Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. fila

fila Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    5.515
    Ednata moja baba pocina bas pred mojata matura tocno pred 20 godini i za nea nemav ama bas nikakvi custva, a ziveese so nas i bese mnogu losa zena, dodeka drugata baba pocina pred 6 meseci i bas mi bese zal i tesko na dusata makar sto i so nea ne bevme kojznae kolku povrzani.Poslednite denovi samo gi barase pravnucite da gi gleda do nea da bile i sekoja vecer odevme tamu so bratucedite i decava nasi da i go napravime keifot.Imase 13 pravnuci i bese presrekna site koga ke i otidevme na gosti.

На mareane, Annath, eli25 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    ЛадуС сочуство,Малецка сочуство,да сте здрави и живи вие :hug::hug::hug:.Моник се надевам дека се е во ред.Мила побрзо да ти е подобро:hug::hug::hug:.Немам што да кажам,даун како и времето сум:(

На mareane, Annath, LadyC и 2 други им се допаѓа ова.
  3. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.675
    Допаѓања:
    39.955
    Напиј се вит.Б6, јас ноќеска пиев, не можев да заспијам, цел ден и цела ноќ бев вознемирена и поради тоа мислев дека бебето толку мрткаше. Многу тешка ноќ, многу ме погоди веста ако не ја знаев форумџиката. Кај тебе па и блиска личност ти починала, каков стрес трпеш.

На Barbie20, mareane, Lejla8 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.703
    Допаѓања:
    122.160
    @mal.ecka aj ne eksperimentiraj, napij se dijazepam. Mnogu zeni so poteski terapii isteruvaat bemenost a ti so edna tapleta dijazepam. Nema da odis na pogreb i toa e. Babati ne bi sakala da se trevozis i pobitno bi i bilo da e vo red bebusot. Ajde smiri se. Tesko e ama samo so red neka bide.

На mareane, Lejla8, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  5. fila

fila Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    5.515
    mal.ecka Primi socustvo

Mozes da se napies diazepam od eden nema nisto da se sluci i kako sto kaza pogore nekoja clenka pomala steta ima od diazepamot nego od stresot.

На mal.ecka, Lejla8 и Annath им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.803
    Допаѓања:
    274.733
    Денов како и расположението на форумов.
    Не сум некоја најактивна, не ве знам како што се знаете меѓу себе, ама сепак е ова една "заедница", кога се караш, кога се клештиш, кога тагуваш...
    Јас некое време се немав уклучено, неделава... Дознав за ќеркичката на Калиас, душава ми се откорна. Вчера читам за Амбрела (која знаев која е од фб групи, ама не знаев до вчера дека е феминка) и пак душава на парчиња.

Немам зборови. Ама немам кому да објаснам зошто ми е толку тешко.

Нема пожална работа од смрт на луѓе кои имале уште толку многу за живеење. Ги замислувам како стојат, а меѓу нив и нивниот сон стои бездна. На дофат на рака им е се', а сепак толку далеку.
    Каква неправда.

Нека почиваат во мир.

На kuc, WORRIED.BT, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.248
    Допаѓања:
    148.731
    Мила на исто сме... Нека и е лесна земја. Ќе се дружат со баба ми таму. И јас цел ден трчам средувам за утре за погреб . Не се вознемирувај срце, нека е со ред само...

На ♡BuBaLe♡, mal.ecka, WORRIED.BT и 4 други им се допаѓа ова.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.971
    Допаѓања:
    153.562
    Др. Хаус ќе има??? Нови стари епизоди? ?? Да си наместам да ми снима го обожавам

На Lejla8, Annath и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  9. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.271
    @LadyC сoчувствo зa бaбa ти. :hug:

Сoнувaв, дa кaжaм, чуден сoн. Сoнувaв декa стринa ми е труднa и јa прaшувaв штo нoси дaли е мaшкo или женскo, ми oдгoвoри декa нoси мaшкo. Рaбoтaтa е тoa штo oнa не мoже дa oстaне труднa. Еве веќе 18-19 гoдини немaaт децa. Прoбувaa нa пoчетoкoт сo ин витрo, aмa неуспешнo беше зa жaл. Прoбaa пoвеќепaти и се oткaжaa и кaжaa aкo Гoспoд им дaде дете тoгaш дoбрo, aкo не пaк дoбрo. И еве уште ништo немa, a гoдините ги "гaзaт". И зaтoa oд сoнoв ми е тaкa дa кaжaм, тешкo. Амa и двaјцaтa, и мене и брaт ми нè гледaaт кaкo свoи децa. Штo сè ни немaaт купенo. Пoсaкувaв бaрем еднo дете Гoспoд дa им дaде, aмa тoa е тoa. Не мoжеме прoтив Негo.

Времевo oблaчнo и депресивнo, пa еве сегa пoчнa и дa грми. И дувa. Се стемни ептен, ќе имa невреме.

На kukla21, Ano, Viktorijaaa5 и 16 други им се допаѓа ова.
  10. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.226
    Допаѓања:
    70.692
    Може ќе биде убав предзнак сонот, чуда се случуваат :)

На kukla21, Viktorijaaa5, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  11. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Денов ужасен.
    Чадорче и мене од глава не ми излегува.Ликот нејзин пред очи ми е цело време.Секогаш ваквите случувања ми се за неверување.Се мислам нее вистина.Пред еден месец сосед ни почина 29год татко на 3 деца,кога ќе ја видам плакатата на бандера си викам вистина е.Зашто?
    Нее праведен животов.Мн блиски и сакани прерано ни ги зема.Па нели еднаш живееме,зарем за тој еден краток живот не заслужуваме среќа и убав живот.Не мора луксуз само никој да нее гладен да не му студи болест да не трпи
    Јас три дена со тт 39 денес на лекар грлото партал.Малото кај моите го пратив,мм на терен.
    Апетит нула,три дена само на чај сум...денес капак па и наврнав како излегов без чадор незнам.
    Ах...

На Ane-Goki1, Viktorijaaa5, LadyC и 14 други им се допаѓа ова.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.991
    Допаѓања:
    327.767
    Соновите знаат да претскажат мн често некој настан.Од искуство ви велам.Ја отсликуваат и психата мн пати само треба добро да се толкуваат.

Бебка заспа,сами сме дома па ке легнам со неа.После палачинки ке правам.Знам сега ке фати жешко и ништо живо нема да ми се готви во наредниот период.

Уште само една незавршена работа и фајрон.

На Glasna, kuc, Viktorijaaa5 и 22 други им се допаѓа ова.
  13. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.271
    Дaј Бoже, Симoнче. Дaј Бoже...

На Lejla8, Bozica1980 и simonka93 им се допаѓа ова.
  14. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Сонот значи дека има тежина стринати.

На Lejla8 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.271
    Јaс пaк гледaв штo знaчи сoнoт нa феминa сoнoвник и пишувaше декa некoј сaкa дa ми нaштети. :^)
    Вo кoјa смислa тежинa? Декa нештo јa мaчи или..?

16. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Да.И тежи нешто на душата.
    Јас кога немав дете често се сонував трудна.И баш ми кажаа дека стомакот колку е поголем поголема е тежината.

На Lejla8, eli25 и cooll им се допаѓа ова.
  17. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai:

@LadyC @mal.ecka сочувство, нека им е лесна земјата.:hug::hug:
    @monik55 со лесно да му помине операцијата на татко ти.:hug::hug::hug:

Се спремам за на работа, последна вечер ми е па ми почнува викендот во сред недела.(facepalm)(facepalm)

За баби, дедовци што да кажам, далеку од сите сум растена, сме се гледале еднаш во две, три години, колку и да сакаш не можеш да имаш некоја голема блискост, далечината си го прави своето.

На мајка ми мајка беше прекрасна жена, родена во еден европски град и со такви манири, безпрекорна дама, така би ја опишала, мајка ми беше на неа, јас само личам на нив ама дамското го немам во себе, брат ми тоа нешто го наследи од нив.
    Почина пред 11 години, се погодивме таму за свадба на братучед од другата страна, си помона мирно, во сон.
    Со дедо ми бев многу поблиска, модернава технологија ни дозволуваше да се гледаме и слушаме често, секогаш беше тука за совет, потпора, прекрааен човек, затоа и се помкнав од крајот на светот да му го направам ќеифот да ги види децата во живо, да ги баци, прегрни, јунаците на стар дедо.
    Во недела ќе му вадат година, ептен ми недостига, колку пати во петок си викам сега кај и да е ќе се јави и после ми текнува дека го нема веќе.

На татко ми (не) родителите го избркале од дома кога кажал дека ќе се жени со мајка ми, не ја сакале господата, не била за во нивна фамилија|(после направиле да го избркат и од работа зошто не ги послушал и се оженил со мајка ми и поради тоа тргнале сами двајцата, со дете на пат на другиот крај на светот, многу им благодариме со брат ми за тоа.
    Мајка ми кога почина не се јавија ни да изразат сочувство, слушавме муабет дека викале фала богу што цркна, сега барем можел син им да си најде соодветна жена, погодна за во нивната фамилијне(facepalm)чиниш од кралеви имаат потекло или нешто такво.
    Мајка му сеуште не може да се помири со тоа дека татко ми не се прежени, не ја преболи, заборави мајка ми.
    И двајцата му неродители пробаа на стари години да се помириме, со брат ми категорично ги одбивме сите нивни подадени божем раце, не биле тука покрај нас кога ни требале нема што на стари години да им ја переме совеста. Што се однесува до мене исто како да не постојат, ништо не ми значат, татко му кога почина никакви емоции не ми побуди, за умбрела се утепав од плачење, дома кога си дојдов мм помисли дека нешто на татко ми му се случило а за овој солза не ми дојде да пуштам.
    Ете ја и бабата нешто болна била, као пред умирање, требало да попуштам и да се помириме, да си бидеме и после сите лошотии, гнасни зборови, хепи фамили, нека си е гревот и мој ама не заборавам, не попуштам и не ми е гајле дали е жива или мртва, сеедно ми е.

Се распишав а треба на работа да се оди, да одам да се спремам.:hai:

Последна измена: 16 мај 2017
    На green.eyes, Ane-Goki1, malerozna и 30 други им се допаѓа ова.
  18. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.271
    Oнa сo гoдини си нoси тежинa. Пoкрaј oвa сo неплoднoстa имa изгубенo и брaт. Пoчинa мнoгу млaд нa 27 гoдини, еве сегa и рoденденoт му се ближи.

19. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    и немој. и јас имам еден таков дедо кој незнам како изглда и цел живот не се заинтересира ни изрази желба да не види мене и сестра ми ни пак на татко ми да му подаде рака. животна желба ми е кога ќе цркнува да не побара и да го закопаат со отворени очи.

На M&M, Lejla8 и bittersweet им се допаѓа ова.
  20. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Затоа си сонувал.

На Lejla8 и Mr. Right им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.