!! А, количината од една доза... Ееее мнооооогу гооолема околу 5,5 литри!!! Таман за са ги „задоволи“ потребите на едно семејство со големи момци :D...
    Вечерва решив да одмарам 8), а сакав и некое филмче да изгледам на ТВ... Ама, како да изгледам кога по три превртувања на каналите не најдов ни еден „асален“ филм... Телевизијата ни е катастрофа!!! Убаво јас не си гледам ТВ... Доволни ми се книгите и Google...
    @bittersweet среќен роденден на големиот дечко :^:... Ме изнасмеа со неговите „размислувања“!!! Уф, колку се слатки кога се мали :hug:...
    Може едно коктелче од кокос пред спиење? Го обожавам вкусот на кокосот...

tocka-131955.jpg

Thread Status:
Not open for further replies.