Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Сакаш пожарникарско? :D

На tessie, Eli23, ph.orhideja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.891
    Допаѓања:
    110.066
    Кукле, да не се караме, другарки сме, кај сеа ти со пожарникарите :P :D

На kukla21, tessie и Eli23 им се допаѓа ова.
  3. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.841
    Допаѓања:
    101.420
    Мојов сабајле беше буден без да го дрмам за рамења :D и да му објаснувам зошто треба да стане.Чудо луѓе,чудо.:rofl: Се разбира расипав вода по него ама и јас како @ph.orhideja можеби беше подобро цистерна да наточам.
    А ќерка ми во друга димензија ,ја разбудив пред малку одвај се доклати до масата за доручек.И обавезно :mp: на маса,немој нешто да пропушти.(facepalm)
    Инаку од сабајле направив фруктал од јаболка ,го средив дворот,исправ на рака,го исчистив купатилото,поминав со правосмукалка по куќава,направив доручек,прострев и собрав алишта...наместив кревети...и доста е...:drunk:.Така е кога ќе станеш во 5 и 30 :smoke:.Сега заслужив едно кафе да испијам на раат.

Топло е ,топло е ,претопло.Се динстам и топам,кога и целулитот би се топел како јас што се потам .
    Среќен почеток на школската година на сите ученици,студентите ќе почекаат уште малку.(fingers)
    :hai:

На green.eyes, ozbilnazena, Val-Dim и 19 други им се допаѓа ова.
  4. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добар ден на сите.И јас денес испратив двајца ученичиња,нека им е среќен почетокот на училишната година на сите дечиња.Уште првиот ден сите часови ги имаа,и им дале се што треба да се купи,па сега се вратив од продавница,тетратки,блокови......................Останете ми добри,отидов да се занимавам со ручекот:hai:

На green.eyes, ozbilnazena, Val-Dim и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Во контекст на денот, среќен почеток на сите првачиња (основци и средношколци).
    Сите што имате дечиња за на училиште, време ви е да ја прочитате „Како се калеше челикот“ односно јас би ја крстила „Како да си ги сочувате нервите“
    Ќерето ја пратив на училиште, а таа после 2 часа се чекира од кафиЌ во Ситито (facepalm) и уште ми се јавува и ми вели како и биле тешки книгите и не можела до дома да ги однесе, а не и беа тешки за да се макне по кафиња со другарките.8)
    Ми иде да си запеам „Нико не зна муке мојееееееее“:D
    Редактирам ми текна насловот на песната по обратен редослед беше „Муке моје нико не зна“:P
    skolo1.jpg

Последна измена: 1 септември 2015
    На ozbilnazena, Val-Dim, WORRIED.BT и 14 други им се допаѓа ова.
  6. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис.:hai::hai::hai:

И јас малку да здивнам со едно кафенце, цел ден турбо ми беше, како Луничка од ниедно време станата и цел ден се нешто си работам и пак ништо не сработено.(facepalm)
    Со мм божем ќе гледавме филм само што го пуштив тој веќе во 100-ти сон, спие, крчи|-)па мене ми останува да се подружам тука со вас малку па да му се придружам.:lol::lol:

Лети ги направи првите самостални чекори,:clap: решителна е дамава моја, батковците не и даваа балони едни огромни диносауруси што останаа од роденден, виде дека солзите не и помагаа па си стана девојката да си зграпчи тоа што мисли дека и следува.:rofl::rofl::rofl:
    Чувствувам уште од сега дека ќе биде опасна мадам, женско де и се е можно.:wasntme::lol::lol:

Нека им е со среќа на сите ученици почетокот на школската година.^_^
    Не ми се верува и мене ми стигна вчера писмо дека треба до крај на октомври да го запишам Матео во забавиште, уште од сега ме фаќа паника како ќе се справам со Конта кога ќе биде брат му на училиште без него, таму не можам и него да го запишам, ќе има сиреееееееени првите денови, месеци, годинииии.:worried::worried::lol:

На kjukli, green.eyes, ozbilnazena и 17 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.170
    Само да ве поздравам накратко, а на сите што имате школарци, особено првачиња - нека им е среќен новиот почеток! Само успеси да редат и да ве направат горди родители! :D

Денес ми е малку полабаво на работа, ама компјутерот ме зеза, три саати го уклучувам од сабајле (wtf) Да не ми треба за работата, ајде де, не ми е потребен, ама административната работа ми е се на компјутер |( станав информатичар по потреба, немам избор. Ај белки дури сум на одмор ќе го оправат, инаку маф ми е работата. Најлошото е што се има пари за нов лаптоп од 15000 кој би бил и повеќе од доволен за сето ова што ми треба, ама пусто, да се заштеди. Вака што трошиме по сервиси за оправање на стариов компјутер не се рачуна трошок изглеа :shake:

Хаос од кречење, чистење и реновирање не ми спомнувајте (facepalm) дома кај мене е во тек малтерисување или како и да се вика... а после тоа кречење... јас ептен на крај на сезона фатив... се молам за циганско лето, не за друго, да ми се исуши се како што треба, кој ќе се расправа со влага по дома пак |(

Затоа ми е периодов никаков, место раат да се спремам, јас глава не знам кај ми е... ама во глобала весело ни е, расположение на нивоу 8)

Сабајле во ординација најдов богомолка - не сум видела во живо, па онака фино и се изнагледав, ме потсети на времето ко собирав инсекти за инсектариум во школо. Прво мислев скакулец дека е, ама кога ја загледав поубаво сконтав што е. Ја ставив надвор на дрвото, ја снема, ваљда отишла по својот пат (се надевам не ја убил некој).

Битерке, ќе бидат поголеми, сфаќаат повеќе. Денови и месеци им прават разлика, не па години. Чудо се децата :D

На green.eyes, tessie, ozbilnazena и 13 други им се допаѓа ова.
  8. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Кај мене жм ги однесе децата во градинка, се размавтала по дома, чисти, готви, спрема, муабет ни е се прави....изгледа у некој пмс е, подобро да си го фатам точакот и да се губам од дома....:^)

На SnowQueen17, green.eyes, Val-Dim и 8 други им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.891
    Допаѓања:
    110.066
    И мм така се губи, со точакот под газ, а во поново време со патиките на нозе на кеј. За да не се караме го поделивме кеј, јас насабајле, он навечер :D

10. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    И ние сам по сам спортуваме...:lol:
    По раат сме си така, издувани...;)

11. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Само јас изгледа не спортувам сама!:?: :D

189993152063722138658437.jpg

Едит: Нинџа за тебе само ваков велосипед.:rofl:

ma-kola-su-zakon.jpg

Последна измена: 1 септември 2015
    На tessie, Peco, vitamina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Еднаш пробавме заедно да возиме точак со жм.... два пати се скаравме, еднаш кола ќе ме згазеше заради неа, прави паузи на секои 2 км, плус сакаше да ме
    искористи во природа...:tmi:
    Сега си возам сам...:smirk:

На Eli23, lunicka и Daleron им се допаѓа ова.
  13. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Епа затоа онаков велосипед земи си, таа нема да се расправа со тебе.:D

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Аааааа....ова не е хумано...:x
    Ем деконцентрира, а башка не смееш никаде да го оставиш точакот, одма ќе го здипли некој...:!:

На green.eyes, Eli23, lunicka и 4 други им се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.891
    Допаѓања:
    110.066
    Епа и ти, не си фер :D Јас не правам паузи на 2км, ама сакам да го искористувам во природа :lol: Ама и он сака ако збориме право :lol:

На Eli23, Petar80, bittersweet и 4 други им се допаѓа ова.
  16. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Абе да не се расправаше со мене пред тоа, може и јас ќе пуштев срце...:$

На Eli23, danichap, lunicka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    261.510
    Се сум ве исчитала додека фамилија спие :)
    Битер среќен роденден на малиот-голем дечко и честитки до сите кои имале повод за славење.
    И јас иако сум на одмор велам време е да залади малку, ни плажа ни море не помага топло многу.
    А како бонус сум се опекла на грбов а нит се сончам нит лежам на плажа. Ама со дете, стани седни, влези-излези од вода и сега со јекодерм се мачкав. У принцип многу малку темнеам ама еве за се има прв пат изглеа:sun::sun:
    За зимнци и кречење ич не ми зборете се ме чека допрва, и дрва и теписи ама па си вика и на пролет се кречи нема никој минус да ми стави. Треба на малава крајниците да и ги извадам месецот па тоа ми е приоритет број еден се друго ќе почека.
    Се шлапнувам за сите вас попладне а вечер и некоја сангрија ќе се напијам:d::party:

На green.eyes, Eli23, Mrs.Bass и 14 други им се допаѓа ова.
  18. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Леле @Bozica1980 ...кај ја спомна сангријата, не сум пиел две години...
    2015-09-01-15-07-26--1317461940.jpeg

На green.eyes, Bozica1980, Eli23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. BoyL

BoyL Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    1.345
    Допаѓања:
    7.290
    Добро Вечер убави млади дами...

се надевам излеговте на крај со вашите мали мили основчиња..:D
    инаку нека им е со среќа, почетокот на новата учебна година..многу 5ки да редат..да ги прават среќни мама и тато...и повеќе да ги слушат...:)
    имајте убава вечер...:)

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Значи многу се нервирам еј! Каков менталитет, какви луѓе сме!
    Уште на колена да клекнам и да ги молам луѓето да ми одговорат на академско истражување.. па одобрување, па да прашам.. ај У пм. само да земам диплома има да си ја прашам дали на некој ќе му одговорам. На сите до сега сум им помогнала и тие што ми беа прави „другарчиња“ одма ми помогнаа. Се друго е за у к*рац! А па да пишеш на непознат или конктак маил, пази боже - ни на сон нема да добиеш одговор.

На green.eyes, Eli23, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.