Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. elena.mak

elena.mak Популарен член

Примете сочувство за бабичките, боли и тоа како. Јас баба ми ја изгубив минатиот септември, ме боли уште како вчера да беше. Примете сочувство и сите останати, за загубата на една таква ведра, позитивна, убава и креативна личност. Само ред нека се фати, доста е веќе прекутрупа. Боли за старите, ама ред да има. Само тоа сакам. Бог нека помага.

2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Сочувство девојки.
    На болните побрзо оздравување.
    Немам што да кажам друго.
    Денот тмурен.
    Сонови, баш сега сакав да проверам. Сонувам како купувам квасец, ама немало еден туку пакетче, па многу ми било па сум се милила са сув квасец. Сонував како ќе се фарбам, по грешка црна, бев едно време црна и ми велеа убаво ми седела, и баш тоа го сонував.
    Таква боја на коса имав во средно, еден многу убав период за мене.
    Треба да одам до банка, овие од Стопанска се катастрофа. Уплатени пари ги нема никаде, па ми велат доцнам. Епа си го добија вчера на телефон:@.

Ane-Goki1, kuc, mal.ecka and 14 others like this.
  3. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Јас обично сонувам се за што сум зборела претходниот ден, сето споено, испомешано, нема логика едно со друго. Некогаш ако многу се замарам за нешто го сонувам расплетот, дури не ми се верува, се истото се случува ко во сонот.

Сочуство за бабите..

4. monik55

monik55 Форумски идол

Девојки фала ви:hug:
    Операцијата помина добро сега се битни резлутатите од тумурот.
    Многу се плашам,кај мајка ми сум тука ќе бидам ден два.

Ane-Goki1, kuc, Ano and 19 others like this.
  5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Здраво, како сте? Јас исто како и времето. Неподносливо ми е тешка главата, очите ми се затвараат, сајабле едвај станав. Но, обврските ме чекаат и нема одложување веќе.

Банана, јаболко, кафе, шумлива таблета и еве почнувам со работа. Денов ќе биде турни ме да кинисам, а како што најавуваат и утре исто. :rain:

Мое сочуство. :hug:

Ane-Goki1, Peco, mareane and 8 others like this.
  6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Квасецот бил убав знак на сон, еве овде пишува ќе заработите многу пари поради добро завршена работа, и на другиот соновник успешен завршеток на некој потфат.
    А јас мислев дека кифли треба да правам:D.
    Црна коса значело среќа:).

green.eyes, Ane-Goki1, Ano and 10 others like this.
  7. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Јас па мислам дека квасец си сонувала дека е знак дека треба цвеќиња да садиш и да ги прихрануваш со квасец, тоа беше во последно тема тука.:rofl::rofl:

Офи, дедото го бараше татко ми пред да умре, не можеше да умре додека не отиде татко мк, само што го видел испуштил душата. Јас да вев немаше ни да отидам ама татко ми за чудо од такви родители е човек со огромно срце и душа, не сакаше да се спушти на нивно ниво и да биде злобен, иако се однесоа крајно нечовечки спрема него и негово семејство тој сепак му ја исполни последната желба да го види, им одржа лекција за човештина, хуманост.
    Ете го и сега е таму, демек ќе умирала старата а нема врска ќе живее со орлите, никој не сака да ја прибере, му конкурира и на ѓаволот по злобност и лошотилук, црна и е душата што ја нема.

8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Битер не ти е тебе смешно ама јас се изнасмеав со бабата.

Мене уште една ми остана, имењачката моја. Колку се каравме кога бев тинејџерка, колку ум има во баба ми, неверојатно. Скоро 90 а бистар ум и разум. Што вика маж ми, што ќе каже баба ти секогаш е точно.

green.eyes, Ane-Goki1, Ano and 20 others like this.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Ги скролав тие мислења:tmi:
    Ни цвеќиња, ни растенија ме интересираат:tmi:

mareane, Lejla8, Annath and 3 others like this.
  10. Offspring

Offspring Форумски идол

Овој мојот т.н. дедо ја оставил баба ми на времето кога татко ми бил уште во основно одделение и се преженил со друга, има и деца со неа, и внуци, нив ги најдов на фб, го најдов и на татко ми полубратот, ама не им се прикажав, само знам кои се, живеат во друг дел на Македонија, небитно сега кој. Сестра ми дознала преку полицијата каде точно живее со се адреса и дознавме дека сеуште е жив стариот, ниеднаш во животот не изрази желба ни да се јави глас да ни чуе, ни да не види кои сме, ни дали ни треба нешто, сакам да пцовиса и да рикнува бавно и болно, да побара да не види и да пцовиса со отворени очи, така и да го закопаат, со товар на душа да отиде на оној свет и мир никогаш да не најде.
    А со сестра ми се заебаваме, си правевме шпанска серија хаха, сестра ми е идентична во ликот и во телото и во се на баба ми, а сега е отприлика во години кога баба ми и т.н дедо последен пат се виделе, и викам чим знаеме каде живее да му отидеме ноќе и да му се прикажеш в соба хахах ко на шпанските серии да му се здрмаат гаќите кога ќе те види :D

11. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Ме фати смеја кога прочитав дека си купувала квааец на сон, си викам и делувал форумот на Јулка, ќе сади цвеќиња.:rofl:

Бубале , како е малото?:hug::hug::hug:

mareane, ♡BuBaLe♡, Lejla8 and 4 others like this.
  12. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Zivotot e samo mig.
    Mig za edna pregratka,mig za topla nasmevka,ubav zbor,iskra vo okoto...
    Sami doadjame i sami zaminuvame od ovoj svet.

I da...samo koga ke se pojavat zdravstveni problemi,togas sfakame deka zdravjeto e najbitno.
    Nisto drugo ....nitu pari..nitu nedviznosti...nitu rabotno mesto,plata,magistraturi i doktorati.
    Dve godini kako moeto semejstvo go go prezivuva ova soznanie.
    Dve godini se zablagodaruvame na Bog sto sonceto povtorno razdeni a nie sme site na broj.
    Tesko e ludje...tesko...no eden e zivotot i kakov i da e mora da se zivee...nasmevka ,makar i vestacka,pred decata...skrieni solzi i knedli vo grlo...pred narod jaka i cvrsta...zmaj...a dusata...perduv...
    Nisto veke nemoze da me iznenadi...dovolno bese do sega...koja dusa da izdrzi.

Ane-Goki1, lunicka, kuc and 23 others like this.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Бог да ја прости нека почива во мир. Зошто да се извинуваш боли колку и да се стари сепак се блиски и ќе боли :(

Ane-Goki1, LadyC and Lejla8 like this.
  14. M&M

M&M Форумски идол

Сочуство, нека почива во мир. На сиот стрес си дополнително осетлива бидејќи си бремена. Собет од докѕор што можеш да пиеш и обиди се колку можеш посмирено :(

mal.ecka and Lejla8 like this.
  15. ines.h

ines.h Популарен член

Kakov strav me napalka posle vcerasnata neubava slucka.Trgnati od rabota na ubav nastan bevme , ni minutka ne osetiv nesto ubavo.
    Povtrono mi se javi anksioznosta , ja imav eden period strasno nesto psiha ti unistuva.
    Za moment se zapiras i svakas nisto ne vredi tolku kolku mirot i zdravjeto vo dusa.
    No nekako slabo ili kratko toa ne drzi , zaboravame pa pak se vo krug , stresovi nervozi ,SETO TOA POVAZNO OD SE ,poveke prioritet mu se dava od bilo sto , neraskinliv del od sekojdnevieto.
    Tuka sme zaedno , kako da se znaeme licno , tesko ni paga nekoj da ima problemi, a ne ova .
    Kako da mozevme da pomogneme prethodno ,no toa e .
    Zivoto e tezok, edna postojana borba.
    Jas osobeno toa go nauciv ovaa godina ,mnogu realnosti, mnogu grdi raboti mi se slucija mnogu nepravdi .
    Mozebi se razocaruvas sto ocekuvas deka lugeto ne se zlobni deka se tuka da bidat covecni i da pomogaat ne da te povreduvaat i da gledaat kako stradas i toa da gi pravi srekni.
    A se sto sakav i sakam e svoj licen dom ,da ne mi strada ljubovta i srekata vo brakot .
    Ete setoa toa toj stres ,sekojdnevieto ona grdo sekojdnevie koe e bledo nekogas bez moznosti za radost te turkavo bezdna , se razboluvas se toa na nervna baza, i svakas deka nisto ne vredi deka se ke pomine eden den , deka se sto treba e da bideme silni , da ne gi svakame do tolku rabotite zdravo za gotovo , da gi ignorirame kolku mozeme losite raboti i da ne hranat ubavite pozitivni momenti .

Ane-Goki1, Jas!, Annath and 12 others like this.
  16. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Добар ден од мене.
    Пред се, да ви кажам,сватете ме како сакате..
    Кој ме читал - знае за моите сонувачки моќи.
    И не, не е само зошто не ми излегува од глава, туку зошто е факт - нашата Амбрела е ангел навистина и во сонот го видов тоа!!! :angel: Мила, насмеана како што ја памтам, зрачеше од милост!!
    Има некои други светови!!!

:hug: малово е добро
    Добро сум и јас :*

17. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Пишувам,бришам,па пак исто.Од вчера кога мм се надена на шајка,еве уште има мака,а неоти сум тука со ум.Ми се вртат стари болки низ глава,новите и се така во круг,а не дека сакам,живот....Бубале на тоа се надевам и јас,па Чадорчето и син ми,а и сите други се на подобро место,сепак тие се нашите анѓели :hug:.

Last edited: May 16, 2017
  18. Тетка Биберче

Тетка Биберче Истакнат член

Денес тмурен ден
    Али за мене некако убав
    така се осеќам денес
    Бев во Кинески ресторан, мислам толку не сум уживала во храна, не памтам од кога
    Сигурно во предходниот живот сум била родена во Кина :D
    чим толку уживав во таа храна
    Ви препорачувам на сите кој не бил да проба :*

Ane-Goki1, Jas!, Annath and 10 others like this.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Палачинки сака некој?

Денеска мм е цел ден во кујна јас одмарам.Сакам да излезам сега до чаршија да прошетам.

Вие?

20. referentka

referentka Moderator Staff Member

Само што прашав дали сака да сплескам палачинки.
    :shake:Несакал.
    Затоа си го зедов еурокремот во скут.Ретко имам потреба од благо,сега е тој момент.

green.eyes, Ane-Goki1, kuc and 24 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.